Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשיון רכב בגיל 17 , Whats the rush ?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אומר מראש שזהו נושא טיפה מייגע , אך אם בא לכם להיות שופטים בוויכוח אתם מוזמנים :

טוב , אז יש לי ויכוח רצחני עם חבר שלי עכשיו על הנושא :

"למה בכלל להוציא רשיון , כלומר מה הדחף להוציא רשיון בגיל כל כך מוקדם? ( 17 על הדקה ) "

הצד שלי :

• בן אדם חייב את הזמינות שלו , חוץ מזה שזוהיא בערך הגשמת חלום בשבילי ..
  • אם יש ממון אז למה לא , לעזזל? ( ממון = שיהיה לאבא עוד כ2000-3000 ש"ח בשנה להוציא עליך בקטע של ביטוחים ודלק )
  • ו"HELLO" כאילו דה , מה עם המפגשים לעזזל??
  • לדוג בטבריה :mm_cool: ( מין חלום ילדות שלי )
  • לבקר את הכלבה שלי שמסרנו לא מזמן :| ( מין חלום נערות שלי )
  • מה יהיה שאני יהיה חייל ?? אני לא חובב אוטובוסים!

הצד שלו :

• ילד בגיל 17 לא צריך רשיון אלא אם הוא עובד בשליחות או עבודה דומה / מרוחק מהמקום בו הוא לומד או עובד ..
  • זה סתם כסף לזרוק לפח מכיוון שבגלל לא צריך את זה ואפשר להוציא רשיון על חשבון הצבא בחינם - ז"א שזה בזבוז כסף מוחלט .
  • יש לו רכב אחד במשפחה ( אצלי 2 ) אז הוא טוען שאבא כל היום על הרכב והוא לא ינהג בו בכלל .. ( ואני אומר - GET A JOB! )
  • לאירועים כמו לטרון ותערוכות שונות אפשר לנסוע עם תחבורה ציבורית ולא לשלם הוצאות על רכב בשביל ארועים כאלו שקורים פעם בהרבה זמן ... ( מהסיבה הזאת אני והוא לא באים מחר ללטרון - חוסר ידע בתחבורה ציבורית .. אהה וגם חוסר ממון אבל זה כבר משהו אחר :? )

יש לציין כי שתינו בני 16 חולי רכב

מעתה ההחלטה שלכם , מי צודק בויכוח?

תודה על הקדשת זמנם

שחר.

פורסם

אולי רכב זה הוצאה כספית אדירה,אבל לדעתי זה שווה כל אגורה.

כל מי שבגילאים בין 13 ל16 חלם על רישיון כי זה עניין של חופש שלא צריך לבקש מאמא/אבא/אחות/כל דבר אחר שיסיעו, ולא תמיד גם הם יכולים, ואז נתקעת.

ובתור בנאדם בן 17 (היום למען האמת..:-) ) זה באסה כי אני יודע שעכשיו יכול היה להיות לי רישיון ואני עדיין רק בתהליכי למידה.

אם היה תלוי רק בי הייתי כבר עם רישיון ביד,מחר.

רישיון על חשבון הצבא.?

לפי מה שידוע לי צריך להתחייב לעבודה הקשורה בנושא הזה. אני לא רוצה לבלות 3 שנים מהחיים שלי ולנהוג על האמר או כלים צבאים כאלו ואחרים.

אם יש אוטו אחד אז עשים פשרה.

אני בטוח שאבא שלו לא חייב את האוטו דווקא בשישי בלילה וגם אם כן הוא יכול לוותר לבן שלו מדי פעם..

תחבורה ציבורית זה שוב עניין של תלות. אתה יכול לפספס את האוטובוס למשל והא גם לא הכי מדיק.

ומונית באופן יחסי זה יקר מאוד.

i have rest my case (for now, anyway..)

אור.

פורסם

טוב אז דעתי היא כן אני אולי ילד פוזהה

אז ככה

בן אדם צריך את הזמינות והחופשיות כייף להיות צעיר עם רכב אתה יכול ללכת לאן שתרצה בלי תלות בתחבורה ציבורית וכדומה.

אני לא יודע איך הולך אצלכם

אבל לי יש רישיון לקטנוע 50 סמ"ק בשביל עבודה.

לטרקטור זה בשביל הטרקטורן

ולרכב פרטי בשביל שיהייה

אבא אומר שיש עוד כמה דברים שאני צריך רישיון אז אנחנו עוד מעט (שבועיים) הולכים לעשות יחד רישיון לאופנוע ים .

