Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי סיטרואן bx gti

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב לא אספנות, אבל בכוונה שמתי בפורום אספנות, נתקלתי באחת כזאת שנת 88, הרכב יושב כבר הרבה זמן שם בחדרה ללא תזוזה, נראה מצב שמור בפנים ובחוץ, רציתי לדעת האם הוא שווה קניה והחזקתו עד לאספנות, כי לדעתי זה יהיה רכב מאוד מבוקש בקרב אספני העתיד.

מה אתם חושבים?

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
הרכב לא אספנות, אבל בכוונה שמתי בפורום אספנות, נתקלתי באחת כזאת שנת 88, הרכב יושב כבר הרבה זמן שם בחדרה ללא תזוזה, נראה מצב שמור בפנים ובחוץ, רציתי לדעת האם הוא שווה קניה והחזקתו עד לאספנות, כי לדעתי זה יהיה רכב מאוד מבוקש בקרב אספני העתיד.

מה אתם חושבים?

פתאום כל העולם מחפש BX GTI. מה עובר עליכם ? מה נדבקתם לגרוטאה המתרוממת הזאת ? כל עשר דקות מתעורר עוד אחד שרוצה BX GTI. אולי די ? אתם הורסים את כל האין-שוק שלה ! :roll:

ולענייננו:

המכונית הזו תחשב לאספנות בעוד 13 שנה. זה לא מעט זמן. בפרק הזמן הזה כל אטמי המערכת ההידרופניאומטית יתיבשו ויזדקקו להחלפה. הגז יברח מהמיכלים. מערכת הבלמים וההגה תחליד\תסבול מנזילות. הבלאי שהיא תסבול בתקופה הזו יהיה עצום, אלא אם בכוונתך לתחזק אותה על בסיס שוטף - ובמקרה כזה קח בחשבון עלויות רישוי, ביטוח ותחזוקה לאורך 13 שנה.

בנוסף, אם איני טועה, BX GTI הובאה לישראל רק בשנת 1989, וזו היתה גרסה שונה משאר העולם (מנוע 1600 במקום 1900). אין סיבה יוצאת דופן להתמקד דווקא בה. הדגמים הנדירים באמת לא יובאו לארץ, למשל BX 4x4.

אין גם סיבה להתמקד במכונית שהושבתה ושאינה נוסעת. יש מספיק מכוניות במצב תקין ומתוחזק, שנמכרות במחירים נמוכים.

לבסוף, עם יותר משני מליון עותקים שיוצרו, מכניקה שגרתית המבוססת על תכנון של פיז'ו ומעט מוזרויות סיטרואניות, אני בספק רב אם ה- BX תהיה אי פעם "רכב מאוד מבוקש" כדבריך.

בהחלט תישמר לה פינה חמה בלב אצל אספנים, אבל שוויה לא צפוי להרקיע שחקים גם בעוד 20 שנה.

אם אתה מחפש השקעה, קח את אלפי השקלים הבודדים שאתה מתכוון להשקיע ברכישתה, צרף אליהם את עלויות התחזוקה הצפויות ב- 13 השנים הקרובות, והפקד בבנק בתוכנית עם תשואה סולידית. סביר להניח שתרוויח הרבה יותר.

פורסם

תודה ארנון על התגובה הכנה, כי אני רואה שאנשים מוכנים להרוג בשביל סיטרואן ds וכדומה שאז זאת היתה מכונית משפחתית רגילה, שעליה מבוססת ה bx.

הכסף זה לא מה שמפריע לי.

לרכב שאני מדבר עליו יש סאן רוף מקורי, הבולמים עובדים, יש ספוילר, ג'אנטים יפים מקוריים כאלו, ומנוע 1900.

אז זה יבוא אישי?

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
תודה ארנון על התגובה הכנה, כי אני רואה שאנשים מוכנים להרוג בשביל סיטרואן ds וכדומה שאז זאת היתה מכונית משפחתית רגילה, שעליה מבוססת ה bx.

הכסף זה לא מה שמפריע לי.

