Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוסר שמן בסובארו 87'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום...

בשלושת השבועות האחרונים אני שם לב שבערך כל שבוע 10 ימים חסרים כ 100-200 גרם.

הרכב הוא אוט' והוחלף מנוע למנוע מיבוא לפני כארבעה חודשים - עד כה לא היו שם בעיות וגם לא חוסר שמן מסיבי (100 גרם בחודש).

הטיפולים נעשים עצמאית והשמן הוא LM 10W/40 .

הרכב עושה כל יום כ 90 ק"מ.

בדקתי ולא מצאתי שום נזילות ואין סימני שמן במים.

האם יש ממה לדאוג ? מה ניתן לבדוק ?

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

שלום...

הרכב הוא אוט' והוחלף מנוע למנוע מיבוא לפני כארבעה חודשים - עד כה לא היו שם בעיות וגם לא חוסר שמן מסיבי (100 גרם בחודש).

יוסי. יוסי שלום רב!

הסר דאגה מליבך, החוסר סביר בהחלט התיחס בעיקר לטווח קילומטרים וזמן ארוך יותר, כלומר 1000 ק"מ, בזמו של 3 /4 חודשים בערך( בחישוב גס אתה עושה כ2500 עד 3000 לחודש), ובהתאם לכך

הצריכה סבירה לדעתי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום...

יוסי.אצלך המצב מעולה, אצלי כל שבוע (30 ק"מ) מיכל השמן מתרוקן כמעט לחלוטין, יש נזילות חמורות, הכל מלא בשמן, טיפטופים של שמן מתחת לאוטו והכי גרוע נגמר לי השמן ואין לי איך למלא! (ג'ריקן של 5 ליטר נגמר ב-3 חודשים. שברתי שיא גינס). במקום שישטפו את המנוע בקיטור ויראו מאיפה הנזילה, במוסך משחקים איתי משחקים, ועובדים בשיטת "מצליח". נחליף חלקים עד שנקלע. החליפו כבר מחזיר שמן אחורי וזה לא עזר.

פורסם

נשמע כאילו שאתה צריך להחליף מוסך ידידי...

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

סטיו,

צר לי שהמוסך שלך מטרטר אותך ככה-אולי תחליף מוסך אך האחריות לפיתרון הבעיה חלה בעיקר עליך.

אם אתה רוצה לפתור את בעית הנזילות עליך להיאזר בסבלנות כיוון שזה לא משהו שניפתר ב"זבנג וגמרנו".

השיטה היא שיטת האלימינציה:

דבר ראשון בצע שטיפת מנוע למעלה ולמטה שהמנוע יהיה מבריק.

לאחר מכן עקוב מידי יום רצוי גם מידי נסיעה על האיזורים מהם נוזל השמן -עקוב אחר מקור הנזילה ותדרוש מהמוסך לעשות א' ב' ג'.

הכוונה שאת הדיאגנוסטיקה תבצע בעצמך!!!

לי היתה אותה בעיה ולקח לי חודשים להיפתר סופית מהנזילות.

גם אני כל פעם החלפתי משהו-וזה עזר ושיפר אך לא לגמרי,כבר חשבתי שזה עקב סוג השמן בו אני משתמש.

בסופו של דבר הנזילה שמן הסתם רואים בצורת טיפות למטה,על הקרטר ולעיתים גם על מכסה השסתומים נבעה ממספר גורמים ומוקדים אותם סידרתי אחד לאחד עד אשר פסקה לגמרי.

להלן המוקדים לפי סדר טיפולם:

1.אטם מכסה שסתומים-הוחלף

2.נשם קראנקשאפט(בלוק)-הוחלף

3.פקק מילוי שמן-הוחלף

4.קרטר שמן-חוזק 3!!! פעמים(כל פעם מספר סיבובים על כל הברגים)-במשך חודש תוך כדי מעקב

5.עדיין היתה נזילה שמקורה לא בקרטר אלא...ביוניט לחץ השמן!

את הנזילה הזו גיליתי רק לאחר מעקב צמוד על המנוע כל נסיעה-הנזילה נראתה על תחתית פילטר השמן וחששתי שלא הבריגו אותו טוב וכן ובאזור מחזיר השמן של הטיימינג(קידמי)-אך זה הוחלף לא מזמן לכן שללתי פריצת המחזיר מראש(זה נראה כאילו זה מהמחזיר אך העדפתי לעשות"קרוס" על האופציה הקלה והזולה).

זה לא יאומן כמה שמן יכול לדלוף מיוניט לחץ שמן לא אטום!

לאחר החלפתו פסקו הנזילות לגמרי וצריכת השמן ירדה מיידית בחצי ואף יותר.

אגב, כל בדיקה-אם אינך מזהה את המוקד, נגב עם סמרטוט את שאריות הנזילה-נגב אזורים "חשודים" ובפעם הבאה תראה אם אכן הם מקור הנזילה.

לתשומת לבך סטיו!

בהצלחה

ניצן

פורסם

סטיו,

צר לי שהמוסך שלך מטרטר אותך ככה-אולי תחליף מוסך אך האחריות לפיתרון הבעיה חלה בעיקר עליך.

אם אתה רוצה לפתור את בעית הנזילות עליך להיאזר בסבלנות כיוון שזה לא משהו שניפתר ב"זבנג וגמרנו".

