Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רמת שירות של יבואן

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רוצה לשתף אתכם בהתנהלות של יבואן ולשמוע את דעתכם (בשלב הזה מעדיף לא לציין מי).

מדובר ברכב חדש, בן כ-5 חודשים. בוקר אחד המצבר פשוט מת, ומאז הוא לא מצליח להחזיק יותר מכמה שעות גם אחרי נסיעה ממושכת.

הגעתי למוסך מורשה ושם הדבר הראשון שביקשו ממני הוא לחתום על מסמך שלפיו אם המצבר יימצא תקין - אחויב בכ-550 ש"ח.
בוצעה בדיקת זליגת זרם ונאמר לי שהכול תקין. למרות זאת, דרשו ממני להשאיר את הרכב עד יום ראשון להמשך בדיקות. כששאלתי לגבי מונית חזרה הביתה - נאמר לי להסתדר לבד.

מעניין אותי לשמוע - זו התנהלות מקובלת גם אצל יבואנים אחרים?

עריכה אחרונה על ידי Albetx

פורסם (נערך)

קודם כל זה נשמע שזה עניין של מוסך ולא של יבואן. אם יש משהו שלמדתי זה שאין באמת סטנדרט אחיד למוסכים, גם תחת אותה הרשת, ואני משער שזה קשור לכך שאולי מדובר בזכיינות? 

אני מודה שלי לעולם לא הייתה ציפייה שמוסך ישלם לי על חזרה הביתה, אבל אולי זה רק אני. פעם כשהשארתי רכב בהונדה הציעו לי רכב חלופי, בעלות סמלית. סירבתי בנימוס. 

שנית, אם אתה מאוד לא מרוצה, אני חושב שמכתב מנומס ליבואן על כך שאתה חושב שהשירות הזה לוקה בחסר, אולי יעזור לך לקבל פיצוי מסוים. אין לך מה להפסיד למעט מספר דקות. 

לא הייתי מפתח ציפיות, מקסימום תופתע לטובה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קודם כל , מכתב למחלקת השירות של היבואן.

שיהיה תיעוד למקרה.

שנית, הרכב באחריות. אם כל ההתקנות בוצעו אצל היבואן, באיזו עילה הוא מחתים אותך על זה?

גם אם המצבר תקין, קיימת בעיה אחרת ברכב וכמרכז שירות הוא צריך למצוא את הסיבה.

אם לא ביצעת התקנה כל שהיא אחרי קבלת הרכב, האחריות של הרכב בתקופה זאת היא לכל מערכת ורכיב ברכב כולל המצבר .

כל כך מעצבן שיש מרכזי השירות שמנסים לגלגל תקלות באחריות על הלקוח.

אחרי זה מתפלאים למה הלקוחות מזלזלים במרכזי השירות והיבואן.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 19 דקות, ניקו פ. כתב:

אני מודה שלי לעולם לא הייתה ציפייה שמוסך ישלם לי על חזרה הביתה, אבל אולי זה רק אני.

נכון, אני חושב כמוך. 

אבל יצא לי לקבל שירות ממוסך היבואן והם שואלים אם אתה צריך להגיע לאנשהו. ומסיעים אותך לאן שאתה צריך (כמובן אוספים כמה אנשים.. ולכן אתה מחכה קצת). 

כמובן, משהו בגבול הסביר, ולא נסיעה בין עירונית עכשיו.. 

• מעניין 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בטסלה למשל, לאחר פתיחה של תקלה באפליקציה מקבלים הצעת מחיר של תיקון התקלה ללא התחשבות האחריות ולאחר בדיקה ותיקון מקבלים פירוט התיקון במסגרת האחריות,כולל מצבר.

ללא שם החברה והמוסך אין באמת אפשרות לאשר נוהל עבודה ספציפי. 

פורסם
לפני 10 שעות, Albetx כתב:

הגעתי למוסך מורשה ושם הדבר הראשון שביקשו ממני הוא לחתום על מסמך שלפיו אם המצבר יימצא תקין - אחויב בכ-550 ש"ח.

מוזר.

ניתן לצפות שבדיקה במסגרת האחריות לא תחוייב בתשלום.

לפני 10 שעות, Albetx כתב:

בוצעה בדיקת זליגת זרם ונאמר לי שהכול תקין. למרות זאת, דרשו ממני להשאיר את הרכב עד יום ראשון להמשך בדיקות.

רוצה לומר: המשך יבוא.

אני לא בא לומר, שאין לך כבר בשלב הזה, מקום להתלונן על היחס.

אני רק בא לומר, שביום ראשון יהיה לך באמת מה לכתוב כאן. (תלונה מבוססת יותר, או סתם טעם מר שנשאר).

יהיה מעניין לשמוע.

פורסם
לפני 16 שעות, Albetx כתב:

לא תקין. ומה אם המצבר תקין אבל יש ברכב תקלה אחרת שגומרת את המצבר. נראה לי מאוד לא לעניין. לקוח חדש, רכב חדש, ככה לא מייצרים חווית שימוש. 

