Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטוטו צריך להתניע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים הקרובים עומד להסתיים פרוייקט הפחחות והצבע של ה-304 שלי.

מי שעקב אחר ההודעה הקודמת שלי בעניין מבין שהרכב היה במוסך קרוב ל-3 חודשים...

במשך הזמן הזה הרכב לא הותנע.

מישהו יכול לתת כמה טיפים בנוגע להתנעה ראשונה לאחר תקופה כה ארוכה?

מה הפעולות שכדאי לנקוט כדי לא לפגוע במנוע?

מה צריך לבדוק/להחליף/להוסיף?

Now son, you don't want to drink beer. That's for daddies, and kids with fake IDs

Homer Simpson

פורסם

לאחר שאתה מוודא שהרצועות בסדר והצינורות לא התייבשו:

1. לשפוך מעט שמן לתוך כל אחת מהבוכנות (רכך החור של הפלאג)

2. לוודא נוזל קירור ברדיאטור, שמן במנוע ובגיר.

3. לעשות 3 סיבובים ידנית למנוע (ראצ'ט על הפולי)

4. לשפוך מעט דלק לתוך הקרבורטור

5. וורום וורום

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

הפעולה של השמן,דיי מיותרת לדעתי,

זה בגלל שהשמן לא משמן שום דבר שם והרינגים מנקים אותו לפני הבוכנה...

(לא לשכוח שהשימון מתבצע בצד התחתון של הבוכנה ולא העליון)

לדעתי הדבר הכי טוב הוא לנתק את הכבל מהכוהל ולתת סטרטר ככה שהמשאבת שמן תזרים שמן למקומות הנחוצים(וגם תתחיל לעבוד).אתה יכול לעשות זאת כמה פעמים עד שתראה שהמנורה של הלחץ שמן מפסיקה לדלוק...

ואז לחבר את הכבל ודלק צלחה...

:-D

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

שימון מהפלאג , מומצלץ מאוד .

השימון אמנם מתבצע מתחת לרינגים בפעולת מנוע טיבעית אולם

שימון מהפלאג ישמן את הצילינדר מלמעלה ומהלך הבוכנה יניע את הבוכנות

למעלה ובירידה ישמן את הצילינדר גם במקודה נמוכה יותר , כך שבהחלט הצילינדר יקבל שימון בשטח גדול יחסית .

נכון שהשמן כך לא יגיע עד לנקודה הנמוכה ביותר של הצילינדר אבל בגלל מהלך

הבוכנה (ובכל מנוע שונה לאורך הצילינדר ) בהחלט השימון יגיע לשטח גדול של

הצילינדר .

בהחלט מומלץ .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

. . . ולאחר כל העיצות הנ"ל, הדבר הכי חשוב -

לא לשכוח לדווח לנו, להעלות תמונות, ולבוא למפגשים.

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
שימון מהפלאג , מומצלץ מאוד .

השימון אמנם מתבצע מתחת לרינגים בפעולת מנוע טיבעית אולם

שימון מהפלאג ישמן את הצילינדר מלמעלה ומהלך הבוכנה יניע את הבוכנות

למעלה ובירידה ישמן את הצילינדר גם במקודה נמוכה יותר , כך שבהחלט הצילינדר יקבל שימון בשטח גדול יחסית .

נכון שהשמן כך לא יגיע עד לנקודה הנמוכה ביותר של הצילינדר אבל בגלל מהלך

הבוכנה (ובכל מנוע שונה לאורך הצילינדר ) בהחלט השימון יגיע לשטח גדול של

הצילינדר .

בהחלט מומלץ .

דרור .

השמן שיהיה בתא השריפה לא יבצע שום פעולת שימון,זאת בגלל שהרינגים "ידאגו" לנקות את השמן וימנעו ממנו להגיע לחלקים הנעים.שהשמן נמצא מתחת לרינגים הוא יוצר שיכבת שמן בין הבוכנה לבין הצילינדר(וכך בעצם מצטמצם החיכוך).אולי עם שימוש בשמן לא סמיך(סגנון WD) תשאר שיכבת שמן שהרינגים לא ניקו.אבל הכי חשוב זה להכניס את משאבת השמן לפעולה לפני ההנעה(ע"י ניתוק כבל כוהל-מפלג).

