Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בסיטרואן C3 2026

פוסטים מומלצים

פורסם

אצל חובב רכב, הגיון לפעמים לא עובד.😀

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 259
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אם אני הייתי האבא הוא לא היה מקבל ממני 5,000 ש״ח אלא סטירה מצלצלת מכל צד.

אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה - אפשר לתת ל @yulianx את הכסף וגם! לתת לו ביץ' סלאפ! 

לפני 54 דקות, tu3s כתב:

זכור לי שבדודג' ובDS בכלל היו לך הרבה מאוד תקלות. 
תחזוקה מונעת במקרים מסויימים גם נחשב כתקלה.

בדודג' היה יישור קו מסיבי אבל אח"כ הרכב הזה היה מבחינת מנוע וגיר - בולט פרוף אבל שיפרתי אותו וגם הוצאתי אותו לשטח ואז החוק שחל על כל רכב שטח הוכיח את עצמו 

MPR וJEEP 

money parts replace/repeat

just empty every pocket

רק חבל שהDS חשבה שהיא JEEP - אבל זה היה אחלה בית ספר בשבילי וזה גם היה חלק ענק מהכיף בסופו של דבר - לצד הכאב שבדבר. 

לפני 38 דקות, yulianx כתב:

אצל חובב רכב, הגיון לפעמים לא עובד.😀

ובסוף איפה אנחנו מחפשים היגיון... (לא אמשיך כי שוביניזם וזה...). 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 6 שעות, yulianx כתב:

למה בעצם לא היית נותן לבן שלך כסף אם כלכלית אפשרי היה?

בגדול, אני יכול לחשוב רק על שתי סיבות לא לתת כסף לילד: האחת, כי אין והשנייה, כאקט חינוכי.

פורסם

אם אין זה ברור.

מה האקט החינוכי לילד בגיל 39? לי זה ניראה כמו עזרה/מתנה מההורים. 

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

ילדנו בכל גיל, עושים שיקולים שלא תמיד אנחנו כהורים אוהבים.

לפעמים מה שאנחנו חושבים כאקט חינוכי יכול להוביל לתוצאה לא רצויה. אני מכיר שני צדדים של האקט הזה. האחד הילדה שסורבה החלה לעבוד בתחילה כשמרטפית ואחר כך בחנות בגדים על מנת לממן את רצונותיה. במקרה אחר, למזלי לא במשפחה, הילד שסורב פנה לדרכים לא חוקיות על מנת להשיג את מבוקשו.

אין כלל אחיד לכולם.

במקרה שלי בעבר, כשהבן רצה רכב מיוחד, סרבתי מכיוון שהערכתי, בדיעבד בצדק, שהוא לא יהיה מסוגל להחזיק בו כלכלית מעבר לסכום הרכישה.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 שעות, yulianx כתב:

למה בעצם לא היית נותן לבן שלך כסף אם כלכלית אפשרי היה?

תלוי לאיזה צורך. בשביל לימודים - כן. בשביל דירה - כן. בשביל רכב להובלת ילדים כאשר הנוכחי לא אמין או לא בטיחותי - כן. בשביל לממן איזה קניה אימפולסיבית הפסדית? ממש לא. את זה שיממן בעצמו. או שיוותר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם רוצים אפשר לקיים את דיון התמיכה בילדים באופטופיק. 

תודה

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 7.2.2026 בשעה 10:48, yulianx כתב:

לא חשבתי להחליף אבל איך שראיתי אותה פשוט הלב השתלט על ההגיון בוצעה הרכישה.

זה מה שהקפיץ אותי. מבחינתי 5,000 ש״ח זה לא סכום גדול, וכשמדובר בהוצאה למטרה משמעותית ולאחר שיקול דעת אין לי בעיה לסייע לילדים גם בסדרי גודל אחרים (ועשיתי זאת לא פעם). אבל אני לא מסתדר עם החלפת רכב, תוך הפסד של עשרות אלפי שקלים כי ״פשוט הלב השתלט״ כאילו זו חולצה יד שניה בשוק? סורי. עד כאן.

