Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי יונדאי i10 שנת 2016.
אני רוצה להחליף צמיגים ויש בהם מערכת TPMS.
האם אני צריך ללכת למוסך יונדאי מורשה ?
או כל פנצמכר יכול להחליף צמגים ולהעביר את מערכת ה-TPMS לצמיגים החדשים?

פורסם

בסוזוקי אני מחליף צמיגים בצמיגיה הקרובה לביתי. הצמיגאי מתקין את החיישנים במקומם.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, sperial כתב:

בסוזוקי אני מחליף צמיגים בצמיגיה הקרובה לביתי. הצמיגאי מתקין את החיישנים במקומם.

הוינטילים נראים רגילים.
אז איפה הסנסורים נמצאים?

עריכה אחרונה על ידי shmulik88
פורסם

יש שני סוגים

יש רכבים - כמו שלי - עם חיישני לחץ שמותקנים בצמיג (מוברגים לצד הפנימי של הונטיל) שמתקשרים ברדיו עם מחדב הרכב. נותנים מדידת לחץ בכל צמיג ויכולים להציגו על צג מחשב הרכב.

ויש רכבים בהם חיישני ה-ABS סופרים את סיבובי הגלגל, ואם הם מוצאים הפרש בין הגלגלים הם מדווחים תקלה. מערכת זו לא יודעת לדווח על לחץ האויר האבסולוטי אלא רק על הפרשים בין הצמיגים.

איני יודע באיזה מהשיטות נעשה שימוש ברכבך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בספר רכב שקישרתי אליו עבורך בשרשור אחר, רשום כי בכל גלגל יש חיישן עצמאי (אם כי המערכת אופציונלית), כולל בגלגל החליפי. החיישן הוא חלק מהונטיל. לא הצמיג ולא החישוק. 

תוכל להחליף צמיגים בכל צמיגיה, אבל: 

- תיידע אותם שיש חיישנים בגלגלים, כדי למנוע נזק אפשרי בעת הורדת הצמיגים מהחישוקים והתקנת החדשים, וכן הם אמורים להחליף גומי אטימה בחיישנים (ככל שיש כזה - עריכה: לפי קטלוג חלפים כנראה אין צורך משום שהונטיל הינו חלק נפרד מהחיישן עצמו והבסיס שלו מגומי, למראית עין). 

- אם לא יחזירו כל גלגל לאותו מיקום ברכב, יהיה צורך לכייל את החיישנים למיקומם החדש. המכשיר לא בהכרח קיים בכל צמיגיה. 

דרך אגב, לחיישנים האלו סוללה מובנית שנוטה להתפגר אחרי כעשור. אם לא הוחלפו בעבר, אתה די שם. ואולי כדאי לרכוש כבר חדשים ולהחליף בהזדמנות יחד עם הצמיגים. ידרש כיול גם במקרה זה. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם

רק להבהיר לגבי הונטיל/חיישן. 

אלו חלקים נפרדים במקרה הזה אבל שמחוברים זה לזה. 

הונטיל, כאמור למראית עין לפי מק"ט (יכול לראות כאן לדוגמה), עשוי גומי ואוטם בעצמו כנגד החישוק. לכן יתכן ואף סביר שיש הנחיה להחליף אותו כל פעם בעקרון, אם כי אולי שימוש חוזר מותר בתנאים מסויימים. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...