Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת פלאגים מאזדה 5 2014

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

מסכים איתך, אני גם לא החלפתי לבד, אבל אם הוא בטוח שיש לו ידיים טובות, לצפות בסרטון הזה כמה פעמים, לקנות את ה Bleeder מאמזון, נוזל DOT4 (או מה שהוא צריך)

יש המון אנשים בעולם שמחליפים לבד

כמובן אחר כך לבדוק שהכל תקין

מקבל... לא מסכים איתך, אבל מוכן לקבל.

בהחלפת נוזל בלמים צריך להבין שאם חלילה נשאר אוויר במערכת (לא עושים Bleeding כמו שצריך), אני לא טוען שזו תאונה בוודאית, אבל זה בהחלט שיכול לגרום לאסון.

אותי למשל זה נורא מפחיד ואני לא מתעסק עם בלמים בכלל.

תסכים איתי שלפחות בפעם הראשונה עדיף שאדם חסר ניסיון לגמרי כמוהו בתחזוקת רכב, שלא יודע מה זו ידית מומנט להחלפת מצתים, שלא יודע את החשיבות של החלפת נוזל בלמים - עדיף שלא יעשה לבדו מול סרטון בצינור-רשת, אלא לפחות בליווי של אדם אחר למוד ניסיון ושכבר שפתר כמה תקלות ובעיות תחזוקת רכב בחיים?...

או שהדרכת צינור-רשת תופסת לכולם בלי הבדל דת, גזע, מין, ידע, תנוכים מחוברים או מופרדים, שערות באף ואהבה לאפרסקים שעירים?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, DAHUJI כתב:

מקבל... לא מסכים איתך, אבל מוכן לקבל.

בהחלפת נוזל בלמים צריך להבין שאם חלילה נשאר אוויר במערכת (לא עושים Bleeding כמו שצריך), אני לא טוען שזו תאונה בוודאית, אבל זה בהחלט שיכול לגרום לאסון.

אותי למשל זה נורא מפחיד ואני לא מתעסק עם בלמים בכלל.

תסכים איתי שלפחות בפעם הראשונה עדיף שאדם חסר ניסיון לגמרי כמוהו בתחזוקת רכב, שלא יודע מה זו ידית מומנט להחלפת מצתים, שלא יודע את החשיבות של החלפת נוזל בלמים - עדיף שלא יעשה לבדו מול סרטון בצינור-רשת, אלא לפחות בליווי של אדם אחר למוד ניסיון ושכבר שפתר כמה תקלות ובעיות תחזוקת רכב בחיים?...

או שהדרכת צינור-רשת תופסת לכולם בלי הבדל דת, גזע, מין, ידע, תנוכים מחוברים או מופרדים, שערות באף ואהבה לאפרסקים שעירים?

שמע, ראיתי את הסרטון כמה פעמים, אבל חבר מכונאי המליץ לא לעשות את זה לבד

לקחו לי 280 ש"ח במוסך. לא נוראי.

אם המאגר של נוזל הבלמים אף פעם לא ריק, לא ייכנס אוויר למערכת

אתה אחר כך מבצע נסיעה ובודק, אם לא עבדת נכון - הולך למוסך. 

אבל עדיף להשקיע על זה 280 ש"ח.

מי שמחפש את הסיפוק, שיעשה את זה. אבל שיהיה זהיר. ושיהיה כן עם עצמו - שכחת את המאגר בלי נוזל? תתחיל את אותו הגלגל מההתחלה.

וכמובן נסיעת מבחן אחר כך.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
Just now, גולדן191 כתב:

אם המאגר של נוזל הבלמים אף פעם לא ריק, לא ייכנס אוויר למערכת

ייתכן שנכון, לא מבין בזה מספיק.

אבל אז אנחנו אולי מדברים על 2 דברים שונים לגמרי - החלפה מלאה ואמיתית או Topping Up או החלפה לא מלאה ולא "אמיתית".

לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

אתה אחר כך מבצע נסיעה ובודק, אם לא עבדת נכון - הולך למוסך. 

את התחממות נוזל הבלם לרמה קריטית שיכולה לגרום לבלמים להפסיק לתפקד לחלוטין - את זה לא מרגישים ממושב הנהג...

גם ב- 40 קמ"ש זה פחד אלוהים.

מי שלא איבד בלמים ברכב לעולם לא יבין איזה פחד אלוהים זה (אין לי מושג מה עושים היום האנשים עם בלם יד חשמלי שהוא כפתור אלקטרוני מטומטם, אני עדיין עם רכב שיש בו בלם יד ידנישמושכים למעלה ושומעים קליקים ואני לא מוכן בלי).

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, DAHUJI כתב:

אבל אז אנחנו אולי מדברים על 2 דברים שונים לגמרי - החלפה מלאה ואמיתית או Topping Up או החלפה לא מלאה ולא "אמיתית".

אסור רק Topping Up, הלכלוך נמצא כמה שיותר קרוב לבלם בכל גלגל. רק Bleeding.

לפני 6 דקות, DAHUJI כתב:

גם ב- 40 קמ"ש זה פחד אלוהים.

אם הדוושה יורדת תקין כמו קודם לא אמורה להיות בעיה, אבל צריך לדעת מה עושים. זה מסוג הסרטונים שרואים כמה פעמים ועובדים מרוכזים מאד. זה שונה מלהחליף פילטר.

לא עשיתי, אבל אני מאמין שאצליח לעשות את זה. המון אנשים עושים את זה.

בעיניי זה הרבה יותר קל מלהחליף רפידות או צלחות אם עובדים בצורה מרוכזת ובודקים שלא יוצא אוויר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא צריך להילחץ מזה כלל צריך לעשות את זה מסודר

1. מפתח ובוקסה מתאימה לבורג של פטמת הריקון

2. צינור שמתחבר לפטמת הריקון( צינור של אינהלציה זה בד"כ עובד) לבדוק מראש התאמה

3. קודם לשאוב את כל מה שיש במיכל ולמלאות שם שמן ברקס חדש

4. אח"כ להתחיל מהגלגל האחורי בצד הנוסע ואח"כ את האחורי השני וכן בקידמי

5. לפתוח את הבורק של הפטמה חבר יושב בתא נהג ומפמפם ברקס אתה מסתכל על הצבע של השמן שיוצא וכל עוד הוא לא חדש אתה ממשיך לתת לו לזרום, במקביל אתה ממלא במיכל שמן כל הזמן.

6. תמיד בסוף לנקז אוויר ככה, אתה סוגר את הבורג רק כמעט עד הסוף, ומשקיע את קצה צינורית הניקוז בתוך השמן שבמיכל האיסוף, והחבר מפמפם ברקס ואמור לצאת בועות בתוך מכל האיסוף ( הבועות זה אוויר שנמצא במערכת), כשמפסיק הבועות אתה מהדק טוב את הבורג של הניקוז, ושם את הגומי במידה וישנו, ועובר לגלגל הבא.

בהצלחה..

7. אח"כ ללחוץ קצת ברקס לראות שהדוושה מרגישה כרגיל ולנסוע נסיעת מבחן בזהירות.

נ.ב. בקבוק אחד של שמן ע"פ רוב לא מספיק

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, גרנד פריקס כתב:

לא צריך להילחץ מזה כלל צריך לעשות את זה מסודר

1. מפתח ובוקסה מתאימה לבורג של פטמת הריקון

2. צינור שמתחבר לפטמת הריקון( צינור של אינהלציה זה בד"כ עובד) לבדוק מראש התאמה

3. קודם לשאוב את כל מה שיש במיכל ולמלאות שם שמן ברקס חדש

4. אח"כ להתחיל מהגלגל האחורי בצד הנוסע ואח"כ את האחורי השני וכן בקידמי

5. לפתוח את הבורק של הפטמה חבר יושב בתא נהג ומפמפם ברקס אתה מסתכל על הצבע של השמן שיוצא וכל עוד הוא לא חדש אתה ממשיך לתת לו לזרום, במקביל אתה ממלא במיכל שמן כל הזמן.

