Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש מהשסתומים - בעיה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טמפרה 1600 קרבורטור שנת 93.

יש לי במנוע רעש מהשסתומים. (לפחות באחד מהם)

הלכתי למוסך ושם נאמר לי שבטמפרה כיוון שסתומים הוא עניין די מסובך ומצריך לא מעט פירוקים.

יחד עם זאת נאמר לי שהרעש השסתומים(לאחר שהמוסכנית הקשיב למנוע) אינו מעיד על בעיה שעלולה להזיק למנוע בטווח הקצר והארוך ואף לא תגרום לתצרוכת דלק גבוהה יותר.

לסיכום נאמר לי שאם הרעש לא מפריע לי אישית, אז אין צורך לטפל בבעיה.

כעת אני מפנא את השאלה לידידי המלומדים בפורום: הכצעקת?

פורסם

*** נמחק הציטוט ***

בני, אני חושב שהבחור רוצה יותר פירוט....

למיטב זכרוני הכיוון שסתומים בפיאט מתבצע ע"י "שימסים" (דיסקיות קטנות שמטרתן למלא מרווח מסויים בין פיקת השסתום לנדנד של הקאמשאפט).

ע"מ לבצע כיוון שסתומים ברכב זה יש לעשות כך:

1. למדוד את המרווחים של כל השסתומים

2. לרשום במדוייק את המרווחים של כל השסתומים

3. לפרק את הקאמשאפט (מצריך פירוק טיימינג והרבה בלגן מסביב)

4. במקומות שהמרווח גדול מידי, יש להשלים בעזרת "שימסים" בעובי המתאים את החלל הריק.

5. לסגור הכל חזרה ולבצע בדיקת מרווחים חוזרת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום.

איציק טעות בידך.

הכיון מיתבצע כך אין צורך לפרק כלום למעת מכסה שסטומים.

יש מכשיר בצורת לשונית מיוחדת (יש לי את כול הסוגים) במצב חפיפה מחדרים את הלשונית והדבר מוריד

קצת את הכוסית בתוך הכוסית יש שיבות די עבות ומחלפים אותם בהתאם לצורך. הכלים הדרושים הם

הוראות יצרן למידות ,פיילר, מיקרומטר, והרבה הרבה שיבות אלטרנטיביות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

****נמחק הציטוט*******

תודה על התיקון, בני.

טרם יצא לי לעשות כיוון שסתומים עם "שימסים" אך זכור לי שקראתי איפשהו שזה דורש פירוק של הקאמשפט... טוב לדעת שאין צורך בכך.

האם זה כך *בכל* הרכבים עם כיוון שסתומים ב"שימסים" ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין כל צורך 'בים של פרוקים' ולא נחוץ לפרק גל זיזים.

במוסכים מורשים של פיאט, וגם במוסכים כלליים שמתמחים בפיאט, קיימים כלים יעודיים שמאפשרים להחליף בקלות את טבעות המרווח (שימסים, לירות).

מכוון שבעבר, כוונתי שסתומים לכמה וכמה מנועים כאלו, אני יכול להעיד שהתהליך פשוט, קל, ודי מהיר.

בתנאי כמובן שהכלים היעודיים ומלאי טבעות כוון במידות שונות נמצאים ברשותך.

• תוכן חדש...