Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדק בבלוק המנוע פיג'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול החלפתי תרמוסטט בפיג'ו שלי ולאחר מכן הוצאתי אויר מהמערכת.

היום בבוקר אני רואה שלולית של מים מתחת האם יכול להיות שבעקבות החלפת התרמוסטט נוצר סדק בבלוק המנוע ?

אזור התרמוסטט נראה יבש לחלוטין!!

האם מישהו מכיר/ שמע על תופעה כזאת ?

פורסם
אין שום קשר.

איזה שלולית ?

מתי ראית אותה ? בבוקר או אחרי נסיעה ?

השתמשת במי ברז או בנוזל קירור מקורי ?

מתחת לאזור התרמוסטט בקו ישר למטה נראה כאילו מאזור המצמד.

בבוקר שבאתי לאוטו לאחר שהאוטו עמד כל הלילה.

מי קרור משהו גרמני עלה לי ליטר וחצי 30 ש"ח צבע כחול!!

פורסם

הנוזל של HEPU. נוזל טוב , למרות שהייתי מעדיף נוזל מקורי.

נוזל קירור לא יתנדף כ"כ מהר , בטח לא בלילה , כי הוא מעט שמנוני , ולכן מה שנשאר מאתמול נשאר על הרצפה.

האם החלפת גומייה לתרמוסטט ? וודא שאין נזילה מבית התרמוסטט. עקוב אחרי מפלס הנוזל בימים הקרובים. לא נראה לי שיש סיבה לדאגה.

פורסם

א. מה הנוזל המומלץ לפיג'ו ?

ב. האוטו עמד במקום שונה מהמקום בו הוחלף התרמוסטט!!!

ג. התרמוסטט הגיע עם גומיה מקורית ככה שלא היה הרבה מה לעשות!!

ד. תודה לך על התשובות המהירות :)

פורסם

א.

למרות שהייתי מעדיף נוזל מקורי.
ב. קצת קלוש ,אבל אולי זו הצטברות של נוזל שהצטבר על הגיר.

השיטה הכי טוב ההיא להניע ולבדוק אם יש בריחה של נוזל . בטוח שסגרת את כל ברגי הניקוז ? אמור להיות אחד על בית התרמוסטט ואחד אחריו , על ראש המנוע.

המתן מונע עד שהתרמוסטט נפתח (גע ברדיאטור , אם הוא קר , התרמוסטט סגור. אם הוא חם (בערך 80 מעלות) התרמוסטט נפתח) , כדי לוודא שהנוזל עובר דרך כל המערכת. רצוי גם להמתין לפתיחה ולסגירה של המאווררים , כדי לוודא פעולה תקינה.

פורסם

איזה דגם ה306?

פרסטון, ניתן לרכוש אצל ז'אן במחיר טוב:razz:

לי יש הנחה שם.

ד"א ביצעו ניקוז אוויר למערכת המים, לאחר החלפת התרמוסטט?

בהצלחה, אל תהיה שלילי:wink:

שמר- יש עוד בורג לניקוז אוויר ליד הרדיאטור חימום.

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

ז'אן לא מחזיק פרסטון , אלא נוזל מקורי של PSA.

אני יודע שיש ברדיאטור (גם של המנוע וגם של החימום, וכן בצינור ה-BYPASS) עוד ברגי ניקוז , אבל הוא כתב שהנזילה באיזור המצמד , מתחת לתרמוסטט :idea: .

פורסם
א.ב. קצת קלוש ,אבל אולי זו הצטברות של נוזל שהצטבר על הגיר.

השיטה הכי טוב ההיא להניע ולבדוק אם יש בריחה של נוזל . בטוח שסגרת את כל ברגי הניקוז ? אמור להיות אחד על בית התרמוסטט ואחד אחריו , על ראש המנוע.

המתן מונע עד שהתרמוסטט נפתח (גע ברדיאטור , אם הוא קר , התרמוסטט סגור. אם הוא חם (בערך 80 מעלות) התרמוסטט נפתח) , כדי לוודא שהנוזל עובר דרך כל המערכת. רצוי גם להמתין לפתיחה ולסגירה של המאווררים , כדי לוודא פעולה תקינה.

מדובר בפיג'ו 1.4 שנת 95

פתחתי רק בורג אחד לניקוז האויר האם קיימים עוד ברגים להוצאת אויר ? ואם כן איפה ?

