Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"משוגעים תרדו מהגג..."

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שמעוניין בקורטינה 74 +אחת לחלקים במחיר של סוף עונה שיפנה אלי בפרטי.

GMC SAFARI 4.3 1989

CHEVROLET CORSICA 1995 2.2

לשעבר בעליה של פונטיאק לה מנס 1974 5.7 שנמכרה בצער עקב קניית דירה.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לעומת זאת אדם שני, חכם מאד ,כמוך גנאדי,היה קונה רכב ב1-2K גורר אותו ומתחיל לשפץ אותו:

1)מנוע-בין 5-7K לשיפוץ לא גדול

2)גיר-שיפוץ של גיר אוטומוט 5-6K לשיפוץ לא גדול

כעת המנוע והגיר במצב סביר ,כעת:

3)פחחות-לא פחות מ7-8K לפחחות ייסודית(טלאים,חיתוכים,הוצאת חלונות ,וכו'..)

4)צבע-צבע ייסודי לרכב,מקצועי לפחות 5K

5)צמיגים-חמישה צמיגים לפחות 1K

6)מערכת חשמל-לפחות 1-2K

7)ריפוד הכיסאות-לפחות 3-4K

8)דלתות+גג-לפחות 1-2K

9)בולמי זעזועים-1-2K

10)חלקים כגון:פנסים,ג'אנטים,בקליות ,סמלים-לפחות 2-3K.

בחישוב מהיר זה הגענו לפחות ל30K +שנה עבודה,עכשיו גנאדי אמור לי,לא שווה להשקיע ברכב כמעט מוכן 40K,לחסוך שנה עבודה וטורחושלל הדברים שמלווים בזה שאין צורך לפרט.

קודם כל, יש הרבה שדווקא קוסם להם הרעיון של לעבוד שנה ויותר על רכב, להתקדם לאט לאט וגם לפזר את ההוצאה על זמן ארוך יותר.

דבר שני - המחירים שציינת הם מחירים לא זולים בכלל. מי שמשיג חלקים לאט לאט ובסבלנות מאיביי וכו', עושה אפילו חלק קטן מהעבודה בעצמו (חשמל, מכני בסיסי וכו') יכול לחסוך המון כסף.

העבודה שבאמת צריך לתת לבעל מקצוע היא הפחחות\צבע והריפודים. אבל גם כאן אפשר לקבל עבודה יפה בזול בלי ללכת לחבלי ארץ מסוכנים בטחונית (ניסיתי שלא ייצא לי גזעני. הצליח לי?). אם חוקרים ומחפשים קצת, אפשר למצוא באמצעות המלצות בעלי מקצוע הוגנים ולא גנייבים.

הרשימה שנתתם היא של שיפוץ ברמת מוזיאון. מחירים כאלו יכולים להרתיע את חובב האספנות המתחיל, וכדאי שיידע שאפשר גם יותר בזול להגיע לרכב שנראה ונוסע נפלא.

לירון, עברתי אתמול ליד הבית שלך עם חיפושית ועשיתי לך שלום אבל לא היה לי זמן לעצור. בהזדמנות אני אראה לך את החיפושית הזו, שנראית מצויין (לדעתי). מחיר הרכישה שלה היה 2500 וכל השיפוץ עלה פחות מ10K, וכלל פחחות וצבע מלא (שינוי גוון) כולל חידוש כל הגומיות, ריפוד ודיפון מלא, סידור המכניקה (שהייתה סה"כ במצב לא רע), צמיגים ועוד.

אז אמנם השיפוץ הוא לא concours, אבל הוא לא רע בכלל, והסכום הוא סכום סביר מאוד.

סכום הקניה+השיפוץ הוא זול יותר ממה שנהגים חדשים מוציאים על פיאט אונו או פיז'ו 205 + יישור קו.

פורסם

המחירים שנקבתי הם הממוצע,לא הכי גבוהים,ולא הכי נמוכים,ואלה מחירים סבירים לעבודה טובה.

אם מישהו מוצא עבודה טובה במחירים יותר נמוכים שיבושם לו.

שנית מי שמעוניין לעבוד ולהשקיע שנת עבודה גם לזה יש מחיר.

אבל זה לא העניין שלשמו אנו מדיינים כאן:העניין הוא אם שווה להשיקע סכום ראשוני גדול או לא.

לא לכולם יש כישרון,ידע,זמן,יידים טובות לשפץ רכב ישן,ובכל אופן הם מעוניינים ברכב ישן ולפעמים ספציפי ,לאלה עדיף לקנות רכב כגון הקורטינה הנ''ל במחיר 40K שהיא כבר כמעט מוכנה.

