Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה "הגה חשמלי"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהרבה מהמכוניות החדשות תגבור ההגה חשמלי כמו גם בקורולה בה אני נוהג.

ההגה בעקרון יותר קל, אבל חסר תחושה כמעט לחלוטין.

יתרונו בכך שאינו מעמיס על המנוע וכך הרכב אמור להיות יותר חסכוני.

הבעיה העקרית של המערכת החשמלית היא עלות התיקון, היקרה מאוד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

בדיון שהתפתח בנושא הגה כוח ברכב גלשנו למערכות הידראוליות שונות,ולא היתה בכוונתי להכנס לרמה פרטנית של מושגים במכניקת הנוזלים והרכיבים שמשתמשים בהם.

שסתומים,פורקי לחץ,צילינדרים וכדומה.

בקשר לכלי תעופה התכוונתי שמערכות ההיגוי מופעלות על ידי מערכות הידראוליות.

לדוגמא:

1. שינוי זווית המעלה של הלהבים ברוטור אחורי במסוקים מבוצע על-ידי צילינדר.(לחץ עבודה של 3000 P.S.I ).

2.שינוי זווית המעלה בלהבים הראשים גם הוא מבוצע על-ידי מערכת הידראולית.

3.מנופי הצלה במסוקים גם הם מופעלים על ידי מנוע הידראולי.

4.כן נסע קידמי כיצד הוא נפתח/מתקפל חשמלית ? לא הידראולית.

ההספק הסגולי של מערכת הידראולית גדול ממערכת חשמלית ולכן בהרבה מיקרים מעדיפים להשתמש במערכת הידראולית.

איזה כייף לי :)

• 9 שנים מאוחר יותר...
פורסם

האם ניתן לכוון-לרכך/להקשות הגה חשמלי?

היי,

מה זה "הגה חשמלי" ובמה הוא נבדל מהגה כוח רגיל כלומר - לי ידוע שהגה כוח זה למעשה משאבה הידראולית מסייעת. אז מה זה "הגה חשמלי"?

מה חסרונותיו, יתרונותיו?

באילו רכבים נפוץ?

תודה.

פורסם

חשוב לציין שישנם רכבים כמו למשל סובארו B4 שמערכת ההיגוי שם היא גם אידראולית וגם חשמלית.

השילוב הזה נוח ונעים לנהיגה מניסיון אישי.

ברמת העיקרון ההגה החשמלי מרגיש מזעזע ומנותק לגמרי מהכביש (רנו פלואנס, מאזדה 3 למשל) אבל אפשר להתרגל לזה וזה בסדר גמור, אם יש אנשים שהתרגלו לגיר רובוטי אז בטח שלהגה חשמלי אפשר.

במערכת היגוי אידראולית הקשר לכביש מורגש יותר, לדעתי עדיף על החשמלי.

פורסם

ואני מוכן להתערב שבהגאים מודרניים 90% פה לא יוכלו לנחש במדויק אם ברכב בו הם נוסעים יש הגה חשמלי, הידראולי או משהו באמצע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה צודק מאוד קשה לדעת האם ההגה חשמלי הידראולי או שניהם.

אבל ברגע שאתה מתיישב ברכב שמערכת ההיגוי שלו חשמלית ומתוכננת בצורה גרועה אתה מרגיש בזה בשנייה הראשונה.

עבדתי בחרת השכרה ונהגתי על רוב מה שקיים כיום על הכביש ומניסיון זה אני מרשה לעצמי לצאת בהצהרה ש רנו פלואנס ומאזדה 3 עד 2014

שניהם בעלי הגה חשמלי מזעזע ומורגש מיד.

לאחר מכן יש את ה I30 החדשה יותר שבאה עם יכולת לשנות מצבי הגה, פיצ'ר נחמד אבל לא משנה באיזה מצב אתה תמיד מורגש חוסר כלשהו.

שאר הדגמים באמת שלא מורגשת שינוי קיצוני כלשהו, ואם כן אז ממש לא משהו שמרגישים מיד.

פורסם

לא יודע מה ניסית להגיד ולא נהגתי במאזדה 3 החדשה, אבל לצורך העניין אתה מוזמן לנהוג ב-CX5 ולהגיד לי איזה הגה מותקן שם והאם מפריע לך שהוא כזה או אחר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבואינג 787 החליף את המערכות ההידראוליות בחשמליות. לא חושב שאפשר להגיד באופן גורף ששיטה אחת עדיפה על השניה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)
הבואינג 787 החליף את המערכות ההידראוליות בחשמליות. לא חושב שאפשר להגיד באופן גורף ששיטה אחת עדיפה על השניה.

