Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כותב כאן לאחרשעשיתי חיפוש בנושא וקראתי לא מעט תגובות.

הטמפרה שלי חוגגת בימים אלו 10 שנים. בשנים הראשונות, הטמפ' במד הייתה תמיד על 90 מעלות (שזה סביר). במהלך השנים חל "פיחות זוחל" (או ליתר דיוק "ייסוף זוחל") וכיום בעת נסיעה, מד הטמפ' מגיע כבר עד 3 קווים מעבר ל - 90 מעלות. זה עדיין לא 100 מעלות, אבל זה מתקרב...(זכור לי שעד לפני כמה חודשים או ליתר דיוק בשנה שעברה הטמפרטורה לא עברה את שני הקווים מעבר ל - 90).בבדיקת גובה המים כשהמנוע קר איני מבחין באיבוד מים, אבל אני מוטרד.

האם המצב שאני מתאר הוא בעייתי? כמו כן, האם מערכת הקרור מתפקדת כשהטמפ' של המים מגיעה כמעט לרתיחה? זה עדיין רחוק מה"קו האדום" (טמפ' בערך של 130 מעלות אצלי במד), אבל איך אני צריך להתיחס לכך?

היום נסעתי לצפון וכל זמן שלא עצרתי, המד היה על 90. ברמזור הראשון שעצרתי זה כבר טיפס שני קווים מעל. רמזור נוסף - 3 קווים מעל. בינתיים זה לא מטפס מעבר לכך.

כמו כן, אמר לי מישהו שדווקא הפעלת מזגן תורמת לקרור שכן אז המאוורר של המזגן נכנס לפעולה ותורם את חלקו. בניגוד לכך, בתגובות האחרות שקראתי על התחממות נאמר כי רצוי לכבות את המזגן כדי שהאוטו יתאמץ פחות והחום יירד.

בקיצור - מה מצבי מכל מה שתארתי?

פורסם

כדאי מאוד שאחרי 10 שנים לעשות טיפול למערכת הקירור

זה יכול מאוד לעזור

דרך אגב כאשר אתה במצב של נסיעה גם הרוח מקררת את המנוע (בזה שנכנס דרך הגריל הקידמי)

ואילו במצב של עמידה הקירור נעשה רק ע"י משאבת המים שברכב.

ירון מאיר

פורסם

אם במכוניתך יש מזגן (מע' אקלים) מקורי אז יש לבדוק אם מאורר הרדיאטור פועל במהירותו האיטית.

אם לא התקלה הנה, כנראה, מנגד מהירות הראשונה של המאורר או מחבורי החוטים אליו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

10 שנים עם אותו רדיאטור ועוד פיאט = בהחלט הישג מרשים.

בקיצור, תחליף רדיאטור ותראה איזה יופי המעלות יחזרו להיות כמו קודם .

פורסם
10 שנים עם אותו רדיאטור ועוד פיאט = בהחלט הישג מרשים.

בקיצור, תחליף רדיאטור ותראה איזה יופי המעלות יחזרו להיות כמו קודם .

שלום.

בפיאט הראדיאטור לא ניסתם לעולם ביגלל סוג המיבנה שלו (הוא בנוי מצינורות) ולא יכול להסתם.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אם במכוניתך יש מזגן (מע' אקלים) מקורי אז יש לבדוק אם מאורר הרדיאטור פועל במהירותו האיטית.

אם לא התקלה הנה, כנראה, מנגד מהירות הראשונה של המאורר או מחבורי החוטים אליו.

ראשית, המזגן לא מקורי.

שנית, האם אתה מניח שהבעייה נובעת ממאוורר המזגן?

שלישית, האם המצב שאני מתאר מראה על אי תקינות, היינו האם זוהי טמפרטורה גבוהה מדיי להיות 3 קווים מעל ה - 90 מעלות? אתמול, כשחזרתי בלילה מהצפון, במשך הנסיעה בכביש החוף המד הראה על פחות מ - 90 מעלות כמעט כל הדרך.

פורסם

בזמן נסיעה בינעירונית יש אויר הזורם מהמהירות אל הרדיאטור ומקרר אותו.

בזמן עמידה או נסיעה איטית אין אויר זורם ואז מאורר הרדיאטור אמור להצע את הקרור.

מכיון שהמזגן אינו מקורי אז יש עוד מאורר נוסף הנצא מתחת לסורג הקדמי.

יש לבדוק אם מאורר הרדיאטור ומאורר המזגן פועלים ואם כוון סבובם נכון שצריך להיות שאיבת האויר מכוון חזית הרכב אל תוך תא המנוע.

• תוכן חדש...