Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן גיר - מאזדה 2 2018

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז התקשרתי אתמול לעוד מוסך עם ביקורות מעולות

בטלפון המנהל עבודה אמר לי גם שלא מבצעים החלפה של שמן גיר באוטו שלי, אחרי שהתעקשתי הוא אמר שיחזור אליי עם הצעת מחיר. מפה לשם עד עכשיו לא שמעתי ממנו 😉

תיכף אנסה את המוסך שהמליצו לי

בתאריך 25.10.2025 בשעה 23:47, chrono כתב:

בוודאי שמאבדים, על מה אתה מדבר? שמנים מודרניים מגיעים עם המון תוספים, שיעילותם יורדת עם הזמן. ההגיון של גיסו של פות"ש נכון מאוד - שמן גיר במכוניות אוטומטיות יכול לשרוד בכיף 150-200 אלף קילומטר ללא החלפה, אז מבחינת היצרנים זה נוזל שמחזיק לאורך חיי הרכב הרלוונטיים. יש כאן לולאה אינסופית שכזו:

1. אנשים לא מחליפים שמן גיר בזמן
  2. החלפת שמן גיר באיחור רב (כשהוא בן 200,000 ק"מ+) טומנת בתוכה סיכון לגיר, בגלל חלקיקי מתכת שהשמן הישן והסמיך מחזיק במקום - אבל שמן חדש ישחרר ויגרום לנזק בגיר
  3. מוסכים לא רוצים לקחת את הסיכון הזה בשביל עבודה זולה
  4. מוסכים אומרים ללקוחות שאין צורך להחליף שמן גיר
  5. חזור לסעיף 1

אם יש לך רכב אוטומטי ואתה מקפיד על החלפת שמן הגיר בזמן, אין שום בעיה - והגיר יחזיק מעמד מאות אלפי קילומטרים.

לא הבנתי את הכוונה שלך בסעיף 2

במקרה והשמן כבר עשה את שלו, למה כשנחליף אותו זה ישתחרר ויגרום לנזק בגיר? 

פורסם

הכוונה היא (ושוב, אני לא מדבר מנסיון - אלא מתאר מה שהאינטרנט טוען, אתה יכול לשאול את ChatGPT לפרטים) שיש שבבי מתכת שמתפצלים מחלקי המתכת כחלק מהבלאי של הגיר, ונתקעים במקומות שונים כי השמן כבר ישן וצמיגי יותר, ולא זזים משם. ברגע שאתה מחליף אותו בשמן טרי, הוא עלול לשמן "טוב מדי", ולגרום לחלקים התקועים האלה להשתחרר - ואז הם עלולים למצוא את עצמם מגיעים למקומות אחרים בגיר וגורמים נזק.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בוצעה החלפת שמן גיר 

השמן שיצא היה בצבע צהוב על גבול החום וזה ב108k

החלפות ההילוכים הרבה יותר חלקות, או שסתם זה אפקט פלאסיבו

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 שעות, fishmanl כתב:

בוצעה החלפת שמן גיר 

השמן שיצא היה בצבע צהוב על גבול החום וזה ב108k

החלפות ההילוכים הרבה יותר חלקות, או שסתם זה אפקט פלאסיבו

באיזה מוסך?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...