Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא אצלי זה לא שונה , אבל תתפלא נכנס בלי בעיות.

מה שכן נשארו כאילו פתחי איורור בצדדים. האם צריך לסגור אותם או שזה לא מפריע לסאונד.

יש למישהו דעה בנושא???

הסברתי גם לעודד את זה בזמנו.

ברור שחייבים לסתום. אני מתפלא שאתה שואל בכלל.

תחתוך אליפסה שתתאים במידות שלה לרמקול 5 על 7 המקורי. בתוך האליפסה הזו תחתוך עיגול קטן שיתאים ל6 וחצי שלך. תחבר את ה6 וחצי לחור בתוך האליפסה שהכנת ואותה תחבר לדלת. השתמש ב-MDF או סיבית, רצוי לא יותר מדי עבה כי אז הרמקול יכול לא להיכנס או סתם לבלוט. 7 מ"מ צריך להספיק.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תודה על העצה.

תגיד לי זה ישפיע משמעותית על הסאונד???

אני מניח שכן..!

למה מניח? מעולם לא שמתי רמקול בלי הבניה הקטנה הזו...

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
עכשיו תיהיה לי קצת עבודה...........

עוד פעם לפתוח את הדלת,לקחת מידות,נגר............

איזה נגר??

אין לך מסור בבית?

תקשיב (לכל מי שרצה לדעת אני יגיד את זה רק פעם אחת, למרות שזה הפעם הרביעית שאני מסביר לאנשים בה"פ):

קח קרש, רצוי סיבית ורצוי בעובי של 7-8 מ"מ.

2. קח את הרמקול המקורי של פיוניר מהלאנטיס - 5 על 7 פיוניר 25W MAX.

3. שים אותו על הקרש עם הממברנה כלפי הקרש, המגנט כלפי מעלה.

4. קח טוש או עיפרון וסמן מסביב לרמקול על הקרש.

5. בצע את סעיף 4 על מקום אחר על הקרש - כי אנחנו צריכים 2 רמקולים לא?

6. קח מסור (ג'קסון). ותחתוך מסביב לסימונים שלך. רצוי מסור חשמלי.

7. קח את הרמקולים שלך - את ה6 וחצי אינץ'.

8. שים את הרמקולים על הקרש שזה עתה חתכת בצורה אובלית. שים אותו עם המגנט כלפי מעלה והממברנה כלפי מטה.

9. סמן עם אותו טוש (כן כן אפשר גם עם אחר..) את המידות של ה6 וחצי על הקרש האובלי שלך (5 על 7). חשוב מאד שהעיגול שסימנת יהיה קטן מההיקף החיצוני של הרמקול. למה? כי שתבוא לחבר את הרמקול לעיגול הזה (ראה סעיף 13) אתה תראה שהעיגול שחתכת גדול מדי ואין לך איך לחבר. אז תקטין את הסימון שלך כדי שיתאים לחיבורים של הרמקולים העגולים.

10. חזור על סעיף 9 בקרש האובלי השני.

11. תקדח חור בקוטר של לפחות 12 מ"מ בתוך השטח המסומן של ה6 וחצי על גבי הקרש האובלי. זה יקל על פעולת החיתוך של העיגול בתוך האליפסה.

12. תחתוך את העיגול בעזרת מסור חשמלי, תתחיל מהחור שקדחת בסעיף 11.

13. חבר את הרמקול לעיגול שבתוך האליפסה.

מה שקיבלנו זה - על פניו בצורה החיצונית מדובר על רמקול בקוטר של 5 על 7. אבל בפועל יש לך רמקול 6 וחצי שמתאים לחיבורים של 5 על 7.

מה שכן אני לא סגור על ש6 וחצי יכנס שם. אני ניסיתי עם 5 ורבע ולא הייתה שום בעיה.

אם אתה אומר שזה מתאים אז תפאדל.

ראלימן,

60 שניות על נגרות חובבת.

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

9. סמן עם אותו טוש (כן כן אפשר גם עם אחר..) את המידות של ה6 וחצי על הקרש האובלי שלך (5 על 7). חשוב מאד שהעיגול שסימנת יהיה קטן מההיקף החיצוני של הרמקול. למה? כי שתבוא לחבר את הרמקול לעיגול הזה (ראה סעיף 13) אתה תראה שהעיגול שחתכת גדול מדי ואין לך איך לחבר. אז תקטין את הסימון שלך כדי שיתאים לחיבורים של הרמקולים העגולים.

אני רק לא מבין איך אפשר להכניס חור של 6.5 או קצת פחות מזה בתוך 5*7

פורסם

כאשר אתה מגבייה את הרמקול באמצעות MDF אין כבר צורך שכל הרמקול יכנס לתוך החור, קוטר הממברנה הולך וקטן . סביר להניח שגם 6.5 יכנס בקלות, מקסימום משתמשים ב MDF עבה יותר ...

פורסם

הסבר מצוין.

הבעיה היא כשאמרתי שאני הולך לנגר זה לא בישביל שיעשה לי את העבודה אלה בישביל לקחת חתיכות עץ.

ד"א

מה זה עץ הסיבית??

פורסם
הסבר מצוין.

הבעיה היא כשאמרתי שאני הולך לנגר זה לא בישביל שיעשה לי את העבודה אלה בישביל לקחת חתיכות עץ.

ד"א

מה זה עץ הסיבית??

הרגע הסבירו את זה בת'רד אחר!

סיבית - נסורת דחוסה, שבבי עץ. בעצם מונח ששובש קצת בשפה העברית. במקור זהה ל-MDF אבל כל נגר יגיד לך את התשובה הזו.

MDF - סיבי עץ דחוסים. Medium Density Fiberboard.

יש גם HDF וגם LDF.

L,M,H מציינים רמת דחיסות.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

כאשר אתה מגבייה את הרמקול באמצעות MDF אין כבר צורך שכל הרמקול יכנס לתוך החור, קוטר הממברנה הולך וקטן . סביר להניח שגם 6.5 יכנס בקלות, מקסימום משתמשים ב MDF עבה יותר ...

תלוי איזה רכב יש לך, אם אתה מגביה יותר מדי הפאנל של הדלת יכול לא להיסגר.

פורסם

נכון ... אז אפשר לחתוך את הפאנל של הדלת ולשים גרילים, אפילו יוצא יותר יפה ... לדעתי.

פורסם

נכון ... אז אפשר לחתוך את הפאנל של הדלת ולשים גרילים, אפילו יוצא יותר יפה ... לדעתי.

פורסם

וואלה אני אנסה את זה בוולבו S60.... או שלא...

גם כי זה לא יהיה יפה וגם כי אי אפשר לעשות את זה, כנ"ל ברנו קליאו. זה אפשרי אולי במכוניות שהפאנל שהם ממש ישר באזור ההוא ובכל מקרה לא נראה לי שמישהו עם רכב חדש יחתוך את הפאנל.

• תוכן חדש...