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אני מבין שיש כאן חילוקי דעות לגבי הפעולה הזו, אם היא הכרחית או לא. אז יתכנסו בבקשה חכמי הפורום ויחליטו חד משמעית אם זה נדרש או לא...?

את זה הבנתי!

מישהו יכול להאיר טיפה את עיני - איך בדיוק עושים את זה? מה זאת אומרת לעשות סיבובים ידנית למנוע?

למה זה טוב? סתם כדי שאבין מה אני עושה...

5. וורום וורום

זה פז'ו, לא קורבט. זה יהיה יותר אאאהההנננ אאאההההנננ

Now son, you don't want to drink beer. That's for daddies, and kids with fake IDs

Homer Simpson

• אחראי פורום
פורסם

אחרי כל הניחושים אולי אני אצליח , בלי שמות,כן?

יכול להיות שהיא עמדה אצל מוסכניק מהצפון, והוא גדול כזה עם קוקו?

מומחה לסמוראים?...הסמוראי שלי לשעבר היה אצלו ויצאתי מרוצה.

אם זו המכונית, היא היתה יפה גם לפני השיפוץ....חוץ מהזנחה מבפנים.

ואם לא - יש עוד 304-קבריו-ירוקה-מיטאלית בארץ....

בהצלחה,

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מאחר ולא הובנתי כראוי אני מוסיף הסברים (בכחול)

(צינורות מיובשים עלולים להתפוצץ, רצועות עלולות להיקרע)

היות והרכב עמד הרבה זמן, כל השמן ירד למטה והשאיר את המנוע יבש. תוספת של מעט שמן תעזור להגנה מהתנעה ללא שמן ומשחיקה של הבלוק ע"י הרינגים.

שכחתי להוסיף שאת הפלאגים יש להחזיר רק אחרי שלב 3.

לגבי נחיצות שלב זה, חובה או לא, אין כזה דבר. גם להתניע זה לא חובה.

מומלץ, אין ספק !

(אתה לא יכול לדעת אם היו נזילות, יכול להיות שאפילו אין לך שמן)

(פעולה זו נועדה לשחרר חלקים תפוסים ולהניע את השמן לכל מיני אזורים על מנת להגן על מנוע.

שכחתי להוסיף, שיש להחזיר את הפלאגים שפירקת בשלב 1 אחרי שלב זה)

(בד"כ במכוניות ישנות, שסתום האל חזור של הדלק(אם בכלל יש) גמר את הקריירה וכל צינור הדלק ריק.

סיבוב המנוע ע"י הסטרטר בלבד(איטי מאוד) עלול לא להפעיל מספיק חזק את משאבת הדלק ואתה תסובב המון זמן עד שהאוטו יניע)

5. שכחתי שת השלב החשוב של לנתק את ה-COIL ולתת כמה סיבובים למנוע בעזרת הסטרטר וזאת ע"י להביא שמן לכל המנוע ע"י משאבת השמן ולעשות לה בעצם PRIMING

6. וורום וורום

טעות שלי: איק איק איק איק איק איק איק איק אאאהההנננ אאאההההנננ גרררגרררגררר ;)

בהצלחה

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

היות והרכב עמד הרבה זמן, כל השמן ירד למטה והשאיר את המנוע יבש. תוספת של מעט שמן תעזור להגנה מהתנעה ללא שמן ומשחיקה של הבלוק ע"י הרינגים.

שכחתי להוסיף שאת הפלאגים יש להחזיר רק אחרי שלב 3.

לגבי נחיצות שלב זה, חובה או לא, אין כזה דבר. גם להתניע זה לא חובה.