המתנתי אתמול בעת הפעולה עד לכניסה של המאווררים לפעולה !!

ד"א שאלה נוספת באיזה טמפ' המאווררים אמורים להיכנס לעבודה ?

הכל התחיל מזה שלאחרונה הם נכנסו רק בסביבות 100 מעלות ובגלל זה החלפתי תרמוסטט

בשלב ראשון!!! שלב הבא יהיה החלפת יוניט למאורר!!!

אלא אם כן המצב הנ"ל תקין !!!

פורסם

המאווררים מתחילים לפעול בהתאם ליוניט.

יש לך בעיות חימום ברכב?

*מספיק לנקז אוויר מנקודה אחת, לא צריך לנקז אוויר מכל הנקודות, בסה"כ זאת אותה מערכת מים.

אתה בטוח שהנוזל שראית הוא מים? ראית עקבות של הנזילה?

רמי

DFC

פורסם

יש לך בעיות חימום ברכב?

*מספיק לנקז אוויר מנקודה אחת, לא צריך לנקז אוויר מכל הנקודות, בסה"כ זאת אותה מערכת מים.

רמי

בזמן האחרון החום מגיע לסביבות 100 ורק אז הונטה נכנסת לפעולה מה שלא היה קודם!!

עקבות של הנזילה נראו מאיזור הגיר!!!!!:(

פורסם

תנסה להריח את הנוזל שראית, אולי ישנה אפשרות שאתה מתבלבל.

אם יש לנוזל שראית ריח מסריח זהו שמן גיר.

ישנם כמה מקומות שהם מועדים לנזילות, למשל אזור המחזיר שמן האחורי שנמצא בין המנוע לגיר. בשביל להחליף את המחזיר שמן הנ"ל יש צורך בפירוק הגיר, לכן אם זה לא קריטי פשוט תעקוב אחרי רמת השמנים/מים ברכב שלך ותוסיף לפי הצורך.

כמו כן הייתי ממליץ לך לבדוק את רמת שמן הגיר ברכב. (אם אתה לא יודע כיצד לבצע זאת, פנה אלי בה"פ אני אסביר לך)

בהצלחה

רמי

DFC

פורסם

יש לך בעיות חימום ברכב?

רמי

רמי , העצות שלך בשרשור הזה לחלוטין לא נכונות.

אם אתה לא יודע ,עדיף לא לייעץ.

מעבר לזה -תזכור את הכללים שאביב נתן - אם יש תקלה אחרי שנגעת במשהו , רוב הסיכויים שהתקלה משם. אין מצב שפתאום התחילה נזילה עצבנית מהגיר אחרי החלפת טרמוסטט.

חובה לנקז אוויר מכל הנקודות . אחרת היו שמים רק נקודה אחת ושלום על ישראל. הנקודות משמשות לניקוז כיסי האוויר מכל המערכת. נקודה אחת לא מספיקה.

אייל ,אין שום קשר בין התרמוסטט של הרכב לבין פעולת המאווררים . התרמוסטט הינו ברז מכני שפותח מעבר מים בין המנוע לרדיאטור ומופעל באמצעות חום.

המאווררים מקבלים פיקוד מיוניט שתקוע ברדיאטור (במכוניות ישנות) , או מחיישן טמפ' (צבע חום אצלך) שנותן חיווי לרכיב אלק' הקרוי ביטרון , שמפקח על פעולת המאווררים (נמצא מאחורי תא הכפפות לדעתי).

אני מאמין שאת התרמוסטט החלפת לשווא. מציע לגשת למישהו שמבין בנושא , כי אתה עלול להזיק לאטם הראש ואולי לראש המנוע.

פורסם

המאווררים מקבלים פיקוד מיוניט שתקוע ברדיאטור (במכוניות ישנות) , או מחיישן טמפ' (צבע חום אצלך) שנותן חיווי לרכיב אלק' הקרוי ביטרון , שמפקח על פעולת המאווררים (נמצא מאחורי תא הכפפות לדעתי).

אם אני זוכר נכון ב306 1.4 95 יש יוניט רגיל ולא פיקוד מאחורי תא הכפפות.

פורסם

יכול להיות , אבל הוא אמר שיש לו יוניט בצבע חום בבית התרמוסטט , מה שמצביע לכיוון ביטרון.

בכל מקרה , אין קשר לתרמוסטט.

• תוכן חדש...