Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"משוגעים תרדו מהגג..."

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוכרים היה פעם שר אוצר הורביץ שניסה להחזיר משק כלכלי לשפיות.

היום בפוקוס מודעה למכירת וולו 144 "שמורה,מקורית, אחרי שיפוץ, במצב נסיעה, בהזדמנות "

אני מת על הרכב הזה! רוצים רק 27000 ש"ח.

פי 4 ממה שאני מעריך את הרכב שלי.....

אז איך אמר הורוביץ :" משוגעים....מהגג!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נגיד.....כאילו....ויום אחד תשפץ את הוולוו שלך, תשקיע איזה 30-40 אלף ש"ח כדי להביא אותה למצב משובח ומלוקק... נגיד...כאילו...כמובן שלא תבקש את מלוא סכום ההשקעה, הקניה, הזמן והמאמצים שהשקעת, חיפוש החלקים, ייבוא חלקים, זמן בפירוקיות, מריבות עם בעלי מקצוע ומה לא.....אלא רק סכום התחלתי של נגיד...כאילו... 27000 ש"ח...

ועכשיו נגיד....כאילו.....יום אחד החלטת למכור אותה ותפרסם מודעה בלוח פוקוס שבה תמכור את הוולוו שלך, שמבחינתך היא שווה כל שקל... כי הרי שיפצת אותה ושמרת עליה כל כך...

תחשוב שנגיד...כאילו... מישהו היה רושם הודעה באיזה פורום שכוח אל הודעה, אשר לשונה היה:

"זוכרים היה פעם שר אוצר הורביץ שניסה להחזיר משק כלכלי לשפיות.

היום בפוקוס מודעה למכירת וולו 144 "שמורה,מקורית, אחרי שיפוץ, במצב נסיעה, בהזדמנות "

אז איך אמר הורוביץ :" משוגעים....מהגג"

נכון שזה היה מתסכל? לא באמת....נגיד...כאילו....

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

למכירה אופניים 40000 שקל חדש מצב נסיעה,הרבה תוספות,אחרי שיפוץ מלא.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
נגיד.....כאילו....ויום אחד תשפץ את הוולוו שלך, תשקיע איזה 30-40 אלף ש"ח כדי להביא אותה למצב משובח ומלוקק... נגיד...כאילו...כמובן שלא תבקש את מלוא סכום ההשקעה, הקניה, הזמן והמאמצים שהשקעת, חיפוש החלקים, ייבוא חלקים, זמן בפירוקיות, מריבות עם בעלי מקצוע ומה לא.....אלא רק סכום התחלתי של נגיד...כאילו... 27000 ש"ח...

ועכשיו נגיד....כאילו.....יום אחד החלטת למכור אותה ותפרסם מודעה בלוח פוקוס שבה תמכור את הוולוו שלך, שמבחינתך היא שווה כל שקל... כי הרי שיפצת אותה ושמרת עליה כל כך...

תחשוב שנגיד...כאילו... מישהו היה רושם הודעה באיזה פורום שכוח אל הודעה, אשר לשונה היה:

ליאור -

לא בטוח שאני מסכים עם כל מה שכתבת (אם כי כמובן כל אחד יכול לבקש כרצונו),

אבל איך שכתבת . . . זה כבר ליגה אחרת . . .

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

ראשית- הסכומים הנדרשים הם ללא ספק מוגזמים..

שנית- אם זה מחיר סביר לרכב הנ"ל אז גם הסכומים המבוקשים למיני מינור לפרוק (ראה שרשורבנושא

תוצאות טיול - רכבי אספנות למכירה

)

פורסם

נגיד... כאילו.... מאד לא חכם מראש, להשקיע ימבה כסף בשיפוץ רכב , לפחות כזה עממי ונפוץ, אם איי-פעם מתכננים למכור אותו.... נגיד... כאילו... מאד תמים מצד המוכר לצפות, שיקבל את הסכום הלא- הגעיוני, שיבקש עבור הרכב , שיחסית נפוץ ולא-יקר! מצד שני- לבקש מותר הכל, החוכמה היא, להיות הגעיוני, ולהסכים לסכום, שבאמת הקונה הפוטנציאלי יהיה מסוגל/רוצה לתת, ולא לתת לרכב לעמוד ולהיתרכב רק בגלל, שחושבים שהוא עשוי מזהב, ושחייב לבוא מיליונר שיקנה אותו! ראינו מספיק כאלה!

אבל, שוב- לבקש מותר הכל!