מומלץ, אין ספק !

אני אסביר שוב:

במנועי 4 פעימות בתא הביערה אף פעם אין שמן(אם יש שמן, המנוע מעשן וזה הזמן להחליף ריגנים או מובילי שסתומים).כשאתם שופכים שמן לצילינדר אתם בעצם לא עושים כלום,כי גם ככה השמן ימצא דרכו החוצה דרך שסתומי הפליטה.מה שצריך לעשות הוא לסובב את המנוע ולתת לחלקים הנעים לקבל שמן מהקרטר ואח"כ לתת סטרטר (בלי ניצוץ) שבפעולה זאת השמן יגיע בלחץ גם לראש המנוע וגם לבוכנה מצידה התחתון(ע"י משאבת השמן).

בכל אופן מה שעוד אפשר לעשות(אם רוצים) זה לשפוך דלק עם שמן 2 פעימות(שמיועד לשריפה)לתא השריפה(או WD ושמנים בסגנון זה,שעדיפים על שמן מנוע),אבל שוב זה ללא השפעה בעיניי.

הרינגים לא הם ששוחקים את הצילינדר אלא הבוכנה.

יום טוב

עמית.

פורסם

עמית , אני לא ממש מסכים איתך.

אוטו שעמד , מן הסתם צבר לא מעט חלודה על הדפנות.

כנ"ל גם הרינגים וכו'.

סיבוב המנוע לפני לא ממש מביא כמות שמן מספקת אל הצילינדר , כי משאבת השמן לא עובדת.

לדעתי שפיכת מעט שמן דרך הצילינדר תקל מעט על החיכוך בין חלקי המתכת הפנימיים.

גם אם לא - להזיק זה בטח לא יזיק (אולי לשכבת האוזון , אבל אני מאמין שלא זה הגורם לאפקט החממה).

פורסם

הרינגים הם אלה השוחקים את השרוול יותר מאשר הבוכנה, לאחריהם באה הבעירה והלחץ ששוחקים את החלק העליון בתא הבעירה ובסוף הבוכנה והחצאית שלה, אם יש. כמו שנאמר לפני: קודם כול - להזיק זה לא יכול וחוץ מזה עד שמערכת השמן תתחיל להיות יעילה, בהחלט יש מקום לסוך את החלק הכי "מסכן" במנוע - החלק העליון. עליו מופעל הכי הרבה בלאי ולחץ ולעבוד כך בשניות הראשונות ללא שמון נאות זה קשה. השמן לא נשרף מיד אלא יכול למלא תפקידו לכמה שניות.

פורסם

קודם כל אני מבטיח לך שבשלושה חודשים לא יראה זכר של חלודה במנוע הנ"ל.

אתה לא חייב להסכים איתי זה בסדר(לא כועס:).אני הסברתי את עיקרון השימון במנוע 4 פע' והחלקים הניזוקים נמצאים מתחת לרינגים ולתא השריפה.

ולגביי רינגים ששוחקים,הרינגים עשויים מחומר פחות חזק מצלינדר ועיקר השחיקה של הצילנדר נעשית ע"י הבוכנה שנדחפת ע"י הטלטל אל הצילינדר(בגלל המעבר מאנרגיה סיבובית לאנרגיה קווית נוצר חיכוך גדול).בכל אופן אני יכול לצלם לכם בוכנות שחוקות שעם הזמן שוחקות את הצילינדר(חרצות אותו) או צלינדרים שעברו את הקטור המקס' המותר במקום שהרינגים בכלל לא מגעים אליו.

ובגלל זה גם נאמר שהדרך הטובה ביותר למנוע נזק בהנעה ראשונית הוא ע"י הפעלת הסטרטר ללא ניצוץ ובכך לגרום למשאבה להזרים את השמן למקומות הנזקקים עם כמה שפחות לחץ עליהם(בלי פעולת העבודה).

להזיק זה לא יזיק ואני לא טענתי כך מעולם...

• תוכן חדש...