Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטר מטיאורים בסופ"ש הזה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסופ"ש הזה צפוי מטר המטאורים הפרסאידים, שהם שרידיו של השביט סוויפט טאטל.

למי שלא מכיר - מטר מטיאורים זה ריכוז יחסית גבוה של כוכבים נופלים בלילה אחד.

השיא יהיה בלילה בין שישי לשבת בשעה 3 לפנות בוקר, אבל החל מהשעה 22:00-22:30 כבר יהיה אפשר לראות את התחלתו. למעשה, גם הלילה (בין חמישי לשישי) אפשר יהיה לראות מטיאורים, אבל השיא יהיה מחר.

מטר הפרסאידים נחשב לאחד היותר מרשימים, והעובדה שהוא מתרחש בתקופה בה מזג האויר נעים, ומופע הירח אינו מפריע ומסנוור הופך אותו למטר די אטרקטיבי (למי שבקטע).

אז מה עושים ואיך צופים?

כל מה שצריך זה לאסוף כמה ח'ברה, לקחת כסאות ים, שמיכות או כל דבר שאפשר לרבוץ עליו ולבהות בשמיים - ולנסוע למקום חשוך. מוזיקת רקע, בירות, שתיה קלה, מיני תופינים ורקיקים או סמים קלים אינם חובה - זה כבר לשיקולכם.

כדאי להתמקם במקום כמה שיותר רחוק מערים בגלל תופעת זיהום אור - באיזורים עירוניים השמיים אינם שחורים לגמרי בגלל החזר אורות.

צריך לתפוס עמדה שיש בה תצפית טובה לצפון מזרח, ולהתחיל לרבוץ.

נקודת המרכז של המטר תזרח בערך ב22:00-22:30 בצפון מזרח ותטפס לכיוון מרכז השמיים (בערך). אבל המטיאורים עצמם יכולים להופיע בכל קטע של השמיים.

אל תצפו לגשם שוטף, אבל אם תשבו שעה-שעתיים בחוץ בסבבה עם הח'ברה - מובטח לכם לפחות כמה וישים בשמיים שיוציאו מכם "ואו".

תהנו.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעקרון הים לא מקום כל כך מומלץ, כי לרוב החופים יש עיר בדיוק מעל המזרח. חוף ראשון בכלל לא לעניין, חוף פלמחים יכול להיות סביר (נניח), אם בא לכם לשבת עם הגב לים בין גחלים של מדורות ישנות ועם כל העולם מטייל סביבכם עם הטנדר איסוזו של אבא.

פורסם

כן, אני יודע שאתה פיאטיסט בנשמה, התכוונתי שבפעמים האחרונות שהייתי בחוף פלמחים הייתי עסוק בלהסתנוור ולהזהר מכל מיני חריינים משועממים שעשו חראקות על החוף.

ולשאלתו של איש החרדל - את המטר אפשר לראות מכל מקום בעולם, פשוט השעות אחרות. באיזור לונדון זה יתחיל יותר מוקדם, עוד לפני השקיעה. כך שהשעה הכי מוקדמת בה יש חושך היא המתאימה ביותר. אבל קח בחשבון שלא נראה לי שקל למצוא מקום חשוך בלונדון, ולא נראה לי ששווה לך להתחיל לנווט מחוץ לעיר זרה בשביל לשבת לבד ולהתבונן בשמיים.

מדובר בהרבה מאוד דקות מתות בין מטאור למטאור, וזה יכול להיות די משעמם לבן אדם לבד. לח'ברה שבכל מקרה מחפשים להעביר ערב בסבבה ביחד, זו חוויה נחמדה.

אני אישית ביליתי בשיא החורף חצי לילה קפוא לגמרי בשביל מטר מטיאורים, אבל אני לא דוגמא. בטח לא דוגמא חיובית.

פורסם

אני אולי אבדוק את העניין, אולי גם אקח איתי את המצלמה לצלם את זה...

פה בדימונה זאת לא בעיה למצוא מקומות חשוכים, שתי דקות נסיעה ואתה כבר באמצע המדבר...

פורסם

מצטרף להמלצה של אישפוז, הדרום מעולם לא היה מקום טוב יותר עבור כאלה דברים.