כיצד מבוצע הקיפול של כן נסע קידמי בבואינג 787 ?

המדפים בכנפיים הראשיות כיצד הם זזות ?

מדף סיבוב כיצד הוא זז ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לא יודע מה ניסית להגיד ולא נהגתי במאזדה 3 החדשה, אבל לצורך העניין אתה מוזמן לנהוג ב-CX5 ולהגיד לי איזה הגה מותקן שם והאם מפריע לך שהוא כזה או אחר.

רציתי להגיד שהגה חשמלי הוא מורגש ומפריע רק כשהוא מכויל בצורה גרועה (רנו פלואנס ומאזדה 3)

לגבי CX5 - כמעט בטוח שהוא נעזר במערכת חשמלית.

מה שכן זה לא מפריע ולא מורגש כל כך.

עריכה אחרונה על ידי TheBox
פורסם (נערך)
אתה צודק מאוד קשה לדעת האם ההגה חשמלי הידראולי או שניהם.

אבל ברגע שאתה מתיישב ברכב שמערכת ההיגוי שלו חשמלית ומתוכננת בצורה גרועה אתה מרגיש בזה בשנייה הראשונה.

עבדתי בחרת השכרה ונהגתי על רוב מה שקיים כיום על הכביש ומניסיון זה אני מרשה לעצמי לצאת בהצהרה ש רנו פלואנס ומאזדה 3 עד 2014

שניהם בעלי הגה חשמלי מזעזע ומורגש מיד.

לאחר מכן יש את ה I30 החדשה יותר שבאה עם יכולת לשנות מצבי הגה, פיצ'ר נחמד אבל לא משנה באיזה מצב אתה תמיד מורגש חוסר כלשהו.

שאר הדגמים באמת שלא מורגשת שינוי קיצוני כלשהו, ואם כן אז ממש לא משהו שמרגישים מיד.

בתור בעלים של הI30 החדשה בעלת 3 מצבי תגבור חשמלי אסכם את שלושת המצבים כך:

Comfort - הגה קל בכל מצב ומתקשה מעט בכבישים מהירים אך עדיין לא נוח בכלל אין פידבק לחלוטין.

Normal - ההגה מרגיש כמו הגה חשמלי ממוצע , מתקשה במהירויות גבוהות ונותן פידבק מנימאלי.

Sport - ההגה קשה בכל מצב לסיבוב וכל הזמן מנסה לתת "התנגדות" ופידבק בסגנון רכבי ספורט , כניסה לכיכר מלווה במאמץ מיותר לסבוב את ההגה.

במצב זה המערכת מקצינה מאוד את ה "פידבק" מהסיבובים ואפילו בסביבובים הקטנים ביותר אתה מרגיש מההגה שהרכב "בקצה האחיזה" התנגדות חזקה מאוד מההגה (מה שלא נכון בפועל.)

שום מצב מלבד הNormal לא באמת נוח או קרוב למציאות.

הייתה ברשותי מאזדה 3 שנת 2010 , ההגה הרגיש הרבה יותר מתקשר מכל הרכבים שנהגתי בהם (קיה פורטה, יונדאי I30, וכו).

ביחס להגה חשמלי אהבתי את ההגה שלה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

לדעתי אפשר להגיד שזה עניין של טעם,יש אנשים שלא צרכים "תקשורת" עם ההגה העיקר שמניע.

רוב האנשים הם ככה, לא באמת אכפת להם.

וכן גם הפיקנטו קיבל הגה מזעזע:?

פורסם

יתרונות של ההגה החשמלי שאני מסוגל לחשוב עליהם:

המערכת חסכונית יותר ודורשת פחות הספק מהמנוע.

אמינות בשל היעדר צורך להחליף את השמן, גם אם היצרן לא דורש זאת ברוב הרכבים הפרטיים.

סיבוב ההגה כשהמערכת אינה עובדת (או בהפניות מהירות מצד לצד) אינו קשה באותה מידה כמו במערכת הידראולית, שם השמן מתנגד לפעולת סיבוב ההגה. אפשרות לכיול עצמאי (שאפשרי בלא מעט מהמכוניות כיום) בקלות.

החסרון המרכזי שאני יכול לחשוב עליו הוא אפשרות לתקשורת הגה פחות טובה, אבל זה ממש לא נכון באופן גורף ויש הגאים חשמליים מוצלחים יחסית מבחינת תחושת הנהיגה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...