Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בסיטרואן C3 2026

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, yulianx כתב:

דבר שמאכזב מעט אך הבנתי שככה זה עובד גם אצל אחרים, זאת טעינה אלחוטית איטית כאשר אני מחובר לandroid auto  ללא כבל.

בחצי שעה הצליח להטעין 6-7 אחוז.

דגמים חדשים (לא C3) שנתקלתי בהם מתהדרים בטעינה אלחוטית מהירה של 50W כולל חריץ איוורור\קירור.

מן הסתם זה גם תלוי בסלולארי עצמו.

כמה יש ב-C3 ?

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 259
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין איוורור, אין לי מושג כמה w.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההספק של הטעינה האלחוטית לא רשום לא במפרט הטכני ולא במידע שסופק עם ההשקה.

גם בכמה אתרים בחו"ל בהם בדקתי אין מידע על ההספק של הטעינה האלחוטית. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

בדיוק הייתי באמצע  RABBIT HOLE של רנו וסיטרואן ביפן, בעקבות תמונה של קנגו משם (מסתבר שפופולרי).

בסיטרואן משנתונים קודמים ביפן ציינו 15W.תואם לנתונים על החלק, QI בגרסא ישנה ומקסימום 15W.

image.png
https://jpsapi.wirelesspowerconsortium.com/products/qi/14436

עריכה אחרונה על ידי shake
  • מעניין 1
פורסם
לפני 12 שעות, yulianx כתב:

דבר שמאכזב מעט אך הבנתי שככה זה עובד גם אצל אחרים, זאת טעינה אלחוטית איטית כאשר אני מחובר לandroid auto  ללא כבל.

בחצי שעה הצליח להטעין 6-7 אחוז.

יש לך שלושה משתנים:

1. מהירות הטעינה האלחוטית של הסלולרי

2. ההספק של הטעינה האלחוטית (מהירות הטעינה שלה)

3. כמה סוללה לוקח מה שאתה מריץ על הסלולרי שהוא נטען.

כך שזה לא בהכרח בעיה של הרכב...

אם המכשיר שלך טעון יחסית, זה אולי דווקא עדיף שהוא לא מגיע ל-100%.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפי ה-Deep Seek של גוגל, מחנות החלפים של סיטרואן (אין גישה מהארץ) הטעינה היא של 5 וואט, שזה אכן איטי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

כול המדפים והמפלסים בדשבורד באמת שימושיים? או שזה סתם קטע עיצובי?

הדשבורד נראה "פתוח", כמו שעשו פעם במכוניות משנות ה70...

061-citroen-c3-aircross.jpg

Renault R4 Retrofit Jogging (10).webp

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
  • אהבתי 1
פורסם

אפשר להניח דברים, אבל בכביש מפותל לא חושב שהם ישארו במקום.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 12.3.2026 בשעה 16:49, Doron_Z כתב:

אוקיי אז אין פה כזה ייחוד בתא הנוסעים שהופך את חווית הנהיגה לכל כך מיוחדת. לא משנה איך תסתכל על זה. אם הוא גם לא ננהג בצורה מיוחדת/מהנה ביחס לסקודה פאביה או מאזדה 2 למשל אז מה בדיוק הערך המוסף פה שבגללו מתאהבים ברכב למרות אבזור בסיס חסר לא הבנתי. 

אולי לא הבנת, כי לא... נהגת? או נסעת? או ישבת?
יש בסלון של ה-C3 (אני מתייחס לקודמת) משהו ידידותי, מזמין (תלוי כמובן גם בצבעים שנבחרו). זה רכב שאומר: אני שווה, אבל אל תיקח אותי/את החיים יותר מדי ברצינות. אפילו הצופר משמיע צליל ידידותי, לא אגרסיבי. והוא נוח הרבה יותר משני המודלים האחרין שציינת, וגם הנהיגה נעימה וזריזה יותר מהפאביה (לא בהכרח מהמאזדה).
גם המסך הפשוט אבל החד, עם החלפת הצבעים שלו אדום-כחול-צהוב, שלא משתלט על הרכב. ואיכות החומרים סה"כ טובה, מלבד אולי ריפוד המושבים שיש טובים ממנו, וידית המנוף שמעלה/מוריד את גובה המושב שנוטה לצאת מהמקום.
ענין הכפתור של החלון בחדשה אכן תמוה מאוד. זה פיצר טוב וסטנדרטי, מה עבר להם דווקא שם לקמץ.

בתאריך 14.3.2026 בשעה 17:47, אורי מ. כתב:

מהשירשור הזה (וההוא על מלחמת המחירים שבעיקר מהלל את התמורה לשקל של האפליאנסס הסינים) עולה הרושם שאנשים פחות ופחות מעונינים לתפעל את הרכב בעצמם, כמה שהרכב יתפעל את עצמו יותר, זה עדיף מבחינתם.

לא רוצים לסובב מפתח, לא רוצים להפעיל חלון, לא רוצים לתפעל את מעצור היד, לא רוצים להעביר הילוכים, לא רוצים לשלוט במהירות, לא רוצים לבצע בלימה, לא רוצים לסובב את ההגה, לא רוצים...