כמו כן, מציע להוסיף לחגיגה חצובה ומצלמה עם שלט לתריס או זמן חשיפה בלתי מוגבל

תמונות לא רעות - מובטחות

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ה-מקום : הר חריף :)

אבל מספיק סתם לרדת דרומה קצת בשביל חושך טוב, אני ראיתי פעם מטר מחוף צפוני בים המלח וזה היה משו-משו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

[

אז מה עושים ואיך צופים?

כל מה שצריך זה לאסוף כמה ח'ברה, לקחת כסאות ים, שמיכות או כל דבר שאפשר לרבוץ עליו ולבהות בשמיים - ולנסוע למקום חשוך. מוזיקת רקע, בירות, שתיה קלה, מיני תופינים ורקיקים או סמים קלים אינם חובה

תהנו.

כבר יותר קל לארגן אורגיה ביער

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כן, אני יודע שאתה פיאטיסט בנשמה, התכוונתי שבפעמים האחרונות שהייתי בחוף פלמחים הייתי עסוק בלהסתנוור ולהזהר מכל מיני חריינים משועממים שעשו חראקות על החוף.

.

חחחח כמה שאתה צודק , אני בפעם האחרונה שהייתי בפלמחים עשיתי מסיבות חוף מטורפת :wink:

Suzuki Jimny

פורסם

לגבי מיקום - לפני 5-6 שנים היה מטר מטאורים. נסעתי עם כמה חברים לחוף פלמחים (והמשכנו לדרומי יותר) ויכלנו לצפות במטאורים בצורה טובה מאוד.

פורסם

ולשאלתו של איש החרדל - את המטר אפשר לראות מכל מקום בעולם, פשוט השעות אחרות. באיזור לונדון זה יתחיל יותר מוקדם, עוד לפני השקיעה. כך שהשעה הכי מוקדמת בה יש חושך היא המתאימה ביותר. אבל קח בחשבון שלא נראה לי שקל למצוא מקום חשוך בלונדון, ולא נראה לי ששווה לך להתחיל לנווט מחוץ לעיר זרה בשביל לשבת לבד ולהתבונן בשמיים.

מדובר בהרבה מאוד דקות מתות בין מטאור למטאור, וזה יכול להיות די משעמם לבן אדם לבד. לח'ברה שבכל מקרה מחפשים להעביר ערב בסבבה ביחד, זו חוויה נחמדה.

אני אישית ביליתי בשיא החורף חצי לילה קפוא לגמרי בשביל מטר מטיאורים, אבל אני לא דוגמא. בטח לא דוגמא חיובית.

After a quick glance at the sky here in East Finchley I'm fairly sure all of your advice is irrelavent, since there are so many bloody clouds!

cheers mate,

Amos

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

השיא יהיה בלילה בין שישי לשבת בשעה 3 לפנות בוקר, אבל החל מהשעה 22:00-22:30 כבר יהיה אפשר לראות את התחלתו.

אתה בטוח לגבי השעה?בעיתון רשום מ8 עד 10 וחצי.

פורסם

למעשה המטר פעיל כבר מאתמול. ראיתי כל מיני גרסאות של שעות, זה נובע מכך שבכל שנה השיא הוא בשעה קצת אחרת.

אני נוטה להאמין לארגון הזה: http://www.imo.net/calendar/cal05.html#perseids. הם אלו שמרכזים את המידע על מטאורים.

שים לב שהזמנים שם הם בUT, שזה GMT.

עוד נתון שאני מסתמך עליו הוא העובדה שנקודת המרכז (הרדיאנט) של המטר היא בקבוצת הכוכבים פרסאוס (ומכאן שמו).

ולפי תוכנת האסטרונומיה שאני עובד איתה, פרסאוס רק יזרח בסביבות עשר בלילה.

אגב, למי שרוצה כיוון מדוייק יותר של הרדיאנט - באיזור צפון מזרח של השמיים יזרח בסביבות עשר בלילה כוכב בהיר מאוד. הכוכב הזה הוא שכננו הקרוב מאדים. הרדיאנט של מטר המטיאורים יהיה משמאלו ויעלה יחד איתו בשמיים לאורך הלילה. זה סתם לידע תיאורטי, כי המטאורים עצמם יכולים להופיע בכל איזור בשמיים.

• תוכן חדש...