Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין עוצמה מקסימלית לבין אפקטיבית מה זה rms

ומה ההבדל בין הגברה של פנל 2*40 וואט לבין מגבר שעולה בסביבות 700 שקל שנותן גם 2*40 וואט

מה הטעם אז לשים דבר כזה?

תודה!

פורסם

RMS הוא ההספק האמיתי שיוצא ממגבר לטווח התדרים האופטימלי.

לגבי המקסימלית מה שקורה זה שלוקחים במפעל את המגבר למשל נותנים לו כמה תדרים מסוימים להגביר ומה שמגיע הכי גבוהה ב DB שלו הופכים ע"י משוואה ל כמה וואט יצא ממנו וככה זה מקסימום. ככל שהמקסימום רחוק מהנומינל כך המגבר פחות איכותי.

לגבי ההגברה שלפאנל: זה שרשום 40 WATT זה MAX כלומר מקסימלי מה שאומר 11.25 RMS.

לגבי המגבר מה שמשתנה בעיקר זה א.לרוב 40 יהיה ב RMS , דבר שני מגבר מוציא וולט יותר גבוהה לרמקול.

נשווה את זה למנורות הלוגן: מנורת הלוגן 12V 50W תוציא פחות אור לבן מאשר 220V 50W , כלומר המתח גבוהה יותר ולכן יש יותר אפשרויות וכוח לרמקול לנוע ולהתנגד למגנט שלו מאשר ב יציאה של CD.

ההסבר קצת יותר מורכב אבל בשביל זה יש ללמוד קצת חשמל פיזיקה (וטכנאות קול כמוני..)

אין כזה דבר כבל עבה מדיי...:shock:

פורסם

ז"א במילים אחרות אם אני שם מגבר עם "אותם " נתונים של הפנל זה עדיין יגביר לי משמעותית?

Guest תמיר .א.
פורסם
RMS הוא ההספק האמיתי שיוצא ממגבר לטווח התדרים האופטימלי.

לגבי המקסימלית מה שקורה זה שלוקחים במפעל את המגבר למשל נותנים לו כמה תדרים מסוימים להגביר ומה שמגיע הכי גבוהה ב DB שלו הופכים ע"י משוואה ל כמה וואט יצא ממנו וככה זה מקסימום. ככל שהמקסימום רחוק מהנומינל כך המגבר פחות איכותי.

לגבי ההגברה שלפאנל: זה שרשום 40 WATT זה MAX כלומר מקסימלי מה שאומר 11.25 RMS.

לגבי המגבר מה שמשתנה בעיקר זה א.לרוב 40 יהיה ב RMS , דבר שני מגבר מוציא וולט יותר גבוהה לרמקול.

נשווה את זה למנורות הלוגן: מנורת הלוגן 12V 50W תוציא פחות אור לבן מאשר 220V 50W , כלומר המתח גבוהה יותר ולכן יש יותר אפשרויות וכוח לרמקול לנוע ולהתנגד למגנט שלו מאשר ב יציאה של CD.

ההסבר קצת יותר מורכב אבל בשביל זה יש ללמוד קצת חשמל פיזיקה (וטכנאות קול כמוני..)

:-) באמת שהתגעגעתי לימים האילו של ויכוחים.

נתחיל: זה שרשום על פאנל 40X4 זה לא אומר שהוא יפיק 11.25W תלוי במתח בזרם בהתנגדות ובחום הרכיב.

אם מגבר של רכב מפיק 10WRMS ורדיו דיסק גם מפיק 10WRMS. הם יוציאו את אותו המתח כאשר שניהם מחוברים להנגדות זהה.

אין קשר בכלל למנורות הולגן למגברים, וטענה שלך לא נכונה, למה. מנורת הולוגן 50W 12V של בית או רכב.(ספוטים) להפך היא תפיק אור הרבה יותר בהיר ממנורה של 220V 50W.

כנראה התכנאות קול שלמדת לא ממש הועילה לך. פיזיקה זה לא אלקטרוניקה שכח מזה.

תמיר

פורסם
:-) באמת שהתגעגעתי לימים האילו של ויכוחים.

נתחיל: זה שרשום על פאנל 40X4 זה לא אומר שהוא יפיק 11.25W תלוי במתח בזרם בהתנגדות ובחום הרכיב.

אם מגבר של רכב מפיק 10WRMS ורדיו דיסק גם מפיק 10WRMS. הם יוציאו את אותו המתח כאשר שניהם מחוברים להנגדות זהה.

אין קשר בכלל למנורות הולגן למגברים, וטענה שלך לא נכונה, למה. מנורת הולוגן 50W 12V של בית או רכב.(ספוטים) להפך היא תפיק אור הרבה יותר בהיר ממנורה של 220V 50W.

כנראה התכנאות קול שלמדת לא ממש הועילה לך. פיזיקה זה לא אלקטרוניקה שכח מזה.

תמיר

אמן,

כמו לכל דבר יש נצילות ,ואם יש 2 נורות בעלות אותו הספק ואותה נצילות =אותה עצמת תאורה.

תמשיך ללמוד טכנאות קול,יש לך עוד הרבה מה ללמוד.

ZZR

Guest תמיר .א.
פורסם

לא מלכלך גבר גבר. חס וחלילה

מצטער אם הבנת לא נכון. בעבר, היה כול יום ויכוחים על עניינים כאילו. זה היה מצחיק.

אני בא מכוון האלקטרוניקה. מה זה תכנאות קול? מה לומדים שמה? מעניין אותי...

תמיר

פורסם

את האמת אורי, אני לא באמת רואה פה "ליכלוך"... תלוי מזוית הראיה אולי באמת אפשר לראות בזה משהו קצת פחות נעים לשמוע.

השאלה שלי, האם אתה מסכים עם דבריו של תמיר, או שאינך מסכים ?

אם הינך מסכים, אני חושב שאתה צריך להגיד לו תודה שתיקן אותך. (לא בושה).

אם אינך מסכים, אני חושב שאתה צריך להסביר לו את טעותו ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...