לכן אין כאן צודק ולא צודק,אין סיבה להתעצבן על אנשים חסרי ידע,זמן,יידים טובות,כישרון אשר מעוניינם לקנות רכב כזה,שהוא בחיר ליבו,והם גם יודעים שלא יוכלו לשפץ רכב ישן לבד.

אז מדוע שלא ייקנו רכב כמעט מושלם,או לחילופין רכב שמישהו אחר בעל יידע שיפץ אותו (ומעוניין להרוויח על העבודה שלו) ועל כך משלמים את המחיר.

דרך אגב:

המקרים הנ''ל נכונים לכל המקצועות בחיים:גנן,קבלן,מתקן מחשבים,ספר, סנדלר.

מי שיכול ויודע לעשות עבודות לבד ולא צריך להיעזר בבעלי מקצוע יכול לחסוך הרבה כסף.

כל טוב

לירון וגבי יריב

פורסם

לירון, עברתי אתמול ליד הבית שלך עם חיפושית ועשיתי לך שלום אבל לא היה לי זמן לעצור. בהזדמנות אני אראה לך את החיפושית הזו, שנראית מצויין (לדעתי)..

נכנסתי לרחוב לאחר שהחלפתי תחבושת (תפרים) כולי מבואס וסובל מכאבים, פתאום אני שומע את הצליל הכל כך מוכר ויפה של החיפושית,מסתכל למעלה ורואה חיפושית יפייפה בצבע לבן ,כולי מלא חיוך,ופתאום אני רואה אותך עידן מנופף לי לשלום,ממש הייתי מוקסם ממנה,באמת ייפיפיה.

יום טוב

לירון

פורסם

ראשית ל-lironsts אני חושב שההערכה שלך שהשקעה של 2000 ש"ח היתה הופכת את הקורטינה האדומה לכזו ששווה (ריאלית) 42000 ש"ח היא יותר מאופטימית. הרכב עמד במשך שנים(!) ולכן חובה לשים מצבר,להחליף את כל הצמיגים,להחליף את כל מחזירי השמן,כל השמנים,לעבור על מערכת הקירור ולבצע ישור קו רציני ביותר לרבות מערכת בלמים. מעבר לכך גם אם אין רקבונות והקווים ישרים מצריך הרכב פחחות וצבע מקצועיים ביותר (אם אתה רוצה שיהיה שווה 40000 ולא 14000 ש"ח..),צריך לשפץ את הדשבורד המפוצץ ובדרך עוד יתגלו המון דברים שצריך לעשות כדי שהרכב יהיה שווה יותר מכמה אלפים ויצדיק מחיר "תצוגה". הייתי אומר שאם ההיית רוכש את הקורטינה האדומה בנגיד 39000 ש"ח והיית רוצה להביאה למצב תקין לחלוטין ובטיחותי וגם למצב חיצוני מצויין (לא תצוגה אלא פחות מכך) היית מגיע ל 55K ואף יותר.

גם אם אתה מכור לקורטינות זה לא שווה. בהרבה פחות תביא מייבוא ג'יהה במצב מדהים.

מבלי לפגוע באיש ואוהב אני את כל המכוניות הקלאסיות,אין שום הגיון לשלם עשרות אלפי ש"ח על רכבים נפוצים יחסית כמו חיפושיות,וולוו,פורד אסקורט/קורטינה,מיני מיינור,דודג' דארט/פלימוט וליאנט וכיו"ב אלא אם מדובר ברכב במצב נדיר ומעולה שרואים שהושקעו בו סכומים שכאלו.

