Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לקראת רכישה של סקודה פאביה חדשה מהחברה.

עשיתי נסיעת מבחן ודיי נהנתי מאיכות הנסיעה והרושם הכללי שלי היה חיובי.

החשש היחיד שלי הוא המנוע, 1.0TSI, נדמה לי שהייתי מעדיף את ה1.5 ליטר אך הוא לא נמכר כבר בפאביה.

להבנתי ה1.0 ליטר דיי מוצלח (גם לא הרגשתי חולשה, לפחות בנסיעת המבחן הקצרה שעשיתי), אבל אני תוהה אם כדאי לנסות למצוא יד שניה 1.5 ליטר שמורה עם קילומטרז׳ נמוך.

נכון להיום עיקר השימוש ברכב יהיה בנסיעות בין עירוניות.

מה דעתכם?

פורסם

מנסיעות על לפחות5 ארונות חדשות אם מנוע זהה אני לא מבין איך מתנעלים אם זה בפקקים  [זה כמו פיקנטו]בחוץ לעיר זה מצוין 

לעומת זאות יש לי נסיון קטן בסקודיאק החדשה [אבל יש מערכת היברידית קלה ויתכן ש....] שם המצב היה בסדר [חוץ מזה שהרגיש לי שהסקודיאק צריך מנוע גדול יותר אבל זה לא רלוונתי לפאביה]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

מנוע ה 1.0 מספק ביצועים טובים מאוד לרכב ולדעתי אין טעם ב 1.5..

בפקק פשוט לא לגלוש עם רגל חצי לחוצה על הבלם.

• רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה החשש? זה מנוע כבר די ותיק שמשרת כעשור. הוא נחשב מנוע מוצלח מבחינת אמינות ואין לא כשלים ידועים. מבחינת כוח/ומומנט, הוא סבבה לגמרי, בטח לפאביה. אופי הפעולה שלו, מוצלח בעיניי יותר מזה של ה-1.5.

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נוהג בסקודה פאביה.

האוטו בעיניי מצויין. נוח. חסכוני. שימושי ומרווח. 

אני ממליץ.

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש לי סקודה אוקטביה 2018 עם המנוע הזה,

כבר עם 150000 ק"מ,

הוחלפה פעם אחת משאבת מים, מעבר להזה הכל מקורי,

אני ואשתי מאוד מרוצים מהרכב הזה, מומלץ ובטח גם המנוע חסכוני מאוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה חברים. לדעתי המנוע של הליטר נכנס לארץ באיזור 2017, אמא שלי קנתה פאביה 1.2 ומיד אחרי הגיע ה1.0 טורבו, אז כמעט עשור (לפחות בארץ).

לפני שעתיים, yulianx כתב:

מנוע ה 1.0 מספק ביצועים טובים מאוד לרכב ולדעתי אין טעם ב 1.5..

בפקק פשוט לא לגלוש עם רגל חצי לחוצה על הבלם.

תודה על ההמלצה - זה כדי לא להרוס את הקלאצ׳ים?

פורסם

מנוע מעולה, בריון קטן. חזרתי שבוע שעבר מאילת עם ארונה עם מנוע דומה, רכב עמוס בציוד וארבעה אנשים. עלה את העליות כמו גדול. לרכב יש 120000 ק"מ ללא שום תקלה עד כה. שביעות רצון גדולה מהרכב. המערכות ברכב זהות לפאביה. 

• אהבתי 3
פורסם

לדעתי, מנוע 1 ליטר מתנהג טוב ודומה ל1.2 שהוא החליף אותו, אבל מהאצה מעמידה הוא מרגיש קצת מחוספס יחסית למנוע 1.2 הישן.
אחרי התחלת נסיעה אין הבדל גדול.

מה לעשות תקני זיהום אוויר גרמו להם לעבור ל-3 צילינדרים.
מניח ש-1.5 גם מרגיש פחות מחוספס בגלל ששם גם 4 צילינדרים.

• אהבתי 2

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 10 שעות, פשטות כתב:

מנסיעות על לפחות5 ארונות חדשות אם מנוע זהה אני לא מבין איך מתנעלים אם זה בפקקים  [זה כמו פיקנטו]בחוץ לעיר זה מצוין 

לעומת זאות יש לי נסיון קטן בסקודיאק החדשה [אבל יש מערכת היברידית קלה ויתכן ש....] שם המצב היה בסדר [חוץ מזה שהרגיש לי שהסקודיאק צריך מנוע גדול יותר אבל זה לא רלוונתי לפאביה]

זה רחוק מלהיות כמו בפיקנטו.

