Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדילמה היא כזאת: ברשותי מגאן קופה 2002 1.6 ידני שעבר 86,000 ק"מ. הרכב בן 3 שנים וחודשיים על הכביש. כלומר האחריות שלו נגמרה לפני חודשיים. בספר רכב כתוב שצריך להחליף רצועת תזמון כל 5 שנים או 120 אלף קילומטר. כמעט לכל רכב שאני מכיר מחליפים רצועה כל 3 שנים או 120 אלף. נגיד ואני אלך לפי ספר רכב ופתאום בעוד חודשיים הרצועה נקרעת... אין לי אחריות על הרכב יותר אבל לפי ספר רכב לא הייתי צריך להחליף רצועה... יש עילה לתבוע את היבואן או היצרן ?

Veni Vidi Vici

פורסם

גם אם הרצועה תיקרע שנה אחרי ההחלפה, אתה לא יכול לבוא בתלונות לאף אחד!

(אולי כלפי המוסך, אם הוא נותן אחריות לתקופה X לאחר ההחלפה)

מה שנקרא

Shit Happens

ספר הרכב נותן הנחיות כללית לתדירות הטיפולים ברכב כפי שהייצרן רואה לנכון

לא מדובר בתורה

תעשה לפי הספר, או תחליט להחמיר ולהחליף כל חצי שנה רצועת תזמון...

זו כבר החלטה שלך!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

ברנו ממליץ המוסכניק שלי על החלפת רצועה כל 90000 ק"מ.

היינס ממליץ כל 60000 .

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

אתה תמיד מוזמן לצופף טיפולים ולייקר לעצמך את התחזוקה.

במקרה שלך זה לא נחוץ 5 שנים או 120 אלף ק"מ מה שבא קודם.

אני החלפתי לאחר חמש שנים ושבוע ב- 172 ולא הייתה פניקה.

החלטה שלך, בהצלחה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אם היצרן טוען כל 5 שנים אז למה להחליף כל 3 ?

אם אתה רוצה להחמיר אז תחליף כל 4 שנים, 20%, למה להוריד שנתיים.

אם יש לך כסף מיותר - זה כבר סיפור אחר.

פורסם

גם אדוארד אטלר ממליץ לקוראיו להחליף מעט לפני הק"מ המומלץ ע"י היצרן. אבל שליש לפני, נשמע לי פאניקה מוגזמת קצת.

פורסם
גם אדוארד אטלר ממליץ לקוראיו להחליף מעט לפני הק"מ המומלץ ע"י היצרן. אבל שליש לפני, נשמע לי פאניקה מוגזמת קצת.

לדעתי האיש בן 75 לפחות, אתה בטוח שאתה לא מתבלבל עם המלצות להחלפת רצועת הינע בכסא גלגלים שהוא המליץ לחברים הממונעים ב"פרוסטטה בכפר".

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אז מה אם הוא מבוגר?

אני בטוח שהידע והנסיון שלו עולים על שלך פי כמה וכמה.

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

מניסיון אני אומר לך ביגלל שאצלי באוטו כשהוא היה עם 79 אלף קילומטר ואחרי שהוא היה אצלי 4 וחצי שנים קפצה הרצועה החוצה {המוסכניק אמר שזה המקרה הראשון שקרה לו שקפץ למגאן קופה הרצועה ב-79 אלף}ועקב כך עשו שיפוץ ראש , החברה לקחה על עצמה את כל העבודה בלי יותר מדי בעיות.

אל תדאג.

הרי מה שרשום בספר זה המלצה של החברה והיא עומדת מאחוריו.

כך לפחות היה במקרה שלי.

לי יש מגאן קופה שנת 2000 ככה שיש לנו גם את אותה צורה.

בכל אופן בחברה ממליצים לעשות ב-80 אלף אז זה לשיקולך.

אני במקומך הייתי עושה, היה לי מזל שלא היה לי נזק גדול . לפי דברי המוסכניק השיפוץ שנעשה לי הוא חיצוני ולא פנימי בתוך המנוע וזה ממש שטויות, הוא טוען שזה יצא לי אפילו לטובה כי הם ממש ניקו לי את כל הראש מהפיח והוא אפילו הראה לי תמונות של לפני ואחרי.

בקיצור המלצה שלי תעשההההההההה!

פורסם

הכל קשקוש לך לפי הוראות היצרן הם המדוייקות ביותר, אבל אם אתה רוצה להיות שקט כדאי לבדוק את הרצועה וכל מה שקשור בה , טוב מראה עיניים מכל דבר אחר.

בהצלחה.

• תוכן חדש...