Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תא הנוסעים בפיז'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי וחג שמח.

שאלותי מופנות לחובבי/בעלי פיז'ו 306

לשאלותי:

1. מהי רמת תא הנוסעים בפיז'ו 306 מהשנתונים 98 ואילך דגמי ה 5 דלתות, לא הספורטיביות?

כוונתי: בעיקר מעניינת אותי רמת הגימור ואיכות ההרכבה.

2. הכי חשוב: האם הפלסטיקים מרעישים או מצקצקים? אני קצת פדאנט וחובב אודיו לרכב כך

שרעשים מסוג זה ממש מפריעים לי.

3. האם פלסטיקים נשברים (או דוהים) עם הזמן באופן חריג ורק בגלל שמש או מזג האויר בארצנו?

4. אילו רמות גימור מגיע הרכב (XT,XR...), ובמה זה בא לכדי ביטוי בתא הנוסעים?

5. האם היו שינויים כלשהם (בפנים הרכב) בדגמי ה 306 בין 98 ועד שהגיע יורשתה?

6. שאלת רשות : האם מישהו יודע במקרה איזו מידת רמקולים ניתן להתקין בדלתות מקדימה?

המון תודה לעונים,

חג שמח.

פורסם

תא הנוסעים הינו באיכות טובה מאוד, אם איני טועה בשנת 99 או 2000 , עבר הדשבורד שינויים קלים בדמות דמויי כרום למינהם, סה"כ רכב לא רע בכלל אמין מאוד בגרסת 1.4 סמ"ק ידני, גרסת ה - 1.6 אוטו' גם היא מומלצת בשילוב גיר AL -4, החל מ - 99 לדעתי לגבי ה- 1.8 התיבה הישנה של ZF' מסרסת את המנוע באופן די רציני ולפיכך מומלצת פחות, איכות ההרכבה ורמת הגימור גם הן סבירות בהחלט ואף יותר מכך אינך צפוי להפתעות מיוחדות בנושא זה.

פורסם

לגבי תא הנוסעים- האיכות הכללית טובה.אם אתה רוצה איכות ממש טובה- לך על דגמי פוסט 98.

יותר חשוב- לגבי הרמקולים-נכנסים חמש ורבע מקדימה. (או חמש וחצי. אני לא כל כך זוכר איך זה הולך במידות של רמקולים-אני רק זוכר שזה חמש ומשהו).

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

ב98 עבר האוטו מתיחת פנים , הדשבורד כמעט לא השתנה, בנוי היטב יחסית ונראה טוב חוץ מבחירת צבעים משעממת למדי ( שהיתה סטנדרטית לשנים האלו ).

אבל, אצלי באוטו ובעוד כמה 306ים ( לרוב ספורטיביות , לא ראיתי את זה במשפחתיות ) , לפעמים נוצר סדק בפלסטיק באמצע הדשבורד ( סדק תחתון , לא רואים אותו אבל שומעים אותו לפעמים ), סטרט עזר להשקיט אותו :).

אני משאר שזה גם יקרה יותר ברכבים שהחליפו להם רדיאטור חימום ( משום מה ) למרות שאצלי זה היה כך גם לפני כן.

הבדיקה? פשוטה , תלחץ קלות על אמצע הדש בחלק הקדמי בין פתחי האוויר שמפזרים אוויר לשמשה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יותר חשוב- לגבי הרמקולים-נכנסים חמש ורבע מקדימה. (או חמש וחצי. אני לא כל כך זוכר איך זה הולך במידות של רמקולים-אני רק זוכר שזה חמש ומשהו).

תיקון:

קוטר הרמקולים המותקנים בדלתות הקדמיות הוא 6.5 אינטש.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

הפלסטיקים באיכות סבירה מאוד...כמו שאמרו הרמקולים שנכנסים בדלתות 6.5 אינץ, ויש גם הכנה במגש האחורי ל6.5 אינץ.

לי יש דגם XR שנת 2000, אומרים שזה הדגם הכי בסיסי...אבל לפי מה שהשוואתי ל306ים אחרים, ראיתי ששלי הרבה יותר מאובזר, ועד היום אין לי מושג איך זה...: יש לי ציפוי כרום בקונסולה המרכזית, יש לציין שזה נראה ממש טוב, יש לי ריפוד כחול בדלתות ובכסאות, זה נותן אווירה ספורטיבית, יש לי אור בתא מטען+בתא כפפות, יש לי ידית שליטה על הרדיו מההגה(זה לא עובד אם אין לך רדיו אינטגרלי של פיג'ו), ויש לרכב צבע כסף כולל הפגושים והפסי הגנה בדלתות.