השיטה היא שיטת האלימינציה:

דבר ראשון בצע שטיפת מנוע למעלה ולמטה שהמנוע יהיה מבריק.

לאחר מכן עקוב מידי יום רצוי גם מידי נסיעה על האיזורים מהם נוזל השמן -עקוב אחר מקור הנזילה ותדרוש מהמוסך לעשות א' ב' ג'.

הכוונה שאת הדיאגנוסטיקה תבצע בעצמך!!!

לי היתה אותה בעיה ולקח לי חודשים להיפתר סופית מהנזילות.

גם אני כל פעם החלפתי משהו-וזה עזר ושיפר אך לא לגמרי,כבר חשבתי שזה עקב סוג השמן בו אני משתמש.

בסופו של דבר הנזילה שמן הסתם רואים בצורת טיפות למטה,על הקרטר ולעיתים גם על מכסה השסתומים נבעה ממספר גורמים ומוקדים אותם סידרתי אחד לאחד עד אשר פסקה לגמרי.

להלן המוקדים לפי סדר טיפולם:

1.אטם מכסה שסתומים-הוחלף

2.נשם קראנקשאפט(בלוק)-הוחלף

3.פקק מילוי שמן-הוחלף

4.קרטר שמן-חוזק 3!!! פעמים(כל פעם מספר סיבובים על כל הברגים)-במשך חודש תוך כדי מעקב

5.עדיין היתה נזילה שמקורה לא בקרטר אלא...ביוניט לחץ השמן!

את הנזילה הזו גיליתי רק לאחר מעקב צמוד על המנוע כל נסיעה-הנזילה נראתה על תחתית פילטר השמן וחששתי שלא הבריגו אותו טוב וכן ובאזור מחזיר השמן של הטיימינג(קידמי)-אך זה הוחלף לא מזמן לכן שללתי פריצת המחזיר מראש(זה נראה כאילו זה מהמחזיר אך העדפתי לעשות"קרוס" על האופציה הקלה והזולה).

זה לא יאומן כמה שמן יכול לדלוף מיוניט לחץ שמן לא אטום!

לאחר החלפתו פסקו הנזילות לגמרי וצריכת השמן ירדה מיידית בחצי ואף יותר.

אגב, כל בדיקה-אם אינך מזהה את המוקד, נגב עם סמרטוט את שאריות הנזילה-נגב אזורים "חשודים" ובפעם הבאה תראה אם אכן הם מקור הנזילה.

לתשומת לבך סטיו!

בהצלחה

ניצןניצן,

בקשר לחתימה, הרכב שמור מאוד מבחינה מכנית, למעט נזילות השמן וסטרטר בעייתי הרכב תקין ונוסע מצויין. מבחינה חיצונית גם הוא שמור מאוד, כל חלקי פנים הרכב כמו חדשים ללא יוצא מהכלל, מבחוץ הרכב נראה חדש חוץ ממכה קלה בכנף קדמית הכל נראה כמו חדש ובעיקר אחרי הווקס. צבע הרכב מבריק ונראה חדש. אני מזמין אותך ליוקנעם לראות את הרכב, ותחליט בעצמך.

אם עקבת אחרי השרשורים שפתחתי, היה גם שרשור סיכום שנתי. לפי זה רואים בבירור ששום תקלה לא הזנחתי, גם אם זה אומר להוציא את כל הכסף שאני מקבל מהצבא כדי לתקן את האוטו. (נכון, הרכב אומנם לא רשום על שמי, אבל אני השקעתי בו לא מעט).

לגבי המוסך ותיקון התקלות: התכוונתי בכל מקרה לגשת למוסך השבוע או שבוע הבא לטיפול 10K מכיוון שהטיפול האחרון בוצע לפני שנה ב- 15.6.04. שהרכב יהיה שם הם יעיפו מבט על נזילות השמן, ואם ינסו להתחכם אני יסביר להם בדיוק מה צריך לעשות. פעם שעברה שהחליפו את המחזיר שמן לא אני לקחתי את הרכב, לא הייתי שם ולא ראיתי מה הם עשו.

הפעם אני מתכוון להיות לידם במשך כל הטיפול ברכב ואז הם לא ינסו להתחכם.

בקשר לבעיה עצמה, מתחת למכסה המנוע יש סימנים לנזילות באיזור אטם מכסה שסתומים, שכבר טופל פעם אבל שמרימים את הרכב המצב עגום ביותר: כל החלקים מלאים בשמן שחור, אי אפשר לזהות את החלקים מרוב השמן שמרוח שם על הכל אז אי אפשר לראות מאיפה בדיוק נוזל. אם אני ישטוף את המנוע בצינור מים רגיל זה לא יהיה טוב למע' החשמל שעלולה לשבות ואז אני ישאר עם האוטו תקוע. אם היה לי קיטור זה היה משהו אחר. נוסיף לזה את הטיפות שמן שמטפטפות לא באותה נקודה אלא בעשרות מקומות וזה בעיקר שמכבים את המנוע אחרי נסיעה.

פורסם

יכול להיות שאכילת השמן תפסק אם תשתמש בשמן צמיג יותר ( 20/50 למשל )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
יכול להיות שאכילת השמן תפסק אם תשתמש בשמן צמיג יותר ( 20/50 למשל )

בתור התחלה בהחלט אפשר להתחיל גם עם 15W40, ייתכן והשמן שנעלם מוצא את דרכו החוצה בעיקר בהתנעות קרות/בוקר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...