אילו היה מדובר במצב בו הרנו מחייבת החלפה והבחירה בסיטרואן היתה במקום איזה יונדאי או קיה - הגיוני. אבל לבצע קניה בהפסד מודע של עשרות אלפי שקלים רק כי ״מתחשק״ ובלי לעצור רגע ולחשוב פעם שניה? אם הוא יכול לעמוד בכך - שיהנה. אבל לא יקבל עזרה שלי.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין פה נכון או לא נכון. יש הורים (חמודים יותר… 😄) שרוצים להשתתף בהתלהבות ובשמחה של הילד ומפרגנים לו כחלק מזה שיהנה (בסוף המטרה זה שיהיה להם טוב לא? ואם כלכלית הוא יכול לעמוד בזה מבלי שזה פוגע בחייו אז למה לא לתת לו הרגשה טובה שהפסיד פחות 5000 מהמהלך) ויש כאלה בגישה המחנכת של אני לא שותף לגחמות אני שם כשבאמת יצטרכו אותי. 

בעיקרון אין בעיה עם אף אחת מהגישות האלה, הילד ישמח ויהנה עם אבא שעוזר ומצד שני גם לא ינטור טינה מיוחדת או ישנה את רגשותיו באופן שלילי כלפי אבא שלא עוזר במקרה הזה כי הוא גם מבין שזאת גחמה ואבא שלו לא חייב לו כלום במצב כזה. זהו אפשר להמשיך הלאה. 

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

זה מה שהקפיץ אותי. מבחינתי 5,000 ש״ח זה לא סכום גדול, וכשמדובר בהוצאה למטרה משמעותית ולאחר שיקול דעת אין לי בעיה לסייע לילדים גם בסדרי גודל אחרים (ועשיתי זאת לא פעם). אבל אני לא מסתדר עם החלפת רכב, תוך הפסד של עשרות אלפי שקלים כי ״פשוט הלב השתלט״ כאילו זו חולצה יד שניה בשוק? סורי. עד כאן.

אילו היה מדובר במצב בו הרנו מחייבת החלפה והבחירה בסיטרואן היתה במקום איזה יונדאי או קיה - הגיוני. אבל לבצע קניה בהפסד מודע של עשרות אלפי שקלים רק כי ״מתחשק״ ובלי לעצור רגע ולחשוב פעם שניה? אם הוא יכול לעמוד בכך - שיהנה. אבל לא יקבל עזרה שלי.

אני מאוד מחושב בקניות ובטח בכאלה יקרות. אם אין אופציה לעמוד בתשלומים, לא קונים.

אבל לפעמים כיף לעשות את הדברים הלא הגיונים, הדברים שעושים פרפרים בבטן.

ובתור חובב רכב שראה רכב שמאוד התלבה ממנו, ויש אישור מהאישה. אין דרך חזרה.

• אהבתי 5

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סוף סוף הגיעו הזמנות מאלי.

הזמנתי כיסוי ללשונית ותיק אחסון כדי שהמשולש לא יסתובב בתא מטען בעיקולים. הדבר הבא כניראה יהיה התקנת ה סאב שיש לי.

20260513_185534.thumb.jpg.bee1a7e24a925bfd26cae632152415f9.jpg20260513_185555.thumb.jpg.717f2a03fef83ce78bfbac975bb7215b.jpg

• אהבתי 5

פורסם

אבזם חגורה, תפרת בעצמך?

האם סופק חוט ומחט בחבילה?

( ברכב שלי, אבזם מושב הנוסע באמת דופק על המשקוף כשנוסעים לבד, כך שאני באמת מבין את הצורך בתוספת הזאת )

האם לתיק יש סקוצ' בתחתית, כדי שיצמד לריצפת תא המטען ?

אתה פדאנט 👍 (במובן הטוב של המילה).

תוספות בטוב טעם. 

אין על הדוד עלי.

• מעניין 1
פורסם

הזוי שאין מקום ייעודי למשולש ברכב עצמו. הסתכלת בדלת של התא המטען, מתחת לרצפה איפה שהכלים? 

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...