Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן גיר - מאזדה 2 2018

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שכל הרכבים שהיו לי עד עכשיו היו ידניים, לפני שנה התחדשתי במאזדה 2 2018

הרכב עבר עד כה 105k

מטופל כל חייו במוסך מורשה מאזדה בירושלים, ואני לא מרגיש שום בעיה בהעברת הילוכים

האם יש צורך להחליף שמן גיר ברכב?

בדקתי בטיפול האחרון שעשיתי ואמרו לי שאין צורך, אבל לי זה נשמע קצת מוזר בכל זאת מערכת מכנית עם חלקים נעים

פורסם

בפג'ו 208 אוטומטי מנוע פרינס אין בכלל דרך להחליף שמן גיר, ככה שיכול להיות שאצלך אין צורך אלא אם כן קורה XYZ.

אולי חקרו את הנושא (ברכב שלי לדוגמא) וגילו שהגיר לא מפריש חלקיקי מתכת בכלל לשמן ולכן לא צריך להחליף.

הרי שמן מנוע צריך להחליף שמן בגלל שלמרות השמן, החיכוך גורם לחלקיקי מתכת להשתחרר לשמן ולכן הצמיגות עולה.

פורסם

היה לי דיון על זה עם גיסי שטוען ששמן גיר חייב להחליף כי השמן מאבד מהתכונות שלו לאורך זמן

לגביי המוסכניק והיצרן הוא טוען שהם לא מייעדים את הרכב להגיע לעשור על הכביש כמו שאני משתמש ברכבים שלי

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, fishmanl כתב:

היה לי דיון על זה עם גיסי שטוען ששמן גיר חייב להחליף כי השמן מאבד מהתכונות שלו לאורך זמן

יש לו הוכחות לזה? כאילו, על בסיס מה הוא מתבסס?

להבנתי, גם שמן מנוע וגם שמן גיר, לא מאבדים כלום, אלא בשמן מנוע יש סיפוח של חלקיקי מתכת, ולכן נוצרת בוצה 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

בוודאי שמאבדים, על מה אתה מדבר? שמנים מודרניים מגיעים עם המון תוספים, שיעילותם יורדת עם הזמן. ההגיון של גיסו של פות"ש נכון מאוד - שמן גיר במכוניות אוטומטיות יכול לשרוד בכיף 150-200 אלף קילומטר ללא החלפה, אז מבחינת היצרנים זה נוזל שמחזיק לאורך חיי הרכב הרלוונטיים. יש כאן לולאה אינסופית שכזו:

1. אנשים לא מחליפים שמן גיר בזמן
  2. החלפת שמן גיר באיחור רב (כשהוא בן 200,000 ק"מ+) טומנת בתוכה סיכון לגיר, בגלל חלקיקי מתכת שהשמן הישן והסמיך מחזיק במקום - אבל שמן חדש ישחרר ויגרום לנזק בגיר
  3. מוסכים לא רוצים לקחת את הסיכון הזה בשביל עבודה זולה
  4. מוסכים אומרים ללקוחות שאין צורך להחליף שמן גיר
  5. חזור לסעיף 1

אם יש לך רכב אוטומטי ואתה מקפיד על החלפת שמן הגיר בזמן, אין שום בעיה - והגיר יחזיק מעמד מאות אלפי קילומטרים.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, chrono כתב:

בוודאי שמאבדים, על מה אתה מדבר? שמנים מודרניים מגיעים עם המון תוספים, שיעילותם יורדת עם הזמן. ההגיון של גיסו של פות"ש נכון מאוד - שמן גיר במכוניות אוטומטיות יכול לשרוד בכיף 150-200 אלף קילומטר ללא החלפה, אז מבחינת היצרנים זה נוזל שמחזיק לאורך חיי הרכב הרלוונטיים. יש כאן לולאה אינסופית שכזו:

1.  

חיפשתי בעבר ולא מצאתי, יש הוכחה לזה? כאילו, אני מבין מקריאה מרובה בנושא, שיש איזשהו פתח של השמן לאוויר הפתוח? נכנס חמצן, והחומרים מתחמצנים?

אבל אם זו מערכת סגורה לגמרי, לא רואה איך החומרים פוחתים ביעילותם אם הזמן?

אבל לא ראיתי סימוכין שבאמת יש פתח לאוויר, חייב להיות?