6. תמיד בסוף לנקז אוויר ככה, אתה סוגר את הבורג רק כמעט עד הסוף, ומשקיע את קצה צינורית הניקוז בתוך השמן שבמיכל האיסוף, והחבר מפמפם ברקס ואמור לצאת בועות בתוך מכל האיסוף ( הבועות זה אוויר שנמצא במערכת), כשמפסיק הבועות אתה מהדק טוב את הבורג של הניקוז, ושם את הגומי במידה וישנו, ועובר לגלגל הבא.

בהצלחה..

7. אח"כ ללחוץ קצת ברקס לראות שהדוושה מרגישה כרגיל ולנסוע נסיעת מבחן בזהירות.

נ.ב. בקבוק אחד של שמן ע"פ רוב לא מספיק

אפשר גם לבד להחליף, בלי עזרה של חבר, אם משקיעים 50$ (אין משלוח חינם מאמזון לפריט הזה בעגלה מעל 49$)

https://www.amazon.com/Allstar-Performance-ALL11017-Bleeder-Bottle/dp/B00F9XHVKA

או שאפשר להכין כמו שהוא הכין עם מגנט אולי לבד

להבנתי, לא תמיד יש בועות. לפחות מישהו אחד שקראתי פוסט רציני שלו כתב שהוא לא החליף נוזל בלמים מעל עשור והייתה רק בועה אחת.

אם רוצים להחליף עם עוד מישהו,

מסכים לגבי כל מה שאמרת בגדול, אחלה הסבר

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, גרנד פריקס כתב:

לא הבנתי איך עובד הכלי הזה

הבקבוק הזה חייב גם להיות עם קצת נוזל

כמו שציינת מאגר הנוזל ברכב גם כן אסור לו להיות ריק, כל הזמן צריך להוסיף

עבודה של איש אחד

שים לב איזה כהה הנוזל שלו

בטח לא החליף הרבה יותר משנתיים

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, גולדן191 כתב:

לפחות מישהו אחד שקראתי פוסט רציני שלו כתב שהוא לא החליף נוזל בלמים מעל עשור והייתה רק בועה אחת

לא להחליף נוזל בלמים מעל עשור (נניח בממוצע 20,000 ק"מ לשנה, כלומר לרכב שעשה 200,000 ק"מ) זה באמת רעיון די חרא.

אפריקה.

בהצלחה! כל הכבוד על הרצון שלך והסקרנות לרכוש ידע, להתנסות ולהתעקש לדעת.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, DAHUJI כתב:

לא להחליף נוזל בלמים מעל עשור (נניח בממוצע 20,000 ק"מ לשנה, כלומר לרכב שעשה 200,000 ק"מ) זה באמת רעיון די חרא.

אפריקה.

שאלה אחי, כשאתה פותח לבדוק את מצב נוזל הבלמים פעם בכמה חודשים, איך אתה מנקה את הפקק לפני שאתה פותח?

אתה מחזיק ספריי בלמים?

או פשוט מגבון?

הזמנתי גם סטריפים לבדיקת נוזל בלמים ונוזל קירור מאמזון, נקווה שלא צריך להחליף נוזל קירור

פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

שאלה אחי, כשאתה פותח לבדוק את מצב נוזל הבלמים פעם בכמה חודשים, איך אתה מנקה את הפקק לפני שאתה פותח?

תשמע, אני לא אלי מהכנופייה שהוא תותח על ומתקן הכל לבד :-)

אני סתם אדם רגיל שנהנה להיות כאן ומידי פעם מתעסק עם הרכב ברמה המאוד מאוד בסיסית... אני כן בודק את נוזל הבלמים פעם בכמה חודשים, פותח את הפקק, רואה שמלא, סוגר.