וכמו שאני חושב

תמיד טוב שיהייה רישיון זה לא מכביד זה לא דבר רע ואתה לא תמיד יודע מתי תישתמש בו, אבל מה שבטוח אתה תישתמש מתתי שהו.

ומשהו חשוב

רכב זה הרבה יותר מ 2000 ,3000 שקל בשנה!

המשך לילה?? בוקרר עכשיו 5 לפנות בוקרר.

מה אני עושה פה?!

חזרתי ממסיבה ורציתי להיתחבר לא יכול בלי הימכרתייי

לילה טובב.

מחר יום מוסך :roll:

פורסם
המשך לילה?? בוקרר עכשיו 5 לפנות בוקרר.

מה אני עושה פה?!

חזרתי ממסיבה ורציתי להיתחבר לא יכול בלי הימכרתייי

לילה טובב.

מכירים את ההרגשה :-P

שלום אני בנצי,אני מכור לCF,לבחורות עם שדיים גדולים ול"משפחת עזאני"...:wink:

פורסם

לדעתי לחבר הזה שלך אין כסף להוציא רשיון כי כמו שאמרתה הוא חולה רכב וזה קצת לא הגיוני שהוא לא ירצה לנהוג

בטח הוא ממציא תרוצים שהוא לא רוצה רשיון בשביל שלא תדע שאין לו כסף. אני אומר את זה מנסיון יש לי חברים כאלה. אז אני מציע שפשוט תפסיק להתוכח איתו...

פורסם

לפי דעתי אין שום צורך עקרוני ברישון לרכב .אפשר להסתדר יפה גם בלי .הנקודה העיקרית בגיל הזה היא ה"פוזה" של מבוגרים .תשימו לב לבד לתאנה העיקרית "הבן-אדם חייב את הזמינות שלו " .

אני מבין שאם תאחרו לאן שהוא בעשר דקות העולם יקרוס אבל אפשר להסתדר בדרכים אחרות .לצאת למסיבות בימי שישי ,לקפוץ לחברים שגרים 10 דקות ממך באוטובוס או 20 דקות ברגל ,להגיעה לבית הספר ,לעשות טיול לצפון/דרום פעם בחצי שנה זה לא סיבה זה תרוץ .

שלא לדבר על התקציב שהענין "שורף " להורים .

בקיצור אתה רוצה להראות כבוגר תתנהג כבוגר .תוצאי רישון רק אם אתה ממן אותו ,אתה ממן את הרכב ,ואתה ממן את דלק .

מצד שני הפוזה מסובבת את העולם ,המותגים ,הקליפים ,"המוזיקה" ,העומק החשיבתי .אז לא נורא גם רישיון בשביל הפוזה יקנס יופי לקטגוריה (מי אמר שאני לא צריך רישיון לטנק סורי זה רק 3000 דולר וזה נרשם בפלאסטיק וחוץ מזה לך תדע מתי ההורים יקנו T72 ).

Dead but dreaming

פורסם

אני מבין שאם תאחרו לאן שהוא בעשר דקות העולם יקרוס אבל אפשר להסתדר בדרכים אחרות .לצאת למסיבות בימי שישי ,לקפוץ לחברים שגרים 10 דקות ממך באוטובוס או 20 דקות ברגל ,להגיעה לבית הספר ,לעשות טיול לצפון/דרום פעם בחצי שנה זה לא סיבה זה תרוץ..

כנראה לא הבנת את הנקודה.

הפואנטה היא לא לאחר, ובאמת שלא אכפת לי ללכת חצי שעה לחבר שלי שגר מבקצה השני של העיר.

הפואנטה היא ללכת למקומות אחרים יותר רחוקים שלוקח בערך שע שעתיים שלוש ברגל.

לא יודע מה איתך אבל אני לא יכול ללכת ברגל לרמת השרון לדוגמא (לצפון ת"א אמנם אני כן יכול (בערך שעתיים הליכה (ילדים משועממים, לך תבין))).

אור.

פורסם

כנראה לא הבנת את הנקודה.

הפואנטה היא לא לאחר, ובאמת שלא אכפת לי ללכת חצי שעה לחבר שלי שגר מבקצה השני של העיר.

הפואנטה היא ללכת למקומות אחרים יותר רחוקים שלוקח בערך שע שעתיים שלוש ברגל.

