Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו בשנה ורבע האחרונות קורולה 97 ידנית, עם כריות אוויר וABS , שמורה במצב חדש לחלוטין, ממש כמו ביום שיצאה מאולם התצוגה, כמעט 150K ק"מ , מצב מכני וחיצוני מושלם, חוץ ממעיכונת זעירה בכנף קדמית ימנית. מחירון 38,400 ש"ח .

גיסי , שעובד בחברה, הציע לנו עכשיו את הרכב חברה ששימש אותו: קסארה 1400 ידני, עם 60K ק"מ , מודל 2002 , 2 כריות אוויר וABS , מצב תקין לחלוטין, מכל הבחינות. החברה נותנת הנחה של 42 אחוז מהמחירון, כלומר, המחירון 59000 ש"ח, והמחיר קצת מעל ל 34000 ש"ח .

בעיקר אשתי נוהגת על הרכב הזה, הנהה מנהיגה מעניינת את התחת שלה, וגם אם הייתי מנתק לרכב שלושה פלאגים היא לא היתה שמה לב לזה. היא צריכה מזגן טוב ושהרכב יניע בבוקר, ולא יפתיע אותה בדרך. זה הכול.

יש לקורולה גם תפוח גרירה אבל זה פחות מטריד אותי כי אני גורר בעיקר עם הקנגו, רכב חברה שברשותי, או עם הג'יפ, ואני מן הסתם לא אטרח להתקין תפוח בקסארה.

אני פריק של טויוטה, עקב נסיון עבר ממושך מאוד עם רכבי טויוטה אחרים. אבל בכל זאת, מדובר כאן ברכב שאני אוכל להחליף תמורת הטויוטה, להישאר עם כמה אלפי שקלים ביד, ורכב שצעיר יותר בחמש שנים ו90000 ק"מ. אני מכיר גם את ההסטוריה שלו על בוריה מהיום שיצא מאולם התצוגה. מפתה. מאוד מפתה.

אז מה יש לחכמי הפורום לומר על העניין? (אם אפשר אז עדיף שיענו החכמים שעברו את גיל 25 ורצוי גם שיהיו בעלי רשיונות לרכב :wink: )

תודה.

פורסם

היתי שומר על הטויוטה - רכב הרבה יותר אמין (אם טופל כראוי כל ה 150K) מהקסארה.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

אישית - גם אני הייתי שומר על הטויוטה.

יש לך ביד רכב אמין שאתה יודע את ההיסטוריה שלו ומטפל בו כראוי - ואתה הולך להחליף אותו עם צרפתייה?? :loco: :loco: וזה לא משנה שהוא שנת 2002 עם 60K. גם מנוע 1400 (?) נראה לי קצת קטן לרכב כזה.

בקיצור, :nono:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם מדובר בטויוטה מהצורה הישנה (לא עם הפנסים העגולים) אז רק משיקולי בטיחות הייתי מחליף.

נדמה לי גם שהקסארה ב2002 הגיעה עם 4 כריות בכל הגירסאות, כדאי לבדוק את זה.

לפני שאתה מחיליט סופית קודם כל תפרסם את הקורולה באתרים חינמים ובשלט על הרכב ותיראה כמה כסף "תכל'ס" אתה יכול לקבל על הקורולה.

פורסם

הצעה מאוד מאוד מפתה אבל אם לאשתך חשוב רכב ש: 1) לא יפתיע אותה ואותך 2) מזגן טוב - תישאר עם הקורולה. למרות השנתון המתקדם בקסארה, אני לא צריך לספר לך איך "מזדקנת" טויוטה...

בהצלחה

איציק (שעבר כבר את גיל 25 ויש לו רישיון נהיגה 9 וחצי שנים).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

OK, אז יש את עניין הסחירות שהוא בעייתי, אבל אם אני אהנה בשלוש שנים הבאות מרכב שהוא חדש יותר בחמש שנים ו90K ק"מ, אז זה יכול לפצות במידת מה על העניין הזה.

בלי קשר לסחירות, מה יש לכם לומר על הקסארה?

פורסם
אם מדובר בטויוטה מהצורה הישנה (לא עם הפנסים העגולים) אז רק משיקולי בטיחות הייתי מחליף.

נדמה לי גם שהקסארה ב2002 הגיעה עם 4 כריות בכל הגירסאות, כדאי לבדוק את זה.

לפני שאתה מחיליט סופית קודם כל תפרסם את הקורולה באתרים חינמים ובשלט על הרכב ותיראה כמה כסף "תכל'ס" אתה יכול לקבל על הקורולה.

