Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגביי בעלות של רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קניתי לפני כחצי שנה מיצובישי סופר לאנסר משנת 97, שקניתי חשבתי שהיד היא מיד ראשונה, אי לכך אני אהיה יד שניה, לרכב היה טסט לשנה שקניתי, ועדיין היו לי את הרישיונות של בעל הרכב הקודם, כמובן שביצענו העברת בעלות.

האוטו הזה נמכר שלשום, והקונה האיר את עייני ואמר לי שאני הייתי היד השלישית ולא השניה והוא כביכול היד הרביעית.

אני בתמימות לא ידעתי, אבל היווכתי שהוא אכן צודק, אין לי איך לאתר את הבעלים הקודמים, הקונה החדש אומר שהוא מאמין לי ואינו רוצה להגיע לבתי משפט שלטענתו השופט יחליט שאני אחזיר לו את כספו והוא את רכבי, אך הוא מבקש סכום פיצוי של 1000 שקל.

בעייני זה מוגזם, כי מכרתי לו את הרכב והוא קיבל מתנות ששווות 2000 שקל לפחות, סט מגנזיום, רדיו דיסק, ריפודי יוקרה וכדומה, והוא עוד שילם 2500מתחת למחירון, על רכב מטופל ומצב דנדש ממש מצב מעולה.

אבל נעזוב את זה כרגע, האם באמת לדעתכם מגיע לו פיצוי ממני, ואם כן על כמה?

אני מוכן לתת לו על עוגמת הנפש כהגדרתו סכום של 300 שקל גג, הרי זה לא משהו שידעתי וזה נעשה בתמימות.

וגם אם לא נגיע לפשרה והוא ילך לבית משפט השופט באמת יכול לפסוק שאני אחזיר לו את כספו ואקבל את רכבי?

הרי אני אהיה יד חמישית כבר אם ככה, במקום יד שלישית...

תודה.

כפיר

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אים המצב היה הפוך אתה היית מספר את זה כאחד שקנה רכב ואמרו לו שהוא יד שניה והתברר בסופו של דבר שהוא יד שלישית, אני בטוח שהתגובות בפורום היו "דפקו אותך" עבדו עליך" אל תוותר".

האחריות של בדיקת הרשיונות של הקונה, אבל אתה הטעת אותו בכוונה או לא, זה לא משנה, לכן אני חושב שיש מקום לפיצוי, לפחות שהצד השני לא ירגיש מרומה, גודל הפיצוי משא ומתן בין הקונה למוכר, שוב אני חוזר למרות שאני לא מאמין בכלל שהוא יתבע אותך אים אין זיכרון דברים שבו מצוין שהרכב יד שניה.

פורסם

אתה יכול בבקשה לספר איך הצליחו למכור לך רכב יד שניה, כשאתה חושב שזאת יד ראשונה?

זיפו מסמכים, או שפשוט לא ראית?

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
תפסיק לצטט אותי סתם ,אני רק הודעה אחת מעליך
בטח הבעלים אמר לו " הנה תיראה אני יד אפס-אחד "

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אם העסקה נעשת בתום לב ותוך גילוי כל מסמכי הרכב (כפי שתיארת) הרי אין לקונה החדש על מה להתלונן

הקונה החדש יכול להתלונן..... על זה שהוא אהבל.

מה זה בכלל משנה מה אמרת לו ואם זה בטום לב או לא.

תפקידו לוודא את זה מול הניירת של הרכב.

תאר לך שהיית אומר לו שלרכב יש 5000 ק"מ והוא לא היה בודק?

כל משפטן מתחיל (שנה א) יודע שהחוק שקובע בבתי המשפט הוא "יזהר הקונה".

אם באמת בא לך לצפר אותו, תגיד לו יפה סליחה ושילך לחפש.....:wink:

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השאלה היא אחרת.

הרי עבדו גם עליך מכרו לך רכב מיד ראשונה בעצם שהיה יד שניה אים בסמוך לקניה היית מגלה את זה אני בטוח שהיית מרגיש שדפקו אותך והיית דורש פיצוי.

הרי גם אתה נפלת בפח ואתה יודע מה הקונה מרגיש.

פורסם

שגיליתי שאני יד שלישית זה לא הזיז לי, מה ההבדל בין יד שניה לשלישית?

האוטו מטופל בקביעות, יצא פיקס בבדיקה, מצב מעולה, מה אכפת לי...

לא הרגשתי מרומה בכלל, להפך רק מורווח, כי קניתי רכב במצב מצויין עם הרבה תוספות.

לא זויפו שום מסמכים, הרכב מקורי, וגם בבדיקה הכל תאם ואני בחרתי איפה, כנראה שהיתה אי הבנה...

כנ''ל לגבי הקונה, הוא קנה ב 2000 מתחת למחירון, ועוד קיבל את התוספות, כולל רדיו דיסק ושלט וסט ריפודים נוסף.

הוא טוען בפניי שאם הוא היה יודע שהרכב יד שלישית מלך התחילה הוא לא היה רוכש אותו ממני, אני הצעתי לו פיצוי של 300 שקל, או מערכת דיוידי יקרה שעדיין בקופסא מהדיוטיפרי ששוויה 450 שקל.

הוא רוצה 2000 שקל...

בחוזה ביננו לא רשום את מספר הידיים.

שיילך למשפט מצידי כמו שבגירה אמר, הרי הקונה היה צריך לוודא הכל, כמו שהוא ידע לוודא שהרכב אכן לא מושעבד, וכמו שידע לברר את טיפוליו האחרונים, ואת אמינותיו של מד האוץ.

תודה על העזרה.

כפיר

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אל תוותר , הכול אשמתו , ברור כאן שהוא מנסה לסחוט ממך כסף , שיילך ייחפש...

מכרת לו אוטו במצב מצוין לדבריך ועם תוספות , אני הייתי מוכר לו במחירון בכלל , מכרת לו בפחות והוא חושב שזה שוק , תגיד לו שמעניין לך ת*** הדרישות שלו. אין זכרון דברים שיילך יחפש.

ומשום מה שאני קונה רכב אני מאמת נתונים ברישיון הרכב , אחד מהם זה הידיים .

והוא כולה יד 4 מה הוא בוכה?

• תוכן חדש...