לי אישית יש בעיה חמורה, עם האנשים שבאמת רוצים הרבה כסף עבור הרכבים "העממיים"- בזה, שהם מעלים את המחירם, הם שוללים מאנשים מעטי-יכולת להיכנס לתחום! וזה לא בסדר, ואין לזה שום הצדקה בעיניי! כאשר, סתם דוגמה, מישהו רוצה עבור קורטינה, שאפילו לא משופצת, סכום של כמה אלפי שקלים, זה אוטומטית שולל למשל מאיזה סטודנט, שרוצה ליקנות אותה ולשפץ עם הזמן, לעשות את זה- השקעה התחלתית גבוהה מדי בשבילו! אותו הסטודנט, למשל, יכול נניח ליקנות את האוטו ב-2000 ש"ח, לנסוע איתו שנתיים-שלוש ככה, לחסוך כסף ולשפץ אותו, אבל הוא לא יקנה מראש גרוטאה ב-10000 ש"ח, כי פשוט אין לו כרגע, מה עוד, שזה נורא מבאס ליקנות גרוטאה ב-10K!

האוטו צריך לעלות, לדעתי, את מה שהוא שווה באותו הרגע- אם הוא לא משופץ- גרושים, מחיר הברזל! ככה, כולם יהיו שווים! זו דעתי בנושה!

אני "מת" על האנשים, שרוצים היום 20-30K על האוטו, שלפני שנתיים לא היה שווה אפילו 2000, ורצו ליזרוק אותו! מה קרה, כשהוא עבר גיל 30, פתאום צמחו לו הכנפיים???!!?? מה יש?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אני "מת" על האנשים, שרוצים היום 20-30K על האוטו, שלפני שנתיים לא היה שווה אפילו 2000, ורצו ליזרוק אותו! מה קרה, כשהוא עבר גיל 30, פתאום צמחו לו הכנפיים???!!?? מה יש?

"יהודי. כי זו לא בושה להיות סוחר"

(סלוגאן מטורף שהמצאתי. אני מקווה שמתישהו אלה שחיים על העץ - ואני לא מתכוון לקופים, ישמעו אותו)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
"יהודי. כי זו לא בושה להיות סוחר"

(סלוגאן מטורף שהמצאתי. אני מקווה שמתישהו אלה שחיים על העץ - ואני לא מתכוון לקופים, ישמעו אותו)

תשמע, כל מיקרה לגופו...

דמיין שאתה קונה רכב, משקיע בו סכום כסף כל שהוא, ואחרי תקופה נמאס לך ממנו...

מה תעשה?

רוב האשנים שחיים בינינו הם אנשים שעובדים ולא זכו בלוטו או ששם מישפחתם אינו "האריסון", ולכן הם ימכרו אותו כדי לממן את הפרוייקט הבא.

אם אכן הרכב משוחזר/שמור בצורה יוצאת דופן אין סיבה שלא ידרש עליו מחיר "נדיר" לרכב במצב נדיר...

הכל עניין של הצע וביקוש, תן וקח...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
נגיד... כאילו.... מאד לא חכם מראש, להשקיע ימבה כסף בשיפוץ רכב , לפחות כזה עממי ונפוץ, אם איי-פעם מתכננים למכור אותו.... נגיד... כאילו... מאד תמים מצד המוכר לצפות, שיקבל את הסכום הלא- הגעיוני, שיבקש עבור הרכב , שיחסית נפוץ ולא-יקר! מצד שני- לבקש מותר הכל, החוכמה היא, להיות הגעיוני, ולהסכים לסכום, שבאמת הקונה הפוטנציאלי יהיה מסוגל/רוצה לתת, ולא לתת לרכב לעמוד ולהיתרכב רק בגלל, שחושבים שהוא עשוי מזהב, ושחייב לבוא מיליונר שיקנה אותו! ראינו מספיק כאלה!

אבל, שוב- לבקש מותר הכל!

לי אישית יש בעיה חמורה, עם האנשים שבאמת רוצים הרבה כסף עבור הרכבים "העממיים"- בזה, שהם מעלים את המחירם, הם שוללים מאנשים מעטי-יכולת להיכנס לתחום! וזה לא בסדר, ואין לזה שום הצדקה בעיניי! כאשר, סתם דוגמה, מישהו רוצה עבור קורטינה, שאפילו לא משופצת, סכום של כמה אלפי שקלים, זה אוטומטית שולל למשל מאיזה סטודנט, שרוצה ליקנות אותה ולשפץ עם הזמן, לעשות את זה- השקעה התחלתית גבוהה מדי בשבילו! אותו הסטודנט, למשל, יכול נניח ליקנות את האוטו ב-2000 ש"ח, לנסוע איתו שנתיים-שלוש ככה, לחסוך כסף ולשפץ אותו, אבל הוא לא יקנה מראש גרוטאה ב-10000 ש"ח, כי פשוט אין לו כרגע, מה עוד, שזה נורא מבאס ליקנות גרוטאה ב-10K!