מניסיון שלי, אתה תקבל מחירון בלי בעיה, הקורולות האלה נמכרות כמו לחמניות חמות אחרי יום כיפור מכיוון שהם אמינות בצורה יוצאת דופן. אנחנו מכרנו קורולה בת 9 (יד ראשונה עם 80K ק"מ) עם קצה שלדה במחירון (שעמד בזמנו על כ-45K ש"ח).

אומנם לא הייתה בבעלותי קסארה אבל מניסיון של אנשים קרובים אליי שהייתה להם קסארה, הרכב לא אמין (בעיה בעיקר בוונטה הפנימית של המזגן שלא כ"כ קל להגיע אליה כל פעם בשביל לנקות). חוץ מהקטע של הבטיחות והנוחות הקסארה לא תהיה עליית מדרגה ביחס לקורולה (לקורולה יש ביצועים טובים, צריכת דלק טובה, מאחורה היא צפופה בדיוק כמו הקסארה, ותאמין לי שהמנועים האלה שעשויים מברזל ולא אלומניום (כמו המנועים של פיז'ו סיטרואן שמפתחים קורוזיה גם עם נוזל מקורי) מחזיקים גם 300K ק"מ ללא טראומות של התחממות).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אין ספק שהקורולה רכב אמין וכל הברברת הרגילה, אבל אתה מדבר על רכב שנכנס לשנתו התשיעית או העשירית הבטיחות האקטיבית והפסיבית שלו לא בליגה של המכוניות המודרניות, הנוחות שלו בינונית מינוס, עיצוב אפור ועוד ועוד.

אם רק אמינות מעניינת אותך חפש חיפושית שנת 81 עוד יש כאלה והיא תשרוד מספר שנים לא מבוטל אחרי הקורולה שלך ללא קשר כמה תשמור עליה.

חברים זה מדכא לראות שהשיקולים לבחירת רכב זהים אצל אנשים מסויימים לשיקולים לבחירת תנור אפיה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

שמת לב לחתימה שלי? לאופנוע והג'יפ שעומדים לרשותי נטו בשביל פאן ועם אפס שימושיות? אתה מכיר את עשרות רכבי השטח שהיו לי וברשותי ושצברתי עליהם כמה אלפי עד עשרות אלפי שעות בנהיגה "מעניינת" בשטח?

אתה בטוח שאתה מכיר את התחרויות שהשתתפתי בהן ואת התוצאות?

בניגוד לרכבי השטח, שמשמשים אותי לפאן מוטורי אתגרי ומעניין הרבה יותר משנדמה לך שאפשרי בכלל, רכבי הכביש שברשותי, וברשות אשתי מעניינים לנו את התחת, והדרישה היחידה מהם היא שיגיעו מנק' א. לנק' ב. בצורה הזולה ביותר, ועדיף עם נוחות סבירה ומזגן חזק. אפרוריות זה סבאבה והנוחות שלהם מספקת בהחלט. הדרישות מהם דומות מאוד לאלו של תנור אפיה.

עצוב לך? זכותך. לי עצוב שישנם לא מעט כאלה שחושבים שהכביש הציבורי הוא מקום להשתעשע בו, ומסכנים את כל שאר הנהגים והנוסעים בדרך.

גם אני הייתי ילד, וגם אני הייתי מנוי על "אוטו" / "טורבו"/ CYCLE וקראתי בשקיקה והתלהבתי מהכתיבה של הכותבים המוכשרים שם (אגב, היום נורא משעשע אותי לקרוא את אותן כתבות-90 אחוז פלצנות, מעט מאוד תכלס' ) , וגם אני עשיתי שטויות בכביש. התבגרתי, שיניתי צורת נהיגה ודרך מחשבה, ונשאר לי רק להצטער על השימוש הלא נכון שעשיתי בעבר בכביש, ולשמוח שלא יצא לי להזיק.

jeepinriver16ho.jpg

פורסם

אם ידועה לך היסטוריית התקלות של הקסארה והיא נקייה - הייתי שוקל בחיוב כי הקסארה נוחה יותר, בטוחה יותר וחסכונית מעט יותר (בכ"ז 1400).

מצד שני - תמיד יש את אפקט החתול בשק, את הטויוטה אתה מכיר ומוניטין האמינות שלה מוצק מאד. היא גם תשמור על ערכה טוב יותר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

טויוטה מוכיחה את עצמה כרכב אמין ביותר עם עמידות לאורך זמן .

קסארה,מבחינת נוחות הקסארה הרבה יותר מהנה וגם מבחינת איכות נהיגה, אך מעבר לזה, אתה תאכל הרבה קש עם הרכב הזה אפילו שכתוב לו ברשיון 2002....קח בחשבון.

פורסם

האבזור מינימלי כיאה לגירסה שנמכרת רק לציי רכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...