Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הסט הזה דומה באופיו לזה של בוסטון, כדאי לו לשמוע רוק..

ובכלל, אני לא התלהבתי מהבוסטון.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי ממליץ לך על אקסטנט לך לאורן מסאונד בלסטר פ"ת תרכיב ותישמע ניפלאות בברכה.

אני מאמין ואתם

פורסם
כתבת 2 דברים שסותרים את עצמך.

הדבר הראשון שכתבת, שיש לו "אופציה בקרוס בשביל להתאימו לקאבין גיין".

לאחר מכן כתבת "תנאים אקוסטיים הספציפיים בכל רכב"

אז אלה אם כן יש להם קרוס במיוחד לכל סוג רכב דגם, ומודל, אני לא חושב שהוא יצליח לעשות את הקסם ..

איך בדיוק סתרתי את עצמי?

אני רשמתי "שמעתי את הסט הזה פועל BI-AMP מVGA500.4 והסט הוא 3 אום. דבר נוסף מיוחד בו הוא הקרוס-אובר שלו, יש לו קרוס ענק (בגודל של בקבוק חצי ליטר) שכולל ג'מפר "SQ" שגורם לשינוי בהיענות התדרים בטוויטר ובמיד כדי להתאימו לCABIN GAIN והתנאים האקוסטיים הספציפיים בכל רכב."

תוריד את:

http://www.bostonacoustics.com/manuals/Z6Man.pdf

ואת:

http://www.bostonacoustics.com/newproduct/znpa.pdf

יש להם ג'מפר שמשנה את גרף ההיענות. עכשיו לכל רכב יש את התנאים האקוסטיים הספציפיים שלו בין אם הם התדרים שמוגברים בו לפי נפחו, הצורה הפנימית וה- standing waves אלו הסיבות העיקריות ל-CABIN GAIN כמו כן לכל רכב יש את מגבלות המיקום לדרייברים והנפח בו ישב המידבס כך שניתן לטפל בהיענות שונה בכל נפח בעזרת שינוי היענות תדרים בקרוס.

איפה הסתירה?

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אתה חוזר על זה שוב,

אתה נותן לזה להישמע כימעט כאילו קרוס פאסיבי יכול לעשות שינוי - אשר יתאים את עצמו לכל רכב ורכב.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
אתה חוזר על זה שוב,

אתה נותן לזה להישמע כימעט כאילו קרוס פאסיבי יכול לעשות שינוי - אשר יתאים את עצמו לכל רכב ורכב.

תדייק, הוא נותן לזה להישמע כאילו קרוס פאסיבי יכול לעשות שינוי- והוא צודק.

יש הרבה מאוד פרמטרים שניתן לשנות בקרוס פאסיבי (slope לרמקול/טויטר, הגברה/החלשה יחסית,

שינוי פאזות, וגם אופציות לbi-amp בחלק מהקרוסים).

השינוי המדובר לעיל - לא אמור "להתאים את עצמו לכל רכב ורכב"- כי גם אתה מבין שמס' האפשרויות

הוא אינסופי.

מדובר על שינויים והתאמות שחלקם אמור לפתור בעיות הנובעות ממיקום הרמקול ברכב , ו/או אופי שוני של תגובה של קומפוננט (לדוגמא שינוי slope ב-lowpass של המיד-וופר ע"מ לקבל "מעבר חלק"

בין התדרים הגבוהים של הרמקול לבין הטויטר).

ZZR

פורסם

חשבתי לשלוח הודעה ולהסביר את דברי שוב,

אבל בדרך גם ניכנסתי לאתר הבית שלהם, וחיפשתי היכן הם כתבו את מה שאמרת.

לא ממש מצאתי אותם אומרים את מה שאתה אמרת, (גם לא בלינקים שנתת).

לא לדבר על העובדה שאינם מראים בכלל העינות של הטוויטר, אלה רק של התחום הנמוך של הוופר.

היכן קראת על השינוי שאתה מתאר בטוויטר ובוופר ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אני הייתי נוכח בהתקנה שבוצעה באודי S6. זה בוצע ב-אדינה, מינסוטה. Edina, MN.

המתקין ניסה להשוות את ה - input/output והשתמש בג'ימופר של מתגי ה SQ כדי "להשטיח" את הגרפים.

ישנו ג'מפר שמאפשר אטנואציה (attenuation) - הפחתת עוצמת הטוויטר, קיים בחלק מהקרוסים.

וג'מפר "SQ" שאיפשר להתאים את היענות המידבס לנפח (מבנה הקיק) באופן תיאורתי, ולהיענות בפועל בתוך חלל הרכב.

הקיק היה שונה ממה שראיתי עד אז הוא היה מפיבר עם בס רפלקס. זו היתה הפעם היחידה שראיתי קיק עם רפלקס.

בתור אנקדוטה. אותו קרוב משפחה טוען שהמערכת המקורית שהגיעה מהמפעל עם רכבו הנוכחי (SC430) איכותית יותר. אני בחגים נוסע לביקור... ותנתן חוות דעת...

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

איפה הקאבין גיין שציינת קודם לכן והתנאים האקוסטיים שדיברת עליהם ניכנסים לתמונה?

דובר על הS6, או על הZ6 ?

ודרך אגב, הנחתת טוויטר אפשר לעשות גם עם L-PAD, מספר נגדים ...

אשמח אם תרחיב בנושא, כי אתה לא ממש מובן. (לפחות אני ניכשלתי במשימה).

נתת לזה להישמע קודם לכן, כאילו היה מדובר בקרוס עם RTA מובנה אשר בודק את העינות חלל הרכב ומתאים את האלמנטים בהתאם אליו.

עכשיו זה נשמע יותר כמו קופסא עם כמה נגדים אשר אמורים לתת לך קצת יותר אופציות כיוונון, לא מעבר לזה..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אני הייתי נוכח בהתקנה שבוצעה באודי S6.

הסט המדובר Z6, הרכב בו בוצעה ההתקנה S6.

הבנת הנקרא?

פורסם

אוקי, את עיניין הS6 הבנתי.

איפה כל הנושא של הקאבין גיין נעלם ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

חברה בעקבות המפגש האחרון הציעו לי טרייד על הפוקאל שלי הקיימים על מוראל דוטק...

מישהו יכול להאיר את עיניי ולהשמיע לי סט כזה?

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

• תוכן חדש...