Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ערבוב סוגי שמנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ליטר וחצי שמן חצי סינטטי של פז ו2 ליטר שמן חצי סינטטי של איזה חברה איטלקית

השאלה שלי האם אני יכול לערבב את שניהם בגלל שהם 10-40 שניהם או שזה לא בריא ?

אני לפני טיפול (שאלה כללית)

פורסם

יכול לערבב

בוולבו שהיתה לי נכנס 7 ליטר שמן

ולכן כל פעם שהיה טיפול הייתי מצרף את מה שנשאר מהגאלון הקודם לגאלון החדש....

כל פעם זה היה חברה אחרת רק הכלל היה שכולם היו 5\40

ולא זכורות לא בעיות

פורסם

בעיקרון לא מומלץ, אך לא יגרם נזק ניכר אם בכלל, הדעה הרווחת בנושא ערבוב שמנים, שערקבוב שמנים גורם לניטרול תוספים חיונים בשמן אחד, על חשבון סיכוך המנוע!

יש לערוך חיפוש בעיניין!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מחזק את דברי צביקה.

לא מומלץ אבל לא יקרה כלום אם תערבב.

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

הוספת תוספים למיניהם משנים את ההרכב הכימי של השמנים ואת התנהגות השמן בטמפרטורות שונות ואף את עמידותו.

לגבי סוגי שמנים מאותה צמיגות, אני לא רואה שום בעייה.

נכון שלא רצוי אבל אם מערבבים לא קורה כלום.

פורסם

הייתרון בשמנים חצי סינטטיים הוא העובדה כי אפשר להשלים בשעת הצורך עם כל שמן, אך כעיקרון לא הייתי מערבב ע"מ לעשות טיפול תקופתי, שמור לך אותם להשלמות.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

לא מבין הרי כולם אומרים פה לא יקרה נזק.........הרי אתה מוריד את איכות השמן ומשנה את הרכבו

אז ברור שכביכול לא יקרה כלום אבל אתה מוריד את איכות השמן ואז כן יקרה משהו אז אנא להתנסח יותר ברור!

פורסם

גם אם אתה מוריד את איכות השמן, עדיין שמן חצי סינטטי, ההשפעה היא מינימלית וחוץ מזה אולי אתה מעלה את איכות השמן?

תחשוב ככה:

דלק, אם אתה מתדלק 95 ובייחד שם רבע מיכל 98...מה יקרה? כלום! שניהם נטול עופרת.

פורסם

מה עשית סלט? מה הקשר בין דלק שנמדד באוקטן שונה לבין שמן????

אתה לרוב לא תעלה ורק תפריע עם שמן אחר ויכול להיות גם שתגיע למצב שאתה משנה את רצף עלית הצמיגות ועוד....

אתה בעצם מחבר בין חומרים שאולי לא מתאימים אחד לשני!

פורסם

שמן באותה צמיגות מתאים לשמן באותה צמיגות רק היצרן שונה, אין פה עירבוב של שמנים עם צמיגות שונה, אתה לא נוגע בצמיגות שלו .

• תוכן חדש...