Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיסא בטיחות לרכב

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן אנשים

האמת לא סגור אם זה הפורום הנכון, אבל אשמח להתייעצות.

יש לי סקודה קארוק 2019, דגם סטייל. הבנתי שלפני שבודקים על כיסאות בטיחות צריך לדעת אם הכיסא בכלל יתאים לרכב, ושיש צורך לבדוק בספר הרכב אם כיסאות יתאימו בכלל.

אין לי את הספר בשלוף אז בא לכאן להתייעץ, מה נכון ומה לא נכון לבדוק לפני רכישת כיסא בטיחות?

בנוסף, איך אפשר לדעת אם כיסא בטיחות אפשרי לשים במושב מקדימה? ואם כן, איך מבטלים כרית אוויר בצד הנוסע?

ושאלת בונוס,

אם יש לכם המלצות לכיסאות בטיחות מגיל לידה, טובים ונוחים, אשמח לשמוע.

עריכה אחרונה על ידי maor23
פורסם

קודם כל - הנה ספר הרכב (מהדורת 7.2019, יש גם מהדורת 11.2019).

שנית - אין עניין של ״התאמה לרכה״ אלא התאמה לצרכים. אתה צריך ללמוד את החומר - סוגי מושבים, תקנים, יצרנים, ציוני מבחני בטיחות וכו׳.

חוץ מזה צריך סקר שוק - מדובר בהוצאה של אלפי שקלים, אבל יש מבצעים שיכולים לחסוך הרבה. והבחירה נקודתית - מה שמצוי ומתאים בזמן נתון. אני יכול לשאול את הבנים שלי על הסקרים שעשו לפני 2-3 שנים, לדעתי הם לא רלוונטיים היום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

קודם כל - הנה ספר הרכב (מהדורת 7.2019, יש גם מהדורת 11.2019).

שנית - אין עניין של ״התאמה לרכה״ אלא התאמה לצרכים. אתה צריך ללמוד את החומר - סוגי מושבים, תקנים, יצרנים, ציוני מבחני בטיחות וכו׳.

חוץ מזה צריך סקר שוק - מדובר בהוצאה של אלפי שקלים, אבל יש מבצעים שיכולים לחסוך הרבה. והבחירה נקודתית - מה שמצוי ומתאים בזמן נתון. אני יכול לשאול את הבנים שלי על הסקרים שעשו לפני 2-3 שנים, לדעתי הם לא רלוונטיים היום.

עשיתי בדיקה ומצאתי כיסא בטיחות Joie I Spin XL, שלמיטב הבנתי לא יתאים למושב הקדמי ליד הנהג, גם לא עם ביטול כריות אוויר.

אני לא מבין בזה ורוצה לדעת אם יש דרך בכל זאת לעגן אותו מקדימה, ואם כן אז איך?

אם לא, צריך לחפש תחלופה, והשאלה מה התחלופה אם אין לי ISOFIX מקדימה? 

פורסם

מושב בטיחות מלפנים זה מאוד לא בטיחותי, משתמשים בו רק בלית ברירה.

בספר שצירפתי תמצא הוראות לביטול כרית האויר, ולהתקנת מושבי בטיחות. קרא אותו. וחפש במרשתת גם את הספרות של יצרן המושב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

מושב בטיחות מלפנים זה מאוד לא בטיחותי, משתמשים בו רק בלית ברירה.

בספר שצירפתי תמצא הוראות לביטול כרית האויר, ולהתקנת מושבי בטיחות. קרא אותו. וחפש במרשתת גם את הספרות של יצרן המושב.

אני הבנתי שמבחינת חוק אצלנו עד גיל שנה מחוייב להושיב מקדימה, אני טועה?

פורסם

לאאאאאא!!!!!!! 

ההמלצה היא להתקין את מושב הבטיחות בספסל האחורי, רצוי בצד הפונה למדרכה (אצלנו ימין).

חייב להושיב כאשר גב המושב פונה לחזית הרכב. מומלץ לעגן כך כל עוד הילד יכול לשבת בתנוחה זו מבחינת גודלו, כך שהרגליים לא בולטות מחוץ למושב. זה בדרך כלל סביב גיל שנתיים.

המלצות משרד הבריאות

• מעניין 1

פורסם
בתאריך 5.4.2026 בשעה 20:38, sperial כתב:

חייב להושיב כאשר גב המושב פונה לחזית הרכב. מומלץ לעגן כך כל עוד הילד יכול לשבת בתנוחה זו מבחינת גודלו, כך שהרגליים לא בולטות מחוץ למושב. זה בדרך כלל סביב גיל שנתיים.

עד גיל שנה ו-3 חודשים. מעבר לזה אפשר להעביר לשבת עם כיוון הנסיעה, אבל ההמלצה היא למשוך כמה שיותר.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מבין שהכוונה התאמה לצרכים וגודל הרכב לא מבחינת סוג שמתאים לרכב כזה ולרכב אחר לא

אם אפשר להשיג עגלה\כיסא בטיחות של דונה במחיר סביר זה יכול להיות מאוד מועיל ונוח במיוחד בכניסה ויציאה לרכב

השתמשנו בזה עד גיל חצי שנה ואחר כך קנינו כיסא בטיחות לא זוכר את השם שהוא מסתובב.

לדעתי האתגר הכי גדול הוא הכניסה וההוצאה של הילד מהכיסא

פורסם

נחפש את המומחה שנאלם ונעלם @tinoki.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...