Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיימתי לשדרג את המערכת סוף סוף בסוף שבוע והיא כוללת:

HU KENWOOD MPV-7026

AMP JBL GTO 75.4

MOREL DOTECH MKII 6.5

KENWOOD 6X9

SUB KENWOOD KFC-W3009 400 RMS

* תמונות של המערכת בקרוב מאד

הרכבתי את הכל , חיברתי וכיוונתי. דוטק שומעים חבל על הזמן ( לפני זה היו מחוברים למגבר של 30 RMS ), סאב נשמע גם טוב מאד. הבעיה זה כיוון הGAIN , אני לא בטוח איך לכוון את הGAIN של הסאב. פתחתי את הGAIN קצת ואני מפחד לתת יותר כי זה יעשה נזק לסאב. בקשר לGAIN של הדוטק אז אני מכוון ולא שומע צליל מעוות. לפנל שלי יציאת מתח של 2 VOLT וJBL יכול לקבל עד 6 VOLT .

פורסם

בעזרת מולטי מטר ניתן לכוון מבחינת הספקים דיי בקלות, אבל זה לא מזהה קליפיניג.

רשמתי הסבר בתראד אחר בנוגע לכיוונים

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

הכוונה היא לדוגמא אם המגבר מוצהר ב100 לערוץ אבל האלנט "מוגבל" ל75...

זאת אומר שבהתנגדות של 4 אוהם המתח שאמור להיות ביציאה של המגבר הוא: 17.3. ככה המגבר נותן במאקסימום (גל סינוס לא מונמך) 75 W בהנחה וההד יוניט עומד על 80 אחוז בערך בלי קליפינג.

אופל קורסה 2003

פורסם

שיבי, מספיק שהנתון של ה100 וואט לא נכון וכל הכיול הזה לא טוב ...

ואני לא ניכנס לנתון של ה80% הדיוניט..

לא מדוייק זאת מילה עדינה. :)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

תשמע, ברור לי שזה לא 100%.

הרי אנחנו לא שומעים גלי סינוס לא מונמכים ביוםיום ולכן נקבל פחות הספק ורוב הסיכוים שבלי קליפינג בכלל.

אבל מי שרוצה שיטה "מדעית" וקצת יותר "בטוחה" (במקרה של אלמנט חלש ומגבר חזק) זאת שיטה טובה.

ומה קשור כמה מוצהר המגבר אם אני רוצה לקבל מה שמוצהר האלמנט?

לגבי התנגדות ניתן למצוא גרף היענות להרבה רמקולים או שניתן פשוט להניח שמדובר על סביבות ה 4 האוהם.

וברור שזה לא מדע מדוייק כי אם הרמקול מוצהר 75 הוא יכול לפעמים לקבל 100 ויותר על בסיס יומי בשביל להישמע במיטבו או 50.

אני יצא ואמר. השיטה טובה לצורך העניין לאנשים לא מנוסים שרוצים לקבוע גיין יחסית בביטחה. אם כיוון אחר נשמע טוב יותר, תשתמשו בו!

אופל קורסה 2003

פורסם

כאן הטעות בידך.

רוב ההגברות שבדקתי עד כה - ניכנסו לקליפינג של 1:2 כשהגיין של המגבר היה מונמך עד הסוף למטה.

ואפילו לא מדובר בפאנלים עוצמתיים עם פריאמפ בריא. פאנלים עממיים עם פריאמפים רגילים למהדרין..

לכן אמרתי שזה לא תואם למציאות, הקליפינג יעוות את התוצאה גם לפה וגם לפה..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

טוב...אם אתם טוענים...

את כל העניין הזה לקחתי מהפורומים הנ"ל:

http://forums.caraudio.com/vb/showthread.php?t=63933 (כלומר לפי האתר של JL ובנוסף הערות מהפורום הזה)

http://forum.sounddomain.com/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=2;t=030419

ועוד איזה מקום שאין לא זוכר אז אין לי לינק.

אופל קורסה 2003

פורסם

היתי אומר שהלינקים שנתת לא באו מאיזה מומחים, וגם אם כן... זה לא אומר שהדרך נכונה או מדוייקת.

אני היתי מעדיף את האוזן, גם אם היה ברשותי מיכשור.

בסופו של יום, מה איכפת לי שהמגבר בקליפינג אם העיוות לא שמיע ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אני לא אדם ווכחן כמו הרבה מהאנשים פה ומסכים לקבל תיקון (בשמחה).

אבל, יש שם קהילה מאד מאד גדולה שחלקה מורכבת ממתחרים (ותיקים וחדשים). ככה שכנראה השיטה הזאת כן "מומלצת".

לגבי מה שנשמע הכי טוב. ברור שזה הכיוון האולטימטיבי. אבל לכוון ככה זאת נקודת התחלה טובה!

אופל קורסה 2003

פורסם

תחשוב על זה בצורה הגיונית.

נניח נתתי לך עכשיו את כל המיכשור שאתה רוצה.

אני נותן לך עכשיו סקופ, RTA, אפשרות למדוד הספקים, ומיקרופון בשביל מדידת דציבלים.

איך בדיוק תשתמש בציוד הזה, בשביל לעשות כיוון למערכת, אשר מורכבת מפאנל, מגבר, וסט קומפוננט.

-מבלי לשמוע את הציוד עם האוזניים-.

הנה, קיבלת את כל הציוד האפשרי, האם אפשר לעשות כיול אמיתי עם כל הציוד הזה ?

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...