לפני 16 שעות, Albetx כתב:

כששאלתי לגבי מונית חזרה הביתה - נאמר לי להסתדר לבד.

מעניין אותי לשמוע - זו התנהלות מקובלת גם אצל יבואנים אחרים?

לדעתי, תקין. 

נכון שזה אולי 'לא חכם' מצד אותו מרכז שירות, שהיה צריך להגדיל ראש ולהבין את הסיטואציה בה לקוח קנה רכב חדש, והנה הוא תקוע איתו. מצד שני לא מדובר ברכב בן שבוע, אלא ברכב בן חצי שנה. ויש מצב שאולי הלקוח שכח את האורות דולקים, או שניסה להניע רכב של שכן עד שגמר את המצבר. 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, asix כתב:

כל כך מעצבן שיש מרכזי השירות שמנסים לגלגל תקלות באחריות על הלקוח.

אחרי זה מתפלאים למה הלקוחות מזלזלים במרכזי השירות והיבואן.

בוקר טוב,חדש לך ?

א ב במוסכים מפוקפקים זה קודם "להאשים" את הלקוח.שהרי הוא סימן שאלה וצריך לגבות משהו...

לי השבוע בטלפון הודיעו חגיגית על תקלה כלשהי שיש לי שייגבו 1200ש"ח רק על בדיקה

כשהתפלאתי שאיך מוסך לא יודע לאבחן וככה לוקח יום שלם? יש אנשים במוסכים שבשניה רק מלראות\לשמוע יודעים מה זה (וצודקים 99% מהזמן)

כשראו שאני מתעקש הואילו בטובה להודיע שייגבו רק את ה1200 האמורים פלוס עבודה וחלקים כשימצאו את התקלה

אם ארצה לתקן במקום אחר,ה1200 ייגבו בכל מקרה - מתנה לחג ממש...

עריכה אחרונה על ידי ezuf
  • מבאס 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

כל הדיווח הזה לא אומר הרבה בלי פירוט הרכב, התקלה והמוסך. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יכול להיות שהמצבר פגום.

לפני כמה שנים קניתי מצבר חדש Bosch agm, הרכב הניע מצוין חצי שנה ואז פתאום בבוקר בקושי הניעה.

במוסך לא מצאו שום זליגה.

המצבר הוחלף בחדש והבעיה נפתרה.

תבקש מהמוסך מצבר חדש במסגרת האחריות.

פורסם

לחברי יש חברת השכרה ויש לו הרבה פיקנטוים שהמצברים שם מתים מהר [לא יודע למה] ויש מוסכי קיה שלא עשו בעיות ויש מוסכים שכן עשו בעיות 

מה שכן לפעמים הם היו מעכבים אותי 3 שעות בשביל מצבר 

ואפילו פעם מוסך בת"א [של קיה] צעק עלי, אתם רוצים שירות? אז תעשו את כל הטיפולים אצלי....

כמו כן היה לי חבר אם ספורטג דיזל באחריות שהלך איזה חיישן ואמרו לו להשאיר את הרכב..... והיה לו מצלמה שרואים מה קורה ברכב 

לאחר כמה ימים הוא התקשר ואמר להם למה לא עשו כלום? ופתאום תוך שעתיים הרכב היה מוכן

המסקנה שלי היא, בפרט ברכבי השכרה שלא תמיד שווה להפעיל אחריות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

אוקיי מעדכן, דבר ראשון הרכב הוא טויוטה קורולה קרוס היברידי.
הרכב חזר אחרי בדיקות לטענת המוסך אין תקלה במצבר אלה בזליגת זרם מהמצלמת דרך.
המצלמה של ddpai עם קיט חניה ומוגדרת להכבות אם המצבר יורד מ12V.
לטענת המכונאי ברכבים האלה אסור לחבר את המצלמה לפני סוויץ', כרגע הגדרתי אותה שתעבוד רק בנסיעה. 
אגב, שילמתי 111שח על הבדיקה.

• מעניין 2

פורסם

איפה עשית את ההתקנה של המצלמה?

האם בוצע באופן פרטי, לאחר קבלת הרכב החדש מהחברה?

תודה על העדכון, טוב שירדו מה 550 שקל , לסכום הרבה יותר סביר.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 3.4.2026 בשעה 15:32, Albetx כתב:

בוצעה בדיקת זליגת זרם ונאמר לי שהכול תקין.

בתאריך 7.4.2026 בשעה 14:35, Albetx כתב:

הרכב חזר אחרי בדיקות לטענת המוסך אין תקלה במצבר אלה בזליגת זרם מהמצלמת דרך.

משהו פה לא ממש מסתדר לי בכנות. 

פות"ש, ממליץ לך לעקוב... 

בעיני הדבר הכי הגיוני פה זה שהמוסך מצא משהו שלא כלול באחריות בתור האשם. זה לא אומר בהכרח שזה אכן הפתרון. מקווה שאכן זה כל הסיפור וזהו זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...