Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס נהיגה מתקדמת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בקרוב נהג חדש (יש לי טסט ראשון אוטוטו) .

כשיהיה לי רישיון אני מעוניין מאוד לעשות קורס נהיגה מתקדמת או קורס במגרש החלקה (מצטער אני לא יודע אם יש הבדל ובגלל זה אני כותב פה) ,רציתי שתשפכו קצת אור בקשר לכל מה שקשור בקורסים האלו, האם אפשרי וכדאי לעשות קורס כזה כנהג חדש?-או לחכות עם זה.

בקורס משתמשים ברכב הפרטי?

אם זה רלוונטי לגבי אשמח אם תכתבו לי פה איפה נערכים כאלה קורסים.

תודה לעונים:).

• אחראי פורום
פורסם

אני במקומך הייתי מחכה כמה חודשים, מתרגל לנהיגה באמת (ולא ליד מורה או מלווה),

מתרגל לכבישים , לתגובות שלך ובכלליות - לאיך שאתה מתפקד עם רכב על כביש ציבורי.

בעיקרון מותר כמובן לכל נהג ולא משנה הפז"מ...ברובם משתמשים ברכב הפרטי (יתרון עצום לדעתי).

מגרש החלקה זה משהו אחר, אתה לא מקבל שם מושג על נהיגה,שליטה ובלימה נכונה.

אתה פשוט מחליק...

אני מניסיון ממליץ על חברת מסלולים של ראם סמואל.

היו הרבה שירשורים על זה,תחפש.

בכל אופן - www.maslulim.co.il. שם תקבל את כל המידע.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אבל תעשה את זה לפחות אחרי חצי שנה אם אתה תנהג הרבה או שנה, שיהיה לך קצת ידע בנהיגה וניסיון ותראה שדברים שאתה רואה לבד לא ראית אצל המורה לנהיגה (בתנאי שאתה חכם ומבין את הכביש)

זה מבורך הקורסים האלה אבל רק לאחר שיהיה לך ידע בנהיגה אחרת זרקת את הכסף והזמן לפח

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אני לא בטוח שאני מסכים עם הקביעה הזו, אפשר גם לתרגם אותה אחרת -

"סע חצי שנה כדי שתוכל לרכוש הרגלי נהיגה לא נכונים כדי שיהיה לך קשה להתרגל לנהיגה נכונה מראש"... ותחשבו על זה.

יונתן, איפה עשית את הקורס שלך? מסלולים או דרייב ארט?

מוטי.

• אחראי פורום
פורסם
אני לא בטוח שאני מסכים עם הקביעה הזו, אפשר גם לתרגם אותה אחרת

"סע חצי שנה כדי שתוכל לרכוש הרגלי נהיגה לא נכונים כדי שיהיה לך קשה להתרגל לנהיגה נכונה מראש"... ותחשבו על זה.

מוטי.

יש בזה משהו, אבל אני פשוט זוכר את עצמי בתור נהג חדש, לא הייתי פחדן אבל

בחודשים הראשונים בחנתי כל מטר ולמדתי בעצמי המון. בעיקר קיבלתי ביטחון.

הרי פתאום זה רכב אחר (של אבא ולא של המורה), זה לבד ללא השגחה ועוד.

לי זה קרה אחרי 7 שנים עם רישיון, הגעתי לקורס מקיף אצל סמואל (5 מפגשים).

אני מודה שגם לפני זה לא הייתי נהג מסוכן והיה לי ידע מסויים, אבל על הנייר.

מאז עברו שנתיים ואני חותם שאני נהג אחר, הרבה יותר טוב ממה שהייתי.

איתי.

