Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אגרה ועלויות של טסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה למה צריך לשלם על כל טסט 113 שקל אגרה לאן הכסף הזה הולך!?

ולמה טסט עולה 300 שקל על מה אני משלם לעזעזל!?!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

אגרה 113 ש"ח הולכת למשרד התבורע בגין הטסט.

ואגרה בסך 300 ש"ח אתה משלם למורה הנהיגה שלך (בגין העמדת רכב למבחן וביטוח), זה תשלום נהוג. ישנם מורים שלוקחים על העמדת רכב לטסט 100 ש"ח, ישנם 200, וישנם 300, וישנם כאלה שלוקחים כמו כל שיעור נהיגה רגיל. לפי דעתי על נהיגה בת 20 דקות לא צריך לקחת יותר מ100-150 ש"ח.

ROOONEEYY

פורסם

זה נכון אבל מה שאני לא מבין זה את המחירים הגבוהים העלה

אתה נוהג 20 דקות ועלה זה אתה משלם 300 שקל שלדעתי ואני חושב שלדעת

כולם זה מממש הרבה...אין משהוא שאפשר לעשות נגד?!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

תגיד, למה לדעתך על כל שקל שאני מרוויח אני צריך לשלם 40% מס הכנסה ועוד 10% מס בריאות, ומהחצי שקל שנשאר לי אני צריך לשלם 16.5% מע"מ על כל מה שאני קונה?

ואם נניח שבאותן 40 אגורות אני קונה מוצר מיובא אז למה חצי מזה הולך למכס?

בקיצור - למה מכל ג'וק שאני מרוויח בזיעת אפי אני צריך לשלם 80 אגורות למדינה?

התשובה פשוטה מאוד. עבור האחוז הנכבד הזה מתוך מה שאני מרוויח, המדינה מספקת לי תשתיות משובחות, שירותי חינוך בריאות ורווחה מצליחים וביטחון אישי מאויבים ופשיעה. לא?

ולשאלתך - מה אפשר לעשות בנידון? פשוט מאוד. בפעם הבאה שאתה עומד מאחורי הפרגוד בקלפי, סקור טוב טוב את הפתקים שלפניך וחשוב טוב טוב טוב מי מהמועמדים יאפשר לך לשלם פחות ולקבל יותר. אני אישית עשיתי זאת בבחירות האחרונות ואחרי לבטים רבים הצבעתי עלה ירוק כי אם אף אחד לא יצליח לשנות כלום, לפחות שנעביר את הבעסה בסבבה.

פורסם

אגרה (113) - למשרד הרישוי עבור הטסט (מישהו צריך לשלם לטסטר משכורת, להחזיק את המגרשים, לטפל בתלונות, לענות לטלפונים, לבצע טסטים חוזרים במידת הצורך, וכו' וכו') - דווקא לא סכום מוגזם במיוחד.

תשלום למורה הנהיגה (300?) - עבור "העמדת הרכב לטסט". לטעמי מדובר בסכום מוגזם בעליל (שני נבחנים, שעה ברוטו, 600 שקל? על מה?) - הרי מחיר שיעור נהיגה עומד על כ-100 שקל לשעה פלוס מינוס, ולא 600. בטסטים אולי יש סיכון מוגבר לתאונות, אבל בטח לא פי 6 מכרגיל וחות מזה השתתפויות עצמיות וימי השבתת הרכב בכלל אינם מרכיב העלות העיקרי של מורה הנהיגה.

לדעתי הדרך היחידה להילחם בזה היא להתמקח עם המורה לפני תחילת הלימודים (כאשר האיום ללמוד אצל מורה אחר הוא ממשי) ולדרוש לשלם "כמו שיעור רגיל" עבור הטסט.

כאשר מגיעים לשיעור 30-35 ומתקרבים לטסט - כח המיקוח מול המורה קטן מאוד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

גם אצלי היה בדיוק מה שתיארת. (השיעור לפני הטסט הוא שיעור רגיל לכל דבר ועניין, + הטסט עצמו מחיר של שיעור)

זה מה שלדעתי הוגן. (ולפני שיקפצו עלי פה לא להיכנס לכיס של מורה הנהיגה - לא אמרתי מילה על מחיר השיעור עצמו - שוק חופשי.)

שאלתי את המורה נהיגה שלי לשעבר על העניין הזה, והוא טען שהיה הסדר בין בתי הספר לנהיגה שהגדיר מחיר טסט=מחיר שיעור, אבל ההסדר הזה נגמר לפני כמה שנים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• אחראי פורום
פורסם

מוזר שמחיר אגרה לרכב זהה למחיר אגרה לקטנוע.

שילמתי את אותו סכום לטסט על 50 שעשיתי לפני חודש ,

ומזל שעברתי ראשון...

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אני אישית עשיתי זאת בבחירות האחרונות ואחרי לבטים רבים הצבעתי עלה ירוק כי אם אף אחד לא יצליח לשנות כלום, לפחות שנעביר את הבעסה בסבבה.
הגעת למסקנה הנכונה. :-D

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
שמעו חברה הדברים השתנו מאז וכל המורים מתואמים וכולם לוקחים סכומים כאלו.

ככה זה.

ממש ממש לא. ישנם מורים שהם לא חמדנים \ גנבים \ הגדר כרצונך, ולוקחים סכום כמו על כל שיעור נהיגה או מקסימום 100 -150 ש"ח, אלו שהם רוצים להרוויח עוד כמה ג'ובות על גבי התלמיד לוקחםי 300 ש"ח.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

ברך הבא למדינה שבה אתה צריך לשלם מינמום של כ3000 שקל כדי לקבל את הזכות לנהג על תשתיות רקובות לסבול ממשל אטום ושוטרים הדיוטים.

ישראל (הייתי רושם 2005, אבל זה פשוט היה כך,ותמיד יהיה..)

אור.

• תוכן חדש...