Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אחרי שקניתי במזל טוב מערכת חדשה [פיוניר 4700] החלטתי היום להתקין אותה.

לאחר מלחמת עולם עם המערכת העתיקה הקודמת [קנווד לא מזוהה] גיליתי שאין קונקטורים מתאימים לפיוניר החדש ולכן חתכתי את החוטים של הפלוס מינוס ואדמה וחיברתי אותם ישירות לחוטים הקיימים ברכב שהיו חתוכים גם... אך משום מה המערכת לא נדלקת [לפני כל החיבורים של הרמקולים אלא רק מתח]

אני לא מצליח להבין למה... הייתה מערכת לפני שפעלה עם אותם חוטים בדיוק אז למה אותם לא חוטים לא מפעילים את המערכת החדשה? אני תקוע ואין לי פיתרון... עזרה תתקבל בשמחה :-P

עוד עובדה שאולי תעזור החלפתי גם את כל החיווט באוטו אבל רק של רמקולים מתח נשאר אותו אחד שהיה.

פורסם
אוקיי אחרי שקניתי במזל טוב מערכת חדשה [פיוניר 4700] החלטתי היום להתקין אותה.

לאחר מלחמת עולם עם המערכת העתיקה הקודמת [קנווד לא מזוהה] גיליתי שאין קונקטורים מתאימים לפיוניר החדש ולכן חתכתי את החוטים של הפלוס מינוס ואדמה וחיברתי אותם ישירות לחוטים הקיימים ברכב שהיו חתוכים גם... אך משום מה המערכת לא נדלקת [לפני כל החיבורים של הרמקולים אלא רק מתח]

אני לא מצליח להבין למה... הייתה מערכת לפני שפעלה עם אותם חוטים בדיוק אז למה אותם לא חוטים לא מפעילים את המערכת החדשה? אני תקוע ואין לי פיתרון... עזרה תתקבל בשמחה :-P

עוד עובדה שאולי תעזור החלפתי גם את כל החיווט באוטו אבל רק של רמקולים מתח נשאר אותו אחד שהיה.

לפני שאתה מתחיל בכל מיני חיתוכים נוספים וכו', תבדוק עם מלוטימטר שעובר זרם ב+ הקבוע ובממותג (כשהווסיץ' על און) בנוסף, תוודא שחיברת את האדמה כראוי (חיבור לנקודה קרוב בגוף הרכב יהיה הכי טוב).

פורסם

טוב... בשעה טובה... סיימנו את ההתקנה (לא חשבתי שיהיה כל כך קשה..)

מה הותקן באוטו:

הקומפוננט הזה:

http://www.rockfordfosgate.com/products/ez2rockford/ModelInfo/ModelInfo.asp?ItemKey=10063562&CategoryDesc=Power%20Component%20Systems

והרדיו דיסק הזה:

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^3199,normal_sales

בנוסף סט חיווט 10G (מיהרנו ולא רצינו להשקיע על סט חיווט של חברה לא ידועה יותר מ100 ש"ח,

כמו כן, המגבר הינו מגבר אמריקאי 4*100 של חברה לא ידועה ולכן לא היה טעם להשקיע כרגע)

ברכב כבר היה מותקן מגבר, החיווטים שלו היו קומבינה אחת גדולה,

(חיווט של 8G מהמצבר עד למושבים האחוריים ומשם 10G, חיווט אדמה של 10G באורך מטר ומשהו..)

המערכת שהייתה פעם באוטו כנראה שהייתה לא רעה, הוצאתי שני פגרים של ALTEC LANSING

מהמקום של הרמקולים הקדמיים, אבל כל החיווט היה ממש בדיחה, כל מיני מחברים וחיתוכים,

המטרה בהחלפת הכבלים הייתה כבלים רציפים ללא כל חיבור או חתך בדרך.

במטרה זו הצלחנו כמעט ב100%, החלטנו להשאיר את הRCA הישן כיוון שהוא היה נראה די איכותי,

וחצי מטר שהיה חסר לי מהכבל לרמקולים השלמתי מהכבלים שלי, ומלבד זאת הכל ללא חיתוכים.

העברתי מחדש פלוס+ קבוע מהמצבר ישירות ע"י שימוש בכבל REMOTE הישן, ושמתי עליו FUSE

של 10AMH (לפי נתוני הרדיו דיסק צריכת זרם מקסימלית) וכך פתרתי את הבעייה שעליה

שאל דור.

הקרוסאוברים, המיד וופרים והטוויטרים כולם הותקנו בדלתות, כשהמיד וופר היה צריך ספייסר

מהדלת כיוון שהוא נגע בחלון, חתכתי מדיקט בעובי 4MM ספייסרים והתאמתי אותם לדלת (מדובר

על חיתוך מעגל בתוך דיקט בקוטר המתאים לרמקול ואז הברגה של הרמקול והדיקט לדלת(

ואת הטוויטרים התקנתי על הקנט של הדלת (איפה שיש תא לחפצים, והחלק שמכסה את הרמקול),

הקרוסאוברים הוכנסו לשטח מת בתוך הקנט הזה[בין הפח לפלסטיק], וכך יש התקנה די חביבה כשמבחוץ

ניתן לראות רק את הטוויטרים...

סה"כ התקנה שלקחה המון זמן כי גם לקחנו הפסקות, בערך שעתיים אתמול, ועוד בערך 3 היום,

גם כי אתמול לא היו לי FLUKEלא וגם לא OVERFRIZER לעשות את הספייסרים...

סה"כ, המגבר מגביר גם קנווד 7*10 אחוריים, והמערכת נשמעת די טוב.

הקומפוננט הזה נותן יופי של צליל נקי, אם כי ציפיתי להרבה יותר, אני חייב לציין שאיכות

החומרים שמהם רוקפורד עשתה את הסט הזה הייתה מאוד מאוד מרשימה לדעתי,

למרות שיש דברים שמאוד הפחידו אותי כמו זה שכדי להוציא את הטויטר מהבית שלו צריך

לסובב עם מברג שטוח ממש חצי מילימטר מאיפה שהממברנה שלו נמצאת,

או הקרוסאובר שהברגים שלו הם ברגי שענים ממש...

Race Smart

• תוכן חדש...