Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יציאה עם רכב מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין לצאת עם הרכב שלי ( שלא אספנות ) מהארץ לצורך טיול בחו"ל וכן

לצורך שיפוץ כללי בחו"ל .

מה התהליך על מינת לבצע את הנ"ל (מסמכים, אישורים )?

האם אחרי שהרכב חוזר לארץ משהו בודק אם נעשו שינויים ברכב ?

בברכת

שבוע טוב

מינימן

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם

טסט, ביטוח חובה ורישיון בין-לאומי אם זכור לי נכון.

לנו, אישית, לא בדקו כלום במכס בדרך חזרה. אך שמעתי שאנשים ששיפצו רכבים שילמו מכס על ערך השיפוץ.

כדאי להתעניין אצל מישהו ששיפץ את הרכב בחו'ל. (אנחנו שיפצנו מכאנית, ככה שלא היה ניתן לראות).

בהצלחה,

ניר סבירסקי.

משכנתא זה קל

פורסם

בעיקרון אתה אמור לשלם מיסים על ערך השיפוץ.

מאחר ומכס ישראל חסרי תקציב, אין להם איזה מצלמה דיגיטלית עלובה כדי לצלם כל רכב שיוצא מהארץ.

מאחר וכפי שנאמר אין הוכחה למצב הרכב כשיצא מהארץ, אין הוכחה לשיפוץ ולכן כל המשלם מיסים הוא סופר דופר, אקסטרא פרייר.

אני יצאתי עם MGB גרוטאה מהארץ ליוון, והחזרתי את הרכב לאחר שנה. האוטו שופץ בצורה מדהימה.

המוכס ישר עצר את האוטו ואמר (מה שלא נכון,והוכח לו שכך) שהוא זוכר את האוטו והוא היה גרוטאה מוחלטת.

ביקשתי ממנו באדיבות "ספר לי בבקשה בדיחה אחרת, כי זאת לא מצחיקה".

מאחר והוא לא זכר את צבע האוטו כשיצא מהארץ (זה בכלל לא היה הוא, עם המוכס שיצאתי מהארץ דוקא דיברתי ארוכות כי הוא חשב שזאת ה MGB שהייתה לאבא שלו לפני 20 שנה) המנהל שלו שיחרר אותי ואמר שהאוטו יפה לאללה :-P .

כולה מצלמה דיגיטלית, זה מה שהם צריכים לסתום את הפירצה הזאת!!!

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
0.o עברנו(ישראל) למקום אחר או שזה רק נידמה לי? איך אתם עוברים עם הרכב ליוון דרך לבנון? מכל הכיוונים ערבים.
מן הסתם יוצאים וחוזרים לארץ באמצעות ספינה, במטוס אם יש מזומני ודרך מדינות ערביות אם יש קומבינות (זה לא אומר שאתה עצמך חייב לנסוע דרך הארצות הללו). בכל מקרה הגיוני כי מדובר באופציה הראשונה.
פורסם
Fitch,

בא לך לפרט?

מה לפרט בדיוק?

הרכב מסומן במדבקה צהובה וקטנה של המכס הכוללת פרטים כלשהם על מנת לסמן את הרכב כ-"יוצא".

בדרך חזרה, עוברים דרך שערי הנמל עם השאלות הברורות והרגילות "מסרו לך משהו?", "מישהו השאיר לך חבילה באוטו?". מחפשים ברכב כדי למצוא מציאות (רדיו דיסקים חייבים במס, תכשיטים, בגדים/סיגריות/בשמים וכל דבר בכמות מסחרית). לאחר הבדיקה, המדבקה הצהובה יורדת מהרכב. ואתה נוסע הביתה.

שאל שאלות ספציפיות ואנסה להיזכר.

משכנתא זה קל

פורסם

שלום לכולם שוב

טסט - איזה טסט שתקף לישראל או לארץ היעד או משהו כזה ?

ביטוח חובה של ישראל או של ארץ היעד או שיש ביטוח כלל עולמי או משהו כזה ? ורישיון בין-לאומי של הרכב - איפה מנפיקים אחד כזה ?

וכן אם משהו יודע עליות להובלה , והאים אני חייב להיות עם הרכב או שאני יכול להגיע לארץ היעד ביום הגעת הרכב .

מחכה לתשובות דחוף אני מעוניין לצאת איתו בסוכות , חייב תשובות דחוף .

מינימן

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם
שלום לכולם שוב

טסט - איזה טסט שתקף לישראל או לארץ היעד או משהו כזה ?

טסט של המדינה שהנפיקה את רשיון הרכב, במקרה שלנו...ישראל!

ביטוח חובה של ישראל או של ארץ היעד או שיש ביטוח כלל עולמי או משהו כזה ?

ביטוח מיוחד לחו"ל, כל סוכן ביטוח ינפיק לך כזה תמורת הכמות המספקת של מצלצלין :wink:

ורישיון בין-לאומי של הרכב - איפה מנפיקים אחד כזה ?

רשיון נהיגה בין לאומי, מנפיקים במשרדי מ.מ.סי.

וכן אם משהו יודע עליות להובלה , והאים אני חייב להיות עם הרכב או שאני יכול להגיע לארץ היעד ביום הגעת הרכב .

עלויות השטה הן מינימליות, כמובן שתלוי בארץ היעד. ברור שאין מה להשיט לארה"ב, לא הגיוני, לא כלכלי וגם יקח יותר מידי זמן.

אם האוטו במצב נסיעה תקין, יכול להיות מאוד מהנה לשלוח אותו ליוון (בעלות של כמה מאות דולרים בודדים) ולנהוג באירופה לארץ היעד של השיפוץ.

אתה לא חייב ללוות את האוטו בנסיעה אבל קח בחשבון שאך ורק בעל הרכב יכול להעביר אותו במכס הישראלי ובמכס בחו"ל.

אתה יכול לטוס לשם ולהמתין לאוטו בנמל היעד.

מחכה לתשובות דחוף אני מעוניין לצאת איתו בסוכות , חייב תשובות דחוף .

מינימן

אם זה באמת דחוף, עזוב אותך מאיתנו כי אנחנו לא ננפיק לך אישורים.

התחנות הבאות שלך:

1.סוכן ביטוח (לביטוח בחו"ל).

2.ממסי (להנפקת רשיון בין לאומי).

3. חברת השטה שמתמחה ברכבים (מעבורות) בעיקר ליוון ואיטליה.

אבקש להעיר דבר נוסף, אם מדובר בשיפוץ הרכב, סבבה, אם מדובר בנסיעת כיף עם האוטו, יהיה יותר זול ומהנה לשכור רכב בחו"ל.

בהצלחה,

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יניב כבר ענה על כל השאלות נכון.

רק אציין שהעלות למעבורת תלויה באורכו של הרכב בלבד. במקרה של מיני יכול לצאת מאות דולרים בודדים לשני הכיוונים.

לא לישכוח לעשות ביטוח רכב בנמל ביוון/איטליה. אם חס וחסה תקרה תאונה. - ביטוח לשבוע/יים עולה בערך 40~ יורו.

כמו כן, רצוי להנפיק לוחיות "חו"ל" לבנות ע"מ למנוע בעיות. (עלות כמו של לוחיות רגילות).

בהצלחה והנאה,

ניר.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...