Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

נסגרתי על 2 הרכבים הנ״ל, קארוק 18/19 מנוע 1.5 רמת גימור סטייל ופיגו 3008 מנוע 1.6 גימור פרימיום שנת 2018

אני גר בירושלים ורוב הנסיעות בעיר ככה שהגיר של קארוק גורם לי לחשוש, מצד שני השם של פיגו גם לא יצא כאמין במיוחד (למרות שמה שהבנתי שהמנוע הזה כן אמין).

קארוק במצב טוב עם ק״מ נמוך נמכר סביב ה70 אלף בגימור סטייל לעומת פיגו באותם תנאים שנמכר ב60 ומאוד מפתה אותי רמת הגימור.

מכוון להחזיק ברכב ב5 שנים הקרובות לפחות.

ֶאודה לקצת הכוונה ובבקשה לא תגובות של תבדוק מאזדה/סובארו/הונדה, אלו הדגמים שנסגרתי עליהם.

תודה 

פורסם

קח 70 אלף, תקנה פיג'ו ב 60 ותשאיר 10 ל'הפתעות' 

בעיקרון הגיר של פיגו יתמודד טוב יותר מאשר הקלאצ'ים של הסקודה בפקקים

אם הנסיעה לרוב לא פקוקה ואתה יודע לתפעל היטב גיר דו מצמדי לך על הסקודה.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

שני רכבים שאינם אופטימליים להחזיק בגיל הזה לעוד 5 שנים.

אבל גם לא בעייתיים במיוחד.

הייתי מחליט לפי מצב הרכב הספציפי ולא סוגר על מודל מראש.

אני מניח שהסקודה עם מזגן חזק יותר. עבורי זה שיקול

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

הצרפתיה, נוחה ומרווחת מעט יותר, נפסלת אצלי בגלל העדר בקרה פיזית למערכת האקלים, אבל זה אני. הקארוק טיפונת נוקשה יותר, פחות מצועצעת ומשדרת סוג של קפדנות בגימור. שתי אלטרנטיבות מאוד ראויות, ענין של טעם ובמיוחד מצבו של הרכב הספציפי.. 

פורסם (נערך)

הייתי מכניס גם את האופציה של הקארוק דיזל כאחת מהאופציות, מניח אבל שיהיה יותר קשה למצוא אותה כי הרוב בנזין.

גם הייתי מכניס את ה3008 דיזל פרימיום לחשבון אבל רק עם מנוע 1.6 דיזל(תמנע מה 1.5 אלא אם הוא עבר טיפול של השרשרת המחוזקת)

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 10 דקות, stx כתב:

לרכב שנוסע בעיקר בעיר?

כן, נסיעה פעם/פעמיים בשבוע מחוץ לעיר.
נסיעה עירונית רגילה, לפעמים פקוק ולפעמים לא...

לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

הצרפתיה, נוחה ומרווחת מעט יותר, נפסלת אצלי בגלל העדר בקרה פיזית למערכת האקלים, אבל זה אני. הקארוק טיפונת נוקשה יותר, פחות מצועצעת ומשדרת סוג של קפדנות בגימור. שתי אלטרנטיבות מאוד ראויות, ענין של טעם ובמיוחד מצבו של הרכב הספציפי.. 

כן אני גם חשבתי עלזה אבל בשביל בקרת אקלים פיזית לשים 10 אלף?
וברור שאקח רכב רק עם היסטוריה שטופל בזמן.

לפני 3 שעות, razi_pazi כתב:

שני רכבים שאינם אופטימליים להחזיק בגיל הזה לעוד 5 שנים.

אבל גם לא בעייתיים במיוחד.

הייתי מחליט לפי מצב הרכב הספציפי ולא סוגר על מודל מראש.

אני מניח שהסקודה עם מזגן חזק יותר. עבורי זה שיקול

תראה תמיד אפשר לקחת טויוטה ולהחזיק בו לנצח, בסוף זה גם עניין של מזל לפעמים

לפני 13 שעות, PASHUT כתב:

קח 70 אלף, תקנה פיג'ו ב 60 ותשאיר 10 ל'הפתעות' 

בעיקרון הגיר של פיגו יתמודד טוב יותר מאשר הקלאצ'ים של הסקודה בפקקים

אם הנסיעה לרוב לא פקוקה ואתה יודע לתפעל היטב גיר דו מצמדי לך על הסקודה.

זהו שאם זה רכב שצפוי לו תקלות אז מעדיף להימנע, בסוף זה גם ימי עבודה והרבה כאב ראש לשים רכב במוסך.
הנסיעה לא פקוקה במיוחד, רוב הנסיעות בתוך העיר וזה ירושלים אז גם אם קצת פקוק זה לא להרבה זמן.
ולגבי תפעול הגיר, זו דרישה מוגזמת לדרוש מהאישה והיא רוב הזמן על הרכב.

פורסם

אני יכול להגיד שגם אם זה לרוב לעיר ומידי פעם יוצאים מחוץ לעיר אז הכול בסדר, היה לאבא שלי החורג את התוואי הזה(גם בירושלים אגב) עם 3008 דיזל והכול היה בסדר.

