Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום ,

ביצעתי את השידרוג הבא:

1. מגבר ADSP 406 goldhron

2. מגבר Morel MPD1.500
3. סאב 10" Morel  

4. רמקולים אחוריים רמקולים Audison prima Apx6.5
רמקולים קדמיים ואלה שבדשבורד באיכות דיי טובה אז לא נגעתי.

לגבי הצעד הבא ,מתלבט בין לשדרג HU   או סט קומפוננט קידמיים 

קיבלתי הצעה ל :
Audison Prima APK 165 , סט קומפוננט לקדימה עם טבעות ספוג
1950 עם התקנה ותושבות מותאמות ללקסוס.

מה אומרים?

עריכה אחרונה על ידי OmerK
פורסם

איזה דגם של לקסוס?

אתה טוען שהרמקולים הקדמיים מספקים אותך לכאורה, לא?

לסאונד של האחוריים (החדשים) אתה מתחבר? אם כן, הסט שהוצע רלוונטי אולי. שים לב שיש גרסאת 4 אוהם ו-2 אוהם. ויש גם APK 165P.

התמחור נראה דומה בכמה חנויות אונלין, כ-1000 ש"ח. האם בוצע/יבוצע בידוד בדלתות? אומנם לקסוס, אבל אני בטוח שתוספת תעזור.

איזו גרסה של גולדהורן (DSPA 406 אגב) יש לך? איך אתה מתממשק מולו עכשיו?

בגרסה השניה נראה שהוסיפו גם אפשרות לחיבור USB אודיו (ואז אפשר לחבר נגן חיצוני תומך, אם רלוונטי).

ובשניהם יש למשל BT עם תמיכה במקודד AptX HD (שרלוונטי רק אם יש לך אנדרואיד).

ככה שאם המיתוג של האודיו בין המערכת המקורית ל-BT/USB טוב, אפשר להישען על זה, ואם לא חסרות לך פונקציות במערכת המקורית, להשאיר אותה.

בכל מקרה, המגבר הפנימי שלו לא מאוד חזק.

אתה יודע להגיד אם יש שליטה רק על 6 ערוצים דרכו, כשה-4 המוגברים הם חלק מזה (כלומר השפעה גם עליהם וגם על היציאות RCA המקבילות) או שמדובר בשליטה נפרדת ולמעשה 10 ערוצים?

פורסם (נערך)

לקסוס IS300h

יחסית לרמקולים מקוריים הם מעולים אבל עם הקומפוננט של פוקל שהיו לי היה יותר טוב (עם מגבר אלפיין v300) 

בכללי מרגיש לי שיש עוד לאן לשדרג . מניסיון שלי בעבר כשהחלפתי בין שניי HU אנדרואיד היה הבדל עצום אז תהיתי אם ללכת על HU  או זוג קדמיים .

הסאונד של האחוריים דיי מאכזב. כשאני מבודד אותם נשמעים רע (לא מוזרם בס בכלל כמובן) ויחד עם שאר הרמקולים נשמע בסדר , תומכים בשאר לא יותר מזה) 

לא מכיר audison לא יודע איך זה מול פוקל .

חושב אולי ללכת על Focal Polyglass PS 165 V1  אבל הוא טוען שהם פחות נצילים והטוויטר שלהם חד מאוד (הרבה אנשים לא אוהבים)

לגבי המגבר אני לא יודע איזה גירסה (יכול לבדוק) , המתקין אמר שאני יכול להתחבר אליו בBT  אבל זה מסרבל כי אם נכנסת שיחה אז צריך להחליף input  במערכת.

הוא מחובר למגבר המקורי ניראה לי והנייד שלי עם AUX.

לא חסרות לי פונקציות במערכת המקורית (תואם מקור של ניפון לרכב הזה זה 4500 שח!) , דיי נח לי שליטה מהנייד אבל תהיתי אם המערכת המקורית לא משפיעה לי על איכות הסאונד.

לא יודע להגיד לגבי הפרטים של המגבר ששאלת.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי OmerK
פורסם

מה שהייתי רוצה קודם כל 

זה שתשדר אודיו ב APTX HD מהטלפון לפרוססור ב BT

תשדר קובץ אודיו איכותי לוסלס ללא איבוד מידע 

כך תקבל רמה גבוהה של אודיו , ניתן יהיה לדעת עד כמה ההשפעה של יחידת הראש קריטית 

תשווה כמובן בין יחידת הראש לשידור ב APTX HD 

אם אין הבדל מהותי , קשה לי להאמין ששינוי יחידת הראש בלבד ישפר משהוא

קח בחשבון שיש לך סט 3 חלקים מקדימה 

4 אינצ בדשבורד בפינות יש גם רמקול סנטר להבנתי 

8 אינצ בדלתות 

הרמקולים האחוריים בדלתות או על המגש האחורי?

פורסם

נכון , סט 3 חלקים מקדימה עם רמקול סנטר - איך זה אמור להשפיע על ההחלטה?

