Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה דווקא אוטומט ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין קשר לעומק הכיס

ב. מהתעסקות עם רכבי ספורט אירופאים גם אותם צריך להנמיך וגם להם צריך לשים סטרט עליון... ומה לא... ובולמים קשים... ושים לב שרוב בעלי הרכבים האלה עושים את זה...

בקשר לנהג שבי אני לא רוצה להכנס לזה... בוא נגיד שאני מקבל חינוך מוטרי מגיל 6 וגם בערך מהגיל הזה אני עם הגה בידיים... ולמדתי ואני לומד כל הזמן מאחד האנשים הכי מומחים בארץ לספורט מוטרי.

אני לא בא ואומר שרכב אמרקאי הינו הכי טוב בעולם להכל. יש את המינוסים ויש את הפלוסים..

אבל הם מייצרים רכבי ספורט בורטאלים לחלוטין... אם האצות מטורפות... ואכן יש כאלה שגם מסתובבות..

אפילו מסתובבות טוב...

ההבדל הוא... שלכם יש פחות נסיון בקטע הזה... אז לפני שאתם יוצאים בהצהרות לכו תעשו שעורי בית..

ותראו דרך אגב.. איזה רכב לקח את הראלי של הרכבים העתקים כלומר עד שנת 75 בספרד שנה שעברה.

1.GT40 67

2.GT350 65

3.לאנציה לא זוכר את השם שלה.

4 קאמרו RS/ss73

מוזר לא? ונחשוב שרוב המכוניות שהיו שם זה לאנציות אלפות אודי וכל היצרנים הארופאים... ששלטו בתקופות הללו..

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
...בקשר לנהג שבי אני לא רוצה להכנס לזה... בוא נגיד שאני מקבל חינוך מוטרי מגיל 6 וגם בערך מהגיל הזה אני עם הגה בידיים... ולמדתי ואני לומד כל הזמן מאחד האנשים הכי מומחים בארץ לספורט מוטרי.

אני לא בא ואומר שרכב אמרקאי הינו הכי טוב בעולם להכל. יש את המינוסים ויש את הפלוסים..

אבל הם מייצרים רכבי ספורט בורטאלים לחלוטין... אם האצות מטורפות... ואכן יש כאלה שגם מסתובבות..

אפילו מסתובבות טוב...

..

בדר"כ אני מעדיף לא להגיב לתגובותיך "השנונות" - ואולם הפעם אני אחרוג ממנהגי (להנאת קוראי הפורום)-

"מקבל חינוך מוטורי מגיל 6" - ומה עם חינוך לתרבות ודרך ארץ ?- מה עם חינוך לכתיבה נטולת שגיאות?.

"מגיל 6 וגם בערך מהגיל הזה אני עם הגה בידיים" - יעני עבריין או שההגה היה של רכב עם פדלים.

"ולמדתי ואני לומד כל הזמן מאחד האנשים הכי מומחים בארץ לספורט מוטרי" - מי זה איירטון סנה?

"אם האצות מטורפות... ואכן יש כאלה שגם מסתובבות.." - כן הן מסתובבות (אולי בדיזינגוף), סיבוב מלא בתוך הפנייה ומגיעות לסופה עם החלק האחורי.

כל האמור לעיל נובע מסיבה מאד פשוטה - תגובותיך הכאילו אגרסיביות אינן מוסיפות לך כבוד - אף אחד לא עושה איתך תחרות....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

קובי

הויכוח בין העדפות האסכולה האמרקאית לארופאית עתיקה כמו הזמן, ואין מנצח ברור, אמר פעם אחד הנהגים היותר מוכשרים שאני מכיר, שביום שירגיש שניצח את המרוץ בגלל המכונית ולא הכישרון יפרוש...אני מסכים במאה אחוז עם זה...הרבה יותר קשה ומאתגר לנהוג במכונית סטנדטית, הנלחמת בך ומחייבת אותך להוציא מעצמך את כל היכולת האישית, מאשר לנהוג ברכב המבצע את העבודה בשלט רחוק...קימות המון ליגות כאלה בחו"ל, שם כשרון הנהג משחק תפקיד ראשי והרכב הוא האמצעי....לגבי מי נהג יותר טוב יש כמה אופציות חוקיות לבדוק את זה רובם קשורות בנסיעה לחו"ל .... אגב מרוצי דראג לא נחשבו בעיני מעולם כמדד ליכולת נהיגה, בעוד ראלי האקרופוליס כן....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
קובי

