Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בסיטרואן C3 2026

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תחושה שקילס בגרסה הכי מאובזרת ברכב בשנת 26 זה אחד מהם… ברצינות היבואן היה צריך לעשות הכל כדי שדבר כזה יכנס גם אם זה אומר עוד X שקלים למחירון של הרכב. 

כשאני לוקח את הרכב של האישה שמגיע ללא קילס זה תמיד מעצבן ומסורבל. וכן בסוף בטח הייתי מתרגל אבל אפשר ללכת אחורה עד ללהתרגל לרוורס ללא מצלמה וללא חיישנים וחלונות מנואלה. אפשר להכל להתרגל והכל זה בעיות עולם ראשון אבל למה? בניגוד לפיצ׳רים אחרים שנחמד שיש אבל לא אסון אם אין - פה זה באמת אביזר נוחות בסיסי היום. 

• תגובות 259
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני דווקא לא מוצא את עניין הקילס משמעותי.

זה נחמד, לא יותר. 

מצלמת רוורס, לעומת זאת, זה אביזר בטיחות.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שתיהן בסיס ב 26 ועוד לרכב ברמת הגימור הגבוהה וזה לא משנה באיזו קטגוריה הוא. 

אישית זה ממש מעצבן לפשפש בכיס להוציא מפתחות כשאתה יוצא עם שקיות מהמכולת/סופר או סתם ביום יום שאתה מתעסק עם זה במקום לזרוק לתיק איפשהו. 

זה לא נגיד חימום מושבים/הגה שנחמד שיש אבל לא מהותי. 

• אהבתי 1
פורסם

מצלמה יש.

keeless חסר אך לא קריטי.

אותי מעצבן החלונות חשמל, לחיצה עליהם מורידה אותם באופן אוטומטי לכן צריך ישר ללחוץ בכיוון ההפוך על מנת לעצור אותם.

בדרך כלל, לחיצה חזקה אמורה להוריד לבד ולחיצה קצרה להוריד כול עוד לוחצים.

@Doron_Z

אני גר בצפון, דווקא חימום הגה ומושב היה בשבילי הרבה יותר שימושי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לא קריטי בשבילך אני מבין. הכל סובייקטיבי בסוף עד לרמת המנואלה לפתיחת חלונות שיכולה להיות גם לא קריטית למישהו אחר אבל גם זה יהיה מביך לרכב חדש שמגיע עם זה במקום חלונות חשמל.

בקיצור לטעמי זה ביזיון לרכב חדש ומאובזר בשנת 26 וזה אבזור בסיסי כמו מצלמת רוורס או תמיכה בקארפליי/AA (גם פה יש כאלה יאמרו לא קריטי אני שם מגנט לטלפון ומסתדר בסדר גמור גם בלי תמיכה) בניגוד לחימום מושבים שאני לא מצפה שיהיו עכשיו בכל רכב בכל מסגרת תקציב כאילו זה בסיס וזהו פה אסתום כי חפרתי :) 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

@Doron_Z 

תן לי לסכם לך את העניין בצורה דיי פשוטה :-) ;

רכב הוא לא רק "סך האביזרים" שיש בו אלא גם עניין של טעם... סוג של "אהבה ממבט ראשון".

ברגע שאתה אוהב, החסרונות מסביב מתגמדים עד לא קיימים.

לדעתי זה מה שקרה ליוליאן ואני תכל'ס מבין אותו לגמרי.

קשה היום למצוא רכב שאתה יכול להסתכל עליו ובאמת לאהוב את מה שאתה רואה. חלק נראים גנריים, חלק מוחצנים מאוד, חלק אנמיים לחלוטין וחלק עדיין לא גיבשו לעצמם עמוד שדרה (אוסף של קימורים שעדיין לא הגיעו לשלם).

עד שאתה מוצא רכב שאתה באמת נהנה להסתכל עליו, שם בדיוק נגמרת רשימת האיבזור ומתחיל משהו אחר.

איציק

• אהבתי 4

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

את זה יכול להבין אבל יותר ברכבי ספורט/ספורטיביים ופחות ב econobox למיניהן שנועדו להעביר אותך מא׳ ל ב׳. 

