Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אמין לסטודנט 40k-50k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השירשור , הייתי ממליץ לך על הרכבים הבאים : 121, פיזו 206, קליאו ,סיריון.(אני לא גזעני!:wink: )

וסליחה, אבל ממש סליחה אני ממש לא רוצה להכנס שוב לוויכוח מי יותר אמין צרפתי או יפני.

אני 5 שנים עם רכבים צרפתים וממש מרוצה מהם מבחינת אמינות. גם אפילו אבא שלי עבר לצרפתי לא מזמן, לאור ההצלחה שלי עם צרפתיות.

תודה

ושבת שלום

יוגב

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יאריס 1.0 שנת 2000 אמור להיכנס לך לתקציב. רכב מצויין ומאוד תהנה ממנו, במיוחד

אם הדגש הוא על אמינות ותחזוקה שוטפת. סיריון כנ"ל (לא בקיא בהיצע המנועים כל כך), אך לשתיהן

נטיה להיחטף :)

לגבי שאר המיני-פונטו, 206, 121-אופציות טובות.

קח בחשבון שהתמימות דעים נעלמת כשיוצאים מהאי היפני, בכל הנוגע לאמינות לפחות, אך רכבים

אלו הם רכבים שנמכרו בארץ במספרים גדולים-הבעת אמון מסויימת הייתי אומר.

אופציה נוספת שלא הועלתה כאן(כי כבר הזכרת את ה323) היא האקסנט.

אם מתחשק לך רכב מעט יותר מרווח-היא האופציה העדיפה בשבילך.

לציין, לא נגעתי פה כלל באיכות נסיעה והסתמכתי על זה שביקשת במפורש להתייחס רק לאמינות ותקציב.

שיהיה בהצלחה, ובהזדמנות הראשונה אתה מוזמן לעשות לי את השיעורים בסטטיסטיקה.

פורסם

למה שכשמפרקים משהו, בין אם זה לוח שעונים ובין אם זה כל דבר אחר שדורש החלפה כמו רדיאטור חימום וכו....למה כשמפרקים,אח"כ אי אפשר להחזיר, למה זה לוקח חצי יום עבודה כשברכב יפני עושים את אותו הדבר בחצי שעה? למה נורות נשרפות כל יומיים?

ולמה בכלל הולך רדיאטור חימום ברכב בן 3 שכשביפני אולי יילך לך רדיאטור חימום אחרי 20 שנה וגם זה לא בטוח? שלא נדבר על נורות וחיישנים...בקיצור חבל על הויכוח, אתה רוצה צרפתי אז שיבושם לך.

ולבחור שטען שלניסן יש יותר תקלות מרנו, אני מוכן להתערבות ביחס של 1 ל 5 , אני מוכן לקחת רק בשביל ההוכחה, יום חופש ולבלות אותו במוסך רנו\ניסן ונראה מי צודק, אולי אני טועה.....?!

פורסם
ידני או אוטומט ?

יש חשיבות לנוחות/פאר/איבזור/מרווח פנים ?

איציק

,אין חשיבות לכל הנ"ל מלבד אולי הנוחות. מה שהכי חשוב לי זה הכסף והאמינות- שבסופו של דבר הופכת לכסף..
פורסם
יאריס 1.0 שנת 2000 אמור להיכנס לך לתקציב. רכב מצויין ומאוד תהנה ממנו, במיוחד

אם הדגש הוא על אמינות ותחזוקה שוטפת. סיריון כנ"ל (לא בקיא בהיצע המנועים כל כך), אך לשתיהן

נטיה להיחטף :)

לגבי שאר המיני-פונטו, 206, 121-אופציות טובות.

קח בחשבון שהתמימות דעים נעלמת כשיוצאים מהאי היפני, בכל הנוגע לאמינות לפחות, אך רכבים

אלו הם רכבים שנמכרו בארץ במספרים גדולים-הבעת אמון מסויימת הייתי אומר.

אופציה נוספת שלא הועלתה כאן(כי כבר הזכרת את ה323) היא האקסנט.

אם מתחשק לך רכב מעט יותר מרווח-היא האופציה העדיפה בשבילך.

