Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזרקה או קרבורטור!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר להרכיב טורבו גם על קרבורטור וגם על הזרקה,אין קשר,לי יש רכב קרבורטור עם טורבו.

הזרקה מוציאה יותר כוח מהמנוע,אבל יש כאלו עדיין שמעדיפים קרבורטור (כמוני למשל),הסבה להזרקה יקרה ותקפיץ את העלות של הפרוייקט שלך בכפליים.

תשמע לעצות שלי ותעשה את הדברים הבאים:

1.תהיה סגור על כמה אתה מוכן להשקיע,וכמה יש לך בכלל להשקיע.

2.אל תעשה הסבה לקרבורטור זה יכפיל לך את הפרוייקט כפליים,יותר קל להרכיב טורבו על קרבורטור.

3.הכי חשוב! תעשה חיפוש מקיף בפורומים בחו"ל (אנגליה במיוחד סיומת co.uk), תבדוק אילו רכיבים אתה זקוק כדי להרכיב טורבו,יתכן שהקרבורטור שלך מספיק עד גדישה מסויימת,תבדוק מה הגבול המנוע שלך יכול לתת כדי שלא תהרוס אותו.

4.לאחר שצברת מידע והכנת כסף,תתחיל ברכישה והתאמות,יש לך את הפורום כאן שיעזרו לך בהכוונה לחנויות שמהן תוכל לרכוש או דרך האינטרנט.

5.בשלב הראשוני תרכוש את הדברים הבסיסיים להרכבת טורבו,הם יספיקו לך לגדישה נמוכה,

תתחיל מגדישה נמוכה (0.5 באר),בגדישות נמוכות בדר"כ אין צורך בהחלפת/הוספת חלקים (קלאץ' קרמי,קרבורטור,בוכנות,יחס דחיסה,אינטר קולר,פורק)ככה תתחיל לאט לאט ולא תיכנס למצוקה כספית ותדפוק את כל הפרוייקט,או תהרוס את המנוע,אל תתפתה כמו הרבה שהתפתו ונדפקו.

6.אחרי שהרכב שלך כבר מוגדש,תראה אם הוא מתאים לך ליום יום מבחינת צריכת דלק ותחזוקה,ואז אם תרצה עוד כוח ,לאט לאט תתחיל להחליף ולחזק חלקים ורק אז תרים לגדישה רצינית כשתהיה מוכן.

בשורה תחתונה תהיה מוכן נפשית להשקעה כספית,והמון המון סבלנות בסוף יצא לך מזה המון המון כיף.

בהצלחה.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אומר זוג קרבורטורים כפולים 40 מ"מ :twisted:

רק דגים מתים שוחים עם הזרם.

הכלה 205 1.4 :-D

מחפש רדיו דיסק(מומלץ MP3)-ה"פ

פורסם
אני אומר זוג קרבורטורים כפולים 40 מ"מ :twisted:

אני מקווה שאמרת את זה בצחוק...

2 כפולים של 40 מ"מ לא מספיקים למנוע 2 ליטר...ועוד מוגדש !

אצלי באוטו יש 2 קרבורטורים כפולים של וובר 40 מ"מ וזה מגיע מהחברה על מנוע 1.3 !

אומנם אצלי המנוע קצת יותר גדול עכשיו (:wink:) אבל לפעמים אני מרגיש שגם זה לא מספיק :-P

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

הזרקה מוציאה יותר כוח מהמנוע,אבל יש כאלו עדיין שמעדיפים קרבורטור (כמוני למשל),הסבה להזרקה יקרה ותקפיץ את העלות של הפרוייקט שלך בכפליים.

ממש ,ממש לא נכון, ההפך המוחלט!

2.אל תעשה הסבה לקרבורטור זה יכפיל לך את הפרוייקט כפליים,יותר קל להרכיב טורבו על קרבורטור.

יותר קל להרכיב? אולי. מה עם לחיות עם מה שהרכבת? זה כבר יהיה הרבה יותר קשה. בעיקרון קרבורטורים וגדישה לא חברים הכי טובים בעולם, במיוחד אם הקרבורטור לא הוכן במיוחד לגדישה.

קרבורטור סטנדרטי (אפילו צמד וובר 45 כמו אצלי) יפרוץ את כל האטמים תוך כמה אלפי ק"מ בודדים.

בשניה שהאטם הראשון נפרץ, ברמה המילימטרית, הוא יוצא מכיוון והאוטו מגמגם.

בהצלחה.

הזרקה מביאה לפעולת מנוע יותר חלקה, דיוק בתערובת, חסכון בדלק,הורדה בזיהום האויר ושאר "שטויות", אבל, היא מורידה משמעותית מההספק של הרכב.

כל שתי מכוניות זהות שתיקח עם הזרקה, תוריד מאחת את ההזרקה ותשים קרבורטור...... הרכב המקורבר, יהיה בעל הספק גבוה יותר, משמעותית.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יניב,אתה לא צודק.

כיום,מנועים מוזרקים מוציאים הספקים גבוהים גם ללא הגדשה.

דוגמאות-102 כ"ס ממנוע 1.3 של דייהטסו סיריון 1.3.

220 כ"ס ממנוע 2.0 של הונדה S 2.0.

