Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטן דלק במנועי 1.8T של VAG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

95 וסע לשלום....אחרי 2 מנועים כאלו ב2 מכוניות שונות לחלוטין

ועוד חבר עם אותו מנוע ועוד חבר עם אותו מנוע כולם 95 אין צלצולים סחיבה מצויינת

פורסם

אני התחלתי ב 98

אחרי שבוע עם אלפייה על הדלק

ירדתי ל95

ולא הורגש שינוי לא צילצולים ולא נעליים :-)

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם
95 וסע לשלום....אחרי 2 מנועים כאלו ב2 מכוניות שונות לחלוטין

ועוד חבר עם אותו מנוע ועוד חבר עם אותו מנוע כולם 95 אין צלצולים סחיבה מצויינת

כשאתה אומר סחיבה מצוינת זה אומר שהיא רק מצוינת ויכולה להיות סופר מצוינת או שהיא במיטבה ?

חוץ מזה (לא בטון של זלזול או משהו כזה) מדוע היצרן ממליץ בכל זאת על 98 ומוסיף שבמידה ואין לי 98, ניתן למלא 95 עם איבוד כח ?

פורסם
כשאתה אומר סחיבה מצוינת זה אומר שהיא רק מצוינת ויכולה להיות סופר מצוינת או שהיא במיטבה ?

חוץ מזה (לא בטון של זלזול או משהו כזה) מדוע היצרן ממליץ בכל זאת על 98 ומוסיף שבמידה ואין לי 98, ניתן למלא 95 עם איבוד כח ?

במיטבה - והיצרן לא ממליץ על 98 אלא הוא ממליץ על 98 החל משנה מסויימת לדוגמא בכל הרכבים שנת 98\99\00 שמצויידים ב20VT (וזה בוודאות) מצויין בפירוש שניתן לתדלק ללא חשש 95

היצרן מצהיר על אפשרות אובדן כח בגלל שאולי חיישן הנקישות יגרום לקידום הצתה "מוגזם" דבר שישפיע על הביצועים...שוב מניסיוני עם כמה וורסיות למנוע הנהדר הזה 95 עובד איתו מצויין !

פורסם
החל משנה מסויימת לדוגמא בכל הרכבים שנת 98\99\00 שמצויידים ב20VT (וזה בוודאות)
לא יודע מה הכוונה ב20VT אבל יש לי שנת 02 טורבו (180) וקראתי במפורש בספר רכב שיש עדיפות ל98..
פורסם

היצרן ממליץ על מינימום 95 אוקטן ולא על 99 אוקטן. תדלוק ב 95 אוקטן לא יגרום כל בעיות, זאת היות וקיים חיישן נקישות שגורם לאיחור ההצתה ו... לירידה בביצועים. מי שנוסע רגוע ולא על מגבלות המנוע, לא יחוש כל הבדל!

ההמלצה, מנסיון אישי, היא על 99 אוקטן מהסיבות הבאות-

1. אני רוצה את המנוע במלוא עוצמתו המובנית. יחס הדחיסה 9.5:1 ללא הגדשה במנוע 20VT העובר ל- 12:1 עם הגדשה מחייב 99 אוקטן.

2. מדידות שבוצעו בישראל מראות כל העת שאנו לא קונים אוקטן 95 אלא 93 לכל היותר. אותרו גם מדידות של 89 אוקטן! רכישה של 99 אוקטן מבטיחה לך שאתה נוסע עם 95 לפחות... :-)

3. בסידור של כרטיס תחנה/ארצי מסוג פזומט פער המחירים הופך להיות הרבה פחות משמעותי.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
לא יודע מה הכוונה ב20VT אבל יש לי שנת 02 טורבו (180) וקראתי במפורש בספר רכב שיש עדיפות ל98..
הכוונה ל 20 שסתומים + טורבו. מה שנכון גם למפרט המנוע שלך.
פורסם

היצרן ממליץ על מינימום 95 אוקטן ולא על 99 אוקטן.
אז הפעם אני אצטט :

"165 kW fuel-injection engine

Premuim unleaded petrol 98 RON(Super Plus)

Premuim unleaded petrol with 95 RON can also be used,

but this can cause a slight loss of power under unfavourable conditions."

פורסם

רק 98 ולא פחות מכך. כמו שאמר מוטי - מנוע מוגדש + דטונציה מביא לצרות. תחסוך כמה שקלים בדלק ותשלם כמה אלפי שקלים על בוכנות הרוסות אחרי לחציה.

לשיקולך.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

בגלל שאתה כלכך בטוח בעצמך, כנראה שצריך לכתוב את אותו הדבר 3 פעמים.

בגלל שאתה מתווכח סתם וגם כותב את זה בצורה מעצבנת, אני מצטט אותך כי ברור לי שתערוך את מה שכתבת (עריכה - כבר ערכת)...:?

הויכוח הוא לחינם, לא רק שאבי (PK) צודק בכל מילה, הוא גם מראה לכם בדיוק למה - מדידות האוקטן האמיתיות מגלות נתונים שגויים של דלקים שבמציאות הם בעלי אוקטן נמוך בהרבה...

למנועים מוגדשים יש רק אוקטן אחד נכון - האוקטן הכי גבוה בנמצא.

מוטי

פורסם

לא היה שום ויכוח "סתם". הרגשתי שאני סתם מתסיס את הרוחות ולכן ערכתי את מה שכתבתי. בכל מקרה אני ממלא 98 ומבחינתי זו לא היתה שאלה, רק רציתי להראות שמה שכתבתי בהתחלה על הוראות היצרן הם נכונות למרות שפעמיים אנשים פה טענו שזה לא נכון.

• תוכן חדש...