לציין, לא נגעתי פה כלל באיכות נסיעה והסתמכתי על זה שביקשת במפורש להתייחס רק לאמינות ותקציב.

שיהיה בהצלחה, ובהזדמנות הראשונה אתה מוזמן לעשות לי את השיעורים בסטטיסטיקה.

למה 1.0??

גם 1.3 ידנית תיכנס לו בתקציב וגם תהיה טובה יותר מבחינת מנוע.

פורסם

יש לי חבר שעבד במוסך ניסאן , ואכן הרכבים מגיעים לפעמים עם תקלות שונות ומשונות, כאשר רוב הרכבים הבעייתיים הן המסחריות כדוגמת : לארגו , סרנה וכו'.

אבל למרות הכל, זה בכלל לא מתקרב למה שהלך עם רכבי רנו.

הסיבה היחידה דרך אגב, שאני לא ממליץ על פולו , היא כדי שלא יגידו שאני משוחד.

אבל אני סטודנט שנה ד' ויש לי את הפולו 4 שנים , ואני אכנס השבוע למוסך בפעם הראשונה על מנת לבצע טיימינג.

אבל אם זה בכל זאת מעניין אותך, לך על פולו שנת 2000 ומעלה מהדגמים שאחרי המתיחת פנים , ולא תצטער!

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בהמשך לדבריו של אייל, שאני מסכים איתו, סרקתי את הכתבה שהיתה אתמול בעיתון, "ידיעות אחרונות".הסקירה היא של אודי עציון. בכל מקרה, אני ממליץ על הרכב הראשון שתמצא במצב טוב. זה הכי חשוב. פחות או יותר כולם די דומים (בגדול...בכל אופן), אני יכול להמליץ על האיביזה, שבשבילי הוא אוטו לא רע...(למרות אי אילו דברים קטנים.. כמו חלונות/כבל קלאץ' שנקרע.. וכו'...)

בכל מקרה, בהצלחה..!

POLO.jpg

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
למה שכשמפרקים משהו, בין אם זה לוח שעונים ובין אם זה כל דבר אחר שדורש החלפה כמו רדיאטור חימום וכו....למה כשמפרקים,אח"כ אי אפשר להחזיר, למה זה לוקח חצי יום עבודה כשברכב יפני עושים את אותו הדבר בחצי שעה? למה נורות נשרפות כל יומיים?

ולמה בכלל הולך רדיאטור חימום ברכב בן 3 שכשביפני אולי יילך לך רדיאטור חימום אחרי 20 שנה וגם זה לא בטוח? שלא נדבר על נורות וחיישנים...בקיצור חבל על הויכוח, אתה רוצה צרפתי אז שיבושם לך.

ולבחור שטען שלניסן יש יותר תקלות מרנו, אני מוכן להתערבות ביחס של 1 ל 5 , אני מוכן לקחת רק בשביל ההוכחה, יום חופש ולבלות אותו במוסך רנו\ניסן ונראה מי צודק, אולי אני טועה.....?!

שלום

אני מצטער שאני אומר את זה אבל מהדברים הקבועים שלך פה אתה נשמע כמו עוד איזה ילד מהשכונה אצלי שאומר צרפתי זה לא אמין צרפתי זה לא אמין..

ואתה יודע מה תאמת אין לי מושג על מה אתה מדבר ... אני 5 שנים עם צרפתיות וממש אין לי בעיות לפרק את כל הדברים או בעיות מכניות רציניות.

אז אני מבקש יפה , לפני שאתה אומר מילים תשקול אותם , כי אולי אתה לא אומר דברים נכונים ובגלל אנשים כמוך הערך של המכוניות שלי יורד בלי שום סיבה מיוחדת.

בכבוד רב

יוגב R

פורסם
בהמשך לדבריו של אייל, שאני מסכים איתו, סרקתי את הכתבה שהיתה אתמול בעיתון, "ידיעות אחרונות".הסקירה היא של אודי עציון. בכל מקרה, אני ממליץ על הרכב הראשון שתמצא במצב טוב. זה הכי חשוב. פחות או יותר כולם די דומים (בגדול...בכל אופן), אני יכול להמליץ על האיביזה, שבשבילי הוא אוטו לא רע...(למרות אי אילו דברים קטנים.. כמו חלונות/כבל קלאץ' שנקרע.. וכו'...)