• אחראי פורום
פורסם
אבל תעשה את זה לפחות אחרי חצי שנה אם אתה תנהג הרבה או שנה, שיהיה לך קצת ידע בנהיגה וניסיון ותראה שדברים שאתה רואה לבד לא ראית אצל המורה לנהיגה (בתנאי שאתה חכם ומבין את הכביש)

זה מבורך הקורסים האלה אבל רק לאחר שיהיה לך ידע בנהיגה אחרת זרקת את הכסף והזמן לפח

גם נכון! הרי כולנו יודעים איזו שבלוניות יש בשיעורי נהיגה. אין שום טכניקה ואף אחד לא

מלמד מעבר למה שצריך. חוכמה והבנת כביש באים כמה חודשים אחרי (בתנאי שאתה חכם ומבין...:wink: )

פורסם

זה נכון שככל שמתעכבים אם קורס כזה אז אפשר להטמיע הרגלים רעים אבל לדעתי התועלת של קורס כזה שיעשה מיידית אחרי הוצאת הרישיון לא תהיה גבוהה כל-כך.

אם לא הייתה מגבלה אז הייתי כמובן ממליץ לעשות גם מיידית וגם אחרי חצי שנה/שנה אבל מאחר ובדרך-כלל יש מגבלה (כלכלית) אז הייתי מחכה קצת כדי להפנים את האלנטים הבסיסיים ביותר של נהיגה לפני שאני ניגש לקורס נהיגה, שגם נוגע באלמנטים הבסיסיים ביותר (למעשה אני חושב שכל התכנים האלה צריכים להיכנס למתכונת הלימוד של כל נהג) אבל פשוט יש גבול לכמה שבן-אדם קולט כשדוחסים לו חומר. צריך קצת זמן לעכל ולהפנים.

לדעתי, חצי שנה לא תספיק לגרום לנזק בלתי הפיך בצורת הנהיגה אבל מעל שנה כבר בוודאות יספיק להכניס בטחון מוטעה בנהיגה שיגרום לנהג "לדעת יותר טוב מכולם" כשהוא ייגש לקורס כזה.

פורסם

מזל טוב על ה"בקרוב רישיון"...

תעשה קורס ביום שיש לך את הרישיון ביד.

אפילו עם המלווה בתוך הרכב.

נקודה.

אין דבר מציל חיים (ומונע מפגש עם שמאים) יותר טוב מזה.

תיקח בחשבון שלימדו אותך להפעיל רכב, לא יותר מזה.\

נהיגה לא לימדו אותך.

וזה יוצא מהפה שלי, שמורה הנהיגה שלי היה מדריך נהיגה מתקדמת שנים רבות...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תודה לכולם , אני מאמין שאני יעשה את הקורס בחודשיים-שלוש הקרובים כי הבנתי שאת הקורס עורכים עם הרכב הפרטי וגם ככה אנחנו מחליפים את הרכב של הבית ועדיף לעשות כזה קורס עם הרכב החדש כבר=)

בכל מקרה זה ממש ממש בקרוב (יש תאריך) הטסט נקווה לעבור אותו על הראשונה:wink: .

נ.ב.

itaysamurai , האלפא סוד שלך נראית מדהימה ושמורה , מזכירה לי את הילדות קצת:)

פורסם

טוב הנושא הזה נטחן כבר מכול כיוון אפשרי.

קורס נהיגה מתקדמת זהו קורס אשר בו אתה לומד נהיגה נכונה מהי,

אתה לומד את השפעת המהירות על מרחק הבלימה ( באסה שלא מלמדים את השפעת האלכהול על מהירות התגובה :wink: ) תנוחת נהיגה ותפעול אפקטיבי של ההגה והדוושות להשגת ביטחון ויעילות, בלימות חירום למינהן, התחמקויות ממכשולים עוד ועוד, כל מה שאתה צריך לעשות זה פשוט לכתוב בגוגל במילים שאתה בעצמך כתבת ק-ו-ר-ס נ-ה-י-ג-ה מ-ת-ק-ד-מ-ת

יהיה לך הרבה מאוד לקרוא.

ד"א אני לא בטוח אם זה תנאי או המלצה אבל נראה לי שמותר לגשת לקורס אחרי 3 חודשים של נהיגה בלי מלווה, או שזו רק המלצה , בכול מקרה אני לא זוכר, אבל מציע לך לנהוג חודש אחד לפחות לבד לפני שתגש.