יחד עם זאת,כשמדובר במכוניות יותר נדירות שווה לשלם מעט יותר בשביל רכב מקורי שמהווה בסיס טוב לשיפוץ (בהנחה שלא מחפשים פרוייקט קשה ויקר שכן לרובנו אין עודף זמן ומזומנים). יש לנהל מו"מ שלפעמים גם מניב תוצאות. כשהתחלתי את המו"מ לקניית הספיידר שלי (יד רביעית,120,000 ק"מ,צבע מקורי וללא תאונות) התחיל הקונה מ 14000$,אחרי 4 חודשי מו"מ רכשתי בכחצי מהסכום המבוקש ותוך הערכה שידרשו עוד כ 20K ש"ח ע"מ להביאה למצב יפה (פחחות וצבע,גג,יישור קו מיכני וחלקי אסטתיקה מקוריים). מעבר לכך כל רכב דורש תחזוקה שוטפת ןהשקעות כאלו או אחרות מזמן לזמן.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
ראשית ל-lironsts אני חושב שההערכה שלך שהשקעה של 2000 ש"ח היתה הופכת את הקורטינה האדומה לכזו ששווה (ריאלית) 42000 ש"ח היא יותר מאופטימית. הרכב עמד במשך שנים(!) ולכן חובה לשים מצבר,להחליף את כל הצמיגים,להחליף את כל מחזירי השמן,כל השמנים,לעבור על מערכת הקירור ולבצע ישור קו רציני ביותר לרבות מערכת בלמים. מעבר לכך גם אם אין רקבונות והקווים ישרים מצריך הרכב פחחות וצבע מקצועיים ביותר (אם אתה רוצה שיהיה שווה 40000 ולא 14000 ש"ח..),צריך לשפץ את הדשבורד המפוצץ ובדרך עוד יתגלו המון דברים שצריך לעשות כדי שהרכב יהיה שווה יותר מכמה אלפים ויצדיק מחיר "תצוגה". הייתי אומר שאם ההיית רוכש את הקורטינה האדומה בנגיד 39000 ש"ח והיית רוצה להביאה למצב תקין לחלוטין ובטיחותי וגם למצב חיצוני מצויין (לא תצוגה אלא פחות מכך) היית מגיע ל 55K ואף יותר.

גם אם אתה מכור לקורטינות זה לא שווה. בהרבה פחות תביא מייבוא ג'יהה במצב מדהים.

מבלי לפגוע באיש ואוהב אני את כל המכוניות הקלאסיות,אין שום הגיון לשלם עשרות אלפי ש"ח על רכבים נפוצים יחסית כמו חיפושיות,וולוו,פורד אסקורט/קורטינה,מיני מיינור,דודג' דארט/פלימוט וליאנט וכיו"ב אלא אם מדובר ברכב במצב נדיר ומעולה שרואים שהושקעו בו סכומים שכאלו.

יחד עם זאת,כשמדובר במכוניות יותר נדירות שווה לשלם מעט יותר בשביל רכב מקורי שמהווה בסיס טוב לשיפוץ (בהנחה שלא מחפשים פרוייקט קשה ויקר שכן לרובנו אין עודף זמן ומזומנים). יש לנהל מו"מ שלפעמים גם מניב תוצאות. כשהתחלתי את המו"מ לקניית הספיידר שלי (יד רביעית,120,000 ק"מ,צבע מקורי וללא תאונות) התחיל הקונה מ 14000$,אחרי 4 חודשי מו"מ רכשתי בכחצי מהסכום המבוקש ותוך הערכה שידרשו עוד כ 20K ש"ח ע"מ להביאה למצב יפה (פחחות וצבע,גג,יישור קו מיכני וחלקי אסטתיקה מקוריים). מעבר לכך כל רכב דורש תחזוקה שוטפת ןהשקעות כאלו או אחרות מזמן לזמן.

פשוט, הוצאת לי מילים מהפה!

ולירון, למה אתה חושב, שבאוטו אחד, שתקנה בסכום גבוה, הכל יהיה מושלם, ובשני, שתיקנה בזול- הכל, אבל הכל יהיה על הפנים? אין "שחור/לבן", זה לא מוצר חדש, וגם שם לא תמיד עובדת נוסחה "יקר-טוב, זול-חרא"!

ואין לי וויכוח איתך, כ"א עושה מה שבראש שלו, ואחרי הכל, לא ראיתי את שתי הקורטינות במציאות, רק בתמונות, אבל אני בכ"ז לא חושב, שההשקעה שתידרש בקורטינה החומה תהיה פי כמה עשרות יותר גבוהה, מאדומה!

ועד הפעם אני חוזר, הבעיה אפילו לא בזה, כמה אתה יכול לשלם פיזית, הבעיה בזה, שברגע שאף אחד לא ישלם לחוצפנים הדורשים סכום גבוה את הסכום, הם "ירדו מהעץ", כי יראו שלא הולך להם, אבל ברגע, שיש אנשים (תמימים, או אנוכיים, תבחרו מה שאתם רוצים), שמוכנים לשלם כל סכום, אז המחירים פשוט עולים! בהכל! זה גורם ל"תגובת השרשרת", שתוצאותיה קשה מאד לדמיין בסופו של דבר!!!

על המושג "אינפלציה" שמעתם?! - מכאן זה מתחיל! בדיוק מכאן! מזה, שאנשים מוכנים לשלם סכומים גבוהים על משהו, שלפני זמן מאד קצר היה שווה מעט מאד, וללא הצדקה מיוחדת!