הויכוח בין העדפות האסכולה האמרקאית לארופאית עתיקה כמו הזמן, ואין מנצח ברור, אמר פעם אחד הנהגים היותר מוכשרים שאני מכיר, שביום שירגיש שניצח את המרוץ בגלל המכונית ולא הכישרון יפרוש...אני מסכים במאה אחוז עם זה...הרבה יותר קשה ומאתגר לנהוג במכונית סטנדטית, הנלחמת בך ומחייבת אותך להוציא מעצמך את כל היכולת האישית, מאשר לנהוג ברכב המבצע את העבודה בשלט רחוק...קימות המון ליגות כאלה בחו"ל, שם כשרון הנהג משחק תפקיד ראשי והרכב הוא האמצעי....לגבי מי נהג יותר טוב יש כמה אופציות חוקיות לבדוק את זה רובם קשורות בנסיעה לחו"ל .... אגב מרוצי דראג לא נחשבו בעיני מעולם כמדד ליכולת נהיגה, בעוד ראלי האקרופוליס כן....רן

אה כן... ואמא שלי אומרת שהצורך להעזר באביזרים גדולים ומרשימים, בא בגלל רצון לפצות על משהו אחר...אני אישית מעדיף סמראט (אגב שים לב לפרוש השם)-רן

פורסם

חבר'ה, אתם טיפה סוטים מהשאלה ששאלתי בהתחלה.

למה דווקא גיר אוטומטי, זוכרים? ;)

בבקשה, אל תהפכו את השאלה הזו לעוד מילחמה....

ממש ממש מבאס לסנן תשובות מבין הוויכוחים.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

למה דווקא גיר אוטומטי, זוכרים? ;)

אודי דווקא נראה לי שקיבלת את התשובה....ועכשיו אנחנו רק משתעשעים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

למה דווקא גיר אוטומטי, זוכרים? :wink:

טוב, אני אנסה לענות מתוך תקווה שיש הפסקת אש קלה כרגע...

למיטב ידיעתי והבנתי, מכוניות השרירים פותחו עבור השוק האמריקאי, ומתוך מחשבה על הלקוח הטיפוסי של השוק הזה. בדרך כלל מדובר על לקוחות שגדלו על ברכי הקונצפט האמריקאי, כלומר מנועים גדולים, גיר אוטומטי, "עצלנות" של הנהגים ובעיקר - כבישים רחבים וישרים שבהם הנקודה החשובה היא יכולת הזינוק ולא השליטה המקסימלית של הנהג בכח שכה חשובה לכבישים מפותלים ומאתגרים יותר. השיווק של המכוניות האלו יועד לחבר'ה שמתחרים במוצ"ש במרוצי דראג קטנים (ולא חוקיים...) ליד הסטייקיה/מקדונלד המקומי בעיירה. בד"כ, הנהג האמריקאי הממוצע יצליח לזנק יותר טוב עם גיר אוטומטי, כשהאתגר היחידי הוא ללחוץ גאז עד הסוף, לשמור על ההגה, ולא להתעסק עם קלאץ' והחלפות מהירות.

כל שאר הדיון, על העדיפות של האמריקאיות על האירופאיות (או להפך) אינו רלוונטי לשאלה שלך, וכפי שראינו הוא מועד לפורענות, אז נעזוב את זה....

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני חושב שהתשובה הרבה יותר פשוטה, ואין בה שמץ של שיקול טכנולוגי.

מכוניות השרירים לא היו אף פעם פלח שוק מאוד רווחי עבור יצרני הרכב, אלא שימשו כמקדמי תדמית. הרעיון היה שבעלי הממון ירכשו מכונית שרירים מבוססת על מכונית רגילה, והאיש הממוצע ירכוש בעקבותיהם בהמוניו מכונית רגילה לגמרי וירגיש כ-א-י-ל-ו הוא אלוף מוטורי. רוב האמריקאים לא מעונינים בגיר רגיל, ולכן מכוניות השרירים יוצרו עם אוטומטי. גם מכוניות אירופיות כמו פורשה, יוצרו עם גיר אוטומטי עבור השוק האמריקאי במיוחד.

