Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[פיג'ו 205 XRI] - האם לעלות מ13' ל14'?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחכמי הפורום שלום :wink:

אני מתלבט האם להגדיל את מידת הצמיג בפיג'ו שלי, מ165/70/R13 למידה של GTI (להלן 185/60R14).

טכנית,אני מאמין שזה אפשרי...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=324629#post324629

ההתלבטות היא מבחינת התנהגות הרכב לאחר ההחלפה. כרגע אני מקבל מהרכב הרבה יותר מדי היגוי יתר תחת לחץ. לא ברור עם זה בגלל הצמיגים האחוריים הבינוניים שלי, או בגלל מגבלות הרכב (אני מהמר על שתיהם), אבל די מרוצה ממגבלות האחיזה שלו. האם ההגדלה תשפר את מגבלות האחיזה של הרכב תחת עומס?

מה לגבי נסיעות יום-יומיות? אני מניח שתיהיה פגיעה בנוחות, אבל האם היא נסבלת?

בקיצור - אם יש כאן מישהו שהרכיב פעם ג'אנט של GTI על XRI או 205 "רגילה", ויכול להביע דעה, אני אשמח לשמוע.

עריכה: קראתי שוב את הודעתו של מוטי-מיאטה על שינוי גודל הצמיג. עוד סיבה טובה עבורי לעלות במידה הוא החוסר בצמיגים ספורטיביים טובים במידה שלי. אני מאמין שבמידה החדשה יש צמיגים טובים יותר, ומגוון האפשרויות גדול יותר. לא?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ככל שאני קורא יותר בנושא, כך אני נעשה מבולבל יותר :???:

מצד אחד, הגדלת שטח המגע עם הכביש בוודאי תתרום להתנהגות הרכב. מצד שני, יותר חיכוך עם הכביש משמעותו האטה משמעותית של הרכב.

מצד אחד, הג'אנט הגדול יותר אמור לחסוך משקל לא מוקפץ מהרכב, מצד שני הצמיג הקטן יפגע בנוחות הנסיעה והכניסה למהמורות (תודה מע"צ!).

מצד אחד, סוף סוף יהיה אפשר לבחון את ההבדל שבין צמיג ספורטיבי לצמיג "סתם". מצד שני, קניתי זוג צמיגים לא רע בכלל לא מזמן. לא חבל לזרוק?

ורגע... מה בכלל אני אמור לעשות עם הגלגל הרזרבי? להשאיר את הצמיג 13' הישן שלי?

פורסם

הזוג החדש מותקן כרגע מקדימה.

אני שוקל להעביר אותם אחורה, כדי לקבל ישבן יציב יותר. הרכב נוטה לתת היגוי חריף תחת עומס.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אז אני אענה לעצמי -

הרכבתי היום רבייעית פירלי P6000, על ג'אנט של 205GTi.

הזמן קצר מכדי לתת תמונה מלאה, והצמיגים עדיין לא "נפתחו", אבל כבר אפשר להרגיש ש:

א. ההיגוי חד ומהיר, וזה מורגש בעיקר במהירות גבוהה.

ב. הרכב איטי יותר. התאוצה נפגעה, הרכב "מעדיף" לשייט על 100-110 ולא על 120 ועל פרפורים אין מה לדבר בכלל. המישלין שהיו שם קודם פרפרו גם בהילוך שני, עכשיו אין אפילו שמץ של רעש.

ג. הבלימה הפכה להיות קשה יותר. הבלמים פחות נושכים מבעבר.

ד. ההגה לא קשה משמעותית בחניות. אבל זה בטח בגלל שצמיגים חדשים.

ה. אין מגבלות אחיזה, או לפחות עוד לא הצלחתי למצוא אותם. אותם סיבובים באותה המהירות, ועכשיו הפיג'ו בכלל לא מתרגשת, אין תת היגוי וגם לא סימנים אליו. מה קורה?! :roll:

עכשיו צריך לחכות עוד כמה מאות קילומטרים ולבצע את שיטת מוטי-מיאטה לקביעת הלחץ הנכון לצמיג כדי לקבל תמונה מלאה של המצב החדש.

IMG_1739.jpg

פורסם
ככל שאני קורא יותר בנושא, כך אני נעשה מבולבל יותר :???:

מצד אחד, הגדלת שטח המגע עם הכביש בוודאי תתרום להתנהגות הרכב. מצד שני, יותר חיכוך עם הכביש משמעותו האטה משמעותית של הרכב.

מצד אחד, הג'אנט הגדול יותר אמור לחסוך משקל לא מוקפץ מהרכב, מצד שני הצמיג הקטן יפגע בנוחות הנסיעה והכניסה למהמורות (תודה מע"צ!).

מצד אחד, סוף סוף יהיה אפשר לבחון את ההבדל שבין צמיג ספורטיבי לצמיג "סתם". מצד שני, קניתי זוג צמיגים לא רע בכלל לא מזמן. לא חבל לזרוק?

