Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 124 ספורט, מודל 74

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך לקבל בזמן הקרוב, לצורך שיפוץ והעלאה על הכביש, מגיסתי, פיאט 124 ספורט מודל 74 , ביחד עם תקציב טוב לצורך העבודה. הרעיון הוא שהבן שלה יקבל רכב להסתובב איתו במקום שיקח לה ולבעלה את הרכבים שלהם.

הרכב של קרוב משפחה, שקנה אותו בשנת 74 מהיבואן, למכור אותו הוא לא רוצה, אלא רק שהילדים יסעו איתו ויהנו ממנו. הרכב עם מעט מאוד קילומטרז' 97000 , ונשמר כבר הרבה שנים, נראה לי שקרוב ל20 או אפילו יותר, בתוך מכולה. מצב פנים וחוץ יפהפה, לגבי המכניקה עוד אין לי מושג אבל הוא הוכנס למכולה כשהוא תקין.

נכנסתי היום פנימה וראיתי שם רדיו טייפ מסוג שלא הכרתי אף פעם. קלטת אודיו ענקית, בגודל של כחצי קלטת וידאו.

איך אני הופך אותו לאספנות? ניגש עם הרשיונות למשרד הרישוי ועושה את זה?

אני אצטרך להעביר אותו דרך "מעבדה מוסמכת" ?

מה נפח המנוע שלו?

יש למצוא לו חלפים? בישראל? בחו"ל?

שתי הערות:

אני לא פריק של אספנות מקורית. אני בהחלט אהנה להסתובב על רכב ישן, אבל אין לי שום כוונות לחפש בנרות בורג מחזיק דינמו מקורי של פיאט. מה שיעבוד יכנס פנימה. אני עושה את הסיפור הזה נטו בשביל הכיף, לא מרוויח מזה כלום, חוץ מהסיפוק שבעבודה.

כמה שווה רכב כזה במצב פנימי, חיצוני ומכני תקין? אני אמרתי לגיסתי שנראה לי די מטופש שילד יסתובב עם רכב כזה לבית-ספר ולחוגים, כי זה לא סוג של גרוטאה ב2000 ש"ח. אני טועה?

מן הסתם עוד יהיו לי הרבה מאוד שאלות בהמשך העבודה. בינתיים, תודה.

אני חושב שמדובר ברכב כזה, בקצת שהספקתי לראות מתחת לשכבות האבק, גם הצבע די דומה:

pict7.jpg

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חנן

רכב אספנות כרכב יום יומי ובמיוחד לבחור צעיר, אינו רעיון טוב מכמה סיבות:

הסיבה בראשונה כיוון שהרכב אינו יכול לסוע בצורה חוקית בין השעות 0700-0900 בכל יום.

לרכב עצמו תידרש השקעה אמיתית, גם בזמן וגם בממון על מנת להביאו למצב שיוכל לשמש רכב ברמת אמינות גבוה. וגם אז הוצאות האחזקה יהיו גבוהות מהרגיל.

רמת הבטיחות ברכב כזה היא נמוכה מין הסתם מרכבים מודרניים, וכך גם רמת הנוחות שלהם, והניהוג שלהם.

החיים עם רכב אספנות או רכב מיושן אינם קלים ופשוטים כפי שנידמה, ודורשים רמת השקעה גדולה בזמן ובכסף וקשה לעשות זו ללא אהבה אמיתית לתחום.

עדיף לדעתי למכור את הרכב למישהו שמבין ובכסף ובהפרש שהוקצב לצורך השיפוץ למצוא רכב מודרני אמין וחסכוני...

בשיפוץ כזה אתה יודע היכן השיפוץ מתחיל ולא יודע אף פעם היכן זה ניגמר.....ומתי (למען האמת זה אף פעם לא ניגמר)-בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תודה. עניין המכירה לא עומד בכלל על הפרק. הבעלים לא צריך את הכסף שרכב כזה יכול לתת לו. שאלתי את השאלה על המחיר רק בשביל העניין.

אם ללכת על רכב מודרני יותר, אז הרכב הזה יישאר במכולה עד שיבוא המשיח, או שיצוץ איזה רעיון אחר שיגאל אותו משיממונו.

בקיצור, הכסף לא משחק כאן תפקיד, שזה די נחמד מבחינתי כי זה מאפשר לי לעבוד על הרכב בראש שקט יחסית מהבחינה הזו. לגבי העניין של אם זה הגיוני שילד יסתובב עם כזה דבר, כבר אמרתי לגיסתי את דעתי, אבל דעתי לא התקבלה, ואני מצידי מאוד אהנה מהעבודה עליו. מן הסתם גם יצא לי לנסוע איתו לא מעט, במהלך העבודה, ואולי גם לאחר השלמתה.

פורסם

אם הילד לא אוהב ומבין את האוטו, חבל על המאמץ שלך בשיפוץ.

אם הילד בראש, אז תנסה לערב אותו בשיפוץ שגם יתן לו ידע מכני על הרכב וגם יקשור אותו אליו, ואולי יגרום לו להתנהג אליו יותר בכבוד (למרות שבסעיף הזה אני בספק).