נמרוד

פורסם

קובי מילוא קלעת בול לקונספט.

וגם אתה נימרוד שמדובר בגרסאות הסטנדרטיות.

מין הסתם שקונים כבר דגמים יותר עצבניים כמו COBRA R לדוגמא, כבר נתקלים בגיר ידני...

אבל קח את אותו רכב ויעד אותו לדראג הגיר הידני יגרום לך לאיבוד זמן...

לכן יש קטים לגירים אוטומטים שמעברים את ההילכים במכות...

כמו בסרטון הבא...

http://media.putfile.com/First-Pass-New-347

פורסם

קצת פרשנות.

מדובר במוסטאנג LX משנות ה80 .

מנוע 347 הינו גירסאת סטורקר של מנוע 289 במקור.

שימו לב הבארן אווט בתחלה מחמם את הצמיגים שיאחזו יותר טוב.

להוציא רכב בכזאת מהירות מהמקום דורש כישורים ואיסטינקטים יוצאי דופן.

שימו לב לגיר AOD יש 4 הילכים ושמעים איך החלפה במכה מתבצעת.

220 קמש תוך 9 שניות...

פורסם

ותגובה אחרונה לרן.....

יצא לך לשבת במכונית ראלי בכלל? לא יודע אבל אני גדלתי ליד כאלה...

ועומדות שתי מכונית גרופ N ליד המכונית שלי בחניה שלי.

ובקשר לאמא שלך.. שלח אותה לפה נראה לה איפה היא טעתה...

פורסם
אין קשר לעומק הכיס

ב. מהתעסקות עם רכבי ספורט אירופאים גם אותם צריך להנמיך וגם להם צריך לשים סטרט עליון... ומה לא... ובולמים קשים... ושים לב שרוב בעלי הרכבים האלה עושים את זה...

בקשר לנהג שבי אני לא רוצה להכנס לזה... בוא נגיד שאני מקבל חינוך מוטרי מגיל 6 וגם בערך מהגיל הזה אני עם הגה בידיים... ולמדתי ואני לומד כל הזמן מאחד האנשים הכי מומחים בארץ לספורט מוטרי.

אפילו מסתובבות טוב...

ההבדל הוא... שלכם יש פחות נסיון בקטע הזה... אז לפני שאתם יוצאים בהצהרות לכו תעשו שעורי בית..

ותראו דרך אגב.. איזה רכב לקח את הראלי של הרכבים העתקים כלומר עד שנת 75 בספרד שנה שעברה.

1.GT40 67

2.GT350 65

3.לאנציה לא זוכר את השם שלה.

4 קאמרו RS/ss73

מוזר לא? ונחשוב שרוב המכוניות שהיו שם זה לאנציות אלפות אודי וכל היצרנים הארופאים... ששלטו בתקופות הללו..

לא יודע על הראלי שנה שעברה- אבל בכל אופן GT 40 אולי שייכת להנרי אבל נבנתה בבריטניה והינה רכב בריטי לכל דבר ועניין.
פורסם

ולפני שהדיון יתדרדר, אז קחו לתשומת לב שהאח הגדול (סליחה, הרודן הכל יכול, לדברי מ. אזולאי), קורא כל מילה ומשגיח.

בני

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
לא יודע על הראלי שנה שעברה- אבל בכל אופן GT 40 אולי שייכת להנרי אבל נבנתה בבריטניה והינה רכב בריטי לכל דבר ועניין.

מורן זה היה שיתןף פעולה ובסופו של דבר בלמאנש ניצחו 3 GT 40 עם נהגים ותכנון ומנוע אמרקאי

פורסם
ותגובה אחרונה לרן.....

יצא לך לשבת במכונית ראלי בכלל? לא יודע אבל אני גדלתי ליד כאלה...

ועומדות שתי מכונית גרופ N ליד המכונית שלי בחניה שלי.

ובקשר לאמא שלך.. שלח אותה לפה נראה לה איפה היא טעתה...

1. כן-ג'ים ראסל סקול....

2. ידוע שעשבים גדלים בכל מקום....

3. ליד הבית שלי עומד מטוס, זה עדיין לא עשה אותי לתום קרוז.....

4. בקשר לאמא שלי אני בוחר לא להגיב....

• תוכן חדש...