Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמירת ערך, רכבי צרי

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי יד 2, בכדי לבדוק מה קורה אם שוק המשומשות של צרי, [צרי בארץ כבר למעלה מ3 שנים]

לקחתי צרי FX כדוגמה, וראיתי שמחירו באתר יד 2, יד ראשונה וכ 60000 ק"מ מתחיל בכ96000 שקל,

ואז עברתי לטיוטה וראיתי שקרולה או יאריס קרוס לא הייברידים אם אותם נתונים מתחיל בכ 104000 ש"ח, דהיינו כ8000 ש"ח יותר מהצרי,

וכשעברתי לקרולה הייבריד, באותן נתונים ראיתי שמחירו מתחיל בכ115000 ש"ח,

בהנתן שהצרי כחדש עלה פחות מהטיוטה, יוצה שהצרי שומר ערך כמו טיוטה,

אח"כ החלטתי לבדוק את מחיר שוק ה7 מקומות, 

בדקתי וראיתי שטיגו 8, יד ראשונה, פרטי וק"מ כ 35000+ מתחיל באזור 140000 ש"ח 

וכשעברתי לאוטלנדר אם אותן נתונים, אז מחירו התחיל באזור 150000 ש"ח, [דהיינו 10 יותר] 

בהנתן שהצרי עלה פחות מהאוטלנדר בשיור של יותר מ10

יוצא שהצרי שומר על ערכו לפחות כמו האוטלנדר,

אח"כ החלטתי לבדוק מחיר של פיגו 5008 וראתי שמחיר גרסת ה1.2 באותן נתונים מתחיל באזור 105000 שקל וגרסת הדיזל מתחיל באזור ה130000 שקל 

יוצא שהצרי שומר על ערכו יותר מצרפתי

[אח"כ בדקתי את זה גם ביד שניה והשכרה ורכבים אם יותר ק"מ,וראיתי שזה פחות או יותר המגמה במחירים]

נ.ב המספרים אינם מדויקים, אלא ייתכן סטיה של כמה אלפים לכאן או לכאן, ואין האמור אלא להביא סקירה כללית

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

המחירים ביד2 הם המחירים שהמוכרים מבקשים זה ממש לא בהכרח מחירי הסגירה של העסקאות - רחוק מזה.

לגבי רכבי 7 מקומות - השוק פסיכי, וזה לא מעיד על כלום.

• אהבתי 4

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם כדבריך אז מחירי הפיגו היו צריכים להיות יותר גבוהים באתר יד 2 

אם לא היו מוכרים במחיר כזה אז אוטמתית המחיר היה יורד 

וגם אם תאומר שזה בגלל יד ראשונה שחי בסרט, זה המצב גם במגרשים וגם ביד שניה וכולי..

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

המחירים שמפרסמים זה המחירים שמבקשים, ולא המחירים שמוכרים. המחירים בפועל ברוב המקרים נמוכים יותר. 

צ'רי רק יצאה לשוק מה המחירים בפועל נדע עוד כמה חודשים - לא עכשיו. ( ואני מנחש בזהירות שהמחירים ירדו בהרבה )

פיג'ו עם מנוע 1.2 זה לא מדד לשום דבר. 

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

הבאתי גם פיגו דיזל 

אני לא מבין, אם כדבריך גם הפיגו צריך להיות ביד 2 יותר גבוה?

אם לא מוכרים ביקר אוטמתית המחיר ביד 2 יורד, לא?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

המחיר לא "יורד אוטומטית" באף מודעה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מחיר מבוקש הוא לא בהכרח מחיר סגירה - את זה כבר אמרו.

מעבר לזה, חסרים לי פה נתונים, כמה עלו הרכבים בתור חדשים? כמה שאני זוכר יאריס קרוס לא היברידית התחילה באיזור 120-125 אלף ש״ח לרמת הגימור הבסיסית.