מה שכן יכול להיות שיקול להורים הוא שרכב כזה היום נכנס תחת ההגדרה של "מלכודת מוות" בתחום הבטיחות, לא מפריע לכל אחד אבל כדאי להיות מודעים...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

הילד לחלוטין לא בעניין המוטורי. אני מניח שהוא יהנה מהצורה שלו ומעצם זה שהוא מיוחד על הכביש, כמו שכל אדם נורמלי (חוץ מאשתי :wink: ) נהנה מרכבים מיוחדים , אבל בזה זה יסתכם.

בכל מקרה, חשוב להבין, שמבחינתי אני רואה בעצם העבודה על השיפוץ את המקור להנאה שלי, ופחות מעניין אותי מה יעשו אח"כ עם הרכב, ואם זה יהיה כן יעיל או לא. בדיוק היום פירקתי מהג'יפ שלי (מכרתי אותו וקניתי במקומו היילקס) את מערכת הזרקת הדלק וההצתה הממוחשבות שהרכבתי לו במהלך עבודה מאומצת שנמשכה שלושה חודשים. עצם העבודה והלמידה של נושא חדש עניינו אותי. זה שאני לא אהנה מזה בהמשך מעניין אותי הרבה פחות.

פורסם

דווקא ברכב ישן ניתן לילמוד טוב את "רזי הנהיגה"....

המכוניות האילו מגיבות מוקדם מאוד לדברים, דברים כמו היגוי יתר ותת היגוי, במהירויות נמוכות יחסית שקל לתקון בהן דברים.... במכוניות חדשות זה קורה במהירויות שהן פי 3 ופי 4 ובהן לא נותר אלא להיתפלל (ומהר מאוד!)...

כמו כן, שיתוף של הנער בחווית השיפוץ יקנו לו ערך שהוא לא ילמד בשום מקום, ערך של תיקון מכונית ע"י כלים פשוטים. דבר שנותן סיפוק רב...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

זה מאוד נחמד כרכב ראשון, בעיקר היום, אבל רק לילד שקיים אצלו לפחות שמץ של עניין ברכב.

אם לא הוא לא ילמד ממנו הרבה, הוא לא ישמור עליו שלא לומר יהרוס אותו (ע"י שימוש לא נכון או חס וחלילה תאונה), וסביר להניח שאחרי הפוזה הראשונית הוא גם לא יהנה ממנו (לא נוח, חלש בסטנדרטים של היום, אין מזגן וכו').

לסיכום, כמו בשביל מבוגרים (רק יותר בהקצנה)- זה תענוג למי שאוהב ומבין, וסיוט למי שלא אוהב ומבין.

ולחנן, אם רק השיפוץ מעניין אותך אז לך על זה, אתה תהנה מאוד. ואם אין את הילד שישגע אותך, אז בכלל יתאפשר לך לעבוד בראש שקט :-)

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

המלצה מהניסיון (המר) שלי:

אם לבחור אין תשוקה כלשהי לרכב מסוים, והוא לא "בראש טכני", כלומר אחד שגם לא מנסה להבין בדרך של ניסוי וטעיה, ויש לו זמן (הרבה זמן) כדאי לו לטובתו, לרדת מהתענוג הזה.

הוא רוצה להיות מיוחד ואספני? שיקנה חיפושית.

עדיין רוצה להיות מיוחד וגם טיפה יותר מודרני? - שיקנה שרייד וישים להבות על הצדדים.

רכב אספנות בגיל כ"כ צעיר פשוט לא מתאים אם אין לו רצון חזק להיות בעלים של רכב כזה, והוא לא מבין על מה הוא נוהג. בגיל כזה מה שהוא צריך זה רכב שמניע בסיבוב סוויץ', ובלי כל מיני תקלות מעצבנות בדרך, וכמו שאני למדתי: כל החיים לפניו ולפעמים ההשתפשפות הזו הרבה יותר מחכימה (ומהנה) מאשר להסתכל על רכב שאתה רואה אותו בתור נטל ואתה תקוע בין הכסאות. יהיה לו עוד המון זמן לחשוב על הרכבים המיוחדים שהוא ירצה להחזיק בעתיד כשהוא נוהג עכשיו מאחורי הגה של שרייד/אונו/ג'אסטי.

בהצלחה.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אני מצטרף לקודמיי בקריאתם שלא לבזבז ולהרוס רכב אספנות על נהג מתחיל.

ובעניני רישוי וכו' ראה נא את השרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=526346#post526346

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לגבי הרציונל - כבר הגיבו לך קודם על רכב כ"כ ישן עם הנעה אחורית לבחור צעיר.

הפיכה לאספנות - בעלי הרכב או אתה + ת.ז שלהם ויפוי כח ניגשים למשרד הרישוי ומבקשים להפוך את הרכב לאספנות, זהו זה. אין שום בדיקת מעבדה ותצטרך לשלם רק אגרת טסט אחרון אחד, זה כל היופי בתקנות האספנות.

