Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז אני מבין שבמכוני קרבורטורים לא משתמשים בספרי קרבו', וכתחליף הם רוקחים שיקוי ממתכון עתיק יומין שעובר מדור לדור בין הקרבורטוריסטים ?

:?

ידידי, איני מתיימר להיות מומחה בעניין, אך סה"כ אמרתי מה שצביקה ובעלי הידע והנסיון במאיידים מצהירים פעמים רבות.

איני יודע אם החומר לניקוי קרבורטורים שבשימוש במכוני הקרבורטורים (אגב, קרא את זה) זהה לזה שבמיכלי התרסיס, אך בכל מקרה - אופן הניקוי במכוני הקרבורטורים שונה מאוד מאופן הניקוי החובבני שמתבצע בעזרת התרסיס.

אולי טעיתי והדברים שנאמרו נאמרו ע"י אדם מנוסה שמפרק את כל חלקי הקרבורטור שלו מדי פעם, אך לכל חובבן שמנקה את הקרבורטור בעזרת תרסיס כשכל חלקיו מורכבים - אין תחליף לניקוי מקצועי במכון קרבורטורים.

גם אם מדובר באותו חומר, כפי שאמרתי - התזתו בתרסיס (כאמור, כשהוא מורכב) ממיסה את הלכלוך אל תוך המעברים הצרים, אך במכון קרבורטור, מפורק המאייד לחלקים והם מושרים בחומר - וכך מתנקים במידה הרצויה.

אם יש טעות בדבריי, אשמח אם תצביעו עליה.

יום טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אסביר לך את העניין כפי שאני רואה אותו:

ראשית יש להפנים שהקרבורטור הוא חלק מכני מסובך מאוד באופן יחסי, בעל הרבה מעברים "מוזרים", גומיות, מצופים, קפיצים וכו'...

שנית, בנזין הוא חומר מלוכלך.

עד כאן ? יופי.

באופן טבעי לכלוך נלכד במקומות שונים בקרבורטור, ונכון הדבר החובבני ביותר הוא לרסס ספרי קרבורטורים ללועה הקרבורטור ללא פירוק או הבנה.

חומר לניקוי קרבורטורים הורא חומר חריף וחזק מאוד, ועלול בשימוש מוגזם לגרום לנזק לגומיות ושאר ירקות מועדות לפורענות בקרב'

מצד שני, גם בנזין הוא לא בדיוק ידידו הטוב ביותר של הגומי...

אצלי יש זוג קרבורטורים כפולים של וובר (40 מ"מ), ולמרות שיצא לי לפרק כמה קרב' בחיים שלי, אני לא חושב אפילו על לפרק אותם. אני גם סבור שאין בכך צורך. כל תקופה, ע"פ הצורך (צורך = נסועה וסחיבה) אני מוציא את הדיזות (8 במספר) ומנקה אותן בעזרת ספרי קרב' (STP), ולחץ אויר גבוה. בנוסף כל כ-2000 ק"מ נוסף למיכל הדלק פחית אחת של "ליקוי מולי", לניקוי קרב' ושסתומים.

וכמובן לעיתים רחוקות, כשיש צורך (צורך = רכב מתקשה להחזיק טורים או נכבה בסרק) מתבצע כיוון קרב' ע"י איש מקצוע מנוסה.

איש מקצוע, כדוגמת צביקה מהפורום, מבצע פירוק של הקרב' לחלקיו ומרסס או משרה את החלקים בחומר ניקוי יעודי. אין פה סודות מיוחדים.

החלקים הקשים מבחינתי הם ההרכבה הנכונה, ולאחר מכן כיוון איכותי (כשיש יותר מקרב' אחד זה עניין מסובך...), ופה כמובן משחקים הניסיון והידע.

כל אחד שיעשה מה שנכון בעיניו.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
ידידי, איני מתיימר להיות מומחה בעניין, אך סה"כ אמרתי מה שצביקה ובעלי הידע והנסיון במאיידים מצהירים פעמים רבות.

איני יודע אם החומר לניקוי קרבורטורים שבשימוש במכוני הקרבורטורים (אגב, קרא את זה) זהה לזה שבמיכלי התרסיס, אך בכל מקרה - אופן הניקוי במכוני הקרבורטורים שונה מאוד מאופן הניקוי החובבני שמתבצע בעזרת התרסיס. נכון מאד!

אולי טעיתי והדברים שנאמרו נאמרו ע"י אדם מנוסה שמפרק את כל חלקי הקרבורטור שלו מדי פעם, אך לכל חובבן שמנקה את הקרבורטור בעזרת תרסיס כשכל חלקיו מורכבים - אין תחליף לניקוי מקצועי במכון קרבורטורים.

גם אם מדובר באותו חומר, כפי שאמרתי - התזתו בתרסיס (כאמור, כשהוא מורכב) ממיסה את הלכלוך אל תוך המעברים הצרים, אך במכון קרבורטור, מפורק המאייד לחלקים והם מושרים בחומר - וכך מתנקים במידה הרצויה.

אם יש טעות בדבריי, אשמח אם תצביעו עליה.כרגיל שחף כל דברייך נכונים בהחלט!

אך הישראלי תמיד חייב להיות שפן ניסיון של עצמו, ומנסה תמיד לנתח לבד, אך הניתוח לא מצליח והחולה מת...המבין יבין!( כמה אנשים כמו איציק יש לנו!)

יום טוב,

שחף בן צבי.

שחף מה שנשאר לי לחשוד שאתה לא נער, אלא בעל מוסך עם ניסיון וידע של שנים, הלא כך הדבר?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ראשית כל, צביקה - תודה רבה על המחמאה.:-)

אתה מרגש אותי כל פעם מחדש..:wink:

ארנון, אין לי שום ביקורת כלפיך - אך הדרך שבה הינך מטפל ברכבך שונה בעשרות מונים מאופן הטיפול שמבצע הישראלי הטיפוסי ברכבו.

המלצתי כנגד השימוש בתרסיס הקרבורטורים - הכוונה היא לחובבנים שמרססים התרסיס על המאייד כפי שהוא ותו לא, אך במידה ולאדם יש את הידע וביכולתו לבצע שימוש נכון בתרסיס - מומלץ ביותר.

וצביקה - הינך טועה, אך בהחלט קלעת לאחד משאיפותיי (או שמא אומר חלומותיי):roll:.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...