האוטו צריך לעלות, לדעתי, את מה שהוא שווה באותו הרגע- אם הוא לא משופץ- גרושים, מחיר הברזל! ככה, כולם יהיו שווים! זו דעתי בנושה!

תשמע, אני אאלץ להתווכח איתך... ועוד איזה רכב יכול פתאום להצמיח כנפיים ולהכפיל או לשלש מחיר בשלב מסויים. אם לדוגמא הוא הופיע בסרט שהיה להיט, או שהיה עליו מבחן במגזין רכב מסויים ופתאום לאנשים "בא" אותו ועוד אלף ואחת סיבות. אם אני אספר לך כמה הציעו לי לאחרונה על פרינץ 1000 "מסכנה ועממית" אתה תרשום שוב הודעה של "מפקיעי מחירים"... :)

אני מסכים שאין כמו מחירים נמוכים לכל רכב, אבל זה חייב להיות יחסי למצב הרכב, אתה הרי לא יכול לצפות ממישהו, שהשקיע על כסף רב על שיפוץ רכב והרי כולנו יודעים שזה בקלות יכול להגיע לסכומים לא קטנים, לבקש את הסכום בו הוא קנה את הרכב. משמע, אם מישהו קנה לדוגמא קורטינה ב-3000 ש"ח, השקיע 20 בשיפוץ שלה (ריפודים, דפנות, שטיחים, חשמל, פחחות וצבע ברמה, מנוע, גיר וכו') ועכשיו הוא מבקש עליה 20000, זה נורמלי לחלוטין. אם הוא יקבל את הסכום הזה או לא, זו כבר שאלה אחרת, לא כולם רוצים רכב משופץ והם מחפשים את ה"מוצר" הבסיסי ועל-כן, הם לא ישלמו עליו יותר מ"כמה שקלים"...

אי אפשר לומר שרכב צריך לעלות את מה שהוא שווה באותו רגע, "ברזל", שכולם יהיו שווים וכו'. זה לא משטר רכב קומוניסטי. לכל רכב יש את השווי שלו, שנתון לשינוי על-פי המצב הכלכלי בשוק, מקוריות הרכב, ביקוש והיצע הרכב באותה תקופה, משופץ/לא משופץ ועוד גורמים רבים אחרים. בשביל אחד רכב הוא "ברזל", בשביל אחר הוא חלום. אין דבר כזה "תיאום מחירים" למכוניות "עממיות", כאמור, יש ביקוש והיצע ויש מצב רכב.

ושוב, שלא תבין לא נכון, ברור שהטוב ביותר היה אם כל כלי הרכב היו זולים וזמינים, אך צריך לראות את נקודת הראות של המוכר, אשר מוכר רכב לאחר השקעת כסף/זמן/מאמצים/מה לא... אם הוא נתן מחיר מופקע, הוא יתקע עם הרכב. תהיה בטוח שהוא לא ישכב אצלו ויחליד אם הוא השקיע עליו כל-כך הרבה, הוא ישתמש בו...

בקיצור...זכותו של אדם לבקש כמה שהוא רוצה על רכב. אם כאמור הוא מגזים, בעיה שלו. אולי כשידברו איתו/לא ידברו איתו הוא יבין שהמחיר מופרז. כמו כן, בארץ נהוג לתת מחיר התחלתי גבוה ומשם לרדת, דבר שאישית אני לא אוהב וכשאני מציע משהו למכירה, אני מציע אותו במחיר הריאלי שלו ורושם ליד המחיר שהוא סופי... בשל אותו "מנהג", רבים מתחילים ממחיר מסויים ומוכרים לפעמים ב-3/4 מהמחיר שאותו ביקשו, אם לא פחות...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

כבעלים של ה144 יש לי אינטרס מפורש שמחירה יהיה גבוה...

אבל ההיסחפות הזו של המוכרים (כן אולי כאילו כל אחד יכול לדרוש מה שהוא רוצה...)

היא נזק! קודם זורקים מחיר לא ראלי...אח"כ מתחילים להאמין במחיר....הזמן חולף הרכב נרקב

ובסוף נגרס או נמכר לפרוק....מה הרוחנו?