הרמקולים האחוריים בדלתות

פורסם

זה אמור להשפיע על ההחלטה 

כי אם אתה רוצה לשפר הייתי מחליף לסט 3 חלקים חדש

תלוי בתקציב.

אבל הייתי רוצה שתבדוק קודם את העניין עם יחידת הראש 

ושידור BT ב APTX HD 

הפרוססור שלך הוא למעשה DSP ברמת כניסה שכולל 

גם מודול BT מובנה וגם מגבר בסיסי מאוד בהספק 30RMS ל 4 ערוצים 

קח בחשבון שסטים 3 חלקים ברמה גבוהה צריכים הגברה יותר חזקה מזו.

אני מוצא את הרמקולים האחוריים בדלתות מיותרים.

פורסם
בתאריך 16.2.2026 בשעה 20:40, OmerK כתב:

Focal  אבל הוא טוען שהם פחות נצילים והטוויטר שלהם חד מאוד (הרבה אנשים לא אוהבים)

זו הדעה הקדומה/מקובלת לגבי פוקאל באופן כללי.

אבל אם היה לך בעבר ואהבת, אז סביר שתאהב גם סדרות אחרות שוות ערך או מעל. ואת השאר אפשר לתקן בהתקנה ובכיוון.

ברמת ה-1000 ש"ח, נראה שיש סט 3 חלקים 165AS3 מסדרת האקסיס. אבל סביר שאודיו קינג (או מישהו אחר כמובן) ידע להגיד אם הם שווים משהו. אני לא יודע.

בכל אופן, גם אני בעד לדבוק בסט 3 חלקים להחליף את המקור, אם זו תהיה הבחירה הנוכחית לשדרוג.

אבל, שדרוג אמיתי בצמוד לזה יהיה הגברה אקטיבית של הסט (ושליטה של ה-DSP על כל ערוץ), ולזה המגבר/מעבד הנוכחי לא ממש מתאים...

לגבי המגבר אני לא יודע איזה גירסה (יכול לבדוק)

V1 או V2.

אני יכול להתחבר אליו בBT  אבל זה מסרבל כי אם נכנסת שיחה אז צריך להחליף input  במערכת.

הוא מחובר למגבר המקורי ניראה לי והנייד שלי עם AUX.

לא חסרות לי פונקציות במערכת המקורית (תואם מקור של ניפון לרכב הזה זה 4500 שח!) , דיי נח לי שליטה מהנייד אבל תהיתי אם המערכת המקורית לא משפיעה לי על איכות הסאונד.

אם אתה כבר משתמש ב-AUX, אולי אתה יכול להתחבר ישירות למגבר דרך הכניסות RCA שלו.

אבל שוב, יש כאן ענין של מיתוג וניתוב. האם מתאפשר בין כניסות הרמקולים (היי-לבל) שאני מניח שבשימוש כעת לבינם (וכאמור גם לשאלת ה-BT).

אם יהיה לי פנאי, אולי אנסה להוריד את התוכנה שלהם ולראות אם יכול להסיק משהו ממנה בהקשר זה. כן ראיתי איזה סרטון לגבי הניתוב המדובר.

לגבי ה-BT, מעבר למה שגם אני כתבתי וגם אודיו קינג לגבי המקודד האיכותי, אם המיקרופון של הטלפון מספיק רגיש, אולי אפשר להשתמש בו גם נטו ככה גם לשיחות (לא בטוח אם יעבוד כמו שצריך). אבל ראשית, איזה טלפון יש לך? כי כאמור לא רלוונטי אם אייפון. ואם אנדרואיד, צריך לבדוק שתומך ומופעל.

פורסם

אני עם גוגל פיקסל 

האם חיבור של BT אפילו אם ישירות למגבר לא פוגע באיכות? מניסיון מול מולטימדיות קודמות שהיו לי BT ממש פגע באיכות (מול נקודה חמה למשל)

לגבי הרמקולים הקיימים  - טעות שלי זה לא סט שלושה חלקים אלה רק שניים 

יש דגמים שמגיעים עם מגבר מובנה וסט 3 חלקים - לא במיקרה שלי 

תודה חברים

פורסם

לא תנסה, לא תדע. 

כאמור, המגבר תומך במקודד aptX HD שיותר איכותי מהסטנדרט.

תוודא רק שהחיבור בטלפון מוגדר אכן ככזה (אמור להיות אוטומטי, אבל שווה לבדוק בהגדרת החיבור או דרך אפשרויות מפתחים לאחר החיבור). 

וגם נשאלת השאלה מה מקור האודיו שאתה שומע. 

יוטיוב או שרותי הזרמה ללא תשלום, אינם האיכות הגבוהה ביותר מלכתחילה. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
לפני 3 שעות, EyalKrispil כתב:

הדלתות לא אטומות טוב אקוסטית, ולכן טבעות טובות והתקנה נכונה עושות הבדל גדול בבאס ובדיוק של המיד-באס

תוכל להסביר את זה קצת?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...