Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי 205 נמצא כרגע בביתי, שאלתי אותו אם בא לו לערוך מבחן הבדל באיכות בין MP3. הוא בחר דיסק שמוכר לו ואני קידדתי שלושה קבצים, 192, 160, 96.

הדיסק המקורי היה בCD.

בהתחלה נתתי לו לשמוע את המקורי תוך כדי שאני אומר לו מה הוא ולאחר מכן את ה192 205 מיד הודה שהוא לא מבחין בהבדל.

לאחר מכן העלתי את המקורי לעומת ה96KBPS כאן ההבדל כבר היה מאוד ברור.

ב160 אומנם לקח לו קצת יותר זמן אבל גם אז הוא אמר שיש הבדל וצדק. ולסיום שיחקתי איזה 5 פעמים בין ה192 למקורי שבהם הוא שאל אותי אם אני משגע אותו כי זה נשמע אותו הדבר.

מסקנה מהניסוי הקטן, במערכת ביתית שהורכבה מרמקולים ששויים 4K, מגבר פאוור סטריאו בשווי 4K, והושמעו דרך כרטיס קול חיצוני של קריאיטיב עם DAC של 24BIT/96KHZ לא היה ניתן להבדיל בין הדיסק המקורי לבין הMP3 שקודד ב192KBPS.

פורסם

האיכות משנה אם אתה משמיע בין 128 ל192.

שמה באמת אתה מבדיל בין האיכות..

192 ומעלה זה נחשב איכותי שהאוזן כמעט מבדילה בין האיכויות הגבוהות.

כן, יש לי זבל סיני באוטו ואני גאה בזה

פורסם

לפעמים גם קשה מאוד להבדיל בין 128 ל 192 כך שלפי דעתי גם האיכות של 128 ומעלה היא איכות מצויינת.

פורסם

לפעמים גם קשה מאוד להבדיל בין 128 ל 192 כך שלפי דעתי גם האיכות של 128 ומעלה היא איכות מצויינת.

דווקא לא, 128 היא טובה אך לא מספיק.

תשמע הבדלי איכות בניהם, אתה מרגיש שב128 חסרים צלילים.

במיוחד מידי וגבוהים

פורסם

אפשר לדעת באיזה רדיו דיסק בדקת ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

דווקא לא, 128 היא טובה אך לא מספיק.

תשמע הבדלי איכות בניהם, אתה מרגיש שב128 חסרים צלילים.

במיוחד מידי וגבוהים

יש שירים שכן שומעים ויש כאלה שלא.

אני עשיתי כמה בדיקות כאלה בבית עם ציוד ישן אבל מאוד איכותי וכמה חברה שהתנדבו לניסוי , ההבדלים היו ממש קטנים עד כדי כך שלא הצלחנו לזהות הבדלים בכלל.

בכל אופן לפי דעתי ההבדל בין 128 לבין 192 תלוי בגרסה של שיר ה 128 .

פורסם

כמו שציינתי זה הושמע באמצעות כרטיס קול חיצוני של קריאייטיב בעל DAC טוב יותר משל רוב הרדיו דיסקים שקיימים. הבדיקה נערכה בבית למי שלא הבין כאשר בבית קל בהרבה לשמוע הבדלים מכיוון שהסביבה שקטה.

לא מדובר במערכת היי אנד אבל מערכת שהמגבר שלה (רק סטריאו) עלה 4K חדש והרמקולים 4K חדש בכל זאת יכולה לחשוף הבדלים באיכויות בקלות רבה יותר ממערכת היי אנד ברכב.

פורסם

חברים, אני לרוב לא כותב בפורום הזה כי אין לי מושג בתחום אבל -

איזה אוזניים יש לכם??????

אני לא חושב שאפילו מר ספוק ממסע בין כוכבים יכול להבדיל בין 128 ל196!!! :lol:

נשמע לי מטורף וחסר חשיבות ההבדל בין הרמות...

:-)

פורסם
חברים, אני לרוב לא כותב בפורום הזה כי אין לי מושג בתחום אבל -

איזה אוזניים יש לכם??????

אני לא חושב שאפילו מר ספוק ממסע בין כוכבים יכול להבדיל בין 128 ל196!!! :lol:

נשמע לי מטורף וחסר חשיבות ההבדל בין הרמות...

תאמין לי שמבדילים, 128 אתה שומע אותו כזה עמומם ו192 אתה שומע נקי.

לא צריך ממש אוזן רגישה בשביל להבחין בהבדל..

פורסם

דרך אגב למרות שרבים חושבים, זה לא רק קצב הדגימה (192 או 128) אלא איכות המקודד. המקודד הנחשב ביותר ביום הוא LAME.

בכל מקרה 128 ממש לא נחשבים איכות מקבילה ל CD למרות שרבים חושבים ככה. 192 זה מינימום הכרחי.

הכי טוב זה להשתמש ב VBR שסורק את הקובץ ומקודד כל קטע לפי האיכות שהוא נדרש אליה. כלומר קטעים עם יותר צלילים יקודדו ב 320kbps (המקסימום האפשרי ב MP3) וקטעים פחות עשירים יקודדו באיכות נמוכה יותר. בסופו של דבר אתם מקבלים קובץ שהוא באיכות גבוהה מאוד ובגודל אופטימלי.

הערת ביניים: אם אתם מעבירים קבצים בשביל לשמוע במחשב אז כדאי לוותר על MP3, התקן MPC יעשה את העבודה הרבה יותר איכותית. נסו פעם אחת לשמוע שיר שקודד ב MPC לא תחזרו ל MP3 - באחריות.

• תוכן חדש...