Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. מנוע-מאורר לרדיאטור

2. סעפת פליטה

3. 2 קאמשאפטים ורצועת טיימינג (ליתר דיוק, בתמונה רואים את הגלגלים {PULY בלעז} של הקאמשאפטים)

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בתמונה העליונה

פג'ו 106 עם מנוע 16 שסתומים כנראה של GTI פירוט מכלולים:

1.מאווררים האחראים על קירור ה ראדיאטור

2.מערכת הפליטה המחוברת לסעפת הפליטה

3.רצועת תזמון שסטומים (טיימינג)

בתמונה התחתונה

ב.מ.וו עם מנוע שלא ידוע לי. פירוט מכלולים:

1. מיקום החיבור של בולמי הזעזועים למרכב (בית בולם)

2. מיכל מים (או שפריצרים או רדיאטור - לא סגור על זה)

3. חיבור סעפת הפליטה למערכת הפליטה

הרמן. :wink:

נ.ב - על התמונה למעלה אני סגור על התחתונה לא, אז תיקח בחשבון שיכולות להיות טעויות בתמונה התחתונה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תודה על ההסבר אני צריך את זה למשהו שאני עובד עליו. עכשיו יש לי עוד כמה שאלות:

תמונה ראשונה:

1. מה זה הקופסה הכסופה שרשום עליה JAM? זה המנוע?

אם כן למה לעזאזל זה כלכך נקי?, אם לא, אז איפה המנוע :?:

2. סעפת הפליטה התמונה היא כנראה 4-2-1 נכון?

3. מה זה הרדיאטור שצריך לאורר אותו ולמה הוא משמש?

תמונה שניה:

מה זה סעפת הפליטה ומה זה מערכת הפליטה? הסעפת זה הצינורות? איפה מערכת הפליטה, בצד ימין של הצינורות או בצד שמאל?

עוד משהו קטן (שעוזר לענות על השאלה הקודמת), לאן מחובר הצינור של הפילטר אוויר? (מכאן ניתן להסיק...)

שאלה לגבי הפילטר אוויר. פילטר אוויר פתוח אמור לשאוב יותר אוויר (אוויר קר?) לעבר המנוע וכך לאפשר נשימה טובה יותר למנוע וביצועים יותר טובים (כמובן לא 10 סוסים...).

עכשיו השאלה שלי היא האם הוא צריך להכניס אוויר קר למנוע ולכן הוא קרוב לגריל/פתח אוורור?

אני צריך את זה למשהו שאני עובד עליו. תודה לכולם. :D

Tuning116.jpg

פורסם
תודה על ההסבר אני צריך את זה למשהו שאני עובד עליו. עכשיו יש לי עוד כמה שאלות:

תמונה ראשונה:

1. מה זה הקופסה הכסופה שרשום עליה JAM? זה המנוע?

אם כן למה לעזאזל זה כלכך נקי?, אם לא, אז איפה המנוע :?:

2. סעפת הפליטה התמונה היא כנראה 4-2-1 נכון?

3. מה זה הרדיאטור שצריך לאורר אותו ולמה הוא משמש?

תמונה שניה:

מה זה סעפת הפליטה ומה זה מערכת הפליטה? הסעפת זה הצינורות? איפה מערכת הפליטה, בצד ימין של הצינורות או בצד שמאל?

עוד משהו קטן (שעוזר לענות על השאלה הקודמת), לאן מחובר הצינור של הפילטר אוויר? (מכאן ניתן להסיק...)

שאלה לגבי הפילטר אוויר. פילטר אוויר פתוח אמור לשאוב יותר אוויר (אוויר קר?) לעבר המנוע וכך לאפשר נשימה טובה יותר למנוע וביצועים יותר טובים (כמובן לא 10 סוסים...).

עכשיו השאלה שלי היא האם הוא צריך להכניס אוויר קר למנוע ולכן הוא קרוב לגריל/פתח אוורור?

אני צריך את זה למשהו שאני עובד עליו. תודה לכולם. :D

רדיאטור

-------

הרדיאטור מהווה חלק ממערכת הקירור של מכלולי המנוע. ישנם 2 שיטות עיקריות (לא ניכנס לקירור שמן..) 1. קירור מים. בשיטה זו המים עוברים בסמוך מאד לחלקי המנוע ובמגע מקררים אותו, לאחר הקירור המים חוזרים במעגל סגור אל תוך הרדיאטור ששם הם מתקררים בעזרת האויר שנכנס מבחוץ או בעזרת אויר קר שבא מהמאורר. 2. קירור אויר. חלקי המנוע והחלקים הדרושים קירור מקבלים מין ציפוי של לוחות מתכת שר נותנים לו שטח פנים גדול יותר, ועל ידי שטח פנים גדול יותר יותר אויר בא במגע וכך החלקים מתקררים.