בכל מקרה, בהצלחה..!

בדיוק אני בודק איך יוצרים איתו קשר...

יש כאן אי דיוקים בנתונים בסיסיים , שלא לדבר על דברים נוספים.

לדוגמא: הדור הנ"ל יוצר עד 2002... (ולא עד 2001)

עוד משהו שמעניין אותי : לא שמעתי על חלודה בפינות הדלתות מעולם באף פולו...

למעשה VW נתנה אחריות 12 שנה בנושאי חלודה ברכבים הנ"ל כי המרכב מגולוון....

שלום

אני מצטער שאני אומר את זה אבל מהדברים הקבועים שלך פה אתה נשמע כמו עוד איזה ילד מהשכונה אצלי שאומר צרפתי זה לא אמין צרפתי זה לא אמין..

ואתה יודע מה תאמת אין לי מושג על מה אתה מדבר ... אני 5 שנים עם צרפתיות וממש אין לי בעיות לפרק את כל הדברים או בעיות מכניות רציניות.

אז אני מבקש יפה , לפני שאתה אומר מילים תשקול אותם , כי אולי אתה לא אומר דברים נכונים ובגלל אנשים כמוך הערך של המכוניות שלי יורד בלי שום סיבה מיוחדת.

בכבוד רב

יוגב R

יוגב, הבעיה בצרפתיות שבקרת האיכות על הפנים.

יכולה לצאת להם אחת עם אמינות מופלגת יותר מיפנית מקבילה, ויכולה לצאת גם מכונית "לימון" שתבלה איתה את מיטב שעותיך במוסך...

(ואני אומר את זה בתור בעל צרפתייה בעבר, ומהיכרותי הקרובה עם מכוניותיהם של חבריי / חברותיי)

במקרה שלך, ומכיוון שכל הצרפתיות שהיו לך - הן אמינות , אז כמו בקזינו : עד עכשיו הרווחת, עכשיו צריך לדעת מתי להפסיק , כדי שלא תפסיד את המכנסיים :-D

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כבעלים (הגאה??) של מזדה 121 אני יכול להגיד שהאוטו די אמין (תודה לממליצים)...

נוח, יחסית מרווח, אחלה מזגן, חסכוני וניסחר טוב...

בגירסאת האוטומט אין הגה כוח (לא מובן למה :?)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

יוגב, הבעיה בצרפתיות שבקרת האיכות על הפנים.

יכולה לצאת להם אחת עם אמינות מופלגת יותר מיפנית מקבילה, ויכולה לצאת גם מכונית "לימון" שתבלה איתה את מיטב שעותיך במוסך...

(ואני אומר את זה בתור בעל צרפתייה בעבר, ומהיכרותי הקרובה עם מכוניותיהם של חבריי / חברותיי)

במקרה שלך, ומכיוון שכל הצרפתיות שהיו לך - הן אמינות , אז כמו בקזינו : עד עכשיו הרווחת, עכשיו צריך לדעת מתי להפסיק , כדי שלא תפסיד את המכנסיים :-D

אז תגיד, אם הבעיה היא בQA, אז טויוטה יאריס שמיוצרת בצרפת, באותו מפעל שמייצר בשביל פיז'ו וסיטרואן תהיה (לפי דעתך) אמינה או לא?! מה לגבי הונדה סיויק, טויוטה קורולה ורנו מגאן, שמיוצרות בטורקיה?! ז'אן קלוד שבודק את הטויוטה מסתכל טוב-טוב, וכשהוא בודק את ה206 הוא זורק זין?!

בקיצור, סתם סטיגמות.

פורסם
כבעלים (הגאה??) של מזדה 121 אני יכול להגיד שהאוטו די אמין (תודה לממליצים)...

נוח, יחסית מרווח, אחלה מזגן, חסכוני וניסחר טוב...