כאילו, יש הבדל עצום בין שמן מנוע שצריך להיות מוחלף כל כ 10-20K ק"מ לשמן גיר שצריך להחליף כל 150-200K ק"מ ולפי פג'ו EP6 לא צריך להחליף לעולם

שאלה, מכוון שהמנוע EP6 של פג'ו-MINI מוגדר כמנוע שיחזיק רק 200K ק"מ, אני חושב, לפי היצרן, לכן לא צריך להחליף שמן גיר? לפי הגדרה שלהם?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

כן, כמו שאמרתי. בגדול, אם תיקח גיר אוטומטי ותחליף לו שמן כל 100K קי"מ, הוא יכול להחזיק לך, נגיד, 500K ק"מ. אם לא תחליף לו שמן בכלל, הוא יחזיק, נגיד, 250K ק"מ. אז אם היצרן מכוון לאורך חיי מנוע של 200K, אין לו סיבה להמליץ על החלפת שמן גיר, כי הגיר יחזיק מעמד 200K גם ללא החלפה כזו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

החומר עובד. בהדרגה התכונות שלו נשחקות, אחרת גילינו כאן עיקרון פיזיקלי חדש. 

יש על זה המון דיונים ברשת וגם פה הפורום, ולשום מסקנה סופית לא הגיעו חוץ מזה שהשכל הישר אומר שצריך להחליף, אבל כמו שקרונו כתב אם לא החלפת בזמן אז אולי עדיף לא להחליף, כמו שתוספים לשמן/דלק מסוגלים "לפתוח" נזילות שאיכשהו נסתמו מעצמן. 

גם אני בטרופר לא הצלחתי לשכנע 2 מכונאים מומחים לרכב להיכנס לזה גם אם הסיכון כולו עלי. מזל שממילא יש דברים דחופים יותר...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 7 דקות, Jack457 כתב:

החומר עובד. בהדרגה התכונות שלו נשחקות, אחרת גילינו כאן עיקרון פיזיקלי חדש. 

החומר עובד, ובשמן גיר הטמפ' משמעותית נמוכה יותר משמן מנוע, לכן הוא מחזיק יותר זמן, אני חושב.... סה"כ כל החיכוכים בגיר יותר קטנים מהמנוע בהרבה, אחרת היו צריכים להחליף שמן גיר לעתים דחופות יותר..

פורסם

אני מבין שההמלצה היא להחליף

השאלה איך אני רואה את צבע השמן ומה יש במיכל? יש מדיד? עוקה שאפשר לראות את הצבע של השמן?

ועוד שאלה מי עושה החלפת שמן גיר שני המוסכים של מאזדה ברחובות ובירושלים לא רוצים לעשות

פורסם
לפני כשעה, fishmanl כתב:

אני מבין שההמלצה היא להחליף

השאלה איך אני רואה את צבע השמן ומה יש במיכל? יש מדיד? עוקה שאפשר לראות את הצבע של השמן?

ועוד שאלה מי עושה החלפת שמן גיר שני המוסכים של מאזדה ברחובות ובירושלים לא רוצים לעשות

יש מדיד. 

אם אתה מבצע החלפה, כדאי מאוד למדוד את הכמות שיצאה כדי להחזיר כמות זהה. ניתן גם כמובן לבדוק מפלס. אבל מדידה עדיפה. 

אם אתה מרחובות, תפנה לאבי חלקי חילוף לרכוש את הנוזל, עדיף כמובן מקורי. הוא גם יוכל להפנות אותך למוסך שיבצע. 

תוכל גם לפנות למוסך שלומי שנמצא דקה נסיעה ממנו.

תיקח בחשבון שהנוזל המקורי לא זול, אבל להחלפה אחת כנראה לאורך כל תקופת ההחזקה, זה לא כ"כ משנה. 

הייתי מצרף טיפול שוטף להחלפה, זה יחסוך עלות ושוקל גם להחליף פילטר שמן גיר אבל זה כמובן ידרוש פירוק שעלול להביא לנזילה כי כפי שהבנת, מוסכים לא נוטים להתעסק עם זה, אז הסגירה עלולה לא להיות טובה. 

פורסם

דיפסטיק במיקום לא אידאלי... 

שים לב גם לחשיבות של בדיקה כאשר השמן בטמפ' עבודה ואחרי שהשתמשת בכל מצבי הגיר - זה גם מופיע בסרטון לעיל. 

לגבי ההחלפה עצמה - אם אתה קצת טכני אתה יכול לעשות לבד, זה פשוט כמו להחליף שמן מנוע. 

פורסם
לפני שעה, fishmanl כתב:

תודה על ההסבר!

המדיד נמצא בהישג יד או שצריך לפרק משהו כדי להגיע אליו?

מצרך תמונה של תא המנוע

20251026_074048.jpg

לדעתי האישית, אם אתה מחליט להחליף עדיף שהמדידה תהיה לפי הכמות שיצאה. הסיכוי לקבל תוצאה נכונה עם מכונאי חסר סבלנות, גבוהה יותר מאשר הפעולות שצריך לבצע בבדיקה ע"פ המדיד. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...