אני גם צופה שהיאריס והקורולה ימכרו די קרוב למחיר הפרסום או אולי אפילו במחיר הפרסום אם מדובר ברכב עם נתונים טובים.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני רואה שמחירים של רכבים סיניים צונחים במחירון בצורה שלא נראתה בשום רכב אחר כמעט. אני מאחל בהצלחה לכל מי שחושב שצ'רי תשמור על מחיר כמו טויוטה. זה לא יקרה, כי אין סיבה שזה יקרה. אם מי שקונה רכב חדש, קונה צ'רי במחיר של טויוטה, כי הוא מעריך חדשנות ( מסך גדול ועוד כל מיני תוספות) מי שקונה רכב יד שנייה מחפש אמינות ושקט נפשי. עד שרכב סיני יוכיח שהוא אמין, יעברו לפחות עשר שנים. עד אז, שימשיכו לקנות טויוטה 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 29 דקות, guy.a כתב:

יעברו לפחות עשר שנים

אם בעשר שנים צ'רי וחברותיה ייחשבו לאמינות, אפילו הערך יישמר יותר מטויוטה, כי אין פה טיפולי 10,000 וכו', יש פחות הוצאות, אבל בינתיים זה לא המצב כפי שאמרת.

• מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

אם בעשר שנים צ'רי וחברותיה ייחשבו לאמינות, אפילו הערך יישמר יותר מטויוטה, כי אין פה טיפולי 10,000 וכו', יש פחות הוצאות, אבל בינתיים זה לא המצב כפי שאמרת.

הצ'רי FX הוא רכב עם מנוע בנזין, לא חשמלי.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 7 דקות, Fraysa כתב:

הצ'רי FX הוא רכב עם מנוע בנזין, לא חשמלי.

אני מדבר בכללי כי גם פות"ש התכוון בכללי, הוא לקח את צ'רי FX כדוגמא

יכול להיות אבל שהוא התכוון נטו למנועי בנזין, לא היה ברור לי

פורסם

איך אפשר לצפות שרכב משומש ישמור על המחיר, אם אפילו בתור חדש הם לא שומרות על מחיר? תראה כמה גיולים יש להם, שנמכרות בעשרות אלפי שקלים מתחת למחירון, תראה מה קורה עכשיו עם האוטו הסיני, הכי להיט, אקספנג g6, יצא דגם משודרג, עם בטריה גדולה עם יותר כ"ס, אבל נמכר במחיר של דגם הבסיס, הבדל של ז20אלף שקל. תראה את דיפאל 05,  שחותכת 20000 שקל משאר המתחרות שלה, ולא השאירה ברירה ללינק אנד קו, גם להוריד 20000 ש"ח. אז קודם, שישמרו מחיר בתור חדשות, אח"כ שיוכיחו שעלויות החלקים לא בשמיים ויכיחו שהם אמינות, מה שבינתיים חלק מהם, לא כ"כ מצליח. ואז נראה מה יהיה ערך שלהם אחרי כמה שנים. בנתיים הם יכולים לקנא בירידת ערך של אוטו אנגלי של בריטיש ליילנד משנות ה 70

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תראה, התופאה של ירידת מחיר תמיד היתה,

אני זוכר שהיה לי שכן שקנה איביזה סטיישן ולאחר שנתיים בא למכור וחדש עלה זול יותר מרכב בן 2....

תראה עכשיו את מאזדה CX5....או סקודה קארוק ...

אני דיברתי על צרי בנזין דווקה גם כי חשמלי הגיע הרבה אח"כ וזה לא מספיק זמן בכדי לבדוק וזה די ברור גם לי שמורידים מהמחיר במודעה ב10 ועדיין גם אם נאומר שזה לא שמירת ערך כמו טיוטה עדיין זה  שמירת ערך יותר טובה מכמה חברות

ולגבי מחירי מחירון ב2022,  צ'רי FX קומפורט - 139,990 שקלים 
צ'רי FX לקצ'רי - 145,990 שקלים
צ'רי FX נובל - 149,990 שקלים

צ'רי טיגו 8 פרו לקצ'רי - 167,990 שקלים
צ'רי טיגו 8 פרו נובל - 179,990 שקלים

יאריס קרוס כ120000

קרולה 1.5 כ13300

קרולה הייבריד החל מכ 145000

אוטלנדר החל מכ185000

5008 1.2 החל מכ180000

5008 דיזל החל מכ189000

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...