1. לדעתי זהו ראש המנוע (אם כי פתח השמן אומר טיפה אחרת.), אז אני לא סגור על זה. בהנחה שכן ראש המנוע נמצא מעל הבלוק, הבלוק הוא בעצם גוש המתכת שבתוכו נמצאים כל הצילינדרים (אני מקווה שאתה יודע מה קורה שם). את הבלוק צריך לאטום, אז ראש המנוע מתחבר לבלוק וחלק שנקרא - אטם ראש מנוע אוטם את העסק.

2. סביר להניח שכן. למה סביר? הרכב נראה משופר לא קצת. מה שבטוח זה שיש 4 בהתחלה.

3 הסברתי לך על הרדיאטור..

סעפת הפליטה ומערכת הפליטה.

------------------------------

מכיוון שכתוצאה מהבעירה הפנימית שמתרחשת בצילינדרים נוצרים גזים שרופים, צריכים דרך כלשהי להוציא את הגזים האלה ולפנות מקום לתערובת חדשה (דלק+אויר). על זה אחראית מערכת הפליטה. היא מתחילה עוד בשסתומים האחראים על הפליטה. בפעימת הפליטה (פעימה מס' 4 במנוע 4 פעימות) שסתומי היניקה נסגרים, הבוכנה מגיעה לנ.מ.ע (הנקודה הכי גבוה אליה מגיעה הבוכנה - נ.מ.ע - נקודה מתה עליונה.), שסתומי הפליטה נפתחים והגזים יוצאים אל תוך סעפת הפליטה. למה סעפת? מהמילה הסתעפות. הסעפת היא המגע הישיר של מערכת הפליטה עם העולם החיצון ועם הבלוק. על מהערכת הפליטה עומדים בד"כ 2 הסתעפויות אחרות, ומכאן המינוחים של 4-2-1 וכו'. מערכת הפליטה בזמנים של היום מכילה בד"כ ממיר קטליטי, כשמו כן הוא הוא ממיר את התערובת שיוצאת מהמנוע שמכילה גזים רעילים לסביבה לתערובת מזיקה הרבה פחות. מערכת הפליטה מתחילה משסתומי הפליטה (אותם אתה לא רואה בתמונה) ומגיעה עד לקצה האגזוז, כאשר היא לרוב מתועלת מתחת לרכב.

אויר קר

-------

התיאוריה אומרת שאויר קר יותר מכיל יותר חמצן. אז השאיפה היא להכניס אויר מה יותר קר לתוך תאי הבעירה. ולכן הפילטר לרוב שואב את האויר כמה שיותר רחוק מהמנוע למה? כי המנוע חם!. יש עוד דרכים לקבל אויר קר יותר במנוע, אחת מהן היא שימוש במצנן ביניים. שני סוגים עיקריים: 1. אינרקולר העובד על בסיס קירור אויר. האויר המיועד לתוך תאי הבעירה עובר דרכו ובדומה לרדיאטור, האויר מקרר מבחוץ (מאורר או פשוט אויר מבחוץ) את האויר שנמצא בתוך האינטרקולר וככה יוצא אויר קר יותר ועשיר יותר בחמצן. 2. צ'ארג'קולר אותו רעיון רק שכאן האויר בתוך הצ'ארג'קולר מקורר בעזרת מים, יעיל יותר.

פילטר האויר מחובר לסעפת היניקה. במנועי הזרקה לא ישירה הדלק מוזרק אל סעפת היניקה ומתערבב עם האויר שם ואז נכנס אל תוך תאי הבעירה. במנועי הזרקה ישירה האויר מוכנס לבדו אל תאי הבעירה והדלק מוזרק ישירות לכל צילינדר וצילינדר. במנועי קרבורטור (לא בטוח לגבי זה..) האויר מוכנס אל הקרבורטור שאחראי לערבב אותו עם כמות דלק (לרוב 14.9 יחידות אויר על 0.1 יחידות דלק) ולייצר תערובת של אויר+דלק ולכניס אותה דרך סעפת היניקה אל תוך תאי הבעירה.

עוד משהו?

ראלימן,

וואי כמה כתבתי - שמחתי לעזור ואשמח גם על תיקונים למיניהם.

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

הקופסא שרשום עליה JAM זה מכסה ראש המנוע.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...