לא יודע מה איתך אבל אני לא יכול ללכת ברגל לרמת השרון לדוגמא (לצפון ת"א אמנם אני כן יכול (בערך שעתיים הליכה (ילדים משועממים, לך תבין))).

אור.
יש אוטובוסים... לי יש בעיה אני גר בחור שאין ממנו אוטובוסים ביום שבת... למשל זה מונע ממני לנסוע לבלות.. זה מונע ממני אפילו לנסוע לים... הברירה היחידה היא להזמין מונית עם עוד 9 חברים ואז כל אחד משלם 10 ש''ח... לשם ובחזרה... פה הבעיה... ככה שבמקרה שלי אני מעדיף אוטו וכשנובעים עם חברים כמובן שהם מוסיפים לדלק... לפני הצבא אין ממש צורך לרישיון... סה''כ שנה נהיגה עד הגיוס... - המלווה שזה דיי מבאס וזהו... זה שווה את ה 3400 ש''ח?

פורסם

זה שווה את ה 3400 ש''ח?

כן כן ושוב כן.

השנה הזאת זה השנה שאומרות חופש, מבחינתי בכ"א.

י"ב, השנה האחרונה שלי בבי"ס, ואני רוצה לנצל אותה עד תום כי כשאני אגיע לצבא לא היה לי חופש בכלל.

אם אני ארצה לעשות משו ואני לא אוכל להגיע לשם כי אמא שלי תגיד לי שהיא לא מוכנה להסיע ואז אני תקוע. ככה אם יש רישיון אני יכול לקחת תמפתחות של האוטו לאסוף תחברה ולעשות מה שבראש שלי..

מצדי לסוע אפילו לחיפה, סתם כי אני יכול.

זה עניין של חוויות.

אור.

פורסם

דיי מסכים איתך, אצלי היו יותר בעיות גם בגלל שההורים לא מימנו אותי... אבל סה''כ נהנתי הרבה עם האוטו לפני הצבא...

ואם האוטו של ההורים אז עוד יותר טוב... אצלי אני קניתי את האוטו ואז מכרתי לפני הצבא שזה גם דיי בזבוז... אז כל עוד ההורים מממנים לך את הרישיון ויש רכב בבית תהנה לך :)

פורסם
השנה הזאת זה השנה שאומרות חופש, מבחינתי בכ"א.

י"ב, השנה האחרונה שלי בבי"ס, ואני רוצה לנצל אותה עד תום כי כשאני אגיע לצבא לא היה לי חופש בכלל.

יש אלפי דרכים לנצל את ה"חופש" לאף אחת מהן אין צורך ברישיון .לא לטיול לחו"ל ,לא לטיול בארץ ,לא לחברה ,לא למסיבות .

מצדי לסוע אפילו לחיפה, סתם כי אני יכול.

זה עניין של חוויות.

זו בדיוק הנקודה "סתם כי אני יכול " .אין לך צורך אמיתי אלא לרוב בגלל שיש לך את ה"אפשרות" אתה תנסה לנצל אותה .בגלל שזה נראה יותר "מגניב" אתה תנהג גם למקומות שאפשר לותר על הנהיגה .בגלל איש לך רישון תנהג למסיבה ,לא בגלל שאתה צריך או אין לך דרך אחרת .

הרצון שלך יוצר את הצורך ,והתדמית של הסביבה יוצרת את הרצון .

Dead but dreaming

פורסם
:|

תראה עם דיברת עליי אז תדעע

אח שלי לא מיתשמש בניק שלי!

ודבר שני אח שלי בן 14 :roll:

דיברתי על זה

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=78750

ול drat

תראה צורך אמיתי לחלקנו הגדול אין... זה עניין של נוחות לרוב... לי לא נעים לנסוע עם איזה זקנה שמנה ליד שדופקת בי מבטים... המוזיקה באמ פי 3 שלי לא מוצא חן בעיניה... איש שעומד מעליי עם הבית שחי ביום קיצי חם... האוטובוסים בשעות העומס... זה לא בשבילי ואני מעדיף את הנוחות של הרכב... כאשר אני גם תלוי בפחות גורמי... אני בוחר את המסלול ואת השעה מתי אני אצא והכל... ואני בוחר עם מי לנסוע... את המוזיקה... את הווליום ועוד... לחלקנו זה שווה את הכסף וחלקנו נוסעים בתחבורה ציבורית...

• תוכן חדש...