בגירסאת האוטומט אין הגה כוח (לא מובן למה :?)

גילי

ה121 (בימבה ) הוא אוטו מצויין . יש לשכנים שלי אחת כזאת יד ראשונה (!!) בתור אוטו שני במשפחה והם ממש מרוצים מהאמינות והחסכוניות שלו ( ממש לא רוצים למכור..).

בקיצור גילי אתה ממש לא לבד.

יוגב

פורסם
ה121 (בימבה ) הוא אוטו מצויין . יש לשכנים שלי אחת כזאת יד ראשונה (!!) בתור אוטו שני במשפחה והם ממש מרוצים מהאמינות והחסכוניות שלו ( ממש לא רוצים למכור..).

בקיצור גילי אתה ממש לא לבד.

יוגב

ה121 הוא רכב לתקציב של 25 אלף ש"ח.

אם ברשותך כמעט כפול מהתקציב הנ"ל, אני לא רואה סיבה לרכוש אחת כזו, אלא להתקדם לרכב בטיחותי ואיכותי יותר.

בעל אוהב, עם כל ההערכה שלי אליך, בכל שרשור כמעט אתה משתמש בנושא זהות ארץ הייצור.

עושה רושם שזה הדבר היחיד שאתה מבין ברכבים.

אני מבטיח לך שאם טויוטה קיבלה החלטה להתחיל לייצר רכבים בצרפת , אז היא שידרגה את רמות בקרות האיכות והאוטומציה של פיג'ו וסיטרואן, ומי שיהנה מכך אלו לקוחות פיג'ו וסיטרואן כאשר היפניות ימשיכו להנות (כך ניתן להעריך) מרמת האמינות המוכרת.

בנוגע לטורקיה... אינני זוכר במדוייק את האחוזים, אבל אחוז האוטומציה בקו הייצור בטורקיה נושק ל30 אחוז , בניגוד לכ90 אחוז רובוטיקה בקו הייצור של הקורולה ביפן, כך שרוב הסיכויים שהטורקית לא תהיה איכותית כמו היפנית.

אינני בטוח מה הסיבה לתחילת היבוא מיפן : שער היורו או איכות ההרכבה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אז תגיד, אם הבעיה היא בQA, אז טויוטה יאריס שמיוצרת בצרפת, באותו מפעל שמייצר בשביל פיז'ו וסיטרואן תהיה (לפי דעתך) אמינה או לא?! מה לגבי הונדה סיויק, טויוטה קורולה ורנו מגאן, שמיוצרות בטורקיה?! ז'אן קלוד שבודק את הטויוטה מסתכל טוב-טוב, וכשהוא בודק את ה206 הוא זורק זין?!

בקיצור, סתם סטיגמות.

בטח, הכל סטיגמות.

מעניין אם החלקים שמשתמשים בקורולה, נניח, מסופקים ע"י אותו יצרן החלקים של פג'ו.

לא יצא לי לראות שבקורולה/סיביק התחילו להשתמש, נניח, ב VALEO ושות' כחלקים מקוריים, תקן אותי (והבא הוכחות) אם אני טועה.

אתה חושב שרק QA משפיע על אמינות הרכב ? זכותך להאמין כך, אך זה שאתה מאמין כך - לא הופך את זה לנכון.... בכל מקרה, אמינות לא נמדדת לפי קורולה תורכית או סיביק הודית - היא נמדדה הרבה לפני שהתחילו להרכיב שם (בתורכיה) מכוניות. ליצרנים הללו יש מוניטין מעולה בנושא הזה ולמרות שהנתונים המדוייקים ביותר והאמינים ביותר נמצאים אצל היצרנים - זה לא הופך את דעת אלו שרכשו והחזיקו שנים מכוניות ממותגים כאלה ואחרים לדעות שאינן שוות התייחסות.

אמינות של רכב היא לא רק QA... היא בעיקר תיכנון ואיכות החלקים (ואל תספר לי סיפורים שהחלקי חשמל של VALEO איכותיים כמו חלקי חשמל של, סתם כדוגמא, DENSO).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...