Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

OBD II - דיאגנוסטיקה בבית !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצת סדר חברים

קודם כל צר לי לאכזב אתכם אבל רוב הפיגו-סיטרואן מתחת לשנת 2000 הם בפרוש לא OBD-II במיוחד לא דגמי הדיזל, למכוניות אלו יש מכונת סריקה יעודית , והיא היחידה שמסוגלת לקרוא אותם או לבצע בהם פעולות , התוכנה של סיטרואן היא LEXIA , ושל פיגו זה DIAG2000........בעלי הצרפתיות , לאחר מספר נסיונות ורכישות שונות הגעתי למסקנה - הכלי היחידי שבאמת עובד על פיגו סיטרואן מתחת לשנת 2000 זה ה DIAG2000 ו ה LEXIA , שתיהם נמצאות במוסך הקרוב לביתכם.

אז האם אפשר להוריד את התוכנה? איך נראה הקונקטור של המחשב בקסנטיה, מישהו יודע?

בריאות לכולם!

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אף אחד פה לא הסביר תכלס איך מכינים את הכבל .

את הקונקטורים יש לי , מישהו יודע להסביר לפי צבעים ? איזה קבלים \נגדים\טרנזיסטורים?

vag-com יכול לעבוד גם על פאלם?

פורסם

פורד פיאסטה 98, מנוע זי-טק (1.25)... מישהו יודע איזה קונקטור יש לה, ואיפה אפשר למצא אותו???

תודה

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אז האם אפשר להוריד את התוכנה? איך נראה הקונקטור של המחשב בקסנטיה, מישהו יודע?

אלעד, אצלך אין OBDII, היום ביררתי את הנושא, החיבור אצלך נמצא בתא הפיוזים.

פורסם
היי

אפשר גם רכב עם קרבורטור?

למשל סובארו לאונה DL.

לא, לשמחתך אין ברכב הזה מחשב, ולכן אין למה לעשות אבחון...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
פורד פיאסטה 98, מנוע זי-טק (1.25)... מישהו יודע איזה קונקטור יש לה, ואיפה אפשר למצא אותו???

תודה

גילי

בפלסטיק שמדפן את הצד השמאלי של איזור הדוושות יש מכסה קטן מפלסטיק. הסר אותו ומתחתיו תגלה את שקע ה- OBD II
  • ספונסר פורום
פורסם

לי אישית יש את הכבל המוכן, יש מישהו שמוכר אותם בארץ, 500 שקל,אם מישהו מעוניין ,שישלח מסר ואני אקשר ביינכם.

אורן

פורסם

עם כל הכבוד לסורקים וכלי-אבחון מתוצרת שוק האפטרמרקט ,אין להם עדיין יכולת אבחון וקריאת קודי תקלות מלאה כמו לסורק ייעודי המיוצר עבור רשת הדילרים ,יענו מוסכים מרכזיים ומורשים.

.היצרן משחרר לכלל הציבור מפת קודים חלקית אשר (לטענתו) מכילה אינפורמציה מספקת

עבור איתור תקלות.

המפה השנייה מכילה קודי תקלות המסופקת אך ורק לרשת מוסכי היבואן ומכילה בעצם גם את

הפירוט של רכיבים (שעלות פיתוחם מגיעה למיליוני דולרים) וחושפת את אופן פעולתם ומקלה על העתקתם ע"י יצרנים מתחרים .

הבעיה היא שמפה זו היא לעיתים קרובות חיונית לאיתור תקלות

למשל קוד תקלה יכול להתריע בסורק אפטרמרקט על חיישן מהירות בעייתי

אלא שחיישן המהירות המחובר לגל ההינע מחובר לאותו מינוס עם חיישן גל-ארכובה וחיישן גל-זיזים

ואת הפירוט הזה ניתן לקבל בסורק היצרן

קטע קצר מתוך אחד הקישורים:

Automakers are fighting the legislation; they believe the real goal is to obtain proprietary "calibration codes" that are the blueprints for how parts are made. With that information, Territo said, independent mechanics and parts manufacturers could duplicate major components such as fuel injectors that automakers have spent millions of dollars developing.

"A calibration code is what makes that part work, and that's the part that's proprietary," Territo said. "It's like the difference between an Apple microprocessor and an IBM microprocessor.

בארה"ב מתחולל כבר 10 שנים מאבק משפטי לחקיקת חוק לחיוב היצרנים לפרסום המפה השניה לכלל הציבור

קישורים למאמרים וארגונים :

http://www.wired.com/news/autotech/0,63615-1.html?tw=wn_story_page_next1

http://www.aftermarket.org/Government/Grassroots_Activities/hr2735.asp

http://seattlepi.nwsource.com/national/164817_gearheads15.html

.I'm a blocked user

פורסם

אם ברשותך מכונית משנתון ישן יותר (כמו 10 שנים )

אז ניתן לקנות סורק מקורי מיד-שניה בעלות של % 5-4 מהמחיר שציינת.

.I'm a blocked user

פורסם

יש לי גישה חופשית לסורקים היעודיים שלהם אבל אני מעדיף לבד בבית עם הלפטופ . יש שירטוט של הכבל?

• תוכן חדש...