לרכב שאני מדבר עליו יש סאן רוף מקורי, הבולמים עובדים, יש ספוילר, ג'אנטים יפים מקוריים כאלו, ומנוע 1900.

אז זה יבוא אישי?

אם לוחית הרישוי שלה אינה מסתיימת ב 04, היא ככל הנראה יבוא אישי. לחילופין, יתכן שהדלת החמישית נפגעה בתאונה במהלך חיי הרכב, והוחלפה בדלת מ BX19.

GTI עם מנוע 1900 הובאה החל משנת 90.

הסיטרואן DS היא סיפור אחר לגמרי. היא היתה סנסציה מהרגע הראשון לחייה, ולא דמתה לשום דבר אחר שהיה אז ומאז, הן טכנולוגית והן עיצובית. ה BX אינה מבוססת על ה DS בשום צורה (מלבד המערכת ההידרופנאומטית, ששימשה בדגמים רבים של סיטרואן, והוצגה עוד לפני שה DS נולדה).

הן גם אינן שייכות לאותה קטגורית גודל. ה DS הוחלפה ע"י ה CX, ושייכת לקטגוריה גבוהה יותר מזו של ה BX.

• אחראי פורום
פורסם

דווקא עכשיו מתעוררים?...לשכן שלי שכבה אחת בחניה, 89' GTI, יד שניה אם אני לא טועה.

שמורה ומטופלת בצורה יוצאת דופן והעלתה אבק כי הוא לא הצליח להיפטר ממנה.

בסוף היא נלקחה על גרר למישהו ששילם גרושים בודדים.

חבל...

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לדעתי אין בסיס להשואה בין ה BX GTI לבין ה DS.

אם כבר אז הייתי עושה השואה ל CX 25 GTI.

יש בארץ מספר אקזמפלרים, הם לא ממש מעניינים אף אחד ומחליפים ידיים מדי פעם במחירים נמוכים, יחסית.

לי הוצעה לפני כשנה CX 25 GTI TURBO ב 18K ש"ח. לא הייתי מעוניין ואני יודע שלקח למוכרת (כן,כן, מוכרת) איזה 7-9 חודשים עד שהיא מכרה.

מחיר מכירה - 12K.

גורל דומה ייגזר לעניות דעתי גם על ה XM .

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ראשית-BX היא מכונית מיוחדת ניתן לרכוש אותה במחיר אחזקתה.

אני לא ממליץ על המכונית למי שממש לא "משוגע" עליה ואינו מעוניין או מסוגל לתחזק אותה (אפילו חלקית) לבד.

.שנית- הGTI הפכה פתאום פופולרית למרות היא פחות נוחה מן TZS והרבה הרבה יותר קשה לאחזקה יש לה עוד5 כ"ס ויצא לה שם של ספורטיבית אבל הקרבורטור הכפול של הTZSיוצר יותר עצמה זמינה

שלישית-אחזקה שנתית ממוצעת היא כ5000ש"ח(תיקונים וטיפולים)

רביעית- אני מחפש GTI1900

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

jlavi,די צודק.ההבדל בביצועים בין ה 1.6 בעלת המאייד,לזו המוזרקת אינו גדול,וגמישות המנוע של גירסת המאייד עדיפה בהרבה.ההבדלים בין ה TRS ל GTI היו בעיקר עיצוביים,ומיתלים מוקשחים.

בשום מיקרה זה לא הופך אותה למכונית ספורטיבית,למרות שככלל ה BX מהנה לנהיגה.

ה CX שיניב דיבר עליה,יובאה לארץ ביבוא סדיר בשנת 87 בלבד,וניקראה GTI.היה לה מנוע 2.5 מוזרק,בעל גל זיזים עליון ו 138 כ"ס.היא הגיעה בגירסה אוטומטית בלבד,שכללה גיר בעל 3 הילוכים בלבד.

היא נימכרה בכמויות זעומות,גם בשל הסיבה שמחירה כחדשה היה קרוב למחירה של מרצדס 200(W124)שהיתה עדיפה עליה,עם כל הקסם שבסיטרואן.

