Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

במחקר שעשיתי ברשת התברר לי שהשמן מנוע המתאים ביותר למאזדה 3 2.0 ליטר מודל 22, הוא בצמיגות 0w-20, מדוע היבואן בארץ משתמש בשמן בצמיגות 5w-30? הבנתי שהשמן בצמיגות הזו יותר עמיד להזנחה, השאלה מי שמחליף שמן כל חצי שנה עדיף לו להשתמש בצמיגות 0w-20?

פורסם

זה לא שמן טוב למדינות חמות, מאבד מהצמיגות שלו יחסית מהר, "דק מדי"

זה טוב למרכז וצפון אירופה איפה שקריר או לצפון ארה"ב

גם בטקסס מתלוננים על זה, דובר על כך בפורום, וממליצים לשים 5W30

• רעיון טוב! 1
פורסם

הצמיגות הנמוכה יותר משפרת באופן מזערי את יעילות המנוע (קרי, צריכת הדלק), וזה חשוב ליצרנים כשהרכבים שלהם צריכים לעבור תקינה באירופה ובארה"ב. השיפור המזערי הזה בא על חשבון איכות שימון והגנה על המנוע לאורך זמן, אבל זה לא מעניין את התקנים, ולפיכך גם לא את היצרנים - כל עוד המנוע מצליח לשרוד את תקופת האחריות.

עזוב אותך ממחקרים ברשת - מה מופיע בספר הרכב? לפני כ-15-20 שנה, כשצמיגות 0W20 התחילה להיות פופולרית, היית רואה בספרי רכב המלצה ל-0W20 באזורים ספציפיים בעולם, אך צמיגות 5W30 עדיין הייתה נמנית בין האופציות המתאימות לרכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ב 3 רכבי מזדה מנועי SkyActiv אני משתמש בהנחיית הספר יצרן בשמן 5w30. היות והיחס דחיסה גבוה יחסית 1/13 1/14 ברכבים אלה, מומלץ להשתמש בשמן מותאם למניעת טינטון (דטונציה) בתקן API SN Plus למרות שהוא מעל התקן הנדרש בספר רכב. אישררתי בזמנו מול מחלקת שירות לקוחות של דלק מוטורס.
יחד עם זאת, על מנת לוודא, בדקתי כעת ב Online Owner Manual ואני רואה שההמלצות השתנו וכן ניתן להשתמש ב 0w20 וגם צמיגויות ודרגות נוספות.
יש גם הנחיות לאירופה וטיוואן ולאזורים חוץ מאירופה וטיוואן והנחיה ספציפית לקזחסטאן (בעבר הייתה טבלה גם לישראל, כעת אין).
עפ"י צריכת הדלק 1/15 ב CX30 אני מתרשם שהבחירה ב 5w30 API SN Plus עושה טוב לרכב.

פורסם
לפני 54 דקות, BassDriver כתב:

יחד עם זאת, על מנת לוודא, בדקתי כעת ב Online Owner Manual ואני רואה שההמלצות השתנו וכן ניתן להשתמש ב 0w20 וגם צמיגויות ודרגות נוספות.

אי אפשר לדעת אם זה חלק מהרגולציות הקשוחות של EU (ואולי גם של טאיוואן) ובגלל זה הם כותבים 0W20 או בגלל שהם באמת חושבים ככה.

בכל מקרה, ישראל איננה חלק מ EU, קרובה יותר לקו המשווה ועל כן חם פה יותר, ואני לא בטוח שלשים שמן 0W20 זה חכם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...