Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נקישה בגיר AL4 פיג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי פיז'ו 206 1600 שנת ייצור 2002.

יש לי תופעה בגיר AL4 של מכה\רתע בהעברת הילוך מ 2 ל -3 בשלושה תרחישים עיקריים:

1. בירידה חדה עם גז נמוך ההילוך עובר עם מכה.

2. בהאצה בתחילת נסיעה, עם הורדת הרגל מהגז לקראת העברת הילוך לעיתים הגיר בולם אך לעיתים בוחר להעביר את ההילוך ואז הוא עובר עם מכה.

3. בתאוצה בינונית יש מין רתע במעבר של ההילוך (מעין בעיית סינכרון) בעיקר לאחר שמנוע\גיר חמים.

אחרי ריבים וויכוחים ארוכים בשרודר בבני ברק (המוסך המרכזי) החליפו את הבלוק של הגיר לחדש (שסתומים, וכול...) אבל התופעה עדיין קיימת.

מישהו מכיר את התופעות ומה הפיתרון לזה (שיפוץ גיר ?), או שזו התנהגות טיבעית של ה - AL4?

הרכב עדיין באחריות,

תודה,

יניב.

פורסם

הסר דאגה מליבך!!! :-)

לפי מה שאתה מתאר , כנראה שאתה שייך למועדון הבינה של פיג"ו וסיטרואן!

כך הגיר עובד, הוא מחליף כביכול לפי הצורך שהוא חש לפי ההתנהגות שלך עם האוטו.

ככה זה בסניק סיטרואנים ופיג"ו.

כשתרפה מהגז בהאטה לא תמיד האוטו יחליף לשלישי אלא יחליט דווקא להישאר בשני כדי לבלום ולחסוך פעולת גיר מיותרת--כביכול.

אורן :wink:

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

יניב שלום

קורה לי משהו מאד דומה ב205 אמנם זה גיר ידני אבל שאלתי במוסך ואמרו לי שמקור בעיית נקישה כזו לא בהכרח אומרת שיש בעיה בגיר אמרו לי שם שיכול להיות שזה חופש של הציריה מהצד של הגיר (לא שאני מבין בזה יותר מדי) אז תבדוק את האופצייה הזאת

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אין קשר בכלל בין 205 ל- 206 ידני לאוטומט!!

מכלולים שונים וכלל לא דומים.

אורן

פורסם
אין קשר בכלל בין 205 ל- 206 ידני לאוטומט!!

נכון, אבל תקרא מה הוא אומר: יכול להיות שהבעיה בכלל לא מהגיר.

אוקיי אבל יניב מסביר תופעות של אוטומט כמו בלימה ושנתקע על הילוך אז ממש לא קשור לציריה!!

אורן

פורסם

איזה קשר יש בין 205 (האגדית) ל 206, חוץ מאריה?

וכן, לפי תיאורך זוהי היתנהגות סבירה של AL4.

אתה יכול לישון בשקט (למרות הרעש...)

פורסם

ספי,

זה אופייני לגיר שעבר רק 50,000 ק"מ ?

נסעתי עם שתי 206 של שני חברים והתופעות לא קיימות (קילומטראז' נמוך יותר).

החשש שלי הוא שכשתיגמר האחריות, פתאום יזכרו בשרודר שיש בעייה במיכלולים של הגיר.

בכל מקרה אין לי בעייה עם הבלימה של ההילוך השני, העניין הוא שכשכבר הוא בוחר להעביר את ההילוך למרות שהרגל ירדה מהגז - אז מופיעה הנקישה.

מה הסיבה להופעת הרתע\נקישה בגיר בתאוצה בינונית (העברת 2 ל-3 במהירות 45~ קמ"ש) אשר איננה מופיעה בתאוצה נמוכה (העברת הילוך ב -40 קמ"ש) או בתאוצה גבוהה (העברת הילוך מעל 50 קמ"ש) ?

יניב.

פורסם

יניב, מה שיפה ברכבים האלה, ששני רכבים זהים מתנהגים באופן שונה. ככה אתה יודע שלמרות שיש עוד המון 206 על הכביש, שלך מיוחדת בדרכה שלה.

ועכשיו לגבי הגיר - ב 206 הגירים מחזיקים קילומטראז' רב. אם זו רק נקישה קלה - אל תתיחס אליה. תפעיל רדיו.

• תוכן חדש...