לא עדיף לעשות "סקר" שוק ולדרוש מחיר בסביבות הסביר?

פורסם
כבעלים של ה144 יש לי אינטרס מפורש שמחירה יהיה גבוה...

אבל ההיסחפות הזו של המוכרים (כן אולי כאילו כל אחד יכול לדרוש מה שהוא רוצה...)

היא נזק! קודם זורקים מחיר לא ראלי...אח"כ מתחילים להאמין במחיר....הזמן חולף הרכב נרקב

ובסוף נגרס או נמכר לפרוק....מה הרוחנו?

לא עדיף לעשות "סקר" שוק ולדרוש מחיר בסביבות הסביר?

סתם שאלה כמה לדעתך האוטו שווה במצב של תצוגה?

אגב ראיתי את האוטו גם בפוקוס וחיצונית הוא נראה יפה.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

הכל שאלה של מצב הרכב ייחודו , שנתון וכ'

למרות שלא תמיד בהכרח רכב ישן יותר שווה יותר .

כבר ראיתי מכוניות לא מיוחדות

(ויסלח לי בעל הוולוו - כי היא באמת לא מיוחדת כדגם )

שמשופצות או מתוחזקות ברמה יוצאת דופן ומה שקורה הוא לדעתי שרכב אם היה במצב סביר שווה 4 עד 7 K יכול להיות שווה לפחות 20

אבל באמת חשוב המצב וייחודיות הרכב .

לגבי וולוו 144 לדעתי לא חסרים כלי רכב כאלו , העיצה גדול ולכן המחיר של

27 K נראה בהחלט מוגזם . אלא שוב את הרכב נראה ממש ממש כמו חדש!

או אז יש הצדקה לבקש את המחיר הזה , השאלה אם יהיה מי שיוכל לשלם !

בהצלחה לבעל הוולוו ,

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

חברים יקרים

זיכרו את מה שאני אומר כל הזמן:

מכונית שווה בדיוק, אבל בדיוק, את המחיר ששילמו עבורה.

אז מישהו "זרק מחיר". אז מה?

הבעיה היא שאיש לא מספר בכמה הוא מכר את המכונית בפועל....וברור למה ("מה, אני יהיה פרייר של הקונה וגם אפרסם את זה?")

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כולנו יודעים שבשוק "שלנו" אין מחיר נכון או לא נכון, סביר או לא סביר, יש רק את המחיר עליו הסכימו המוכר והקונה - מחיר שהוא בדרך כלל באותה המידה טוב ולא טוב בעבור שניהם.

אפשר לבקש 27,000 בשביל וולוו 144 אבל צריך להתמודד בתנאי שוק שבהם מוצעת מכונית דומה,

http://www.classicar.co.il/ads/adDetail.asp?cat_id=14&sub_id=128&ad_id=5216

במחיר אחר.

נדמה לי שהנכון ביותר לומר, ובעיקר כשקונים מכוניות לפני שיפוץ (וזה מרכיב עיקרי ב-fun): "לי זה עולה יותר".

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

פורסם

ליאר, אין לי וויכוח איתך לגבי עלויות של רכב הספציפי, שבמיקרה היה "כוכב" או משהו- גם בחו"ל, דברים כאלה נימכרים הרבה מעל המחירם הממוצע של הרכבים ה"רגילים"!

הבעיה העיקרונית שלי עם האנשים, שדורשים עבור רכב רגיל לחלוטין, במצב "הרבה לפני שיפוץ" מחיר גבוה רק בגלל שעבר גיל 30! זה לא בסדר, לדעתי! מכוון, שהם לא השקיעו גרוש ברכב לצורך "האספנות" שלו, הוא היה ונשאר גרוטאה, שדורשת השקעה רצינית בשיפוץ, אז סליחה- למה שמישהו יהיה חייב לשלם עבור זה סכום מטורף, רק בגלל שיש עליו שלט "רכב אספנות"??!!?

-עם אלה יש לי בעיה, לא עם מישהו, ששיפץ יום לפני את האוטו ב-30K ופתאום חייב למכור- אינני מצפה, שירצה מראש למכור ב-3000 שקל! ושוב- אבל, שלא יופתע, שלא יקבל את הסכום המבוקש עבור האוטו, שנחשב ל"עממי" ונפוץ- כי, מה לעשות, יש לו פשוט תחרות, כפי שציין יפה אייל פלד, זה הכל! בדיוק בגלל זה אני אומר (ולא רק אני)- לא משפצים את האוטו, בידיעה שהולכים למכור- פשוט בזבוז כסף!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...