יכול להזדהות עם הבסיס של רכב שכיף להסתכל עליו והוא בא גם לתת ערך מוסף מסוים של עיצוב ונוחות כמו שסיטרואן מייצגת היום. ללא ספק יש פה יותר ״אופי״ מפיקנטו/סופר מיני חשמליות סיניות למיניהן, האם זה מחפה על אבזור בסיס שלוקה בחסר? כנראה שליוליאן כן ואני יכול לכבד את זה. 

פורסם
לפני 1 דקה, Doron_Z כתב:

את זה יכול להבין אבל יותר ברכבי ספורט/ספורטיביים ופחות ב econobox למיניהן שנועדו להעביר אותך מא׳ ל ב׳. 

אקובוקס (אהבתי את השם) יכולה להיות מאוד חביבה לנהיגה/שימוש ולהפוך את הנהיגה והשהייה בה למאוד כיפית. מאוד מאוד.

למשל טווינגו ואפילו פנדה.

בסופו של דבר יש דברים שהם נקודתיים ויש דברים שאתה חווה 100% מהזמן שאתה נוהג ברכב. נוחות מושב ונוחות נסיעה, מנוע, ניהוג, מזגן...

אלו דברים שמשפיעים על החוויה שלך כל הזמן.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 9 דקות, Doron_Z כתב:

פחות מסכים. הגבולות היום מאוד מטושטשים וקצת לא הוגן לשים את הדברים בגבול שבין ספורט\ספורטיביים לאקובוקס. 

כל רכב מיועד להעביר אותך בסופו של דבר מ-א' ל-ב', השאלה היא איך הוא עושה את זה.

כמו שעפר אמר - דווקא לקטנות האלו יש חן בניהוג שלהן, ואם הן נראות לטעמו של הקונה - אז בכלל יש פה שיחוק...

ביום יום אני נוהג על רכב עם מפתח, אבל בבית יש לי רכב עם קיילס מלא (המפתח נשאר בכיס). להגיד לך שזה איזה דיל ברייקר או משהו שמציק לי ביום יום ? ממש לא.

יכול להיות שבעתיד הרכב עם המפתח יהיה קיילס, ואז אני ארגיש יותר נוחות, אבל זה לא משהו מציק. אביזר נוחות - כשמו כן הוא, נוח... אבל לא ברמה שכרגע אם לא נוח אז אוטומטית הוא מוגדר "מציק".

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אכן רכב מאוד חביב, מהתרשמות באולם התצוגה, לא יצא לי לנהוג. קילס אותי לא מענין, אפילו מטריד שכן לא פעם אני מוצא את עצמי נאלץ לחפש את צרור המפתחות אליו מחובר השלט ומקלל את הרגע שהוא לא תחוב במקום הנקרא סוויץ'. מקבל שיש מי שקשה לו בלי זה, אני לא שם. ואגב C3, אחת המתחרות שלה היא הפנדה של פיאט, אוטו מתוק לא פחות, עתיר גימיקים חביבים והמון אישיות, בדיוק כמו הסיטרואן. אבל עושה רושם שכאן בארץ ויתרו על המותג פיאט וחבל.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם
לפני 54 דקות, Doron_Z כתב:

יכול להזדהות עם הבסיס של רכב שכיף להסתכל עליו והוא בא גם לתת ערך מוסף מסוים של עיצוב ונוחות כמו שסיטרואן מייצגת היום. ללא ספק יש פה יותר ״אופי״ מפיקנטו/סופר מיני חשמליות סיניות למיניהן, האם זה מחפה על אבזור בסיס שלוקה בחסר? כנראה שליוליאן כן ואני יכול לכבד את זה. 

בתור חובב רכב, בשבילי רכב זה לא רק להעביר מנקודה א לב. אני באמת קם בבוקר יורד לרחוב ובזמן שאני מחכה להסעה נהנה להתסכל  עליה, ולהגיד לעצמי איזה יפה.

האמת?  לי זה שווה הכול. ירידת ערך, טרייד לא משתלם.

• אהבתי 2

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אקובוקס (אהבתי את השם) יכולה להיות מאוד חביבה לנהיגה/שימוש ולהפוך את הנהיגה והשהייה בה למאוד כיפית. מאוד מאוד.

למשל טווינגו ואפילו פנדה.

בסופו של דבר יש דברים שהם נקודתיים ויש דברים שאתה חווה 100% מהזמן שאתה נוהג ברכב. נוחות מושב ונוחות נסיעה, מנוע, ניהוג, מזגן...

