Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזרקה או קרבורטור!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר מדברם על קרבורטורים אז יש לי שאלה על הרכב שלי..איזה קרבורטור יש לי באפלאוז של איזה חברה? וכמה מ"מ? והאם יש לי אפשרות גם להחליף אותו לקרבורטור כפול כולשהו?
לא ניתן ואין צורךהקרבורטור שלך הוא כפול והוא האופטימלי , והמותאם לרכבך! ואפלאוז הוא לא רכב לשפורים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ניתן ואין צורךהקרבורטור שלך הוא כפול והוא האופטימלי , והמותאם לרכבך! ואפלאוז הוא לא רכב לשפורים!

בברכה

צביקה

אין צורך - מסכים לחלוטין!

מה שיש הוא האופטימלי - מסכים בהחלט!

האפלאוז הוא לא רכב לשיפורים - מסכים בהחלט!

לא ניתן - ??? כולה סעפת שונה ופשוטה ושני וובר 48 ילעיטו את המנוע הזה בכ"כ הרבה דלק, ששיח סעודי יוכל לשאוב חביות מהאגזוז שלו. :-P

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אין צורך - מסכים לחלוטין!

מה שיש הוא האופטימלי - מסכים בהחלט!

האפלאוז הוא לא רכב לשיפורים - מסכים בהחלט!

לא ניתן - ??? כולה סעפת שונה ופשוטה ושני וובר 48 ילעיטו את המנוע הזה בכ"כ הרבה דלק, ששיח סעודי יוכל לשאוב חביות מהאגזוז שלו. :-P

יניב

חחח אם יש או אין צורך ניראה לי שאני מחליט ברכב שלי!

ולא עניתם לי איזה גודל הוא ואיזה חברה?והאם עוד אפשר להגדיל?

(ולצביקה עם יש כסף אז כל כל כל כל כל אוטו אפשר לשפר! תקן אותי אם אני טועה)

פורסם

ולא עניתם לי איזה גודל הוא ואיזה חברה?והאם עוד אפשר להגדיל?

)

אם אתה ממש מתעקש, אתה צריך להזמין מחו"ל סעפת יניקה שתתאים לזוג וובר (WEBER) ולמנוע שלך כמובן .

הדגם שאתה צריך למנוע 1600 לא משופר הוא WEBER 40 DCOE (שיחסית קלים למציאה בארץ, אם אתה שוקל בעתיד לשפר את המנוע, לך על זוג 45)ואתה צריך שניים כאלה.

תרשה לי לחזור ולהדגיש שזה מיותר.

כל ההרפתקאה תעלה לך איזה 3000 ש"ח. האוטו יצרוך הרבה יותר דלק וכן, סביר להניח שיהיה שיפור מורגש בהספק!

יניב

פורסם

אז עם כבר מדברים מה מתאים לאוטו שלי יש לי מנוע 1800 פינטו עם קרבורטור עגלה פינבול משהו כזה אני רוצה שההספק שלי יעלה מה אני אמור לעשות ואני מדבר על קרבורטור כפול!!!

יקי!!!

פורסם
20VT.

לא מדוייק. לאינג'קטורים יש קיבולת מסויימת של דלק שהם יכולים להזריק. עד כמה שידוע לי, לקרבורטור יש לימיט גבוה יותר מכל מזרק.

(אבל לא בעיה להחליף מזרקים, רק יקר קצת).

א. לא יודע לגבי הלימיט. למיטב זכרוני כמו שלמזרק יש קיבולת, גם ל-jet של הקרב' יש קיבולת, ותלוי מה קיבלת מהיצרן...

ב. בכל מקרה קרב' יש אחד (אולי שניים), ומזרקים יש 4 לפחות (ולמי שטוען אחרת, אני לא עוסק בארכיאולוגיה). אני בספק אם הלימיט של מזרק x4 לא עובר קרב' בודד.

ג. לעניין השרשור (נא לעיין בכותרת), השואל רוצה להחליף מנוע ורק מתלבט בין הזרקה לקרב'. לכן אין פה עניין של מזרק 'מקורי' קטן מדי, כל מה שדרוש זה מראש להרכיב מזרק שיספיק.

וכל זה רוצה לומר שוב, שאין שום דבר שקרב' יכול לעשות והזרקה לא יכולה. למעט אולי נוסטלגיה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
יניב, ענית לעצמך למה אתה טועה ואפילו לא שמת לב -

תערובת מדוייקת = ניצולת גבוהה יותר = יותר כוח.

לקחת מערכת הזרקה מקורית שמכוונת לשאר הדברים שאמרת כמו הקטנת זיהום האויר וחסכון בדלק והחלפת אותה בקרבורטורים שנועדו להוסיף לרכב יותר דלק ואויר, מן הסתם תקבל כוח.

בוא נשים את הדברים בהשוואה ישירה ונחליף את הקרבורטורים שלך במערכת ניהול מנוע stand-alone טובה עם מזרקים תואמים וחיישן חמצן wideband ותגיד ביי-ביי לקרבורטורים, מובטח לך שמערכת ההזרקה תייצר יותר כוח מהסיבה הפשוטה, שבתכנות הולם של מחשב ניהול המנוע ההזרקה תצליח לשמור על יחס תערובת מדויק בכל מיליונית השניה ולכן הניצולת של המנוע תגדל.

יש סיבה מצוינת לעובדה שהקרבורטורים נעלמו מפסי הייצור.