הכל תלוי בכיול שהיצרן מחליט עליו,ולא בשיטת ההזנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
יניב,אתה לא צודק.

פרחי אני לא מאמין אך אתה לא דייקת :shock: !!!!

240 סוסים ממנוע ה 2 ליטר של ההונדה אס 2000

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
יניב,אתה לא צודק.

חן, לא מדויק. אני לא טועה ואתה לא טועה, ובו זמנית, שניינו לא צודקים :wink: .

בא ניקח כל מכונית סטנדרטית שבאה עם הזרקה, נוריד את מערכת ההזרקה ונשים שני ווברים (קוטר לוע בהתאם לנפח), למי יהיה הספק יותר גבוה?

ברור שהקרבורטורים לא יעמדו בדרישות זיהום האויר, ברור שתהייה עם זה בעיה לעבור טסט, אבל לשאלה הנשאלת.... ההספק יעלה.

אני לא מבין את הדוגמאות (של הסיריון למשל), לא נתת השוואה של הספקים של ההזרקה מול הקרבורטורים.

בברכה,יניב

עריכה: עשיתי פעם ניסוי כזה והרכבתי שני וובר 45 על פורד אסקורט (90 כ"ס מהמפעל), העלינו אותה על דיינו ומדדנו 106 כ"ס. המנטה שלי שהגיעה מהמפעל עם 125 כ"ס והזרקת דלק LE-JETRONIC, הוסבה ל שני וובר 48 ומיד הוציאה 137 כ"ס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יניב, ענית לעצמך למה אתה טועה ואפילו לא שמת לב -

הזרקה מביאה לפעולת מנוע יותר חלקה, דיוק בתערובת...
תערובת מדוייקת = ניצולת גבוהה יותר = יותר כוח.

לקחת מערכת הזרקה מקורית שמכוונת לשאר הדברים שאמרת כמו הקטנת זיהום האויר וחסכון בדלק והחלפת אותה בקרבורטורים שנועדו להוסיף לרכב יותר דלק ואויר, מן הסתם תקבל כוח.

בוא נשים את הדברים בהשוואה ישירה ונחליף את הקרבורטורים שלך במערכת ניהול מנוע stand-alone טובה עם מזרקים תואמים וחיישן חמצן wideband ותגיד ביי-ביי לקרבורטורים, מובטח לך שמערכת ההזרקה תייצר יותר כוח מהסיבה הפשוטה, שבתכנות הולם של מחשב ניהול המנוע ההזרקה תצליח לשמור על יחס תערובת מדויק בכל מיליונית השניה ולכן הניצולת של המנוע תגדל.

יש סיבה מצוינת לעובדה שהקרבורטורים נעלמו מפסי הייצור.

כל זה אגב, עומד בסתירה מוחלטת לכל מי שציין שקרבורטורים יעלו יותר מהזרקה... מערכת הזרקה טובה שמתוכננת למטרה היחידה של ייצור כוח תעלה ה-ר-ב-ה יותר מכל קרבורטור (אבל גם תייצר כוח בהתאם).

מוטי.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדיף כמובן אינגקטור מאשר קרבורטור, אבל כל שינוי של מנוע מחוייב במשרד הרישוי, כדאי לעשות את השינויים אצל מומחים לעניין , והכסף הוא שמדבר. השאלה האם זה שווה כלכלית?????

בהצלחה!!!!

פורסם

תודה לכם אני עדין מבולבל עם זה אבל אני מקווה שבסוף כשזה יהיה קרו למציאות אני יחליט וזהו

יקי!!!

פורסם
תודה לכם אני עדין מבולבל עם זה אבל אני מקווה שבסוף כשזה יהיה קרו למציאות אני יחליט וזהו
איזה חלק לא הבנת ?

קרבורטור ואינג'קטורים, שניהם עושים בדיוק את אותה פעולה, כלומר מספקים דלק. רק שאינג'קטורים עושים את זה במדוייק, וקרבורטור עושה את זה "בערך".

היצרן שם לך אינג'קטורים, ומכוון אותם במדוייק לספק דלק כך שהתערובת תהיה מדוייקת, ולכן זיהום האוויר וצריכת הדלק יהיו מינימליים.

אם אתה מוכן לתכנת מחדש את הפעלת האינג'קטורים, כך שתבזבז דלק כמו שקרב' עושה, וזיהום האוויר יעלה, תקבל את אותו כח שהיית מקבל מקרב' "בזבזן".

אין שום דבר שקרב' יכול לעשות ואינג'קטור לא יכול, בהינתן התכנות הנכון.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

20VT.

לא מדוייק. לאינג'קטורים יש קיבולת מסויימת של דלק שהם יכולים להזריק. עד כמה שידוע לי, לקרבורטור יש לימיט גבוה יותר מכל מזרק.

(אבל לא בעיה להחליף מזרקים, רק יקר קצת).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אם כבר מדברם על קרבורטורים אז יש לי שאלה על הרכב שלי..איזה קרבורטור יש לי באפלאוז של איזה חברה? וכמה מ"מ? והאם יש לי אפשרות גם להחליף אותו לקרבורטור כפול כולשהו?

• תוכן חדש...