האיכות הרכבה היא בסדר גמור, לא יותר מזה...אתה בקלות יכול למצוא רכבים שלא מרחו עליהם חומרי הגנה על הפלסטיק, ולכן הפלסטיק דהה והתקלף. אין ספק שהשמש שלו מזיקה מהר מאוד לפלסטיק של האוטו...אבל אם קצת נקיון מדיי פעם הפלסטיק יחזיק לכל החיים.

פורסם

סליחה שרק עכשיו אני שואל ולא קודם אך אודה מאוד אם תוכלו לומר לי:

1. אלו דגמים לא ספורטיביים יש ( XT, XR) וכו'? ואם אפשר קצת לפרט על ההבדלים מאוד אודה.

2. אלו מנועים? אני יודע שיש 1.6 ו- 1.8. האם בכול השנים בהן הרכב יוצר ויובא לארץ המנועים היו

בעלי 8 שסתומים? האם רכבים אלו לא סובלים מאנמיות בכל הקשור לכח (הבנתי שההיגוי והשלדה

מצויינים...)?

תודה רבה.

פורסם

המנועים לא הכי זריזים בעולם, אבל סבירים ביותר , עם גיר רגיל אין תלונות.

בשנים שאתה מחפש ובדגמים הרגילים בפרט אין מנועי 16V.

XR זה הדגם הפשוט יותר , הXT המאובזר , הבחור עם הרכב משנת 2000 יש לו מה שנקרא דור 3 שבא יותר מאובזר ( שנת 2000 + , גם פנסים קדמיים שונים כמעה).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הדגם הבסיסי מכולם הוא ה-XN.

מנוע 1.4, גיר ידני.

מ-98 (או אפילו 97) ואילך מגיע עם מזגן מקורי ו..זהו.

אם יש לך חוש נוסטלגיה מפותח - תשמח למצוא מנואלות לשליטה בחלונות צד.

ייתכן ואף יתמזל מזלך ליפול על אקזמפלר נעול ב-"14 ולא "13 (משנת 99/00 אני מניח שכולן הגיעו עם "14)

יש קרשוקים/ציקצוקים/גניחות פה ושם. לא משהו בלתי נסבל ולא בהיקף נרחב, אבל כרוני בהחלט.

שום פלסטיק לא נשבר אצלי, והרכב במפורש עבר הרבה (ק"מ/נהגים/וכו').

הדבר היחיד שמציק ברכב, מלבד הנטייה הטבעית שלו להתעקש לא לזוז, זה הכסאות.

התמיכה לוקה בחסר ,במיוחד לגב התחתון, ואם לא - זה רק עניין של זמן לפני שתתרחש שקיעת גב הכיסא.

תשתדל לא לקיים פעילות קופצנית על המושבים הקדמיים, זה אמור להאריך את חייהם.

פורסם

"...תשתדל לא לקיים פעילות קופצנית על המושבים הקדמיים, זה אמור להאריך את חייהם."

בשביל זה יש את האוטו שלה, לא? :-D

בכול אופן, שמתי עין על השנתונים 99-2000.

תקצבתי כ- 30-35K - האם לדעתכם, לפי הכרותכם את השוק והסחירות של הרכב, ניתן יהיה למצוא XR 1.6 ידנית במחיר זה? לא רכב ליסינג ולכל היותר יד שנייה (שני הידיים חייבות להיות פרטיות), סביר או שמא עלי להגדיל את התקציב?

תודה רבה.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=89090

DIAMOND 1.6 , מנוע TU , מאובזר מעט יותר - שתי כריות אוויר , מזגן מקורי (עדיף פי כמה על המקומי) , 2 ח"ח + נ"מ + ה"כ (לא , אני לא מוכר).

ABS אין ,למרבה הצער , אבל פרט לכך האבזור לא רע לשנתון.

99 נכנס לך ללא קושי לתקציב ,אולי גם 2000.

פורסם

תודה שמר,

סלח לי על הבורות אך אני אפנה שוב ללינק שצרפת, בעמוד 3, הודעה שלך עם צילום תא המנוע,

ציינת כי לרכב 16 שסתומים. למיטב הבנתי: מנוע TU הוא מנוע 16 שסתומים, נפח 1.6 והוא זה שהותקן ב 306 Diamond, האם הבנתי נכון?

תודה רבה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=89090&page=3&pp=15

• תוכן חדש...