ורגע... מה בכלל אני אמור לעשות עם הגלגל הרזרבי? להשאיר את הצמיג 13' הישן שלי?

1.פיזיקה אומרת שהגדלת שטח המגע עם הכביש אינה תורמת לאחיזה משופרת של האוטו .

2.החתך הנמוך בא לפצות על דבר שנקרא (SLIP ANGELE)שהוא למעשה הזמן שבין מתן ההיגוי משמע הג'אנט פונה ועד שהצמיג מגיב.+בלימות והאצות זה תקף גם כן פחות עיוות של הגומי)

3.כמובן שהברקסים פחות חזקים הממומנט עליהם יותר גדול.

4.בצמיגים הנפח של האוויר הוא מה שקובע (את התנהגות הרכב והקפיציות והגמישות) משמע ברגע שהגדלת את הרוחב של הצמיג אתה מקטין את קוטר הזאנט בישביל לשמור על יחס האוויר שקבע היצרן!

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

פורסם

תשמע, את הבגרות שלי בפיזיקה עדיין לא עשיתי, כך שאין לי ממש מושג על מה אתה מדבר :wink:

מה שכן - למה המומנט על הבלמים גודל? זה לא שהמנוע שלי התחיל לייצר יותר מומנט.. מאיפה מגיע המומנט העודף הזה?

פורסם
1.פיזיקה אומרת שהגדלת שטח המגע עם הכביש אינה תורמת לאחיזה משופרת של האוטו .

כנראה שלא למדת פיזיקה עד הסוף.

אין לך מושג כמה שהמשפט הזה שגוי בעת בלימה עם נעילת גלגלים.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
כנראה שלא למדת פיזיקה עד הסוף.

אין לך מושג כמה שהמשפט הזה שגוי בעת בלימה עם נעילת גלגלים.

אפי.

כאשר אתה נועל גלגלים גם אם יהיה לך צמיג של משאית אתה לא משפר כלום ובימיוחד בחורף(הצמיג צף על המיים). בעת בלימה החיכוך יוצר חום אשר ממיס את הגומי של הצמיג ויוצר מאיין משטח החלקה נוזלי(זה הגומי שאתה רואה אחרי ברקס של נעילה לדוגמה).

למה זה לא משפר את האחיזה כיוון שהמסה לא משתנה אלה רק שטח החתח...שבא מהתחלה לפצות על הז'אנט הגדול יותר..

ודבר שני בלימה בנעילת גלגלים אינה טובה הורסת את הצמיג ומגדילה את מרחק הבלימה ... הבלימה הנכונה היא בלימה של הכי כמעת נעילה והיא זאת שתתן לך את מרחק הבלימה הקטן ביותר.

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

כמה אלפי קילומטרים אחרי, חלקם ספורטייבים וחלקם מנהלתיים לחלוטין, אפשר להגיע למסקנות חותכות.

לשלילה:

א. הרכב כבד ואיטי יותר. זה מורגש בעיקר ביציאה מהמקום, אבל גם בגלגול ממהירות גבוהה. זה לא ברמה של עגלה יפאנית, אבל זה מורגש.

ב. זה היה (ועדיין) יקר, הרבה יותר ממה שציפיתי. מעבר לעלות הג'אנטים והצמיגים, שהיתה ברורה וצפויה, הסתבר גם כי חלקים אחרים בפרונט שעד עכשיו עבדו בצורה סבירה, פשוט לא עמדו בעומס וקרסו זמן קצר אחרי החלפת הצמיגים. כך הוחלפו להן, למשל, שתי הציריות זו אחר זו. לדעתי גם מסרק ההגה בדרך, אבל אני פסימי.

ג. איזון של הצמיגים האלו יקר בטירוף. גם אחרי שמצאתי מקום שעושה איזונים לג'אנט סגור, עדיין יש רעידות קלות במהירות גבוהה. זה אומר שאני זקוק לאיזון על הרכב, איזון שהוא יקר משמעותית.

לחיוב:

א. אחיזה. אוי, אחיזה. כרגע מגבלת האחיזה של הרכב היא אני. מדהים לכמה אוחז הרכב הפך, וכמה קל, מהיר ובטוח לתקוף איתו סיבובים מהירים, מאוד.

פניות שבעבר היו על הסף במהירות 60, עוברות עכשיו גם על 100 והיד עוד נטויה, ולו רק בגלל העובדה שטרם הגעתי למצב של חוסר אחיזה בנסיעה. נדרשת פרובוקציה רצינית כדי לערער את האחיזה בתוך הפנייה, ואני מדבר על פרובקציה, לא על משחק עם דוושת ההאצה אלא יותר בכיוון של בלימה רצינית.

ב. הנוחות שלא נפגעה, למרות שחששתי מאוד מהנושא.

• תוכן חדש...