למה אנשים לא מבינים את זה??? גם הם יסבלו מזה מתיישהו, אבל כנראה נח להם "לסגור את העיניים"!

לירון, לא נגדך אישית, אתה יודע, שיש לנו תחום מאד משותף :wink: של האהבה- פורדים, וקורטינה בפרט, ככה, שאל תקח אישית שום דבר, ממה שכתבתי, וכמובן, שזכותך לא להסכים- וזה מה שיפה בכל העניין, שיש וויכוח!

בידידות - גנאדי.:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הקורטינה האדומה נבדקה על ידי אבי שהינו כאמור בוחן רכב מוסמך,והוא קבע חד משמעית שהדברים שהרכב היה צריך, על מנת להיות במצב מצוין הם :החלפת צמיגים ומצבר.

כל שאר הדברים במצב תקין,פנים הרכב במצב טוב,הדשבורד לא היה מפוצץ.

מי שקנה את הרכב ,קנה את אחד הרכבים היפים שיהיו על הכביש.

צבע הרכב מקורי וטיפה ווקס יעשה את העבודה.

מי שקנה את הרכב ,כנראה המחיר היה שווה בשבילו.

משל דומה למי שקונה בול במחיר X ולאחר זה לא שווה אפילו Y .

כמו בכל התחומים כך זה גם בנושא אספנות,לא שווה לך אל תקנה.

זה תחום האספנות במגוון שונה של מוצרים.

בידידות

לירון וגבי

פורסם

קצת הגיגים של ערב:

לעניות דעתי, הכללים היחידים ש"עובדים" הם:

• רכב אספנות שווה בדיוק את הסכום שמישהו הניח בפועל על השולחן עבורו.
  • רכב אספנות שווה כמה שהמשוגע דרש, וכמה שהפסיכי היה מוכן לשלם, בתנאי שהסכומים האלו היו זהים.
  • אין דבר כזה "שווי אבסולוטי" - יש שווי לקונה ושווי למוכר. אם הם נפגשים - יש עסקה.

מעבר לזה, אין שום עקרון אחר. מחיר נקבע על-פי ההיצע, אבל גם על-פי הביקוש. אם היה מישהו ששילם 40,000 ש"ח עבור קורטינה, הוא לא "הרס" לכל השאר את השוק. הוא שילם את מה שהוא ראה לנכון. אם מחר יהיה עוד בעל קורטינה שידרוש 40,000 ש"ח, ויהיה עוד קונה שישלם, אז אין מה לעשות, כנראה שזהו מחיר השוק של האוטו. אישית, אני חושב שהקונה המאושר ששילם את הסכום הזה (אם בכלל היה כזה - לא בטוח...) הוא או עשיר מאד, או משוגע מאד, או שניהם, אבל זו זכותו.

לסיום, בדיחת קרש עם זקן ארוך שמסבירה חלק מהסיפורים על מחירי-עתק שבהם נמכרו מכוניות קלאסיות בישראל: זקן בן 80 התלונן בפני הרופא שהוא מצליח לספק את אשתו רק פעם בשבוע. הרופא ענה לו שזה בכלל לא רע בשביל אדם בן 80. ענה הזקן: "אבל החבר שלי בן ה-90 אומר שהוא עושה את זה 4 פעמים בשבוע". ענה הרופא "אז תגיד גם אתה...". בקיצור - צריך לנטרל את כל השמועות, האגדות והסיפורים. בדרך כלל העסקאות נסגרות הרבה יותר נמוך.

ערב טוב,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

פראירים לא מתים, הם מתחלפים...

שכר מינימום של שנה על מה?????

וואללה

יאללה, מוכר!!!!!!!!!

טריומף הרלד 64, מצב מקורי, חונה כבר 10 שנים, בקליות שבורות, מכרז!!!!!!

מחיר התחלתי 100 אלף ש"ח.

scotland0010.jpg

bkherald.jpg

ככה היא יכולה להראות א ח ר י השיפוץ........

triumph-herald-1200-seda-3.jpg

ככה היא נראתה במקור, וככה היא צבועה היום, כחול לבן......

רציניים, בלבד, המעוניינים, יפנו לפגישה בה"פ...

פורסם
ברגע שאף אחד לא ישלם לחוצפנים הדורשים סכום גבוה את הסכום,

לדרוש כל סכום על רכוש שבבעלותך זה דבר חוקי ומוסרי. אבל לטעון שאנשים כאלה הם חצופים....? זאת כבר חוצפה. :twisted:

על המושג "אינפלציה" שמעתם?! - מכאן זה מתחיל! בדיוק מכאן! מזה, שאנשים מוכנים לשלם סכומים גבוהים על משהו, שלפני זמן מאד קצר היה שווה מעט מאד, וללא הצדקה מיוחדת!