אני תמה, איך כל זה מתחבר לאתר ל"אנשים שאוהבים רכבים"?

נדמה לי או שהמצב הוא שהם באמת רק אוהבים לדבר עליהם.

יש בזה משהו, אבל "נהיגה" היא לא דבר אחד. לפעמים אתה רוצה להתעסק עם הרכב והנהיגה היא הדבר, לפעמים הרכב הוא באמת רק "מוביל אנשים".

הדוגמה שלך יותר מוקצנת בעולם רכבי השטח. יש היום רכבים עם אלטרוניקה כל כך מפותחת, שבקושי צריך לנהוג אותם. מכוונים את ההגה וזהו, המיתלים אדפטיביים, הכוח לגלגלים מתאים את עצמו דיפרנציאלית בכל שבריר שניה, מוט מייצב מתנתק כשצריך והבקרת אקלים דואגת שגם לא תדע איך מרגיש החוץ.

לעומת זאת הטרופר שלי נטול אלקטרוניקה בכלל. רועש, איטי, אתה כל הזמן צריך לנהוג אותו, לקבל החלטות. לשלב 4X4? להוריד ל-LOW? לנעול דיפרנציאל? לעבור הצלבות תוך שימוש משולב בגז וברקס (נהיגה בשתי הרגליים)? וכו'. ה"לוקסוס" היחיד (חוץ ממזגן באמת מרשים) זה גיר אוטומאטי כי אני לא נהג מספיק טוב בשביל לנהוג מפלצת כזו בשטח טכני וגם להתעסק בגיר. כשהיה לי סמוראי ששוקל 700 ק"ג כולל הנהג הוא היה כמובן ידני. 

ואז אני חוזר הביתה מהשטח  3 שעות ומעלה בכבישים הפקוקים -- ומת שיהיה לי אוטו מהיר שקט ואלגנטי שעושה הכל לבד מעסה לי את הגב ואפילו בוחר לי מוזיקה...

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

האמת היא שיש כזה רכב שאתה בכלל לא משתתף במלאכת הנהיגה, כלום. רק מעביר כרטיס, או מפעיל אפליקציה, סטייל טסלה סלף דרייב לגמרי וקוראים לו אוטובוס.

• אהבתי 2
פורסם

למה להסתפק בדוגמא כל כך פשוטה - יש כזה רכב - קוראים לזה רולס רוייס עם נהג פרטי. 

למה לחכות לאוטובוס בתחנה 20 דקות עד שעה - כשאתה קופא מקור או מת מחום ולפעמים הוא מגיע עמוס ופוסח עליך ואז אתה מחכה עוד שעה שיגיע. 

למה להחנות אוטובוס בחניה שלך אם נכנס לשם רק רכב. 

ולדוגמא השניה גם אתה יכול לא להסתפק רק בנהג פרטי אפשר גם בית על המרינה עם יאכטה פרטית ורב-חובל וצוות בתשלום - אותו דבר רק בים. 

ואז גם לנסוע לנמל התעופה לעלות הלירג'ט הפרטי שלך עם הטייס הפרטי שלך והדייל\ת הפרטיים שלך - רק לא לשכוח את המעיל פרוות מינק של האשה בדרך. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 20 שעות, Jack457 כתב:

אולי לא הבנת, כי לא... נהגת? או נסעת? או ישבת?
יש בסלון של ה-C3 (אני מתייחס לקודמת) משהו ידידותי, מזמין (תלוי כמובן גם בצבעים שנבחרו). זה רכב שאומר: אני שווה, אבל אל תיקח אותי/את החיים יותר מדי ברצינות. אפילו הצופר משמיע צליל ידידותי, לא אגרסיבי. והוא נוח הרבה יותר משני המודלים האחרין שציינת, וגם הנהיגה נעימה וזריזה יותר מהפאביה (לא בהכרח מהמאזדה).
גם המסך הפשוט אבל החד, עם החלפת הצבעים שלו אדום-כחול-צהוב, שלא משתלט על הרכב. ואיכות החומרים סה"כ טובה, מלבד אולי ריפוד המושבים שיש טובים ממנו, וידית המנוף שמעלה/מוריד את גובה המושב שנוטה לצאת מהמקום.
ענין הכפתור של החלון בחדשה אכן תמוה מאוד. זה פיצר טוב וסטנדרטי, מה עבר להם דווקא שם לקמץ.

מה הקשר אבל לקודמת אם מדברים על הנוכחית. ראיתי אותה במציאות מבחוץ ובפנים ולא ישבתי. לא ראיתי בסלון משהו ידידותי ומזמין ולפי המבחנים הנהיגה לא מאוד חלקה מבחינת יחידת הכוח. 

בקיצור תתנסה בחדשה לפני שאתה מחליט שהערך המוסף כל כך משמעותי שלא נורא שחסר אבזור בסיס. 

פורסם

ערך מוסף הוא שילוב לדעתי, גיפון חדש ב 115 אלף, נוחות נסיעה טובה, אני דווקא אוהב את מערכת ההנעה, ביצועים, צריכת דלק.

אי אפשר לקבל הכול.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...