אלו דברים שמשפיעים על החוויה שלך כל הזמן.

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

פחות מסכים. הגבולות היום מאוד מטושטשים וקצת לא הוגן לשים את הדברים בגבול שבין ספורט\ספורטיביים לאקובוקס. 

כל רכב מיועד להעביר אותך בסופו של דבר מ-א' ל-ב', השאלה היא איך הוא עושה את זה.

כמו שעפר אמר - דווקא לקטנות האלו יש חן בניהוג שלהן, ואם הן נראות לטעמו של הקונה - אז בכלל יש פה שיחוק...

ביום יום אני נוהג על רכב עם מפתח, אבל בבית יש לי רכב עם קיילס מלא (המפתח נשאר בכיס). להגיד לך שזה איזה דיל ברייקר או משהו שמציק לי ביום יום ? ממש לא.

יכול להיות שבעתיד הרכב עם המפתח יהיה קיילס, ואז אני ארגיש יותר נוחות, אבל זה לא משהו מציק. אביזר נוחות - כשמו כן הוא, נוח... אבל לא ברמה שכרגע אם לא נוח אז אוטומטית הוא מוגדר "מציק".

העניין זה שאין פה ניהוג מעניין כמו הקטנות המדוברות, הקטע אולי זאת נוחות ברמה טובה יותר מהקטגוריה והעיצוב החמוד. לא רואה פה מכונה שמביאה משהו כל כך מיוחד מעבר לא׳ לב׳. אולי יותר מסינית ממוצעת וחסרת אופי לחלוטין אבל לא מיוחד מספיק כדי להגדיר אותו כערך מוסף מיוחד שהוא מעל אבזור נוחות בסיסי.  

כמובן שזה סובייקטיבי אבל זאת דעתי, לא מתאים שרכב חדש שעדיין מוגדר כ״סטנדרטי״ ולא איזו אקזוטיקה מוטורית יגיע עם כאלה פשרות ברמת האבזור הגבוהה שלו, גם אם המחיר היה עולה בעוד 2-3 אלף זה אבזור שהיו חייבים להכניס. 

פורסם
לפני 9 דקות, Doron_Z כתב:

העניין זה שאין פה ניהוג מעניין כמו הקטנות המדוברות

גם בטווינגו לא היה. בכלל. די משמימה מהבחינה הזו.

גם הפנדה לא משהו, עם ההגה החשמלי שלה, אם כי בהשוואה למקררים מודרניים העובדה שהיא קצרה זה נחמד.

עדיין, לא מכונית נהיגה, לא זו ולא זו.

וכמו בסיטרואן האמורה, לא נהגת בהן.

צריך ניסיון בשביל שתהיה דעה...

רק לשבת בבועה של הטווינגו, עם תא הנוסעים משובב הנפש, הראות המעולה, ותא הנוסעים המואר, זה כיף.

ואין אבזור "שחייבים להכניס". 

כמו שכתבתי לך, אבזור זה נקודתי. איכויות נסיעה ושהייה, זה 100% מהזמן ברכב.

לפני שעתיים, רועי5 כתב:

ומקלל את הרגע שהוא לא תחוב במקום הנקרא סוויץ'

הכי מקלל שעולה הביתה אחרי ששכחתי את המפתח באוטו...

אבל זה יותר עם קילס שלא פותח דלתות. אחד המיותרים...

פורסם

חשבתי מישהו נוגע לי בצרפתיה, מסתבר ההדף של הירוט... האמת אחלה אופציה במצלמה.

Screenshot_20260312_162236_Photos.thumb.jpg.dca72da51f34fa99633219612050ac3d.jpg

• לא הבנתי... 1
  • מבאס 1

פורסם
לפני 6 שעות, yulianx כתב:

אותי מעצבן החלונות חשמל, לחיצה עליהם מורידה אותם באופן אוטומטי לכן צריך ישר ללחוץ בכיוון ההפוך על מנת לעצור אותם.

אם יש רק קליק אחד בכפתור ולחיצה רגיעת גורמת להפעלה אוטומטית, יכול להיות שהחזקה רציפה של הכפתור זה מצב ידני זאת אומרת החלון יעלה או ירד כל עוד אתה מחזיק את הכפתור לחוץ.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...