כל זה אגב, עומד בסתירה מוחלטת לכל מי שציין שקרבורטורים יעלו יותר מהזרקה... מערכת הזרקה טובה שמתוכננת למטרה היחידה של ייצור כוח תעלה ה-ר-ב-ה יותר מכל קרבורטור (אבל גם תייצר כוח בהתאם).

מוטי.

מוטי, טוב שבשלוש השורות האחרונות חזרת בעצמך...

שני ווברים כפולים נותנים ספיקת אויר ודלק ששום מערכת הזרקה לא תיתן, למעט מצערות.

ומערכת הזרקה מבוססת ארבע מצערות, עם מערכת ניהול מנוע ייעודית וכל החיישנים הנלווים תעלה הרבה הרבה הרבה יותר, ותהיה עניין מסובך, ארוך ומייאש להרים ולכוונן. הרבה יותר מסובך מכיוון אופטימלי של זוג ווברים.

אנחנו מדברים פה על הבדל של סדרי גודל.

אני מסכים שאין מה להשוות מבחינת ביצועים מערכת הזרקה של משפחתומטית לקרבורטורים של רכב מירוץ. אבל אם תיקח בחשבון את המחיר, הסיבוכיות והזמינות של הפרוייקט - אין מה לעשות, זו ההשוואה הנכונה.

פורסם

אתה אמרת שהקרבורטור שלך "עגלה" נכון?

אז אמרתי אם אתה רוצה אולי טיפה יותר ביצועים יש קרבורטור יותר גדול שאתה יכול להרכיב אבל אני לא חושב שצריכת הדלק תהיה שווה לעלייה בביצועים ובגלל זה אני לא יכול להמליץ על כלום כי אין לי נסיון עם החלפה כזאת!

אני לא זוכר איפה שמעתי את זה, אבל שמעתי שמכוניות נאסקאר עדיין משתמשות בקרבורטורים בגלל כמות הדלק שהם מסוגלים לספק!

טוב אבל שם זה קרבורטור לצילינדר אז זה סיפור אחר!

אבל אני עדיין לא מבין במקרה כזה למה לא לעבור להזרקה?

הרי לסדר את אותה כמות אויר אין בעיה.....אז למה לא לאפשר למחשב לנהל את הדלק?

מה אין מזרקים שיוכלים לתת את אותו דבר?

אני לא מאמין!

אשמח להבהרות בעניין!

פורסם

אבל אני עדיין לא מבין במקרה כזה למה לא לעבור להזרקה?

הרי לסדר את אותה כמות אויר אין בעיה.....אז למה לא לאפשר למחשב לנהל את הדלק?

מה אין מזרקים שיוכלים לתת את אותו דבר?

אני לא מאמין!

אשמח להבהרות בעניין!

אף אחד לא אמר לא להתקין הזרקה.

מה שאנחנו אומרים הוא אחר לגמרי ובוא אני אתן לך תסריט כדי שתבין על מה מדובר:

בוא ניקח לדוגמא, אסטרה GSI, מתאים?

מגיע עם מנוע 20XE, 16V,2000CC, מיא וחמסין כ"ס. סבבה?

עכשיו נגיד שירדה עלי הג'ננה והחלטתי לשפר אותו ל 350 כ"ס בשיפורים מכניים מסורתים (ז"א בוכנות פלטינה קרנק אירידיום וקמשפט מוליבדניום :wink: ).

עכשיו נשאר לנו להזין את המנוע הזה בדלק.

כמה יעלו זוג וובר 48 עם סעפת וכמה יעלה קיט מצערות עם כל כתיבת התוכנה והכיוונים המטורפים שלה שבטח יקחו בארצנו הקטנטונת איזה שבועיים עבודה וגם אז, לא בטוח שהמנוע יעבוד כמו שצריך.

אז מה האופציות שלנו, זול ופשוט מול יקר ומסובך להפליא, המממממממ, אני עדיין מתלבט!

בברכה,יניב

פורסם

הסיבה שמכוניות נסקאר מישתמשות בקרבורטורים,היא למנוע כניסה לתחרות של יצרנים יפניים,שיראו לאול אמריקאן מהיכן פולט האגזוז...

מזכיר לי את הניסיון המר של היצרנים האמריקאיים,שנתנו ליצרנים האירופאיים להיכנס למירוץ העפלה לפייס פיק.עם כל הדאווין של הטרנס-אם והמוסטנגים,האודי קווטרו עשתה מהם צחוק.

הסיירה של יקי מכונית יפה מאד ומקורית,שהיתחילה את השיפורים נכון,כלומר בלמים(דיסקים אחוריים של ג'יהה)וצמיגים.

מנוע הפינטו 1.8 שיש בסיירה שלו ידוע כמנוע עייף,וגם ה 2.0 לא טוב ממנו.

הוח חיי להרכיב גל זיזים "חם" בהרבה,כשיפור ראשון,אחרת אין טעם בזוג מאיידים,הם יחנקו את המנוע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא תמיד זה 4 מזרקים יש גם רב נקודתי שבדרך כלל יושב על מנועים V
רב נקודתי לא חייב להיות רק על מנועי V, גם 4 מזרקים במנוע טורי 4 צילינדרים זה רב נקודתי.

כל מנוע שמוזן על ידי מזרק לצילינדר הינו רב נקודתי וזה לא קשור לתצורת המנוע אם הוא V או 4 צילינדר טורי.

חד נקודתי הינו מזרק יחיד שיושב על סעפת היניקה ובדיוק מחליף את הקרבורטור היחיד.

אופנוען

• תוכן חדש...