להגיד לכם את האמת נמאס כבר לחרוש את הקורס הנהיגה המתקדמת הזה

אני בעדקורס נהיגה ספורטיבית או נהיגת ראלי עפר או מסלול הרבה יותר משתלם כיף ובכלל עדיף יותר

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם

קורס נהיגה מתקדמת עשוי לתרום לשיפור רמת הנהיגה של כל אחד ואחד.

לימוד הנהיגה הראשוני הוא הבסיס ומקנה את יסודות הנהיגה וההרגלים הנדרשים.

אף אחד לא מסוגל להפוך לדובר אנגלית שוטפת מלימוד השפה בתיכון אך הלימוד הראשוני מאפשר לנהל שיחה בסיסית .

לחיות בסביבה דוברת אנגלית ישפר וילטש את יכולת השליטה בשפה.

רוב תאונות הדרכים לא מתרחשות בגלל איבוד אחיזה בסיבוב אלא יותר בעקבות ראיה תעבורתית שגויה.

מורי הנהיגה כן מתעסקים באופן בסיסי גם בתכנון וקריאת סכנות (ראיה תעבורתית) אך מקוצר הזמן הדבר אינו מאפשר צבירת נסיון רב.

תפקיד מורה הנהיגה הוא חשוב (גם אם יש כאלה שמזלזלים ), ואין ספק ששיפור המיומנויות בהמשך

הרחבת הידע , ההתעניינות , ובעיקר הגישה הנכונה לנהיגה יהפכו את הנהג לטוב ומקצועי יותר.

קורס בסיסי ביותר בנהיגה מתקדמת יכול גם לעבור הנהג הטרי שרק קיבל רשיון , אך מומלץ נסיון מסויים בכדי שההשקעה בדברים החשובים לא תהפוך למשנית בהתעסקות רבה מדי עם התפעול הבסיסי של הרכב .

פורסם

מוטי.

מוטי יקר,

לעניות דעתי הידע משתנה מאדם לאדם כמו כל דבר בחיים, כמו למידה של כל דבר, וברור גם מניסיון על הכביש (שעות נהיגה-שעות טיסה אצל חלק) יש אנשים שילמדו נכון את הכביש עם קצת התעניינות ויש כאלה שילמדו הכל הפוך ויסיקו מסקנות מוטעות לגבי נהיגה (בלי קשר לגיל) ראה את הבהרתי בנושא שכתבתי בתנאי "שאתה חכם ומבין את הכביש".

אני אישית עשיתי את הקורסים 2 במספר אצל ראם "נהיגה נכונה" ונהיגה מתקדמת" וגם נהניתי וגם רכשתי ידע, והיה איתי איזה אחד שלא למד מזה כלום-הכל תלוי בבנאדם.

יונתן, שחושב שמותר לעשות קורס נהיגה מתקדמת לאחר שנה רישיון בלבד.

וקונדסון אתה מדבר שטויות, נהג אחרי טסט לא יודע לאמוד מרחקים אפילו יתקשה לחנות בהתחלה, על מה אתה מדבר ישר ללכת לעשות קורס.

יום טוב!

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

מוטי.

מוטי אתה טועה הפעם. אני לא יודע כמה זמן אתה כבר לא נהג חדש אבל אני יכול לומר לך בוודאות מוחלטת שבתור מישהו עם רישיון חצי שנה לא הייתי מסתדר עם קורס כזה מיד אחרי הוצאת הרישיון. גם אני וגם חבריי בעצם עוד היינו במצב לימוד נהיגה בשלושת החודשים הראשונים פחות או יותר. ואני בטוח שהמדריכים בקורס לנהיגה מתקדמת לא אוהבים להתעסק עם מישהו שעדיין רק מתחיל להתרגל לתחושת הנהיגה.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

• תוכן חדש...