המעניין שדווקא איכות הייצור ב CX היתה טובה למדי,וכל האקזמפלרים שניתקלתי בהן היו שלמות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אוקי כמה עידכונים, מספר הרכב מסתיים ב 04 ואין לא סאן רוף.

איזה שנה זו?

פורסם
אוקי כמה עידכונים, מספר הרכב מסתיים ב 04 ואין לא סאן רוף.

איזה שנה זו?

04 אומר שהיא יבוא סדיר, שנת 90 ומעלה.

הכי פשוט יהיה ליצור קשר עם הבעלים ולשאול לגבי השנתון המדויק.

רמז ניתן לקבל מצורת ההגה. אם הוא זהה לזה של ה- BX הרגילות (זרוע אחת עבה מהמרכז כלפי מטה), המכונית משנת 90 או 91. אם הוא בעל זרוע כפולה כלפי מטה (שעה 6), זרוע לשעה 3 וזרוע לשעה 9, המכונית משנת 92 או 93.

ראה תמונות.

פורסם

בשום מיקרה זה לא הופך אותה למכונית ספורטיבית,למרות שככלל ה BX מהנה לנהיגה.

ה CX שיניב דיבר עליה,יובאה לארץ ביבוא סדיר בשנת 87 בלבד,וניקראה GTI.היה לה מנוע 2.5 מוזרק,בעל גל זיזים עליון ו 138 כ"ס..

חן, ליתר דיוק, זאת שהוצעה לי הייתה דגם הטורבו. CX 2500 GTI TURBO.

והן אכן שומרות על עצמן יפה מאוד, למרות הגיל.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

להלן קטע מאתר BX

Changes for the 1987 model year included the introduction of the BX19 GTi (with fuel injection), the BX19 GTi (Soupapes) with 16-valve engine and Motronic fuel injection/ignition system, and the replacement of the BX19 GT by the BX19 TRS. The mark I dashboard made way for the mark II dashboard which saw improvements such as larger front direction indicators and other minor ergonomic

changes. .

(ארנון צילומי ההגה יפים אבל ממש לא נכונים)

פורסם

(ארנון צילומי ההגה יפים אבל ממש לא נכונים)

יתכן שצילומי ההגה אינם נכונים, אבל זה בהחלט לא נובע מהקטע שציטטת.

הקטע מתאר את מתיחת הפנים שעברה ה- BX כשהיתה בת 5 (שנת 1987). אז הוצג דגם GTI עם מנוע 1900 (שלא הגיע לארץ עד 1990), הוצג דגם 16V (שכמעט ולא הגיע בכלל). נעשתה מתיחת פנים חיצונית ופנימית שכללה שינוי של לוח המחוונים מתצורה של גלגלות ומנופי שליטה סיטרואנים לעבר מבנה שגרתי של שעונים ומוטות איתות\תאורה סטנדרטיים.

הקטע שהבאת אינו מזכיר בשום צורה את מבנה ההגה, ולכן אני מתקשה להבין על מה מושתתת מסקנתך.

שתי התמונות שהבאתי הן של מכוניות לאחר מתיחת הפנים. ההגה הספורטיבי שימש בתחילה אך ורק בגרסת 16V. לקראת סוף חיי המכונית החל לטפטף אט אט לגרסאות נמוכות יותר. בשנת 92 הגיע אל ה GTI הרגילה. בשנת 93 ניתן היה להשיג (בעיקר באירופה) גם גרסאות דיזל ו 1600 עם הגה זה.

פורסם

יש שלושה דגמי הגה שמותקנים בBX

MARK1 הדגם עד1987 ותמונתו משמאל ומימין

ההגה הסטנדרטי ברוב הדגמים מ1987 עד 1994 מופיע במרכז

הדגם בעל 4 הזרועות מופיע בדכ בדגמי GTI ??(ולא מ92 כפי שנכתב )- התמונה השמאלית אצל ארנון

a2a4.jpg

a2a2.jpg

a2a31.jpg

• תוכן חדש...