אלו היו 60 שניות על כלכלה..... לא פירות/הלבשה/דיור, אלא רכבי אספנות. מדד....

על המושג "שוק חופשי" שמעת...?

בברכה,

גלעד

פורסם
לדרוש כל סכום על רכוש שבבעלותך זה דבר חוקי ומוסרי. אבל לטעון שאנשים כאלה הם חצופים....? זאת כבר חוצפה. :twisted:

אלו היו 60 שניות על כלכלה..... לא פירות/הלבשה/דיור, אלא רכבי אספנות. מדד....

על המושג "שוק חופשי" שמעת...?

1. חוקי- כן. מוסרי-לא! מה שניקרא: "כשר, אבל מסריח"!

2. נכון, שוק חופשי. אז?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
1. חוקי- כן. מוסרי-לא! מה שניקרא: "כשר, אבל מסריח"!

2. נכון, שוק חופשי. אז?

1. לדרוש מחיר גבוה פי תשעה ממחיר עלות של תרופה המצילה חיים - דבר היכול להחשב כלא מוסרי.

2. לדרוש מחיר דמיוני על רכב, ולהחליט שאם לא תקבל סכום זה, האוטו יחליד, ישרף באש הגהינום ויהפוך לעציץ, אבל לא יעבור מרשותך - דבר זה נחשב כמוסרי, לפחות ע"פ דעתי.

3. "כשר אבל מסריח" == רגל קרושה.

וגלוק היקר, ואין לי משהו אישי נגדך. (אלא אם אתה אוהב רגל קרושה....)

גלעד

בברכה,

גלעד

פורסם
קצת הגיגים של ערב:

לעניות דעתי, הכללים היחידים ש"עובדים" הם:

• רכב אספנות שווה בדיוק את הסכום שמישהו הניח בפועל על השולחן עבורו.
  • רכב אספנות שווה כמה שהמשוגע דרש, וכמה שהפסיכי היה מוכן לשלם, בתנאי שהסכומים האלו היו זהים.
  • אין דבר כזה "שווי אבסולוטי" - יש שווי לקונה ושווי למוכר. אם הם נפגשים - יש עסקה.

מעבר לזה, אין שום עקרון אחר. מחיר נקבע על-פי ההיצע, אבל גם על-פי הביקוש. אם היה מישהו ששילם 40,000 ש"ח עבור קורטינה, הוא לא "הרס" לכל השאר את השוק. הוא שילם את מה שהוא ראה לנכון. אם מחר יהיה עוד בעל קורטינה שידרוש 40,000 ש"ח, ויהיה עוד קונה שישלם, אז אין מה לעשות, כנראה שזהו מחיר השוק של האוטו. אישית, אני חושב שהקונה המאושר ששילם את הסכום הזה (אם בכלל היה כזה - לא בטוח...) הוא או עשיר מאד, או משוגע מאד, או שניהם, אבל זו זכותו.

לסיום, בדיחת קרש עם זקן ארוך שמסבירה חלק מהסיפורים על מחירי-עתק שבהם נמכרו מכוניות קלאסיות בישראל: זקן בן 80 התלונן בפני הרופא שהוא מצליח לספק את אשתו רק פעם בשבוע. הרופא ענה לו שזה בכלל לא רע בשביל אדם בן 80. ענה הזקן: "אבל החבר שלי בן ה-90 אומר שהוא עושה את זה 4 פעמים בשבוע". ענה הרופא "אז תגיד גם אתה...". בקיצור - צריך לנטרל את כל השמועות, האגדות והסיפורים. בדרך כלל העסקאות נסגרות הרבה יותר נמוך.

ערב טוב,

קובי

מילים כדורבנות ,קובי!!!

פורסם

זכותו של כל בעל רכוש לדרוש כרצונו.

מתאים לכם תקנו לא מתאים אל תקנו,יותר פשוט מזה אין.

אתם רוצים לקנות בזול אבל מעניין בכמה תמכרו...

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

נכון מאד, על מה כל המהומה עדיין לא הבנתי.

רכושו הפרטי של אדם, וזה זכותו לדרוש כמה שהוא רוצה עליו.

אם מחר אני ירצה למכור את הקורטינה, ואני ירצה עליה 10K$ מישהו יוכל להגיד לי משהו על זה?

רוצה תקנה לא רוצה על תקנה.

סופ''ש טוב

לירון

• תוכן חדש...