בלי קשר אני חושב שאם האמינות חשובה לך אז לך על ה3008 בנזין 1.6 עם מנוע 180 כ״ס כי אני מניח שזו תהיה האופציה הכי אמינה פה.

• רעיון טוב! 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

הבעיה שגם לסקודה עלולות להיות תקלות גיר קלאצ'ים מכטרוניק וכו' ולכן עצם זה שננעלת על 2 דגמים בלבד מצמצם את האופציה שלך לפיג'ו לדעתי כי שם אין תחכום בגיר [יפני, איסיין]

משתדל לעזור

פורסם
לפני 3 שעות, ניקיתי כתב:

בשביל בקרת אקלים פיזית לשים 10 אלף?

הבעיה בפיז'ו אינה שאין בקרת אקלים. אלא שהשליטה במזגן נעשית מהמסך.

כך שהשאלה צריכה להיות האם לשלם 10,000 כדי להמנע מהבעיה של שליטה במזגן רק מהמסך.

התשובה בעיני היא לא. כשקונים רכב משומש מתפשרים על כאלו דברים.

לפני 3 שעות, ניקיתי כתב:

תראה תמיד אפשר לקחת טויוטה ולהחזיק בו לנצח, בסוף זה גם עניין של מזל לפעמים

תמיד יש רכיב של מזל. יש פיז'ו שתחזיק 500,000 ק"מ בלי בעיות וטויוטה שתתגלה כתקלה מהלכת.

אבל יש כאן פחות מזל ממה שאתה מציג. תקנה טויוטה ותקבל רכב שהוא סטטיסטית אמין הרבה הרבה יותר משתי החלופות המוצעות כאן. הפער אינו זניח.

יש לזה כמובן עלויות ברכישה ובביטוח. אבל המזל הוא פקטור לא דרמטי בעניין הזה. זו קבלת החלטה.

• אהבתי 1
פורסם

הייתי מכניס סיאט אטקה למשוואה. אותם מכלולים של הקארוק אך מראה הרבה יותר צעיר והתנהגות כביש עדיפה. בקרת מזגן פיזית, איכות הרכבה מעולה לסגמנט. 

בקשר לפיז׳ו, מניסיון אישי, אם זה לא מנוע ה-1.6 אל תתקרב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, razi_pazi כתב:

הבעיה בפיז'ו אינה שאין בקרת אקלים. אלא שהשליטה במזגן נעשית מהמסך.

כך שהשאלה צריכה להיות האם לשלם 10,000 כדי להמנע מהבעיה של שליטה במזגן רק מהמסך.

התשובה בעיני היא לא. כשקונים רכב משומש מתפשרים על כאלו דברים.

תמיד יש רכיב של מזל. יש פיז'ו שתחזיק 500,000 ק"מ בלי בעיות וטויוטה שתתגלה כתקלה מהלכת.

אבל יש כאן פחות מזל ממה שאתה מציג. תקנה טויוטה ותקבל רכב שהוא סטטיסטית אמין הרבה הרבה יותר משתי החלופות המוצעות כאן. הפער אינו זניח.

יש לזה כמובן עלויות ברכישה ובביטוח. אבל המזל הוא פקטור לא דרמטי בעניין הזה. זו קבלת החלטה.

אני מסכים, בכא טויוטה במצב טוב תעלה לי הרבה יותר מהתקציב.

לפני שעתיים, seat2005 כתב:

הייתי מכניס סיאט אטקה למשוואה. אותם מכלולים של הקארוק אך מראה הרבה יותר צעיר והתנהגות כביש עדיפה. בקרת מזגן פיזית, איכות הרכבה מעולה לסגמנט. 

בקשר לפיז׳ו, מניסיון אישי, אם זה לא מנוע ה-1.6 אל תתקרב.

זהו שחשבתי גם על האטקה, הסיבה היחידה ששללתי זה בגלל שכרגע יש לי סיאט איביזה וחשבתי שאם כבר רכב חדש אז שיראה קצת שונה…

ֶמעבר לזה עושה רושם של אחלה רכב במחיר נמוך יותר מהקארוק.

פורסם

הייתה לי קקטוס עם הפעלת מזגן דרך המסך, האמת? אין עם זה בעיה, זה לא שכול כמה דקות מכוונים אותה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ענין אינדיבידואלי, יש כאלו שמקבעים את המזגן על טמפרטורה קבועה ולא מענין כלום. הגישה שלי אחרת, רכב הוא לא בית הוא נע בסביבה משתנה, מה שמחייב, אצלי לפחות, שינוי בעוצמה או טמפ. מדי פעם. אני שייך לקבוצה שגם לא תסתכל על הווייז ותסתפק בהדרכה הקולית. שמירת קשר עין קבוע עם הכביש ומה שמתחולל בו, הכרחית בהתחשב במרחקים שרכב עובר בשניות ספורות. להבנתי לו כולם היו כמוני, לא מעט תאונות היו נמנעות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...