לא מנקה את הפקק לפני שפותח, המיכל נמצא גבוה בתא המנוע ולא מלוכלך.

אחרי שבדקתי מנגב את הפקק עם סמרטוט שתמיד יש בתא המטען.

לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

הזמנתי גם סטריפים לבדיקת נוזל בלמים ונוזל קירור מאמזון, נקווה שלא צריך להחליף נוזל קירור

על זה כתבנו כבר... 

אם נוזל הקירור שלך בן עשור - פשוט תחליף. אין פה עניין. זה לא יקר מדי ואפילו די זול.

אין טעם לבדוק לו את הטעם של ה- pH.

pH הוא רק אינדיקטור אחד מאוד ספציפי ומאוד מוגבל למצב של נוזל הקירור. זה לא הולך לומר לך הרבה מדי.

הבעיה עם מערכת הקירור (כמו עם הרבה מערכות בעצם) שלפעמים הזנחה מצטברת, גם שלא במתכוון פשוט מחוסר ידע או חוסר תשומת לב, גורמת לנזקים לטווח ארוך ואז משהו מתפוצץ ונשבר והכל יותר יקר לתקן כשמשהו מתפוצץ ונשבר (זה נכון כמעט לכל דבר בחיים).

פורסם
לפני 2 דקות, DAHUJI כתב:

על זה כתבנו כבר... 

אם נוזל הקירור שלך בן עשור - פשוט תחליף. אין פה עניין. זה לא יקר מדי ואפילו די זול.

אין טעם לבדוק לו את הטעם של ה- pH.

pH הוא רק אינדיקטור אחד מאוד ספציפי ומאוד מוגבל למצב של נוזל הקירור. זה לא הולך לומר לך הרבה מדי.

הבעיה עם מערכת הקירור (כמו עם הרבה מערכות בעצם) שלפעמים הזנחה מצטברת, גם שלא במתכוון פשוט מחוסר ידע או חוסר תשומת לב, גורמת לנזקים לטווח ארוך ואז משהו מתפוצץ ונשבר והכל יותר יקר לתקן כשמשהו מתפוצץ ונשבר (זה נכון כמעט לכל דבר בחיים).

החליפו נוזל לפני 5 שנים ולפי הספר של 208 לא צריך להחליף נוזל קירור אף פעם, בגלל זה מתלבט... 

פורסם
לפני 5 דקות, גולדן191 כתב:

לפי הספר של 208 לא צריך להחליף נוזל קירור אף פעם

אין דבר כזה נוזלי כל החיים... נקודה.

לא נוזל קירור ולא שמן גיר ולא כלום. שיקול שלך.

לא הייתי שובר את הראש על 400-500~ ש"ח החלפת נוזל קירור כולל עבודה במקרה הכי יקר.

תמדוד pH ותחליט אז.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, גרנד פריקס כתב:

מה ההתלבטות הגדולה ?

רוצה מדריך גם לזה ?

אם זה מתחשק לך תחליף, לא תגיע ליותר ממאה שח

יש מדריך מעולה ל 207cc Prince VTi 1.6

אבל אין לי את הבורג ריקון טרמוסטט שיש לו

יש לי 208 1.6 Prince VTi משנה קצת יותר מתקדמת כנראה, שינו את זה קצת שם

מה שאני אמור לעשות זה לפתוח את הצינור רדיאטור מלמטה כמו שכולם עושים

לסגור אחרי ריקון.

למלא נוזל חדש (סביב 4-5 ליטרים)

ואז לתת לאוטו להתחמם שהאוויר ייצא מהפקק של המיכל?

יש לי רק פקק רדיאטור אחד למעלה, מיכל מילוי, וריקון מלמטה

עשית פעם ריקון רדיאטור, סגירה, הוספה מהמיכל ואז לתת לאוויר לצאת מהמיכל מילוי למעלה?

אני חושש שלא אצליח להוציא את כל האוויר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...