זו פיא 124 קופה סימן 3 מהשנה הלפני אחרונה שייצרו את הדגם, המנוע שלה הוא 1756 סמ"ק עם גל עליון זיזים כפול , אם אני זוכר נכון. כ 110 כ"ס שזה די הרבה למשקל הזעום שלה. המנוע דומה למנוע של פיאט 132.

תביט גם פה :

http://www.mirafiori.com/faq/content/buyspid.html

לגבי השווי - לי למשל היא הייתה שווה די הרבה, 10-15K.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לא מדובר ברכב שמתאים לנהג צעיר או למי שאינו מתמצא במכונאות ובאחזקה של רכב כזה. רכב שעמד 20 שנה דורש שיקום מקיף הכולל מערכת בלמים,מתלים,מערכת מים,מערכת אספקת דלק הורדת מנוע וגיר והחלפת כל מחזירי השמן (בהנחה שהמנוע לא תפוס ושבשעתו שמו שמן מתאים בגיר שלא גרם לקורוזיה של הסינכרונים שרגישים לתוספים של השמן הרגיל),יש להחליף את כל הצינורות והכבלים,צמיגים,מצבר וכמו שאתה מבין מדובר בהשקעת זמן וכסף לא מבוטלים! כל קיצור דרך יגרום לבחור הצעיר לעמוד בצד הדרך או לנזק גדול יותר לרכב.

הרכב קשה לנהיגה,למרות 4 בלמי הדיסק הבלימה אינה כמו ברכב חדש,בעמידה סיבוב ההגה גובל בבלתי אפשרי... אין אפשרות אמיתית לשים הגה כח והחיים עם רכב כזה בנסיעה יומיומית בחום הישראלי ללא מזגן היא סיוט ששווה רק למי שחיידק הפיאט הקלאסית תקף אותו והוא מצוי בשלב מתקדם של המחלה.

בנהיגה ברכב כזה צריכים להיות קשובים מאד למה הרכב משדר גם בגלל האמינות וגם בגלל הבטיחות.

וכן,אני קצת מקנא כי בי דבק החיידק,הייתה לי כזו מודל 75' וחבל שהרכב אינו למכירה,אם כי תהיה נכונות למוכרו,נא לפנות אלי...

אם תלכו על הפרוייקט,אשמח לעזור ככל שאוכל

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

טוב, לגבי עניין ההגיון שבעסק הזה, אני לא מתעלם מדבריכם, ואני מודה לכל מי שהעיר לי על כך והביע את דעתו. אני גם מבין את הדאגה שלכם לרכב אספנות עם פוטנציאל גבוה שיופקר בידיים של צעיר, אבל זה לא בידיים שלי, אז נמשיך בבקשה הלאה, לנושאים הטכניים:

אם אני מבין נכון אז מדובר במנוע עם רצועת טיימינג, שיהיה נכון להחליף אותה עוד לפני שאני מנסה בכלל להניע אותו, אלא אם כן תגידו לי שהמנוע הזה הוא לא מנוע שבו הבוכנות יכולות לפגוע בשסתומים.

אתם אומרים בעצם שאין שום סיכוי שמחזירי השמן, האחורי של המנוע, והקדמי של הגיר, תקינים, ולכן אין לי טעם להניע בכלל את העסק אלא ישר להוריד גיר ולהחליף את המחזירים האלה?

יש לי אינטרס להניע את הרכב ולנסות להסיע אותו לפני הכול (כמובן לאחר טיפול אלמנטרי באלמנטים בטיחותיים) , כדי לקבל מושג על הדברים שדורשים תיקון. אם למשל אני אוריד גיר, אחליף מחזירי שמן של המנוע והגיר, אחזיר את הגיר, אניע את הרכב ורק אז אגלה שהסינכרון של ההילוך הרביעי דפוק, זה יהיה מטופש, וחבל. השאלה היא אם יש משהו שאני פשוט אגרום לו נזק אם אני סתם מנסה להניע, לנסוע ולבדוק?

פורסם

חנן

בדוק את עצמך עם אתה לא מנסה להגשים חלום שלך דרך הנער. לפי מה שהבנתי העניין שלך בפרויקט גדול משלו, אולי שווה לך לקבל את הפרויקט בשבילך ובתמורה מצא לו פיתרון מוטורי אחר (רמז ג'יפ)

במידה והכסף לא משחק תפקיד הביטחון כן....הלוואי על כולנו....בכל מקרה פיאטים כאלה במצב טוב הולכות ונעלמות וחבל שלא לשמר אחת כזו בצורה מקצועית...רציתי להוסיף גם את המשפט על זה שה' מחלק אגוזים למי שאין שיניים אבל אני מתאפק.........רן (מממממממממממממממ) מ-ת-א-פ-ק.....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לשאלך חנן,במנוע זה אם תקרע רצועת התזמון יפגעו השסתומים בבוכנות...

יש להניח כי רצועת התזמון יבשה אם היא בת יותר מ 20 שנה.

יש להחליף שמנים ולבצע נוהל התנעת מנוע שעמד זמן רב (חפש בפורום).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...