יש לי ניסיון עם כל מיני רכבי VAG שיש בהם גיר DSG, אין מה להשוות את זה לפיקנטו עם גיר רובוטי חד מצמדי שגם בשגרה מעביר הילוכים בצורה פחות נעימה וחלקה.

לפני 11 שעות, IdanMcLaren כתב:

החשש היחיד שלי הוא המנוע, 1.0TSI, נדמה לי שהייתי מעדיף את ה1.5 ליטר אך הוא לא נמכר כבר בפאביה.

מנוע נהדר, אמין ודי חסכוני. לא רואה סיבה להיות מוטרד.

יצא לי לעשות נסיעת מבחן על הפאביה עם המנוע הזה לפני כשנה, בהתחשב בזה שביום יום אני נוהג על רכב עם כמעט פי 3 הספק וכמעט פי 2 מומנט, אני יכול להגיד שהפאביה הרגישה זריזה למדי לרכב בגודל שלה.

• אהבתי 3

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני כשעה, IdanMcLaren כתב:

תודה רבה חברים. לדעתי המנוע של הליטר נכנס לארץ באיזור 2017, אמא שלי קנתה פאביה 1.2 ומיד אחרי הגיע ה1.0 טורבו, אז כמעט עשור (לפחות בארץ).

תודה על ההמלצה - זה כדי לא להרוס את הקלאצ׳ים?

אכן בשביל לשמור על המצמדים.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה על התגובות חברים. חיזקתם לי את התחושה לגבי הבחירה בפאביה בפרט כסופר מיני מוצלחת, והסרתם את החשש הקטן שהיה לי לגבי המנוע (כאמור גם עשיתי נסיעת מבחן ולא הרגשתי חוסר בכח).

אעדכן בהמשך אם וכאשר אבצע הזמנה 🙂

• אהבתי 2
פורסם

אני רק אציין שבעיניי ה1.5 מוסיף ערך מוסף לרכב הזה, אם כי בלי צמיגים טובים מתקשה להוריד את הכוח לכביש מעמידה. הניסיון שלי הוא יותר בקאמיק 1.5 אל מול פאביה 1.0 שחבר לא מזמן רכש - והוא מרוצה מאוד. 

האם הכוח מספיק? בהחלט ולחלוטין. 

האם ל1.5 יש ערך מוסף? בהחלט גם כן. 

אני בניגוד למכובדים שהגיבו לפניי, לא חושב שאופי הפעולה של ה1.0 עולה על 1.5 ולדעתי שניהם זהים בתחושה מבחינת פעילות (לא האצה כמובן), ואני אכן מסכים שאין מה להשוות לפיקנטו - זה מרגיש שונה שנות אור. הנסיעה עם dsg הרבה יותר נעימה ואכן יש לאג קטן, בעיקר בתאוצה מעמידה. בביניים זה פחות מורגש אך עדיין קיים. 

בהצלחה ותתחדש. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אני אשמח שתשאל אם ניתן לבצע מול היבואן הזמנה מיוחדת - אם ניתן להזמין עם גיר ידני. לי מייד ענו שאי אפשר.. אבל בדיעבד הבנתי שיש דבר כזה שנקרא הזמנה מיוחדת. מהניירות שהיבואן עצמו נותן. טופס ההזמנה. 

אני הזמנתי עם DSG7 ועדיין מדי פעם מתגעגע לגיר ידני. 

מציע לך לבדוק את המחיר של איביזה חדשה גם. היתה לי איביזה 2024. מול הפאביה 2025 יותר מאובזרת בקטע של כניסה והתנעה ללא מפתח (מה לעשות, זה נוח מאוד כשמתרגלים). מראות מתקפלות. 

מצד שני, לסקודה יש מצת סיגריות (לא מעשן, אבל זה עדיף על כיסוי בכאילו... 😁) 12V שקע. וכמובן פתח מזגן ליושבים מאחור. וידיות אחיזה בדלת - לנוסע ולנהג. זה מה שאני זוכר.

שתיהן מכוניות טובות - אבל הפינישים בסקודה טיפה יותר איכותיים ומרגישים מוצקים יותר. 

לא ראיתי עדיין את האיביזה 2026, הבנתי שעשו איזה רענון. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

באיביזה מדובר על מתיחת פנים לאותו רכב שהושק ב-2017.

הפאביה יותר מודרנית בכמה שנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...